Μετεμψύχωση και το νόημα της
Re: Μετεμψύχωση και το νόημα της
Παθαίνω συνέχεια υπνοπαράλυση. Όταν συμβαίνει πάντα νιώθω μια γυναικεία παρουσία στο δωμάτιο, μια φορά
μάλιστα στο καπάκι με ξαναπήρε ο ύπνος και είδα μια γυναίκα με δέρμα σαύρας (καλό κομμάτι). Τι γίνεται,
με βιάζουν τα succubus; Με βιάζουν φαντάσματα; Έχει νεκροταφείο εδώ κοντά. Όσοι ασχολούνται με το θέμα
ας μου πουν.
μάλιστα στο καπάκι με ξαναπήρε ο ύπνος και είδα μια γυναίκα με δέρμα σαύρας (καλό κομμάτι). Τι γίνεται,
με βιάζουν τα succubus; Με βιάζουν φαντάσματα; Έχει νεκροταφείο εδώ κοντά. Όσοι ασχολούνται με το θέμα
ας μου πουν.
Πιθανό να είναι η μυστίκ και μόλις ξυπνάς να έχει καμουφλαριστεί σε βάζο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ = ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ = 1649
Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ = ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ = ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ = Η ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΤΑΦΗ = ΕΙΜΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ = 1650
Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ = ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ = ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ = Η ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΤΑΦΗ = ΕΙΜΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ = 1650
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Αυτό φαίνεται είναι το πιο λογικό από όσα γράψαμε εδώ.Sid Vicious έγραψε: ↑19 Σεπ 2018, 02:18Από την ελαχιστόταη ενασχόληση μου με Ινδουισμο, Κρισνα κτλ αυτά που θυμαμαι επι του θεματος (και που δεν στεκουν βεβαια απέναντι σε καμια σοβαρη κριτικη) είναι ότι όπως έγραφε και ένας στίχος από την Μπαγκαβατ Γκιτα επιστρέφεις στην τελευταια ενσυνειδητη κατασταση στην οποια βρισκοσουν πριν αφησεις το σωμα, εν ολιγης επιστρεφεις στις τελευταίες σου σκεψεις κατι τετοιο στο περίπου.
Εγω προσωπικα επειδή ποτέ μα ποτέ δεν έχω deja vu φασεις εχω φτασει στο συμπερασμα πως αν ισχυουν τέτοιες θεωρησεις τότε είμαι κατι με ολική αμνησία ή κάτι καινουργιο, πιθανως αθανατο αλλα θα το δειξει ο χρονος αυτό.
Δεν ξέρω τι ισχύει και με ποιους όρους γίνεται η μετενσάρκωση, αλλά είναι πιο λογικό από τη μία ζωή και στο τέλος να κρινόμαστε για παράδεισο ή κόλαση. Δηλαδή ίσα και όμοια θα κριθεί το θύμα trafficking με τον κληρονόμο που πέρασε όλη του τη ζωή ροκανίζοντας την περιουσία του μπαμπά;
Εννοείς πρόσωπο με το χαμόγελο "είμαι 40 χρονών παρθένα και είμαι ευτυχισμένη"; Είναι πολύ χαρακτηριστικό.
Σαν αρχόμενη άνοια για να μην σκέφτονται τι έχασαν σε αυτήν την ζωή.
Δεν υπαρψει ψυχη. Ο,τι προλαβουμε πριν γερασουμε και πεθανουμε.
Θεωρητικά. για κάθε ψυχή είναι διαφορετικό το μάθημα που πρέπει να πάρει, αναλόγως με τις εμπειρίες που είχε στις ζωές του και τα μαθήματα που πήρε απ αυτές.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑19 Σεπ 2018, 10:03Τέλος πάντων, εγώ ρώτησα πως δικαιολογούν νοηματικά την διαδικασία, οι φαν της συνεχούς επιστροφής. Ποιο είναι το μάθημα που πρέπει να μάθεις και τι γίνεται αν η ψυχή σου είναι γαντζωμένη στον παρόν κόσμο.
Για κάποιον μπορεί να είναι το να μάθει να μοιράζεται, για άλλον να αγαπάει, για άλλον να μάθει να λέει όχι, για άλλον να είναι αυτάρκης.
Δεν θυμάσαι τις προηγούμενες ζωές σου γιατί δε θα μπορούσες να ζήσεις αυτήν. Κι αυτό το θέμα με την μετενσάρκωση είναι σα να δίνεις εξετάσεις και δε σ αφήνουν να πάρεις το "βιβλίο των ζωών σου" μαζί για να μην "αντιγράψεις". Μπορεί να είσαι λέβελ 20 αλλά αν δεν ανταποκρίνεσαι με τις πράξεις σου στο λέβελ, μπορεί να πέσεις.
Αν ζεις στη φύση, σ έναν όμορφο τόπο, με μόνη σου έννοια την προσευχή και το μποστάνι, χωρίς τηλεοράσεις, κινητά κλπ, χωρίς σχέσεις, νομίζω είναι φυσικό επακόλουθο. Ησυχάζει η ψυχή τους, φαίνεται στο πρόσωπό τους.
Και τα δικά μας πρόσωπα αλλιώς φαίνονται όταν πονάμε ή είμαστε κουρασμένοι (ψυχικά) κι αλλιώς όταν αισθανόμαστε όμορφα.
Πάντως, αυτό με την παλιά ψυχή, το έχουμε ακούσει πολλοί, προσωπικά δε πιστεύω τίποτα. Το ακούω σα να θέλουν να μου "χαιδέψουν τα αυτιά" Επίσης πως ο φύλακας άγγελος είναι δίπλα μας και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ίφιδα την 20 Σεπ 2018, 09:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν το γελάω, σοβαρά το έγραψα

Απλά εμένα δεν είναι τόσο εξτριμ, συμβαίνει ενώ κοιμάμαι σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα
και κρατάει λίγο, 1-2 λεπτά. Επίσης δεν έχω δει ποτέ κάτι, ούτε έχω ακούσει, μόνο την θηλυκή
παρουσία νιώθω να με πλησιάζει, βασικά να στέκεται δίπλα μου από την μεριά που δεν κοιτάζω
πάντα και νιώθω ένα άγγιγμα, κρύο αέρα και ανατριχίλα. Τις προάλλες βέβαια που είχα δίπλα
μου τον ανεμιστήρα όταν το έπαθα για κάποιο λόγο είχα επικεντρωθεί στον ήχο του ο οποίος
αρχικά εξαφανίστηκε και μετά όταν ξανάρθε άρχισε σιγά σιγά να μετατρέπεται σε έναν τρομαχτικό βόμβο.
Κρίπι σιτ.
Εχω δηλωσει οτι δεν πιστευω σε θρησκειες με τιποτα,αλλα απο κει και περα το αγνωστο.Θεωρω πραγματικα απειρως ανοητο καποιος να ειναι σιγουρος για την υπαρξη ανωτερης διαννοιας, και το αντιθετο.Δεν ειμαστε σε θεση να το αντιληφθουμε.Τα βλεπουμε εντελως απο τον μικροκοσμο μας,οπως ενα σκουλικι δεν μπορει να αντιληφθει την υπαρξη των μαυρων τρυπων.
Βλεπουμε ελαχιστα πραγματα.Οτι μας επιτρεπουν οι αισθησεις μας,που ειναι ετσι φτιαγμενες ωστε να βλεπουν συγκεκριμενα πραγματα,αλλιως μαλλον ολα φως θα τα βλεπαμε η μια κοσμικη σουπα.Δεν ειναι λειτουργικο.
Πριν μερικους αιωνες πραγματα που τωρα η επιστημη τα εχει βρει και ειναι δεδομενα,τοτε ηταν επιστημονικη φαντασια και ανοησιες τρελων ανθρωπων.
Παμε παρακατω.Γιατι οπωσδηποτε πρεπει να ταυτιζουμε την υπαρξη συνειδητοτητας μετα σωματικου θανατου,με θρησκειες;Γιατι πρεπει να ταυτιζουμε οπωσδηποτε την υπαρξη ανωτερου σχεδιασμου,παλι με θρησκειες,που ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα;
Ειναι ενα πολυ μεγαλο λαθος και παγιδα που πεφτουν πολλοι.Για μενα βεβαια.
Αλλα ας το δουμε καπως και σε σχεση με θρησκειες ή σε σχεση με υπαρξη ανωτερου σχεδιασμου.
Αν....και βαζω ενα τεραστιο ΑΝ,υπαρχει συνειδητοτητα περα απο τον θανατο,ΑΝ υπαρχει μια ανωτερη διαννοια,ενας ας πουμε ανωτερος σχεδιασμος,τι θεωρειτε πιο ας πουμε δικαιο;Διοτι Αν υπαρχει ανωτερο σχεδιασμος,λογικα θα ειναι δικαιος,δεν μπορει να ειναι ανοητος.
Τι θεωρειτε πιο δικαο,πιο ''λογικο'' και ας πουμε πιο σωστο:
-Το να ζεις μια ζωη,και μονο μια ζωη,γεννημενος σε συγκεκριμενες συνθηκες,μεγαλωμενος με συγκεκριμενους γονεις,σε συγκεκριμενο περιβαλλον,και οταν πεθανεις να κρινεσαι απαξ και δια παντως,και να ανταμοιβεσαι με παραδεισο,οτι και να σημαινει αυτο,ή να τιμωρησε και να πηγαινεις κολαση,οτι σημαινει αυτο,πχ κολαση θα μπορουσε να ειναι η απουσια του θεου και η απολυτη μοναξια αιωνια.
-ή οταν πεθαινεις να κλεινει ενας κυκλος και να ξεκιναει ενας αλλος,ξεκινωντας απο εκει που σταματησες,με την εννοια του ποσο σοφια αποκτησες,ωριμοτητα κλπ,και συνεχιζεις τον κυκλο σου,μεχρι να παρεις τα μαθηματακια σου και να πιασεις το νοημα;και οσο δεν πιανεις το νοημα,τοσο να ξαναζεις,να ξαναβασανιζεσαι,και ξανα μανα απο την αρχη;Και οσο δεν το πιανεις,παλι τα ιδια;
Εγω σαφως θεωρω οτι το δευτερο,δηλαδη η μετενσαρκωση,μου φαινεται πιο ''λογικο'',ΑΝ υπαρχει ενας ανωτερος σχεδιασμος.
Οποτε Αν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ,σε ενα ειδος μετενσαρκωσης μου φαινεται,και οχι σε κολαση η παραδεισο απο μια ζωη.
Τα υπολοιπα,τι εκανε η ησαιας,ο τουταχγαμων,και η θεια μου στα πετραλωνα,καμια σχεση δενε χουν.
Το γιατι δεν θυμομαστε αν υπαρχει μετενσαρκωση,ειναι απολυτα λογικο.Παντα συμφωνα με το δικο μου σκεπτικο.Αν θυμομασταν,η μετενσαρκωση δεν θα ειχε κανενα νοημα.Το μυστηριο θα ειχε λυθει,θα ξεραμε οτι ελα μωρε...εχουμε τοσες ζωες να ζησουμε,στην επομενη θα το προσπαθισω καλυτερα.
ΥΓ.Γενικα η αλικατ τα λεει ωραιοτατα.
ΥΓ2: Κατι παπαριες βεβαια,που ειδα πιο πανω ,διηγησεις εννοω,με κατι αστρα κλπ,δεν ειναι σοβαρα.
Βλεπουμε ελαχιστα πραγματα.Οτι μας επιτρεπουν οι αισθησεις μας,που ειναι ετσι φτιαγμενες ωστε να βλεπουν συγκεκριμενα πραγματα,αλλιως μαλλον ολα φως θα τα βλεπαμε η μια κοσμικη σουπα.Δεν ειναι λειτουργικο.
Πριν μερικους αιωνες πραγματα που τωρα η επιστημη τα εχει βρει και ειναι δεδομενα,τοτε ηταν επιστημονικη φαντασια και ανοησιες τρελων ανθρωπων.
Παμε παρακατω.Γιατι οπωσδηποτε πρεπει να ταυτιζουμε την υπαρξη συνειδητοτητας μετα σωματικου θανατου,με θρησκειες;Γιατι πρεπει να ταυτιζουμε οπωσδηποτε την υπαρξη ανωτερου σχεδιασμου,παλι με θρησκειες,που ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα;
Ειναι ενα πολυ μεγαλο λαθος και παγιδα που πεφτουν πολλοι.Για μενα βεβαια.
Αλλα ας το δουμε καπως και σε σχεση με θρησκειες ή σε σχεση με υπαρξη ανωτερου σχεδιασμου.
Αν....και βαζω ενα τεραστιο ΑΝ,υπαρχει συνειδητοτητα περα απο τον θανατο,ΑΝ υπαρχει μια ανωτερη διαννοια,ενας ας πουμε ανωτερος σχεδιασμος,τι θεωρειτε πιο ας πουμε δικαιο;Διοτι Αν υπαρχει ανωτερο σχεδιασμος,λογικα θα ειναι δικαιος,δεν μπορει να ειναι ανοητος.
Τι θεωρειτε πιο δικαο,πιο ''λογικο'' και ας πουμε πιο σωστο:
-Το να ζεις μια ζωη,και μονο μια ζωη,γεννημενος σε συγκεκριμενες συνθηκες,μεγαλωμενος με συγκεκριμενους γονεις,σε συγκεκριμενο περιβαλλον,και οταν πεθανεις να κρινεσαι απαξ και δια παντως,και να ανταμοιβεσαι με παραδεισο,οτι και να σημαινει αυτο,ή να τιμωρησε και να πηγαινεις κολαση,οτι σημαινει αυτο,πχ κολαση θα μπορουσε να ειναι η απουσια του θεου και η απολυτη μοναξια αιωνια.
-ή οταν πεθαινεις να κλεινει ενας κυκλος και να ξεκιναει ενας αλλος,ξεκινωντας απο εκει που σταματησες,με την εννοια του ποσο σοφια αποκτησες,ωριμοτητα κλπ,και συνεχιζεις τον κυκλο σου,μεχρι να παρεις τα μαθηματακια σου και να πιασεις το νοημα;και οσο δεν πιανεις το νοημα,τοσο να ξαναζεις,να ξαναβασανιζεσαι,και ξανα μανα απο την αρχη;Και οσο δεν το πιανεις,παλι τα ιδια;
Εγω σαφως θεωρω οτι το δευτερο,δηλαδη η μετενσαρκωση,μου φαινεται πιο ''λογικο'',ΑΝ υπαρχει ενας ανωτερος σχεδιασμος.
Οποτε Αν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ,σε ενα ειδος μετενσαρκωσης μου φαινεται,και οχι σε κολαση η παραδεισο απο μια ζωη.
Τα υπολοιπα,τι εκανε η ησαιας,ο τουταχγαμων,και η θεια μου στα πετραλωνα,καμια σχεση δενε χουν.
Το γιατι δεν θυμομαστε αν υπαρχει μετενσαρκωση,ειναι απολυτα λογικο.Παντα συμφωνα με το δικο μου σκεπτικο.Αν θυμομασταν,η μετενσαρκωση δεν θα ειχε κανενα νοημα.Το μυστηριο θα ειχε λυθει,θα ξεραμε οτι ελα μωρε...εχουμε τοσες ζωες να ζησουμε,στην επομενη θα το προσπαθισω καλυτερα.

ΥΓ.Γενικα η αλικατ τα λεει ωραιοτατα.

ΥΓ2: Κατι παπαριες βεβαια,που ειδα πιο πανω ,διηγησεις εννοω,με κατι αστρα κλπ,δεν ειναι σοβαρα.
Ε όχι κι ανώτερος σχεδιασμός αυτή η μαλακία!
Ανώτερος! Μη γαμήσω 

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Ο καθενας οπως τα βλεπει αγαπουλα.

Και δεν ειπα οτι ισχυει.Εβαλα ενα τεραστιο ΑΝ.Αν υπαρχει ανωτερος σχεδιασμος.
Το να εχεις εναν θεο να σου δινει τυρακι επιβραβευσης αν εισαι καλο παιδι,και αν εισαι κακο παιδι να σου λεει θα σου δωσω μια κατραπακια,εκδικητικοτατα,τι νοημα εχει;
Εκτος του οτι,τελικα καμια αξια δενεχει να κανεις το καλο,σκεφτομενος συμφεροντολογικα,για να παρεις το τυρακι,ή απο φοβο,μην παρεις την κατραπακια.Αυτο δεννειναι καλοσυνη ουτε ωριμοτητα,Ειναι καθαρος συμφεροντολογισμος,κατι σαν ρουσφετακι.
Ε,μπορει να το θεωρεις ανωτερο.Εμενα μου κανει καπως πιο εξυπνο,το να λεει..ΟΚ..δεν μαθαινεις;Ζησε και αλλο στον ματαιο τουτο κοσμο,μεχρι να μαθεις.Οτι σπερνεις θεριζεις.Με τα λαθη σου θα μαθεις,αλλιως εκει.

Και ολα αυτα ΑΝ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 19 Σεπ 2018, 21:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ότι κι αν λες πάντως ο σχεδιασμός αυτός είναι για τον μπέο. 

Πεσμου εναν καλυτερο σχεδιασμο.Εκτος αν θες να πεις οτι δεν υπαρχει τιποτε παραπερα.Δεκτον,δεν το αποκλειω καθολου.Μιλαω σε περι[τωση που δεν ειναι ολα τυχαια.Για λεγε..ειμαι ολη αυτια.

Η απλα θες να τα χωσεις;
Έναν;

Σαράντα έχω μόνο από την τελευταία εβδομάδα ρε

Ναι,αυτο σου λεω.Το θεμα εδω δεν ειναι αν πιστευουμε στην τυχαιοτητα η σε ανωτερο σχεδιασμο.Υπαρχουν αναλογα θεματα.Το θεμα αφορα την μετεμψυχωση ή μετενσαρκωση...διοτι βασικα μοιαζουν αυτα τα δυο αλλα δεν ειναι το ιδιο.Αν πιστευεις στην τυχαιοτητα,ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.Εγω δενε χω κατασταλαξει.Και το δηλωνω.Ανετα πιστευω οτι ολα ειναι τυχαια,και ανετα μπορει να υπαρχει κατι παραπανω.Αλλα δεν ειναι το θεμα μας σε αυτο το νημα/
Προσπαθησε λιγο να σταματησεις το τρολαρισμα και να σκεφτεις τι λεω.Λεω....ΕΣΤΩ οτι δεν ισχυει η τυχαιοτητα,αλλα υπαρχει μια ανωτερη συνειδηση.....,ας το παρουμε δεδομενο....θεωρεις πιο ''σωφρων'',το χριστιανικο συστημα,ή την μετενσαρκωση;
Προσπαθησε λιγο να σταματησεις το τρολαρισμα και να σκεφτεις τι λεω.Λεω....ΕΣΤΩ οτι δεν ισχυει η τυχαιοτητα,αλλα υπαρχει μια ανωτερη συνειδηση.....,ας το παρουμε δεδομενο....θεωρεις πιο ''σωφρων'',το χριστιανικο συστημα,ή την μετενσαρκωση;
Ίφιδα έγραψε: ↑19 Σεπ 2018, 20:08Αν ζεις στη φύση, σ έναν όμορφο τόπο, με μόνη σου έννοια την προσευχή και το μποστάνι, χωρίς τηλεοράσεις, κινητά κλπ, χωρίς σχέσεις, νομίζω είναι φυσικό επακόλουθο. Ησυχάζει η ψυχή τους, φαίνεται στο πρόσωπό τους.
Και τα δικά μας πρόσωπα αλλιώς φαίνονται όταν πονάμε ή είμαστε κουρασμένοι (ψυχικά) κι αλλιώς όταν αισθανόμαστε όμορφα.
Δεν νομίζω να ειναι μόνο αυτό
Σίγουρα αλλάζει το πρόσωπο αν είσαι κουρασμένος η ξεκούραστος
Όμως κι αυτοί δε καθονται
Κάτι άλλο ειναι
Λες και φτάσανε στο τέλειο στάδιο... μετεμψυχωσης, μιας που το γράφει και ο τίτλος του νήματος
Εγώ λέω ειναι η Θεία Χαρη
Κι αυτή δίδεται, δεν είναι εκούσια η παραχωρείται έπειτα από ανάλογο βίο. Πχ εμείς δε προκειτε, άντε κανένα μερονυχτο κι είναι τέλεια λένε, έτσι είναι συνεχ εία οι μοναχοι
Και την προχωρείς η την διώχνεις Πχ Άγιος Παΐσιος την ειχε
Έτσι νομίζω, όλοι το ίδιο προσωπείο έχουν
Το παρατήρησα και σε μερικές γυναίκες στην εκκλησία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Να καταργησουμε τις εκλογες? Εχουν νοημα πλεον?
από Στρακαστρουκας » 01 Δεκ 2023, 02:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 748 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
01 Δεκ 2023, 12:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η εξήγηση του γιατί δεν έχει νόημα για τις επιχειρήσεις να βοηθάνε τους εργαζόμενους
από talaipwros » 20 Μαρ 2024, 22:00 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 263 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
20 Μαρ 2024, 22:00
-
-
- 108 Απαντήσεις
- 4146 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
11 Νοέμ 2023, 11:08