Σε εμποδιζει κανεις να φορας για να προστατευτεις ρε ψεκα ?

Σε εμποδιζει κανεις να φορας για να προστατευτεις ρε ψεκα ?
Από τον χειμώνα:Green Dragon έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:00Την δική μου άποψη την είπα - επικαιροποίηση εμβολίου και κυνήγι στους 60+ να εμβολιαστούν, τίποτ' άλλο. Δεν θα γλιτώσεις το κύμα αλλά θα γλιτώσεις τους περισσότερους θανάτους. Βέβαια η επικαιροποίηση του εμβολίου εξαρτάται από τις εταιρείες.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 19:57Μα δε συμφωνώ με τα υπάρχοντα μέτρα. Άλλα έχω στο νου μου.
Εσύ τι προτείνεις;
Όποιος νομίζει ότι είναι μαλακίες, πρόβλημα σας, τύπε.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:14Από τον χειμώνα:Green Dragon έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:00Την δική μου άποψη την είπα - επικαιροποίηση εμβολίου και κυνήγι στους 60+ να εμβολιαστούν, τίποτ' άλλο. Δεν θα γλιτώσεις το κύμα αλλά θα γλιτώσεις τους περισσότερους θανάτους. Βέβαια η επικαιροποίηση του εμβολίου εξαρτάται από τις εταιρείες.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 19:57Μα δε συμφωνώ με τα υπάρχοντα μέτρα. Άλλα έχω στο νου μου.
Εσύ τι προτείνεις;
Υποχρεωτικό εμβόλιο στους άνω των 60 καξ σε νοσοκομειακούς υγειονομικούς (για το καλο τους). Υποχρεωτικές δύο δόσεις (ή μονοδοσικό) στους 40+.
Από κει και πέρα όποιος θέλει κάνει. Εννοείται
μάσκες ffp2 αποκλειστικά και αυστηρά σε Σ/Μ, τράπεζες, υπηρεσίες, λιανεμπόριο, θέατρα, κινηματογράφους.
Τηλεκπαιδευση όπου μπορεί να γίνει και χρειαστεί, εξετάσεις online κλπ
Rapid 48ωρο για είσοδο στα κλαμπ, μπουζούκια, εστιατόρια (ομιλώ για κλειστούς χώρους).
Και φυσικα δεν ξανακλείνεις τίποτα. Όποιος νομίζει ότι τα παραπάνω είναι σκληρά και δε τα αντεχει, πρόβλημα του.
Διαφωνείς σε κάποιο;Feindflug έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 22:35Όποιος νομίζει ότι είναι μαλακίες, πρόβλημα σας, τύπε.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:14Από τον χειμώνα:Green Dragon έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:00
Την δική μου άποψη την είπα - επικαιροποίηση εμβολίου και κυνήγι στους 60+ να εμβολιαστούν, τίποτ' άλλο. Δεν θα γλιτώσεις το κύμα αλλά θα γλιτώσεις τους περισσότερους θανάτους. Βέβαια η επικαιροποίηση του εμβολίου εξαρτάται από τις εταιρείες.
Εσύ τι προτείνεις;
Υποχρεωτικό εμβόλιο στους άνω των 60 καξ σε νοσοκομειακούς υγειονομικούς (για το καλο τους). Υποχρεωτικές δύο δόσεις (ή μονοδοσικό) στους 40+.
μάσκες ffp2 αποκλειστικά και αυστηρά σε Σ/Μ, τράπεζες, υπηρεσίες, λιανεμπόριο, θέατρα, κινηματογράφους.
Rapid 48ωρο για είσοδο στα κλαμπ, μπουζούκια, εστιατόρια (ομιλώ για κλειστούς χώρους).
Και φυσικα δεν ξανακλείνεις τίποτα. Όποιος νομίζει ότι τα παραπάνω είναι σκληρά και δε τα αντεχει, πρόβλημα του.
Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:14Από τον χειμώνα:Green Dragon έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:00Την δική μου άποψη την είπα - επικαιροποίηση εμβολίου και κυνήγι στους 60+ να εμβολιαστούν, τίποτ' άλλο. Δεν θα γλιτώσεις το κύμα αλλά θα γλιτώσεις τους περισσότερους θανάτους. Βέβαια η επικαιροποίηση του εμβολίου εξαρτάται από τις εταιρείες.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 19:57Μα δε συμφωνώ με τα υπάρχοντα μέτρα. Άλλα έχω στο νου μου.
Εσύ τι προτείνεις;
Σε όλα εκτός από το εμβόλιο στους υγειονομικούς, τύπε.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 22:40Διαφωνείς σε κάποιο;Feindflug έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 22:35Όποιος νομίζει ότι είναι μαλακίες, πρόβλημα σας, τύπε.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 20:14
Από τον χειμώνα:
1) Αυτή την στιγμή υπάρχουν μάσκες, ffp3 μάλιστα, με 30 λεπτά στο skroutz. Δηλαδή 9 ευρώ τον μήνα αν υποθέσουμε ότι φοράει κάποιος μια κάθε μέρα. Ενώ εγώ λέω να την φοράει σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους. Δηλαδή κανά 5ευρω το μήνα.Feindflug έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 22:54
Δεν μπορείς με τέτοια ακρίβεια να απαιτείς ακριβές μάσκες για το θέατρο, ενώ μετά την παράσταση μπορείς να γλωσσοφιλιέσαι με άλλους 15 σε ένα κλαμπ.
Με τα υποχρεωτικά ράπιντ θα κλείσουν όσα καταστήματα κατάφεραν και μείνανε ανοικτά, ενώ θα πλουτίσεις εσύ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οπτική του θέματος... για την τσέπη σου.
Η τηλεκπαίδευση για το δημόσιο σχολείο είναι μια μαλακία και μισή, αν δεν πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κοινωνικοποίηση είναι βασικό στοιχείο της αναπτύξεως των νέων κι επίσης πολλά αντικείμενα δεν διδάσκονται εξ αποστάσεως, παρά μόνον φεύγει η υποχρέωση διδασκαλίας και παρακολουθήσεως από τους εμπλεκομένους.
Γενικά, κρίνεις από την δική σου εμπειρία και θέση, ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και του φορτώνεις από πάνω και έντονα στοιχεία ολοκληρωτισμού χειρίστου είδους.
Αν εσύ την βρίσκεις με αυτά τα μέτρα, να τα τηρείς για τον εαυτό σου. Η κοινωνία απέδειξε ότι αν θέλει να συνεχίσει στην κανονικότητά της, δεν μπορεί να τ' ανεχτεί.
Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 23:251) Αυτή την στιγμή υπάρχουν μάσκες, ffp3 μάλιστα, με 30 λεπτά στο skroutz. Δηλαδή 9 ευρώ τον μήνα αν υποθέσουμε ότι φοράει κάποιος μια κάθε μέρα. Ενώ εγώ λέω να την φοράει σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους. Δηλαδή κανά 5ευρω το μήνα.Feindflug έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 22:54
Δεν μπορείς με τέτοια ακρίβεια να απαιτείς ακριβές μάσκες για το θέατρο, ενώ μετά την παράσταση μπορείς να γλωσσοφιλιέσαι με άλλους 15 σε ένα κλαμπ.
Με τα υποχρεωτικά ράπιντ θα κλείσουν όσα καταστήματα κατάφεραν και μείνανε ανοικτά, ενώ θα πλουτίσεις εσύ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οπτική του θέματος... για την τσέπη σου.
Η τηλεκπαίδευση για το δημόσιο σχολείο είναι μια μαλακία και μισή, αν δεν πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κοινωνικοποίηση είναι βασικό στοιχείο της αναπτύξεως των νέων κι επίσης πολλά αντικείμενα δεν διδάσκονται εξ αποστάσεως, παρά μόνον φεύγει η υποχρέωση διδασκαλίας και παρακολουθήσεως από τους εμπλεκομένους.
Γενικά, κρίνεις από την δική σου εμπειρία και θέση, ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και του φορτώνεις από πάνω και έντονα στοιχεία ολοκληρωτισμού χειρίστου είδους.
Αν εσύ την βρίσκεις με αυτά τα μέτρα, να τα τηρείς για τον εαυτό σου. Η κοινωνία απέδειξε ότι αν θέλει να συνεχίσει στην κανονικότητά της, δεν μπορεί να τ' ανεχτεί.
2) rapid 48ωρα στα μπουζούκια,τα κλαμπ, τα σινεμά κλπ. Και μάλιστα 48ωρα. Δηλαδή 16-20 ευρώ το μήνα αν υποθέσουμε ότι κάθε ΣΚ πάει στα μπουζούκια και στα κλαμπ.
3) τηλεκπαιδευση είπα όταν και όπου χρειαστεί. Και πιο συγκεκριμένα για πανεπιστημιακές εξετάσεις. Δε θα πάθει κανείς τίποτα αν δώσει προφορικά online.
Δεν κρίνω απο την δική μου εμπειρία. Αν το έκανα, θα πρότεινα σχεδόν μέτρα Κίνας. Διότι θα το πήγαινα αυστηρά επιστημονικά και με πλήρη αδιαφορία για όσους μασησαν φράγκα και άνοιγαν τα μαγαζιά στην ζούλα και στη μαύρη ή τους πλήρωνε το κράτος τους υπαλλήλους αλλά τους έφερναν να δουλεύουν. Εγώ μπορώ να μιλάω γιατί μπήκα μέσα περί τα 50.000 ευρώ αν θες να μιλάμε για νούμερα, μονο στο πρώτο lockdown.
Επίσης, η κοινωνία που θέλει την κανονικότητα και μπορεί να επανέλθει , όταν το κάνει θα το οφείλει σε ανθρώπους σαν εμένα που τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα, που όντως στερήθηκαν εξόδους και διασκέδαση, που ξόδεψαν ένα σκασμό λεφτά σε μάσκες, προστατευτικά, φίλτρα hepa για την ασφάλεια τόσο την δική μου όσο και των πελατών μου.
Ανεξάρτητα αν την έφαγα στον κωλο λόγω φταρνισματος του μαλακα στην μάπα μου την ώρα του rapid.
Και όλα αυτά γιατί;
Για να μπαίνει ο κάθε ψωλας με μάσκα πανινη πατσαβούρα στα μούτρα ή με την μάσκα στο σαγόνι να μου λέει τις ψεκες του και μετά να μαζεύεται με 10 άλλους σε ένα παγκάκι και να λέει πόσο τον καταπιέζουν, ρουφώντας τον καφέ του.
Κάνε μου την χάρη λοιπόν που θα μου πεις ότι τα βλέπω από την μεριά μου επειδή λέω τα αυτονόητα.
Τι ψάχνεις ρε δικέ μου; Βραβείο Έντιμου Πολίτου επειδή τήρησες τα μέτρα; Παράνομοι και ωχαδερφιστές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Otto Weininger έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 23:251) Αυτή την στιγμή υπάρχουν μάσκες, ffp3 μάλιστα, με 30 λεπτά στο skroutz. Δηλαδή 9 ευρώ τον μήνα αν υποθέσουμε ότι φοράει κάποιος μια κάθε μέρα. Ενώ εγώ λέω να την φοράει σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους. Δηλαδή κανά 5ευρω το μήνα.Feindflug έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 22:54
2) rapid 48ωρα στα μπουζούκια,τα κλαμπ, τα σινεμά κλπ. Και μάλιστα 48ωρα. Δηλαδή 16-20 ευρώ το μήνα αν υποθέσουμε ότι κάθε ΣΚ πάει στα μπουζούκια και στα κλαμπ.
3) τηλεκπαιδευση είπα όταν και όπου χρειαστεί. Και πιο συγκεκριμένα για πανεπιστημιακές εξετάσεις. Δε θα πάθει κανείς τίποτα αν δώσει προφορικά online.
Δεν κρίνω απο την δική μου εμπειρία. Αν το έκανα, θα πρότεινα σχεδόν μέτρα Κίνας. Διότι θα το πήγαινα αυστηρά επιστημονικά και με πλήρη αδιαφορία για όσους μασησαν φράγκα και άνοιγαν τα μαγαζιά στην ζούλα και στη μαύρη ή τους πλήρωνε το κράτος τους υπαλλήλους αλλά τους έφερναν να δουλεύουν. Εγώ μπορώ να μιλάω γιατί μπήκα μέσα περί τα 50.000 ευρώ αν θες να μιλάμε για νούμερα, μονο στο πρώτο lockdown.
Επίσης, η κοινωνία που θέλει την κανονικότητα και μπορεί να επανέλθει , όταν το κάνει θα το οφείλει σε ανθρώπους σαν εμένα που τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα, που όντως στερήθηκαν εξόδους και διασκέδαση, που ξόδεψαν ένα σκασμό λεφτά σε μάσκες, προστατευτικά, φίλτρα hepa για την ασφάλεια τόσο την δική μου όσο και των πελατών μου.
Ανεξάρτητα αν την έφαγα στον κωλο λόγω φταρνισματος του μαλακα στην μάπα μου την ώρα του rapid.
Και όλα αυτά γιατί;
Για να μπαίνει ο κάθε ψωλας με μάσκα πανινη πατσαβούρα στα μούτρα ή με την μάσκα στο σαγόνι να μου λέει τις ψεκες του και μετά να μαζεύεται με 10 άλλους σε ένα παγκάκι και να λέει πόσο τον καταπιέζουν, ρουφώντας τον καφέ του.
Κάνε μου την χάρη λοιπόν που θα μου πεις ότι τα βλέπω από την μεριά μου επειδή λέω τα αυτονόητα.
Από ποιο site είναι το γράφημα;ST48410 έγραψε: ↑14 Απρ 2022, 19:35άλλοι 57 θάνατοι σήμερα και σε εβδομαδιαία βάση μάλλον θα ξεπεράσουμε και πάλι τους 400. Ας δούμε όμως κάτι που είναι ενδιαφέρον σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα:
Ανάλογο αριθμό θανάτων είχαμε στο παρελθόν αλλά με σαφώς περισσότερες εισαγωγές και διασωληνωμένους. Γιατί τέτοια διαφοροποίηση τώρα; Γιατί τόσοι θάνατοι ενώ το σύστημα δεν έχει φτάσει σε κορεσμό και λογικά υπάρχουν κρεβάτια για να περιθάλψουν όποιον (ή τους περισσότερους τέλος πάντων) χρειάζεται;
Χωρίς άλλα στοιχεί μου φαίνεται ότι η γενική χαλαρότητα και η υποβάθμιση τους ενδιαφέροντος έχει κάνει τον κόσμο να παίρνει αψήφιστα την ίωση και κάποιοι από αυτούς πηγαίνουν καθυστερημένα στο νοσοκομείο όταν πλέον είναι αργά. Πεθαίνουν εντός λίγων ημερών χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα με μακροχρόνιες παραμονές αλλά τελικά το αποτέλεσμα παραμένει άκρως αρνητικό.
Γνώμες;
Βασικά όπως είπε και σήμερα η Παπαευαγγέλου για να δικαιολογήσει τους πολλούς θανάτους υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλης ηλικίας που μπαίνουν στο νοσοκομείο για άλλο λόγο με υποκείμενα νοσήματα και πεθαίνουν εκτος μεθ οι περισσότεροι οντας και θετικοί στον κόβιντ. Η Παπαευαγγέλου είπε άκομψα σήμερα το ψεκασμένο πεθαίνουν με κοβιντ. Λόγω δουλειάς έχω δει ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που αναφέρεται ως λόγος θανάτου εκτος από αλλα υποκείμενα πχ καρκίνος και ο κόβιντ. Ξέρω εγώ 2 την προηγούμενη εβδομάδα με υποκείμενα που κόλλησαν και κόβιντ και πέθαναν. Ο ένας έκανε και πνευμονία από τον κόβιντ αλλά πέθανε από ανακοπή. Εχουν και οι 2 στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου και τον κοβιντ και άλλα νοσήματα. Αν δεν κολλούσαν κόβιντ δεν θα πέθαιναν? Το πιο πιθανό αλλά βέβαια πολλούς μήνες ή μέρες ζωής δεν θα είχαν. Τώρα με την εξάπλωση της όμικρον ο ιος είναι παντού για αυτο και βλέπεις πολλούς θανάτους αλλά οχι πολλές εισαγωγές καθώς για τους περισσότερους η ομικρον είναι ηπια. Οχι ομως για τους μεγάλους σε ηλικία και με βαριά υποκείμενα που οδηγούνται σε γενοκτονία.ST48410 έγραψε: ↑14 Απρ 2022, 19:35άλλοι 57 θάνατοι σήμερα και σε εβδομαδιαία βάση μάλλον θα ξεπεράσουμε και πάλι τους 400. Ας δούμε όμως κάτι που είναι ενδιαφέρον σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα:
Ανάλογο αριθμό θανάτων είχαμε στο παρελθόν αλλά με σαφώς περισσότερες εισαγωγές και διασωληνωμένους. Γιατί τέτοια διαφοροποίηση τώρα; Γιατί τόσοι θάνατοι ενώ το σύστημα δεν έχει φτάσει σε κορεσμό και λογικά υπάρχουν κρεβάτια για να περιθάλψουν όποιον (ή τους περισσότερους τέλος πάντων) χρειάζεται;
Χωρίς άλλα στοιχεί μου φαίνεται ότι η γενική χαλαρότητα και η υποβάθμιση τους ενδιαφέροντος έχει κάνει τον κόσμο να παίρνει αψήφιστα την ίωση και κάποιοι από αυτούς πηγαίνουν καθυστερημένα στο νοσοκομείο όταν πλέον είναι αργά. Πεθαίνουν εντός λίγων ημερών χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα με μακροχρόνιες παραμονές αλλά τελικά το αποτέλεσμα παραμένει άκρως αρνητικό.
Γνώμες;