Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Δεστε που καταληγουμε μεσω της λογικης. Ενας αιωνιος κοσμος ειναι κατι μεταφυσικο και ανεξηγητο συνεπως πρεπει να ειχε μια αρχη. Μια αρχη ομως αναγκαστικα θα προυπηρχε του χωρου και του χρονου (περαν της φυσης δηλαδη) αρα αυτη η αρχη ειναι μεταφυσικη και γι' αυτο πρεπει να ονομαστει θεος.
.
.
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
αντιθετως. κατι χωρις συνειδηση μπορει να υπαρχει επ απειρον. κατι με συνειδηση, ε του πουστη, θα σκυλοβαρεθει τ αντερα του.
η λογικη δεν μπορει να εφαρμοστει σε κατασταση μη υπαρξης χωρου και χρονου. λογικη αρχιζει να υπαρχει εφοσον υπαρχει κατι για να εξετασει η λογικη, οπως χωρος και χρονος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Αρίστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:40Δεστε που καταληγουμε μεσω της λογικης. Ενας αιωνιος κοσμος ειναι κατι μεταφυσικο και ανεξηγητο συνεπως πρεπει να ειχε μια αρχη. Μια αρχη ομως αναγκαστικα θα προυπηρχε του χωρου και του χρονου (περαν της φυσης δηλαδη) αρα αυτη η αρχη ειναι μεταφυσικη και γι' αυτο πρεπει να ονομαστει θεος.
.
δεν ειναι μεταφυσικη. ειναι απλως αγνοια.
δεν ειναι υποχρεωτικο για τη λογικη να υπηρξε η να μην υπηρξε αρχη. λογικη εφαρμοζεται απο το μπιγκ μπανκ και μετα. ειναι το πιο παλιο σημειο που μπορει να φτασει η νοηση μας, η λογικη μας, και να εξηγησει τον κοσμο απο κει και μετα.
πριν, απλως δεν ξερουμε τι υπηρξε, αν υπηρξε.
το οτι δεν ξερουμε κατι, σημαινει οτι καποτε μπορει να μαθουμε, η και οχι. δεν σημαινει "θεος"
Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:42αντιθετως. κατι χωρις συνειδηση μπορει να υπαρχει επ απειρον. κατι με συνειδηση, ε του πουστη, θα σκυλοβαρεθει τ αντερα του.
η λογικη δεν μπορει να εφαρμοστει σε κατασταση μη υπαρξης χωρου και χρονου. λογικη αρχιζει να υπαρχει εφοσον υπαρχει κατι για να εξετασει η λογικη, οπως χωρος και χρονος.
Καταλαβαινεις πολυ καλα πως δεν μπορει κατι να υπηρχε χωρις αρχη, σκεψου δηλαδη πως και τα τρισεκατομμυρια χρονια γι' αυτο το κατι θα ηταν τιποτα, θα τρεχαμε προς τα πισω να δουμε ποτε ξεκινησε και δεν θα φταναμε πουθενα, η λογικη αυτο δεν μπορει να το παραδεχτει.
.
Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:46Αρίστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:40Δεστε που καταληγουμε μεσω της λογικης. Ενας αιωνιος κοσμος ειναι κατι μεταφυσικο και ανεξηγητο συνεπως πρεπει να ειχε μια αρχη. Μια αρχη ομως αναγκαστικα θα προυπηρχε του χωρου και του χρονου (περαν της φυσης δηλαδη) αρα αυτη η αρχη ειναι μεταφυσικη και γι' αυτο πρεπει να ονομαστει θεος.
.
δεν ειναι μεταφυσικη. ειναι απλως αγνοια.
δεν ειναι υποχρεωτικο για τη λογικη να υπηρξε η να μην υπηρξε αρχη. λογικη εφαρμοζεται απο το μπιγκ μπανκ και μετα. ειναι το πιο παλιο σημειο που μπορει να φτασει η νοηση μας, η λογικη μας, και να εξηγησει τον κοσμο απο κει και μετα.
πριν, απλως δεν ξερουμε τι υπηρξε, αν υπηρξε.
το οτι δεν ξερουμε κατι, σημαινει οτι καποτε μπορει να μαθουμε, η και οχι. δεν σημαινει "θεος"
Με το Μπινγκ Μπανγκ τα πραγματα γινονται ακομη χειροτερα για οσα υποστηριζεις γιατι ΕΙΔΙΚΑ στο Μπινγκ Μπανγκ υπηρχε μια αρχη, η Μεγαλη Εκρηξη. Συνεπως το Πρωτο Κινουν ηταν η αιτια της Μεγαλης Εκρηξης και αυτη η αιτια ηταν πριν το χωρο και το χρονο, συνεπως ηταν μετα-φυσικη και συνεπως ηταν θεος.
.
Και λοιπόν; Γιατί η βούληση για δημιουργία είναι λογικά προτιμότερη από την ασυνειδησία;Αρίστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:30klg έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:15Ενώ ο αιώνιος θεός σου που ήταν και η πρώτη αιτία, δεν πάσχει καθόλου, right.Αρίστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 10:47Σε παρεα σκληρων υλιστων και αθεων εθεσα αυτη την ερωτηση και τους εκανα τελατινα. Τους εκανα πρωτα να παραδεχτουνε πως η ανυπαρξια θεου συνεπαγεται αιωνιο χωρις αρχη συμπαν και μετα τους χορεψα στο ταψι. Γιατι παντα με λογικοτατα επιχειρηματα τους απεδειξα οτι το αιωνιο συμπαν πασχει λογικα σαν εννοια.
.
Ο αιωνιος θεος πασχει λογικα λιγοτερο απο την αιωνια υλη γιατι τουλαχιστον αυτος εχει βουληση για τη δημιουργια ενω η υλη ειναι κατι εντελως ασυνειδητο.
.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
klg έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:55Και λοιπόν; Γιατί η βούληση για δημιουργία είναι λογικά προτιμότερη από την ασυνειδησία;
Γιατι η ασυνειδησια δεν μπορει να παραξει συμπαν και μαλιστα οργανωμενο και λειτουργικο με νομους και σταθερες.
.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Φυσικα και μπορει να καθαρισει το κακο με μια λεξη.Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:12οταν εκανε τις εκκαθαρισεις του, με πλυμμηρες, ηφαιστεια, αρρωστιες και οτι αλλο, συνηθως με ασημαντη αφορμη, καθαριζε και αθωους. και παιδια απου μολις ειχαν γεννηθει, αναμαρτητα. με τη δικαιολογια οτι ειχαν αμαρητμα, κατι με ενα μηλο 1000 γενιες πριν.George_V έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 09:14Ολα αυτα εξαιρουμενων των ασθενειων (ακομα και αυτο σημερα με τα βιολογικα οπλα κτλ. δικη μας επιλογη ειναι ως ενα βαθμο) ειναι δικες μας επιλογες. Εμεις επιλεξαμε να κανουμε φονο, εμεις επιλεξαμε να κανουμε γενοκτονια, εμεις επιλεξαμε το κακο. Δε μας υποχρεωσε κανεις να το κανουμε. Ουτε ειμαστε μαριονετες που μας παιζει κομπολοι ο Θεος. Μονοι μας το επιλεξαμε.Ασέβαστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 09:09
καθρεφτη δεν εχει εκει απανου;
τις δικιες του επιλογες, τις δικιες του αμαρτιες, απειρως μεγαλυτερες απο ολων των θνητων μαζι, δεν τις βλεπει;
καθε που στραβωνει, για ασημαντη αφορμη, ξηγιεται και μια γενοκτονια. αρρωστιες, φονικα, καταστροφες, μεχρι και μια φορα που αποφασισε να γκαστρωσει γυναικα, σε παντρεμενη πηγε, χαθηκαν οι λεφτερες;
και θα μου μιλησει για τις αμαρτιες μου; με τι μουτρα;
Ειναι πολυ ευκολο να του φορτώνουμε τις αμαρτιες μας και μεις να αναπαυομαστε ησυχοι οτι ειμαστε ενταξει και φταίει ο κακος θεος για οτι στραβο υπαρχει στον κοσμο. Απο το σκασμένο λαστιχο το πρωι μεχρι τον Παγκοσμιο Πολεμο.
Πριν κοιτάξει ο Θεος τον καθρεφτη καλο θα ηταν να τον κοιταξουμε εμεις πρωτα.
Και πολυ φοβάμαι οτι δε θα μας αρέσει αυτο που θα δουμε.
ενω ηταν παντοδυναμος, αν ηθελε μπορουσε επιλεκτικα να καθαρισει μονο τους αμαρτωλους, να ριξει φωτια να τους καψει, κεραυνο, αρρωστια, οτι.
μεγαλο μουνοπανο σου λεω. τρομερο καθηκι, με τα δικα του μετρα και σταθμα. ακομη και τις 10 εντολες, τις δικιες του, τις εχει παραβει σχεδον ολες.
Αλλα δεν το κάνει γιατι περιμένει ακομα και τον διαβολο να μετανοησει μεχρι την τελευταια στιγμη.
Ο Θεος επιτρέπει καποια πράγματα να γινουν για να βαλει μυαλο στον κοσμο. Οσο δεν τον ακους εισαι υπευθυνος για τις πράξεις σου και τις συνεπειες που απορρεουν απο αυτες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- unholydiver
Εάν η Εύα δεν έτρωγε το μήλο (υπό την καθοδήγηση του Εωσφόρου) για να αποκτήσει τη γνώση ότι το κομμάτι κρέας που κρέμοταν ανάμεσα στα πόδια του Αδάμ χρησίμευε και για κάτι άλλο, δεν θα υπήρχε κανένας απο μας, εκτός από δύο αιώνιους βλαμμένους στον παράδεισο.......
Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει θεός, αλλά με την έννοια και την περιγραφή που δίνουν οι άγιες γραφές μιλάμε για χίτλερ και μεγάλο Μαλάκα.
Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει θεός, αλλά με την έννοια και την περιγραφή που δίνουν οι άγιες γραφές μιλάμε για χίτλερ και μεγάλο Μαλάκα.
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" 

Η ίδια "λογική" με την οποία αγαπάς τον πατέρα σου. Κοινώς, δεν είναι θέμα λογικής.Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Άκου λογική

unholydiver έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 12:03Εάν η Εύα δεν έτρωγε το μήλο (υπό την καθοδήγηση του Εωσφόρου) για να αποκτήσει τη γνώση ότι το κομμάτι κρέας που κρέμοταν ανάμεσα στα πόδια του Αδάμ χρησίμευε και για κάτι άλλο, δεν θα υπήρχε κανένας απο μας, εκτός από δύο αιώνιους βλαμμένους στον παράδεισο.......
Aλληγορια για την πτωση των ψυχων στην υλη ειναι η διηγηση του Παραδεισου.
Τα ΙΔΙΑ ακριβως υπαρχουν και στην αρχαιοελληνικη αφηγηση.
Το μηλο ειναι η ιερη φωτια, ο Προμηθεας ειναι ο Οφις, η Πανδωρα ειναι οι Δερματινοι Χιτωνες.
.
- unholydiver
Για ποιες ψυχές μιλάμε?
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" 

στο "κατι" περιλαμβανεται και ο θεος. και για αυτον πρεπει να βρουμε ποιος τον εφτιαξε, και τι υπηρχε πριν απο αυτον.Αρίστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:49
Καταλαβαινεις πολυ καλα πως δεν μπορει κατι να υπηρχε χωρις αρχη, σκεψου δηλαδη πως και τα τρισεκατομμυρια χρονια γι' αυτο το κατι θα ηταν τιποτα, θα τρεχαμε προς τα πισω να δουμε ποτε ξεκινησε και δεν θα φταναμε πουθενα, η λογικη αυτο δεν μπορει να το παραδεχτει.
.
δεν μπορεις να εφαρμοζεις λογικη μονο οπου σε συμφερει.
δεν ξερουμε την αιτια της μεγαλης εκρηξης. δεν ξερουμε καν αν υπηρξε τετοια αιτια, και αν καποτε τη βρουμε θα πρεπει να βρουμε και τι την εφτιαξε, και τι εφτιαξε αυτο που την εφτιαξε, ad infinitum.Αρίστος έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 11:51
Με το Μπινγκ Μπανγκ τα πραγματα γινονται ακομη χειροτερα για οσα υποστηριζεις γιατι ΕΙΔΙΚΑ στο Μπινγκ Μπανγκ υπηρχε μια αρχη, η Μεγαλη Εκρηξη. Συνεπως το Πρωτο Κινουν ηταν η αιτια της Μεγαλης Εκρηξης και αυτη η αιτια ηταν πριν το χωρο και το χρονο, συνεπως ηταν μετα-φυσικη και συνεπως ηταν θεος.
.
μεχρι τοτε, μπορουμε μονο να μιλαμε για οτι ξερουμε, συμφωνα με τη λογικη. απο το μπιγκ μπανκ και δωθε. πιο πριν, αγνοια.
περα απο αυτα που επιτρεπει, ειναι και αυτα που κανει.George_V έγραψε: ↑15 Απρ 2022, 12:01
Φυσικα και μπορει να καθαρισει το κακο με μια λεξη.
Αλλα δεν το κάνει γιατι περιμένει ακομα και τον διαβολο να μετανοησει μεχρι την τελευταια στιγμη.
Ο Θεος επιτρέπει καποια πράγματα να γινουν για να βαλει μυαλο στον κοσμο. Οσο δεν τον ακους εισαι υπευθυνος για τις πράξεις σου και τις συνεπειες που απορρεουν απο αυτες.
και αυτος ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του.
κι αμα τον πετυχω πουθενα, θα τον τιμωρησω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1356 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Anax81
27 Οκτ 2023, 18:10
-
- 107 Απαντήσεις
- 5628 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
28 Μάιος 2024, 07:41
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας;
από gmoutzour » 18 Μαρ 2025, 14:16 » σε Θρησκειολογία - 99 Απαντήσεις
- 10316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
20 Μαρ 2025, 15:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συνεισφορά της χριστιανικής θρησκείας στην τέχνη.
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2024, 22:33 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 354 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
05 Ιουν 2024, 22:36
-