Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Απρ 2022, 10:15

Parrot έγραψε:
17 Απρ 2022, 10:03
Ασέβαστος έγραψε:
17 Απρ 2022, 08:58
Parrot έγραψε:
17 Απρ 2022, 08:42

Αυτό που έβαλες έχει την απαρχή του στον Αριστοτέλη. Έχεις την αίσθηση ότι ο Αριστοτέλης θα δεχόταν την πρόταση σου ή ότι θα την απέρριπτε..;
ο αριστοτελης, σημερα, με τις γνωσεις που εχουμε, θα ηταν αθεος.
Ποιές είναι αυτές οι γνώσεις καλέ, που υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει θεός..;
Μερικά λίγα γνωστικά πεδία που ασχολούνται με το θέμα "Θεός" (θεολογία, φιλοσοφία κλπ.) προτείνουν το ακριβώς αντίθετο..
α, η θεολογια λεει οτι υπαρχει θεος. :003:

και η αστρολογια οτι η συμπεριφορα σου εξαρταται απο το ζωδιο. :lol:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 17 Απρ 2022, 10:18

Ασέβαστος έγραψε:
17 Απρ 2022, 10:15
Parrot έγραψε:
17 Απρ 2022, 10:03
Ασέβαστος έγραψε:

Ποιές είναι αυτές οι γνώσεις καλέ, που υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει θεός..;
Μερικά λίγα γνωστικά πεδία που ασχολούνται με το θέμα "Θεός" (θεολογία, φιλοσοφία κλπ.) προτείνουν το ακριβώς αντίθετο..
α, η θεολογια λεει οτι υπαρχει θεος. :003:

και η αστρολογια οτι η συμπεριφορα σου εξαρταται απο το ζωδιο. :lol:
Με την μόνη διαφορά ότι η θεολογία είναι τεκμηριωμένη φιλοσοφικά και είναι ακαδημαϊκώς αποδεκτό γνωστικό πεδίο, ενώ η αστρολογία ενώ διατείνεται ότι τεκμηριώνεται π.χ. μαθηματικώς κλπ., δεν είναι..

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 17 Απρ 2022, 10:28

Αρίστος έγραψε:
16 Απρ 2022, 20:43
Φλασμπακ σημερα απο τα παλια για οσους καταλαβαινουν τι εννοω, επιστροφη σε ατμοσφαιρα 17 χρονων πισω. :D

.
Το περίεργο είναι ότι...απουσιάζουν οι "γνωστοί άγνωστοι" από το νήμα :wink
SpoilerShow
Προσωπικά δε θα ξαναμπώ στον κόπο τώρα λόγω εορτών :102:
Μετά, βλέπουμε... :roll:
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 17 Απρ 2022, 10:42

Ασέβαστος έγραψε:
17 Απρ 2022, 08:14
Αρίστος έγραψε:
16 Απρ 2022, 15:02

Ποιος σου ειπε οτι ειναι αθανατες;

.
η φυσικη του λυκειου.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE ... E%AF%CE%B1

https://esquire.com.gr/lifestyle/texnol ... -sumpantos

.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 17 Απρ 2022, 11:09

Ο πυρήνας του χριστιανισμού δεν είναι ο ιουδαισμός. Στον πυρήνα του φίλοι μου, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο είναι ο ανθρωπισμός και η χαλαρή μετάβασή του στην αναρχία. την ευλογία του να μην έχεις. Διαβάστε τη βιογραφία του τολστόυ.

Η αναρχία αυτή στηρίζεται στη βαθιά ηθική. Στην επιθυμία για ισότητα. Αυτό προυποθέτει το χάλασμα παλιών θεσμών. Της αγοράς στη συναγωγή, η την εκθρόνιση του αυτοκράτορα. Ετούτες τις αξίες σοφά η δυτική περισσότερο από την ανατολική εκκλησία κατάφερε να παραμερίσει για χάρη του αυτομαστιγώματος. Μιας παραληρούσας φύσης ξένης στον άνθρωπο που αντί για αγάπη κρύβει τιμωρία υποδούλωση.

Μην απατάσθαι φίλοι μου. Η ιστορία του Χριστού είναι στ αλήθεια η ιστορία του Σωκράτη. Η θρησκεία του άθεου Σωκράτη βρίσκεται πίσω από το τέχνασμα της εκκλησίας.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Απρ 2022, 11:21

taxalata xalasa έγραψε:
16 Απρ 2022, 19:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Απρ 2022, 18:34
taxalata xalasa έγραψε:
16 Απρ 2022, 18:26

τι δουλεια εχει το φιδι με τον νου; :p2:

το βρηκα.... σερνεται ο νους.... :003:
για δοκιμασε να σηκωσεις τον νου να μην σερνεται να δεις αν ειναι φιδι μετα....δεν νομιζω... :003:
Ε, όταν γράφω για γραμμικές προσεγγίσεις, κάτι ξέρω.

Το φίδι είναι το πιο γειωμένο πλάσμα. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Από φτερωτούς νόες, ειδικώς αν πιάσουν τα διαφωτιστικά μελτέμια, άλλο τίποτα.
και ποια η γνωμη σου για τους φτερωτους οφιδες; :003:
Aν εννοείς τους δράκους ως συμβολισμούς, έχουν κι αυτή θετική και αρνητική ερμηνεία στους μύθους.

Κατά τη γνώμη μου πάντως, τα ερπετά (μικρά ή μεγάλα, φτερωτά ή μη) στους μύθους έχουν σχεδόν πάντα σχέση με την απαγορευμένη/μη προσβάσιμη γνώση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Απρ 2022, 11:29

Ασέβαστος έγραψε:
Parrot έγραψε:
17 Απρ 2022, 08:42
Αυτό που έβαλες έχει την απαρχή του στον Αριστοτέλη. Έχεις την αίσθηση ότι ο Αριστοτέλης θα δεχόταν την πρόταση σου ή ότι θα την απέρριπτε..;
Ε ναι. Αν μαζέψεις τυχαία 1000 άθεους σήμερα από όλον τον πλανήτη και τους αφήσεις στον Αμαζόνιο ή σε ένα δάσος με βελανιδιές, σε λίγα χρόνια θα εποικίσουν τον Άρη. Σιγά μην ασχολούνται με τα βελανίδια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Απρ 2022, 11:30

Εκτωρ έγραψε:
14 Απρ 2022, 16:10
Πείτε μου αν έχω καταλάβει κάτι λάθος:

Ο Θεός γκάστρωσε μία παρθένα, για να γεννήσει τον εαυτό του. Στη συνέχεια, θυσίασε τον εαυτό του, στο όνομα του εαυτού του, για να μας απαλλάξει από μία καταδίκη που ο ίδιος μας είχε επιβάλλει, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος, το οποίο δεν διαπράξαμε εμείς οι ίδιοι.

Ακλόνητη λογική! :blm:
Η πίστη σε μια θρησκεία προϋποθετει πίστη στο παράλογο και σε ισχυρισμούς που βεβαιώνει μόνον ο άνθρωπος για τον αφαντο θεό, στη θέση του άφαντου θεού. Αρα η ερώτησή σου δεν έχει κανένα νόημα.

Ασφαλώς και οι θρησκείες είναι παράλογες, αν δεν ήταν παράλογες δεν θα ήταν θρησκείες.

Η πίστη στα "πεπραγμένα" του θεού προϋποθέτει πρώτα την πίστη στον λόγο του ανθρώπου που θα προσάψει στον άφαντο θεό κάθε παραλογισμό επικαλούμενος εξαίρεση από κάθε απόδειξη λόγω πίστης.
Στη πραγματικοτητα η θρησκευτική πίστη δεν έχει αντικείμενο τον θεό αλλά τον άνθρωπο που τον υποκαθιστά μιλώντας εξ ονοματός του.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Απρ 2022, 11:37

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Απρ 2022, 11:29

Ε ναι. Αν μαζέψεις τυχαία 1000 άθεους σήμερα από όλον τον πλανήτη και τους αφήσεις στον Αμαζόνιο ή σε ένα δάσος με βελανιδιές, σε λίγα χρόνια θα εποικίσουν τον Άρη. Σιγά μην ασχολούνται με τα βελανίδια.
κατι θες να πεις, αλλα δε βγαζω νοημα. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Απρ 2022, 11:46

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
17 Απρ 2022, 11:09
Ο πυρήνας του χριστιανισμού δεν είναι ο ιουδαισμός. Στον πυρήνα του φίλοι μου, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο είναι ο ανθρωπισμός και η χαλαρή μετάβασή του στην αναρχία. την ευλογία του να μην έχεις. Διαβάστε τη βιογραφία του τολστόυ.

Η αναρχία αυτή στηρίζεται στη βαθιά ηθική. Στην επιθυμία για ισότητα. Αυτό προυποθέτει το χάλασμα παλιών θεσμών. Της αγοράς στη συναγωγή, η την εκθρόνιση του αυτοκράτορα. Ετούτες τις αξίες σοφά η δυτική περισσότερο από την ανατολική εκκλησία κατάφερε να παραμερίσει για χάρη του αυτομαστιγώματος. Μιας παραληρούσας φύσης ξένης στον άνθρωπο που αντί για αγάπη κρύβει τιμωρία υποδούλωση.

Μην απατάσθαι φίλοι μου. Η ιστορία του Χριστού είναι στ αλήθεια η ιστορία του Σωκράτη. Η θρησκεία του άθεου Σωκράτη βρίσκεται πίσω από το τέχνασμα της εκκλησίας.
Ο πυρήνας του χριστιανισμού βασικά δεν υπάρχει. Μιλάμε για ένα οικοδόμημα 20 αιώνων που ο κάθε αιώνας το ανακάτευε και το μαγείρευε κατά βούληση, γιαυτό και δεν μπορεσε να διατηρησει έλογη συνοχη.

Το μαγείρεμα του χριστιανισμου ξεκινησε λιγο πριν τον χριστό ... όταν ο Φίλωνας ο Αλεξανδρευς μαγείρεψε τον Ιουδαϊσμο ξεπατικώνοντας τον Στωικισμό. Η ιστορια του Χριστου μαγειρευτηκε πολιτικα απο τον Παυλο. Η ιστορια αυτων ξαναμαγειρευτηκε επι Κωνσταντινου, οπου γραφτηκε το συμβολο της πιστης για να επινοησουν πυρηνα, κ.ο.κ.

Το μόνο που έμεινε από τον Χριστο ό,τι κι αν αυτο εκανε ή υπηρξε, είναι μια ιερα παράδοση 20 αιωνων μαγειρεματος της εκκλησιας.

Ετσι στον ιδιο "χωρο" κατεληξαν να υπάρχουν ο σκουλικοφαγωμενος μοναχός Συμεων Στυλιτης τον 5ο αι. μ.Χ που η ταλαιπωρία του ήταν τεκμηριο χριστιανικής συνειδοτητας ... και ο Νικόλαος Καβάσιλας του 14ου αι. που θεωρουσε τον μοναχισμο υποκριτικη στάση ζωης γιατί το χριστολογικο περιεχομενο το δοκιμαζεις και το εφαρμοζεις μεσα στις δυσκολιες της ζωης και οχι οταν την αποφευγεις.

Στον ιδιο "χώρο" κατέληξαν να υπάρχουν οι εικονολάτρες του 7ου αι. και το ως τις μερες μας εμπόριο τους με τα θαυματουργά διδιαστατα ειδωλα (κόντρα στην δευτερη εντολη του θεου) και ο Κυριλος Λουκαρις του 17ου αιωνα που αποστρεφόταν την ειδωλολατρικη συμπεριφορα προς τα εικονισματα.

Οι θρησκειες ίσως να είναι το τεκμηριο της εμφυτης παρανοιας του ανθρωπινου ειδους.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Απρ 2022, 13:02

nik_killthemall έγραψε:
17 Απρ 2022, 11:46
Οι θρησκειες ίσως να είναι το τεκμηριο της εμφυτης παρανοιας του ανθρωπινου ειδους.
Ίσως και να είναι το τεκμήριο της έμφυτης παραγωγής αμυντικών μηχανισμών που κάνει δυνατή τη συνέχεια του ανθρώπινου είδους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 17 Απρ 2022, 14:29

Alphabet έγραψε:
17 Απρ 2022, 02:00
lonelyrider έγραψε:
16 Απρ 2022, 20:15

Ο Θεός τα ανέχεται όλα αυτά που γίνονται γιατί σεβεται την ανθρωπινη ελευθερια που επιλεγει το κακο. Ο Θεός επλασε ελευθερους ανθρωπους και οχι ρομποτ.
Οι ημερες που διαγουμε μετα την εξοδο του Αδαμ απο τον αρχαιο κηπο της Εδεμ ειναι ημερες ελέους από τον Θεό.
Δηλαδή ο Θεός ελεεί τον κόσμο παρόλο που αμαρτανει φρικτα και δεν τον τιμωρει δειχνοντας του μακροθυμια περιμενοντας μετανοια.
:smt005:
Γεν. 6,5 Ἰδὼν δὲ Κύριος ὁ Θεός, ὅτι ἐπληθύνθησαν αἱ κακίαι τῶν ἀνθρώπων ἐπὶ τῆς γῆς καὶ πᾶς τις διανοεῖται ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ ἐπιμελῶς ἐπὶ τὰ πονηρὰ πάσας τὰς ἡμέρας,
Γεν. 6,6 καὶ ἐνεθυμήθη ὁ Θεὸς ὅτι ἐποίησε τὸν ἄνθρωπον ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ διενοήθη.
Γεν. 6,7 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἀπαλείψω τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἐποίησα ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς, ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἀπό ἑρπετῶν ἕως πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι μετεμελήθην ὅτι ἐποίησα αὐτούς.

Απο το βιβλιο της Γενεσης που γραφει επισης για τον Αδαμ και την Ευα. Πιστευεις την ιστορια των πρωτοπλαστων, αρα πρεπει να πιστευεις και τα ανωτερω χωρία που σου παερεθεσα.

Για ποια ακριβως ανθρωπινη ελευθερια μιλας και για ποιο ελεος και μη τιμωρια; :lol:
Φίλε τα χωρία που παραθέτεις ενισχύουν την αποψη μου περι ελευθερίας του ανθρώπου. Ειδες τι γραφει το ιερο κείμενο? Επλυθηνθησαν αι κακίαι των ανθρώπων λέει . Άρα ο Θεός τους αφηνε να είναι κακοι ανθρωποι σεβόμενος την επιλογη τους. Κανει ομως τον κατακλυσμο για να διασωθει το ανθρωπινο γενος απο την κακοτητα που σκοτωνε ο ενας τον αλλο για πλακα.
Επισης σημερα βλεπεις πουθενα να εμποδιζει ο Θεος κανεναν να μη πραττει το κακό? Δες φονοι δες πολεμοι δες οτι θες.
Στο τελος ομως θα φερει το λογαριασμο.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Απρ 2022, 14:34

lonelyrider έγραψε:
17 Απρ 2022, 14:29
Φίλε τα χωρία που παραθέτεις ενισχύουν την αποψη μου περι ελευθερίας του ανθρώπου. Ειδες τι γραφει το ιερο κείμενο? Επλυθηνθησαν αι κακίαι των ανθρώπων λέει . Άρα ο Θεός τους αφηνε να είναι κακοι ανθρωποι σεβόμενος την επιλογη τους. Κανει ομως τον κατακλυσμο για να διασωθει το ανθρωπινο γενος απο την κακοτητα που σκοτωνε ο ενας τον αλλο για πλακα.
Επισης σημερα βλεπεις πουθενα να εμποδιζει ο Θεος κανεναν να μη πραττει το κακό? Δες φονοι δες πολεμοι δες οτι θες.
Στο τελος ομως θα φερει το λογαριασμο.
Και με τον κατακλυσμό* υποτίθεται ότι έφερε τον λογαριασμό αλλά δε βλέπω να διασώθηκε το ελεύθερο γένος.

*Από καθαρτήριους κατακλυσμούς και ριστάρτ χωρίς εμφανή αποτελέσματα, άλλο τίποτα σε όλες τις θρησκείες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 17 Απρ 2022, 14:46

Alphabet έγραψε:
16 Απρ 2022, 12:35
Πως μπορει καποιος να αμαρτησει εαν δεν γνωριζει τι ειναι κακο ή καλο; Ακομα και αν παρακουσαν την οδηγια του Θεου οπως λετε, πως μπορουσαν να ηξεραν οτι η παρακοη ειναι κακο πραγμα; :102::lol:
Το έμαθαν the hard way. :lol:

Παραμυθάκι είναι, για να πει σε εμάς ότι το μεγαλύτερο αμάρτημα είναι να θέλεις να είσαι Θεός. Οπότε τώρα ξέρουμε. Και η τιμωρία είναι ένα αιώνιο βάσανο, γιατί δυστυχώς ποτέ δεν θα μπορέσεις να γίνεις.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 17 Απρ 2022, 15:04

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Απρ 2022, 13:02
nik_killthemall έγραψε:
17 Απρ 2022, 11:46
Ίσως και να είναι το τεκμήριο της έμφυτης παραγωγής αμυντικών μηχανισμών που κάνει δυνατή τη συνέχεια του ανθρώπινου είδους.
Προφανώς και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει πως χωρίς θρησκείες θα παρεμποδιζόταν η διαιώνιση και η συνέχεια του ανθρωπίνου είδους.
Θα το δεχόμουν αυτό που λες αν διατυπωνόταν ειδικά για εθνοφυλετικές ταυτότητες, δηλ. όντως εχει παρατηρηθει οτι παρα πολλες εθνο-φυλετικες ομαδες χρειαστηκαν κοινη "θρησκεια" για να διατηρησουν το "ιερο χρωμα της φανέλας" και να συνεχίσουν ως διακριτές εθνο-φυλετικές ομάδες.

Ωστοσο και σε αυτη την οπτικη η θρησκεία δεν ηταν το αποκλειστικο γνωρισμα γυρω απο το οποιο συσπειρωνοταν η διατηρηση της ομαδας, αλλά υπήρχαν ενα σωρο ακομα (γλώσσα, πολιτισμός, φυλή, ιστορια, καταγωγη κλπ), δηλ. η θρησκεια ηταν απλα ενα απο αυτα. Προφανώς στον οχταρμα της βαλκανικης μπορει να ήταν κατά περιόδους το ισχυροτερο, αλλά λιγη σχεση εχει το ανθρωπινο ειδος με αυτο, που ειναι κατι μερικες εκατομμυρια φορες πιο γενικο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών