Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 19 Απρ 2022, 20:30

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:20
Η μεγαλυτερη προκληση για τους αθεους και το μηδενιστικο υλιστικο πολιτισμο τους ειναι να προσφερουν μια ουτοπια στην ανθρωποτητα που να οδηγησει στην πνευματικη της ωριμοτητα και ολοκληρωση.

Οσο δεν το κανουν και μας οδηγουν σε δυστοπιες που δεν μπορουμε να πληρωσουμε ουτε το ρευμα μας ας μας κανουν τη χαρη να μην κομπαζουν. Η Δυση αναπτυχθηκε και μορφωθηκε και πλουτισε οσο σεβοταν τη θρησκεια και παρακμαζει-εξαχρειωνεται τωρα που επιτιθεται σε καθε θρησκευτικη και ηθικη αξια.

.
Ναι, οι θρησκειες την εφεραν αυτην την πνευματικη ωριμοτητα και ολοκληρωση, οποτε η αθρησκεια για να τις συναγωνιστει πρεπει να την φερει και αυτη ... :smt005:

Ακομα κι αν υπαρχει θεος δεκαρα δεν δινει για την πνευματικη ωριμοτητα και ολοκληρωση κατι μικροοργανισμων που βρισκονται σε εναν κοκκο αμμου 13,6 δις αφου η αμμος εκτιναχθηκε.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 19 Απρ 2022, 20:32

jey_pap έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:16
nik_killthemall έγραψε: .............
Ο πυρηνας καθε θρησκειας ειναι θεολογικο δογμα
Χριστιανος δεν ειναι καποιος επειδη ζει με το "αγαπα τον πλησιον" ! Κι ενας βουδιστης μπορει να ζει με το "αγαπα τον πλησιον" αλλα δεν ειναι εν χριστω αδελφος σας
.............
Το δόγμα αποτελεί πυρήνα για την Εκκλησία. Πέραν τούτου για τους πιστούς η γνώση και η φύλαξη δογματων επαφίεται στο σύστημα των συνόδων (οικουμενικής - τοπικές).
Ο πιστός τώρα σαν πυρήνα των ενεργειών του στην καθημερινότητα θέτει την κατά δύναμιν τήρηση των εντολών και τη μίμηση αγίων.
Για την εργασία της αγάπης και κάθε άλλης αρετής έχει σημασία σε τίνος το όνομα ενεργούνται.
1) Ο,τι ειπες επιβεβαιωνει αυτο που εγραψα, αρα συμφωνουμε !

2) Ο,τι ειπες δεν ειναι εντολη θεου, αλλα εντολη ανθρωπου που παιρνει τη θεση του αφαντου θεου
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Απρ 2022, 20:36

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
15 Απρ 2022, 09:34
Θεός μπορεί να μην υπάρχει, το θρησκευτικό όμως συναίσθημα στους ανθρώπους υπάρχει
Μπορεί να είναι προϊόν φόβου του θανάτου ή όπιο του λαού αλλά αυτό ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σημασία
Και το θρησκευτικό συναίσθημα και Θεός είναι εμπορεύσιμο προϊόν
Και οι άνθρωποι αγοράζουν θρησκεία και θεό από τα πιο κοντινά και προσφορότερα σε αυτούς θρησκευτικά καταστήματα

Κσι δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό γιατί , αυτός που έχει ανάγκη να πιστέψει σε θεό και νιώθει έντονη την ανάγκη για θρησκεία, έχει προσωπικούς ψυχολογικούς λόγους να το κάνει
Και εαν αμφισβήτησω την πίστη του , είναι σαν να ρίχνω κλωτσιά στο δεκανικι που στηρίζεται κάποιος ανάπηρος γέροντας που είναι κουτσός

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 19 Απρ 2022, 20:37

stavmanr έγραψε:
19 Απρ 2022, 10:11

Αν ο ισλαμιστής μπορούσε να βιώσει ανιδιοτελή αγάπη, θα ήταν ούτως ή άλλως χριστιανός, ανεξαρτήτως τί δηλώνει. Το ίδιο κι ένας που δηλώνει χριστιανός. Αν δεν μπορεί να βιώσει την ανιδιοτελή αγάπη, έστω κι ως τελικό σκοπό, ως ιδανικό, τότε δεν είναι χριστιανός.

Εδώ να τονίσω ότι οι μουσουλμάνοι ούτως ή άλλως δέχονται το Χριστό, αλλά ως προφήτη.
Ο,τι εγραψες αποδεικνυει πως το στοιχειο που διακρινει τον χριστιανο απο τον πιστο της αλλης θρησκειας δεν ειναι η αγαπη, αλλα η πιστη σε ενα συγκεκριμενο θεολογικο δογμα που προφανως ειναι ο πυρηνας καθε θρησκειας που πολιτευεται τον θεο.

Το οτι θα το αρνηθεις δεν εχει καμια σημασια, αφου την επομενη στιγμη θα το δεχτεις αν αυτο προαγει την ιερη σου θρησκεια, εν ολιγοις δεν εχει καμια απολυτως αξια το τι δεχεσαι και τι αρνησε, δεν εχεις τη παραμικρη αξιοπιστια.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 19 Απρ 2022, 20:54

nik_killthemall έγραψε:
19 Απρ 2022, 20:37
stavmanr έγραψε:
19 Απρ 2022, 10:11

Αν ο ισλαμιστής μπορούσε να βιώσει ανιδιοτελή αγάπη, θα ήταν ούτως ή άλλως χριστιανός, ανεξαρτήτως τί δηλώνει. Το ίδιο κι ένας που δηλώνει χριστιανός. Αν δεν μπορεί να βιώσει την ανιδιοτελή αγάπη, έστω κι ως τελικό σκοπό, ως ιδανικό, τότε δεν είναι χριστιανός.

Εδώ να τονίσω ότι οι μουσουλμάνοι ούτως ή άλλως δέχονται το Χριστό, αλλά ως προφήτη.
Ο,τι εγραψες αποδεικνυει πως το στοιχειο που διακρινει τον χριστιανο απο τον πιστο της αλλης θρησκειας δεν ειναι η αγαπη, αλλα η πιστη σε ενα συγκεκριμενο θεολογικο δογμα που προφανως ειναι ο πυρηνας καθε θρησκειας που πολιτευεται τον θεο.
:smt017
Τι διαβάζεις;
Σου γράφω ότι καλύτερος χριστιανός από εμένα ή τον κάθε δηλωμένο χριστιανό είναι κάποιος που δηλώνει μουσουλμάνος/βουδιστής/άθεος κλπ. αλλά εφαρμόζει συνειδητά ή υποσυνείδητα ή από προσωπική έμπνευση το λόγο του Χριστού.
Κι εσύ μου μιλάς για θρησκειολογικά δόγματα;
Το οτι θα το αρνηθεις δεν εχει καμια σημασια, αφου την επομενη στιγμη θα το δεχτεις αν αυτο προαγει την ιερη σου θρησκεια, εν ολιγοις δεν εχει καμια απολυτως αξια το τι δεχεσαι και τι αρνησε, δεν εχεις τη παραμικρη αξιοπιστια.
Δεν με απασχολεί η όποια θρησκεία περισσότερο από το να διδάσκει, να κοινωνεί το λόγο του Χριστού.
Τις Γραφές τις μελετώ και τις ερευνώ. Προσπαθώ να κατανοήσω. Δεν είμαι Χριστός για να κατέχω την αλήθεια. Ταπεινός άνθρωπος είμαι.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 21:20

taxalata xalasa έγραψε:
19 Απρ 2022, 19:43

διχως κριτικη θετικη η αρνητικη στα γραφομενα σου.

αυτα που αναφερεις δεν ειναι της παλαιας διαθηκης και δεν θεωρουνται χριστιανικα.

μπερδευεις την φιλοσοφια περι υπαρξης με το δογμα του αβρααμ που ηταν καλος, αλλα ειχε ατελειες και αχανε λαδια και ήρθε ο μηχανικός να τις φτιαξει για να συνεχισει να δουλευει το εργαλειο του αβρααμ.

αλλο αυτο που λες εσυ αρίστος, και αλλα αυτα που λεει ο αβραααμ και οι θρησκειες του.

Ο καθενας κανει την ερευνα του, αλλο να λεω οτι σεβομαι τις θρησκειες και τις βασικες κατευθυντηριες γραμμες τους και αλλο να συμφωνω και με το τελευταιο ω που προσθεσε ο ταδε Πατερας κατι αιωνες μετα η ο ταδε Εβραιος προφητης. Για παραδειγμα με την ολη φιλοσοφια του μοναχισμου δεν τα παω πολυ καλα. Επιπλεον θεωρω μεγαλο προβλημα που καταδικαστηκε ο Ωριγενης απο τη Συνοδο του Ιουστιανιανου, αν δεν γινοταν αυτο η αρχαιοελληνικη επιρροη στα χριστιανικα θεματα θα ηταν πολυ μεγαλυτερη.

Δυο τριλογιες που με επηρεασαν πολυ.

https://en.wikipedia.org/wiki/That_Hideous_Strength

https://en.wikipedia.org/wiki/Valis_(novel_series)

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 19 Απρ 2022, 21:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 21:23

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 20:14
Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 18:07

Ουτε εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι το συμπαν ειχε μια υλικη αρχη η οτι η υλη ειναι η μονη ουσια του συμπαντος και ειναι αιωνια.

Με λιγα λογια, ουτε ο υλισμος του αθεου μπορει να αποδειχθει και μαλιστα ο αισθησιοκρατικος υλισμος εχει εδω και δεκαετιες απορριφθει απο τη συγχρονη φυσικη.

Ψυχωση ειναι επισης να θεωρουν οι αθεοι πως ο ανθρωπος ειναι το σπουδαιοτερο ον του συμπαντος, πως δεν υπαρχουν αλλες διαστασεις περα απο τον κοσμο που ανμτιλαμβανονται οι αισθησεις τους, ουτε οντα ψηλοτερης βαθμιδας, ουτε μια πρωτη γεννησιουργος αιτια, ουτε μια εστω αιτια που το συμπαν βρισκεται σε ταξη με συγκεκριμενες σταθερες και νομους και οχι σε χαος. Το ιδιο ακριβως πιστευει και το μερμηγκι, πως ο κοσμος του ειναι η μονη πραγματικοτητα, ενας κοσμος που οι πετρες θεωρουνται τεραστια βουνα και καποια χορταρακια τεραστια δεντρα.

.
Μα δεν πιστευω τιποτα για να χρειαστει να το αποδειξω. Οτι απ τα δυο λες, ειναι πιθανο.

Και δεν θεωρω τον εαυτο μου ουτε υλιστη, ουτε αθεο. Το οτι δεν πιστευω το Χριστιανικο αφηγημα ισχυει, αλλα αυτο συμβαινει γιατι αυτα που γραφτηκαν για να στηριξουν την συγκεκριμενη θεολογια (και αλλες βεβαια) μπορει να ηταν πιστευτα το 100-200μχ, σημερα ομως εχει αποδειχθει οτι δεν ισχυουν. Και απο επιστημονικες ανακαλυψεις αλλα και απο κριτικη αναλυση των γραφων. Ουτε η Ιστορια τα εχει δικαιωσει.

Και για να μην με βλεπεις ετσι επιθετικο, πρεπει να σου πω οτι μπορει να μην δεχομαι το θεολογικο κομματι, αλλα στην ηθικη διδασκαλια του χριστιανισμου εχω μεγαλη εκτιμηση. Σε σημειο να ειμαι περισσοτερο "χριστιανος" απο πολλους τετοιους που ξερω. Με τις αναληψεις, τον παναγαθο θεο, τους κρινους, τους δαιμονισμενους, προφητειες κλπ εχω μεγαλο θεμα ομως. Οπως και με τον οποιονδηποτε παπα, αγιο , προφητη, μοναχο-γεροντα που πιστευει οτι κατεχει την μοναδικη αληθεια. Ολοι νομιζουμε, κανεις δεν ξερει.

Τα ψυχωσικα επεισοδια δεν ειναι αποδειξη :8)

Στο τελευταιο θα συμφωνησω μαζι σου, αλλα αλλο 15 χιλιαδες τομοι Θεολογιας και αλλο το να παραδεχομαστε οτι δεν γνωριζουμε. Το οτι η θρησκεια αφορα τον ανθρωπο και την γη νομιζω οτι κανει τον θρησκο να πιστευει οτι ειναι το σπουδαιοτερο ον του συμπαντος. Ταιριαζει απολυτα στην εποχη που θεμελιωθηκαν αυτα, τοτε που πιστευαν οτι τα αστερια ειναι πιο κοντα στην γη απ την σεληνη και τα εβαλε εκει ο θεος για να στολισει τον ουρανο.

Για την τελευταια προταση θα κανω ενα (ασχετο) σχολιο γιατι με εχει προβληματισει το θεμα με τα ζωα. Βλεπω μερικες φορες τον γατο μου οταν ξαπλωνει ανασκελα στον καναπε και τεντωνεται, σκεφτομαι τι τυχερος που ειναι που δεν καταλαβαινει τι παιζει. Η μηπως ξερει αυτος και εγω ειμαι που τα εχω μπερδεψει; :102:

Ωραια δημοσιευση, καναμε καλη κουβεντα τελικα.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 21:32

nik_killthemall έγραψε:
19 Απρ 2022, 20:30
Αρίστος έγραψε:
Η μεγαλυτερη προκληση για τους αθεους και το μηδενιστικο υλιστικο πολιτισμο τους ειναι να προσφερουν μια ουτοπια στην ανθρωποτητα που να οδηγησει στην πνευματικη της ωριμοτητα και ολοκληρωση.

Οσο δεν το κανουν και μας οδηγουν σε δυστοπιες που δεν μπορουμε να πληρωσουμε ουτε το ρευμα μας ας μας κανουν τη χαρη να μην κομπαζουν. Η Δυση αναπτυχθηκε και μορφωθηκε και πλουτισε οσο σεβοταν τη θρησκεια και παρακμαζει-εξαχρειωνεται τωρα που επιτιθεται σε καθε θρησκευτικη και ηθικη αξια.

.
Ναι, οι θρησκειες την εφεραν αυτην την πνευματικη ωριμοτητα και ολοκληρωση, οποτε η αθρησκεια για να τις συναγωνιστει πρεπει να την φερει και αυτη ... :smt005:

Ακομα κι αν υπαρχει θεος δεκαρα δεν δινει για την πνευματικη ωριμοτητα και ολοκληρωση κατι μικροοργανισμων που βρισκονται σε εναν κοκκο αμμου 13,6 δις αφου η αμμος εκτιναχθηκε.

Εγω θεωρω τεραστια τα εργα του Μιχαηλ Αγγελου, του Γουιλιαμ Μπλεηκ και του Μπαχ που ειχαν κυριως θρησκευτικη εμπνευση, η συγκεκριμενη Ευρωπη που εζησαν μπορει να μην εφτασε σε καποια πνευματικη ωριμοτητα η ολοκληρωση αλλα τουλαχιστον εφτασε σε μια ακμη προσφεροντας κοινωνικη σταθεροτητα και αναπτυξη στους λαους της. Η σημερινη Ευρωπη ομως που εχει απαρνηθει καθε θρησκευτικο, πνευματικο η εστω ηθικο προσανατολισμο τρεχει με σπασμενα τα φρενα προς τη διαλυση.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Απρ 2022, 21:34

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 15:41
Ασέβαστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 14:40

τα περισσοτερα απο αυτα που περιγραφονται, τα εκανε ο ιδιος ο θεος, η και ζητουσε απο τους πιστους του να τα κανουν.
Ετσι λενε οι "γραφες" τοτε που ολοι νομιζαν οτι ολα γυρνανε γυρω απ την γη, οτι στον ουρανο υπαρχει νερο που τρεχει οταν βρεξει και οτι ο Θεος ειναι "εκει ψηλα"

Σημερα ξερουμε οτι για να γαμηθει το συμπαν δεν χρειαζεται θεος ουτε διαβολος. Ο ανθρωπος τα καταφερνει μονος του μια χαρα.
μηπως ο ανθρωπος ειναι θεος και διαβολος ; αφού τα καταφέρνει μια χάρα να γαμήσει το συμπάν;

γεμισαμε διαβολια και τριβολια και ζωντοβόλια... :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 19 Απρ 2022, 23:40

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 21:32

Εγω θεωρω τεραστια τα εργα του Μιχαηλ Αγγελου, του Γουιλιαμ Μπλεηκ και του Μπαχ που ειχαν κυριως θρησκευτικη εμπνευση, η συγκεκριμενη Ευρωπη που εζησαν μπορει να μην εφτασε σε καποια πνευματικη ωριμοτητα η ολοκληρωση αλλα τουλαχιστον εφτασε σε μια ακμη προσφεροντας κοινωνικη σταθεροτητα και αναπτυξη στους λαους της. Η σημερινη Ευρωπη ομως που εχει απαρνηθει καθε θρησκευτικο, πνευματικο η εστω ηθικο προσανατολισμο τρεχει με σπασμενα τα φρενα προς τη διαλυση.

.
Αριστο και οι δυο μας γνωριζουμε πως ο εγκεφαλος σου ειναι εξαρχης πελτες.

Δεν εχει καμια σχεση το αν υπαρχει θεος με χ ευτελη χαρακτηριστικά πηθικανθρωπων μυθοποιων, με το αν οι ανθρωπινες κοινωνιες εξελλισονται προς κατευθυνση που γουσταρεις ή οχι. Αυτα τα δυο ειναι ασυνδετα μεταξυ τους υπο την εννοια πως το ενα ΔΕΝ αποδεικνυει το αλλο και αντιστροφα ! Αρα ολο το επιχειρημα σου ειναι σαν τον εγκεφαλο του σταβ : κενο.
Βασικα η συλλογιστικη σου δεν διαφερει καθολου απο αυτον που θεωρει πως αποδειξη για το αν υπαρχει ζωη στον διπλανο γαλαξια ειναι το αν η ανθρωπινη κοινωνια εχει πνευματικη ολοκληρωση και μαλιστα ετσι οπως αυτος την καταλαβαινει. Με μια λεξη ΠΕΛΤΕΣ ! Πελτες και ψυχασθενεια. "Αν η κοινωνια παει προς τα κει που γουσταρω, αρα υπαρχει το μωβ μακαρονοτερας με ηλεκτρικη κιθαρα στον αλφα του κενταυρου" Αυτη ειναι η θεση σου.

Περαν αυτων τωρα, η οπτικη σου ειναι πελτες ^ 2 γιατι επιπλεον ειναι και ανιστορητη !
Στη πραγματικοτητα οταν ο χριστιανισμος καθιερωθηκε δεν ειχες καμια πνευματικη ολοκληρωση ! Με την βοηθεια του χριστιανισμου ειχες διαιωνιση του αυτοκρατορικου - φεουδαρχικου τροπου διακυβερνησης των λαων, ειχες εκτιναξη της διαφθορας μεσα στην ιδια την θρησκεια (*), ειχες εξαφανιση κάθε πλουραλισμου στην φιλοσοφια, η οποια εκφυλιστηκε και εγινε δογματικη θεολογια, και ειχες επιστημονικη καθιζηση και μεσαίωνα.

Αντιθετα με την αποκαθηλωση της θρησκειας μετά τον διαφωτισμό, ειχες σιγουρα κατι πολυ πιο κοντα στην πνευματικη ολοκληρωση, ειχες ΔΙΑΛΥΣΗ των αυτοκρατοριων και των βασιλιαδων (κατερρευσε η μπουρδα ενας αυτοκρατορας στον ουρανο και ενας στη γη), ειχες επιστροφη στον εθνισμο, τεθηκαν η βασεις για την επιστροφη στη δημοκρατια (που ειναι κατι πολυ καλυτερο απο την αυτοκρατορικη - φεουδαρχικη διακυβερνηση), ειχες εκτιναξη της επιστημης και ειχες "ανακαλυψη" της φιλοσοφιας ξανα μετα απο 2 χιλιετιες χριστιανικης μαυριλας !

Προφανως για σενα το πρωτο ειναι πνευματικη ολοκληρωση ... και αποδεικνυει πως υπαρχουν χελωνονιτζακια στον Ωριωνα ...

(*) Αγιος Ιερωνυμος 390 μ.Χ. "Όταν η εκκλησία του Χριστού περιήλθε στα χέρια χριστιανών ηγεμόνων (βλεπε Μ. Κωνσταντίνος) αυξήθηκαν οι δύναμη και ο πλούτος της, αλλά μειώθηκαν οι αρετές της".

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Απρ 2022, 23:58

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 21:20
taxalata xalasa έγραψε:
19 Απρ 2022, 19:43

διχως κριτικη θετικη η αρνητικη στα γραφομενα σου.

αυτα που αναφερεις δεν ειναι της παλαιας διαθηκης και δεν θεωρουνται χριστιανικα.

μπερδευεις την φιλοσοφια περι υπαρξης με το δογμα του αβρααμ που ηταν καλος, αλλα ειχε ατελειες και αχανε λαδια και ήρθε ο μηχανικός να τις φτιαξει για να συνεχισει να δουλευει το εργαλειο του αβρααμ.

αλλο αυτο που λες εσυ αρίστος, και αλλα αυτα που λεει ο αβραααμ και οι θρησκειες του.

Ο καθενας κανει την ερευνα του, αλλο να λεω οτι σεβομαι τις θρησκειες και τις βασικες κατευθυντηριες γραμμες τους και αλλο να συμφωνω και με το τελευταιο ω που προσθεσε ο ταδε Πατερας κατι αιωνες μετα η ο ταδε Εβραιος προφητης. Για παραδειγμα με την ολη φιλοσοφια του μοναχισμου δεν τα παω πολυ καλα. Επιπλεον θεωρω μεγαλο προβλημα που καταδικαστηκε ο Ωριγενης απο τη Συνοδο του Ιουστιανιανου, αν δεν γινοταν αυτο η αρχαιοελληνικη επιρροη στα χριστιανικα θεματα θα ηταν πολυ μεγαλυτερη.

Δυο τριλογιες που με επηρεασαν πολυ.

https://en.wikipedia.org/wiki/That_Hideous_Strength

https://en.wikipedia.org/wiki/Valis_(novel_series)

.
οπότε επιστρέφεις στην ρίζα που είναι η συνεχής αναζήτηση
και όχι η αλαζονική συμπεριφορά ό,τι κάποιοι άλλοι βρήκαν αυτό που ψάχνουν όλοι και ξέρουν και από που έρχεται και που θα πάει. α.κ.α αβρααμικός μονοθεϊσμος.

ούτε ο μονοθεϊσμός είναι αβρααμικό προσόν αλήθειας ή μη.

έναντι των πολυθεϊστών που έχουν όμως μια δημιουργό ρίζα, για να μην πιάσουμε τους μονοθεϊστές ιθαγενείς μη κανίβαλους.

μοιάζει σαν να έγινε το παρακάτω, μεταξύ των ελλήνων και λατίνων φιλοσόφων που ήρθαν σε επαφή με το παράξενο της ανάστασης εν νεκρών στην Ιουδαία από Εβραίο απόγονο σκλάβων της Αιγύπτου. Λες να μην ξέρανε οι πτολεμαίοι που έβαλαν χέρι και εξέτασαν τα αρχεία των αιγυπτίων, ποιοί ήταν οι εβραίοι;

διυλίσαν τόσο πολύ τον κώνωπα που κατά την περίοδο των αιώνων κατάπιαν την κάμηλον.
και τώρα αναμασάμε την κάμηλον που είναι γεμάτη λίπος και νερό στην καμπούρα. Γκιώσαμε στο ξυγκόνερο...

και αφού μιλήσαμε για κάμηλον και εγώ λέω....
η συνέχεια στο spoiler....
αν θες να κάνεις πάσχα σαν καλός χριστιανός και να φας μαγειρίτσα και να πεις χριστος ανεστη, μην ανοιξεις τα spoiler...
αλήθεια λέω, μην τ ανοιξείς.... μόνο για τολμηρούς!!!
SpoilerShow
...πως....
SpoilerShow

1. υπήρξε «θέλω» της αβρααμικής θρησκείας και μιτολογίας προέλευσης των, για την διάσωση από τον αφανισμό έπειτα από το 70 και 135 μ.Χ και πως
2. ίσως οι ίδιοι οι συγγραφείς, ή οι αντιγραφείς με κίνητρο, έδιναν, θελημένα ή άθελα λόγω aniatus, την γραμμή πλεύσης του πλοίου για την διάσωση με σχέδιο β' αν τυχόν υπήρχε απόκλιση από την αυθεντική αβρααμική δογματολογία με στυλ προφητείας, αλλά στην ουσία προφυτεμένης οδηγείας αν υπήρχε απόκλιση. Κοίτα μια σύμπτωσις...παρακάτ'... που οδηγεί σ' αυτό.
μιτος... αποπανσακάτ
SpoilerShow
Ιωάννης «Χρυσόστομος»
SpoilerShow
από ελληνική wiki.
Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος από την αρχή της συγγραφικής του δράσης μέχρι και το τέλος, είχε διασαφηνίσει τη στάση του απέναντι στην Ελληνική φιλοσοφία, σύροντας διαρκώς μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον τρόπο σκέψης των φιλοσόφων και της Εκκλησίας. Αυτό έγινε αναγκαίο αφενός διότι φιλοσοφικές θεωρίες ενεπλέκονταν με τα Εκκλησιαστικά δόγματα (διυλίζαν τον κώνωπα), δημιουργώντας αιρέσεις, αφετέρου διότι η Ελληνική φιλοσοφική σκέψη επηρέαζε πολλούς Χριστιανούς στον τρόπο ζωής, αφαιρώντας τη δυνατότητα να κερδίσουν την "βασιλεία των ουρανών" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. (φάγανε την κάμηλον)
Καταγωγή και εκπαίδευση
SpoilerShow
Ο Ιωάννης γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 347. Διαφορετικοί μελετητές περιγράφουν τη μητέρα του Ανθούσα ως ειδωλολάτρισσα ή ως χριστιανή και ο πατέρας του ήταν υψηλόβαθμος στρατιωτικός. Ο πατέρας του Γιάννη πέθανε αμέσως μετά τη γέννησή του και τον μεγάλωσε η μητέρα του. Βαπτίστηκε το 368 ή το 373 και ξύρισε το κεφάλι σαν καπελάκι, αντι να βάλει καπελάκι, και έγινε «αναγνώστης» (ένα από τα δευτερεύοντα τάγματα της εκκλησίας).
Εικόνα
Μερικές φορές λέγεται ότι τον δάγκωσε ένα φίδι όταν ήταν δέκα ετών, με αποτέλεσμα να μολυνθεί από το δάγκωμα.
Ως αποτέλεσμα των σχέσεων με επιρροή της μητέρας του στη μπόλη, ο Ιωάννης ξεκίνησε την εκπαίδευσή του υπό τον ειδωλολάτρη δάσκαλο Λιβάνιο. Από τον Λιβάνιο, ο Ιωάννης απέκτησε τις δεξιότητες για καριέρα στη ρητορική, καθώς και αγάπη για την ελληνική γλώσσα :smt017και λογοτεχνία. Τελικά, έγινε δικηγόρος. Σπουδαστερός...
Λιβάνιος
SpoilerShow
Ο Λιβάνιος (ελληνικά: Λιβάνιος, Libanios; περ. 314 – 392 ή 393) ήταν δάσκαλος της ρητορικής της σοφιστικής σχολής στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τα πλούσια γραπτά του τον καθιστούν έναν από τους καλύτερα τεκμηριωμένους δασκάλους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον αρχαίο κόσμο και μια κρίσιμη πηγή της ιστορίας της ελληνικής Ανατολής κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Κατά την άνοδο της χριστιανικής ηγεμονίας στην μετέπειτα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, παρέμεινε αμετάκλητος και σε θρησκευτικά ζητήματα ήταν ειδωλολάτρης Έλληνας Δεν αβρααμώθηκε ο Λιβάνιος. Μάλλον Λιβανίστηκε ο Ιωάννης.
Το ζουμί
SpoilerShow
Σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, η καμήλα αποτελεί βιβλικό σύμβολο του Διαβόλου και στη ράχη της οποίας θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος: «Καμήλῳ πολλάκις παρεικάζει ἡ Γραφὴ τὸν διάβολον, διὰ τὸ πολύογκον καὶ πολύστρεβλον καὶ βαρυμήνιον. [...] ἀναβάτην καμήλου, τὸν ἐπ’ ἐσχάτου τῶν ἡμερῶν κατ’ ἐνέργειαν τοῦ διαβόλου ἐπιφοιτῶντα τῷ κόσμῳ ἀντίχριστον». (Εις τον Πρόδρομον, PG τ.59, 90, 491)
ανάλυση
SpoilerShow
ρίχνω είρμο

Ψηλο καπέλο : αλλάχσει εσύ πούναι άπιστο στον εβραήμ;
Λιβάνιος Λιβανιάρης : ού
Ψηλο καπέλο : αααχ! βάρα!!!

και έτσι αβρααμωθήκανε καλά....

αλλάχσει; ου! αααχ! βάρα!.... :003: . ο καμηλιέρης 300 χρόνια μετά την οδηγία, προ-φυτεία.

ρίχτε ειρμους...
χριστιανοί
άθεοι
ένθεοι
ημίθεοι
ανώθεοι
κατώθεοι
περίθεοι
παράθεοι
επιμήθεοι
προμήθεοι
περακείθεοι
περαδώθεοι
και ότι άλλη Λιβάνια ή Λιβανική σοφιστεία σουρθ στην κούτρα ή στην γκλάβα.. :003:
:8)

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 20 Απρ 2022, 00:33

ξέχασα τους

ολούθεοι... :003:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 20 Απρ 2022, 00:49

nik_killthemall έγραψε:
19 Απρ 2022, 23:40
Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 21:32

.
Αριστο και οι δυο μας γνωριζουμε πως ο εγκεφαλος σου ειναι εξαρχης πελτες.

Δεν εχει καμια σχεση το αν υπαρχει θεος με χ ευτελη χαρακτηριστικά πηθικανθρωπων μυθοποιων, με το αν οι ανθρωπινες κοινωνιες εξελλισονται προς κατευθυνση που γουσταρεις ή οχι. Αυτα τα δυο ειναι ασυνδετα μεταξυ τους υπο την εννοια πως το ενα ΔΕΝ αποδεικνυει το αλλο και αντιστροφα ! Αρα ολο το επιχειρημα σου ειναι σαν τον εγκεφαλο του σταβ : κενο.
Δε νομίζεις ότι έχει παρατραβήξει αυτό με την εγκεφαλολογία;
Τι κατάντια είναι αυτή ρε Νικ να μην μπορείς να κάνεις μία συζήτηση χωρίς να βγάλεις όλα τα ψυχολογικά σου στους συζητητές;

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 20 Απρ 2022, 00:56

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 21:23
καναμε καλη κουβεντα τελικα.

.
:smt023

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 20 Απρ 2022, 01:33

Αρίστος έγραψε:

.

.

Μεγάλε αν δεν υπήρχε ο Ξενοφάνης καί η ανακάλυψη της Αθεϊας απο τον Κλασσικό Ελληνα.....τώρα θάσουν στο δέντρο με τις μπανάνες.....

Αν ο Ξενοφάνης δεν έλεγε.....ρε μήπως οι γονείς μας μας λένε Μαλακίες.....δημιουργώντας την αρχή της αμφισβήτησης των πάντων.....

τίποτα δεν θα δημιουργούσε το Ελληνικό θαύμα.....ούτε η μάνα σου δεν θα σε ήξερε.....

Οι Αγνωστικιστές Κλασσικοί δημιούργησαν τον Πολιτισμό.....όλα τάλλα ειναι πούτσες μπλέ.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών