AOC έγραψε: ↑22 Απρ 2022, 11:16
stavmanr έγραψε: ↑22 Απρ 2022, 11:01
AOC έγραψε: ↑22 Απρ 2022, 10:47
Προφανώς πλέον η πρακτική αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο αφού οι Αμερικανοί ίδρυσαν ένα κρατίδιο αλβανών εμπόρων οργάνων και ναρκωτικών, ονόματι Κόσοβο.
Μα δεν αναγνωρίστηκε μόνο το Κόσοβο. Αναγνωρίστηκαν και η Σερβία, η Κροατία κλπ.
Όλα αυτά τα κράτη προέρχονται από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Δεν είχαν μέχρι τότε αυτόνομη κρατική οντότητα.
Πιστεύεις ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα τους;
Και στο πρώτο άρθρο του ΟΗΕ αναφέρεται ξεκάθαρα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών.
Είναι το αντίθετο από αυτό που νομίζεις.

Θα σου εξηγήσω τώρα τα εγκλήματα της Ρωσίας κατά της αυτοδιάθεσης του λαού της Ουκρανίας (αυτοχθόνων ουκρανών)

Με την εισβολή είχαμε:
Άρθρο 1 - Καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Άρθρο 3 - Δικαίωμα των ουκρανών να καθορίζουν οι ίδιοι το πολιτικό τους καθεστώς
Άρθρο 4 - Δικαίωμα των ουκρανών σε αυτονομία και αυτοδιοίκηση
Άρθρο 6,9 - Προσβολή του δικαιώματος στην ουκρανική ιθαγένεια (για τον Πούτιν δεν υπάρχει Ουκρανία, δηλαδή και ουκρανική ιθαγένεια)
Άρθρο 7 - Καταπάτηση δικαιώματος στη ζωή και την ειρήνη
Άρθρο 8 - Καταπάτηση του δικαιώματος στο έδαφος και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμού
Άρθρο 10 - Βίαιη μετακίνηση πληθυσμού
κλπ.
Η Ρωσία, με την εισβολή της, καταπάτησε όλα τα δικαιώματα των ουκρανών, τόσο σε Κριμαία- Ντομπάς, όσο και στην υπόλοιπη Ουκρανία, τόσο στους ουκρανόφωνους όσο και στους ρωσόφωνους.
Αφού Ουκρανία καταπάτησε την αυτοδιάθεση των ανθρώπων του Ντονμπας.
Εννοείς ότι αν αύριο στη Θράκη γίνει δημοψήφισμα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε νέο κράτος;
Σε ρωτώ στα ίσια και θέλω μία ευθεία απάντηση.
Η ρωσία θα καταπατήσει την αυτοδιάθεση των Ουκρανών.
Πότε την αναγνώρισε;
Ο ίδιος ο Πούτιν είπε ότι δεν αναγνωρίζει "Ουκρανία".
Γιατί προσπαθείς διαρκώς να μεθοδεύσεις τη συζήτηση;
Ουδέποτε η Ρωσία ενδιαφέρθηκε για αυτοδιαθέσεις. Τις έχει γραμμένες.
Πριν λίγα χρόνια προσπάθησαν οι τσετσένοι να αυτοδιατεθούν εντός της Ρωσίας. Το αποτέλεσμα ξέρεις ποιο ήταν;
Η Ρωσία που ...καίγεται για αυτοδιαθέσεις λαών τους ισοπέδωσε.
Προφανώς δεν έχεις ιδέα για την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.
Η απόσχιση του Κοσόβου δεν πραγματοποιήθηκε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Το κόσοβο δεν ανεξαρτητοποιήθηκε μαζί με την Κροατία, δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Το κόσοβο έγινε ανεξάρτητο το 2008
Είναι πολύ απλή η κατάσταση αν το Κόσοβο έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, το ίδιο δικαίωμα έχει και το Ντονμπας.
Βρε συ.
Το Κόσοβο ήταν ήδη κρατίδιο σε ειδικό καθεστώς, δηλαδή ανεξάρτητο από την δημοκρατία της Σερβίας, πολύ πριν τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.
Αντιγράφω από wiki για να μη γράφω:
Οι έξι Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες που αποτελούσαν τη Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ήταν η Σ.Δ. Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, η Σ.Δ. Κροατίας, η Σ.Δ. Μαυροβουνίου, η Σ.Δ. Σλοβενίας, η Σ.Δ. Σερβίας και η Σ.Δ. Μακεδονίας. Η Σερβία περιείχε δύο Σοσιαλιστικές Αυτόνομες Επαρχίες, την Σ.Α.Ε. Βοϊβοντίνας και την Σ.Α.Ε. Κοσσυφοπεδίου (η οποία μετά το 1974 ήταν σε μεγάλο βαθμό ίση με τα άλλα μέλη της ομοσπονδίας)[1]. Μετά από την οικονομική και πολιτική κρίση της δεκαετίας του 1980 και την άνοδο του εθνικισμού, η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε και χωρίστηκε στις επιμέρους δημοκρατίες της, στα ήδη υπάρχοντα σύνορά τους, στην αρχή σε πέντε κράτη που τελικά οδηγήθηκαν σε πόλεμο μεταξύ τους.
Ουδέποτε αναγνωρίζονταν ως σερβική περιοχή ακόμα και μέσα στην ίδια την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία.
Μέχρι το 2008 το Κόσοβο τελούσε υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Δηλαδή, ως περιοχή μετεμφυλιακής ζώνης που διεκδικούσε κακώς η Σερβία.
Το 2008, μετά το κατακάθισμα της σκόνης, κήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία του ως κράτος.