Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 23 Απρ 2022, 13:42

Μην τσακώνεστε ρε σεις :smt018

Αξιολόγησαν ευνοϊκά τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας :g030:

γιατί και αυτοί ξέρουν ότι.....

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!!

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Απρ 2022, 13:45

Μαδουραίος έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:35
Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:34
Μαδουραίος έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:32

Τι προοπτικές είδαν 1 μήνα πριν τις εξαγγελίες του Παπανδρέου στο Καστελόριζο και την είχαν στην βαθμίδα Α;
Δεν αξιολογούν κάθε εβδομάδα αν έχεις προσέξει.
Πραγματικά σταθμίζουν τα στοιχεία και αξιολογούν σε βάθος χρόνου.
Άρα επαναλαμβάνω τι προοπτικές είδαν 1 μήνα πριν την χρεοκοπία.
Έγινε αξιολόγηση ένα μήνα πριν την χρεοκοπία;

Επίσης άλλο εξαγγελία πρωθυπουργού κι άλλο αξιολόγηση οίκων.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος » 23 Απρ 2022, 13:51

Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:45
Μαδουραίος έγραψε:
Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:34

Δεν αξιολογούν κάθε εβδομάδα αν έχεις προσέξει.

Δεκέμβριος του 2009

:smt005::smt005:

«Η Moody's υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας/αναχρηματοδότησης, εκτός εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίσει να χαρακτηρίσει τους κρατικούς τίτλους ενός κράτους μέλους «ακατάλληλους» για εξασφάλιση –ένα ενδεχόμενο που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο», επισημαίνει ο ¶νροντ Μέιερς, ανώτατος αντιπρόεδρος του τμήματος Κινδύνου δημοσίου χρέους της Moody's.

https://m.naftemporiki.gr/story/221049

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Απρ 2022, 13:55

AlienWay έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:37
Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:31
AlienWay έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:27

Ενώ ένα χρόνο πριν, ήμασταν κατηγορία Α. Ετσι, ξαφνικά, πιάσαμε πάτο.
Ένα χρόνο πριν μπορούσαν να διορθωθούν τα πράγματα αλλά τα χειροτέρεψε όπως έγραψα αμέσως πριν.

Αν δεν το έχετε καταλάβει οι οίκοι αξιολογούν προοπτικές γιατί αυτό ενδιαφέρει τους επενδυτές.
Ετσι, απότομα χειροτέρεψε;

Το πρόβλημα με τους επενδυτές και τους spread betters είναι ότι βασίζονται σαν πρόβατα στην αξιολόγηση οργανισμών που βαθμολογούν ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ με κριτήρια ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Δίχως οίκους αξιολόγησης, δίχως spread betting και με ορθολογικότερη διαχείριση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η δύση δεν θα έφτανε ποτέ στο χάλι που έχει φτάσει. Συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Η παγκόσμια οικονομία θα λειτουργούσε περισσότερο κοντά στις αρχές του κλασικού φιλελευθερισμού.
Να σου απαντήσω με παράδειγμα όχι μακριά από την πραγματικότητα.

Αν το 2009 οι πάγιες ανάγκες σε δανεισμό του δημοσίου ήταν 15 δισ και μπορούσαν με μέτρα λιτότητας να πάνε στα 10 δισ θα ήταν διαφορετική η αξιολόγηση γιατί θα έβλεπαν άλλη προοπτική.

Αντί για μέτρα συμμαζεματος ομως μεγάλωνε η σπατάλη και οι ανάγκες πήγαν στο 20 δισ και η αξιολόγηση των προοπτικών ηταν χρεοκοπία.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 23 Απρ 2022, 13:58

Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:55
AlienWay έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:37
Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:31

Ένα χρόνο πριν μπορούσαν να διορθωθούν τα πράγματα αλλά τα χειροτέρεψε όπως έγραψα αμέσως πριν.

Αν δεν το έχετε καταλάβει οι οίκοι αξιολογούν προοπτικές γιατί αυτό ενδιαφέρει τους επενδυτές.
Ετσι, απότομα χειροτέρεψε;

Το πρόβλημα με τους επενδυτές και τους spread betters είναι ότι βασίζονται σαν πρόβατα στην αξιολόγηση οργανισμών που βαθμολογούν ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ με κριτήρια ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Δίχως οίκους αξιολόγησης, δίχως spread betting και με ορθολογικότερη διαχείριση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η δύση δεν θα έφτανε ποτέ στο χάλι που έχει φτάσει. Συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Η παγκόσμια οικονομία θα λειτουργούσε περισσότερο κοντά στις αρχές του κλασικού φιλελευθερισμού.
Να σου απαντήσω με παράδειγμα όχι μακριά από την πραγματικότητα.

Αν το 2009 οι πάγιες ανάγκες σε δανεισμό του δημοσίου ήταν 15 δισ και μπορούσαν με μέτρα λιτότητας να πάνε στα 10 δισ θα ήταν διαφορετική η αξιολόγηση γιατί θα έβλεπαν άλλη προοπτική.

Αντί για μέτρα συμμαζεματος ομως μεγάλωνε η σπατάλη και οι ανάγκες πήγαν στο 20 δισ και η αξιολόγηση των προοπτικών ηταν χρεοκοπία.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό.

Αυτό όμως που για πρώτη φορά συνέβη, ήταν η κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία οδήγησε στην απόφαση για "θυσία" των προβληματικών οικονομιών του πλανήτη.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Απρ 2022, 14:00

Μαδουραίος έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:51
Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:45
Μαδουραίος έγραψε:

Δεκέμβριος του 2009

:smt005::smt005:

«Η Moody's υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας/αναχρηματοδότησης, εκτός εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίσει να χαρακτηρίσει τους κρατικούς τίτλους ενός κράτους μέλους «ακατάλληλους» για εξασφάλιση –ένα ενδεχόμενο που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο», επισημαίνει ο ¶νροντ Μέιερς, ανώτατος αντιπρόεδρος του τμήματος Κινδύνου δημοσίου χρέους της Moody's.

https://m.naftemporiki.gr/story/221049
Μήπως μπορείς να δεις τι άλλαξε 4 μήνες μετά, έχουμε και επέτειο σήμερα, 23/4 μας τα είπε ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο.

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Απρ 2022, 14:03

Κατανοώ ότι οι ζαιοι έχουν ένα μικρό θέματα κι με τις συνεχείς θετικές αξιολογήσεις της οικονομίας επί ΝΔ οπότε σταματάω, δεν θέλω να πληγώνονται μέρες που 'ναι.

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 23 Απρ 2022, 14:04

τεν τεν έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:28
under έγραψε:
23 Απρ 2022, 13:16
τεν τεν έγραψε:
23 Απρ 2022, 12:14
Επειδή δεν έχω κατάλληλες γνώσεις.
Βοηθάει καθόλου στην πραγματική οικονομία; θα βοηθήσει καθόλου τον κόσμο;
οσο πιο αξιοπιστα θεωρουνται τα ομολογα σου τοσο πιο αξιοπιστη για επενδυσεις θεωρειται η χωρα και τοσο πιο πολυ μειωνεται το κοστος δανεισμου.
Με λιγα λογια καλυτερες προοπτικες για επενδυσεις και περισσοτερες δουλειες.
Αν εχουμε ακομα μια αναβαθμιση μπαινουμε στην λεγομενη επενδυτικη βαθμιδα απο την οποια εχουμε βγει απο το 2010.

Με λιγα λογια οπου ακους οτι η ΝΔ ειναι σοβιετια ή οτι μας ριχνει στα βραχια φυγε μακρυα γιατι προκειται για αγυρτες του κερατα.
Σε ψηλότερες βαθμίδες ήμασταν και παλαιότερα, αλλά επενδύσεις δεν είχαμε.
Δεν φταίει η χαμηλή βαθμίδα για την έλλειψη επενδύσεων
Φταιει ΚΑΙ η χαμηλη βαθμιδα.
Ποιος επενδυτης θα βαλει λεφτα σε μια οικονομια που αξιολογειται σκουπιδι;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος » 23 Απρ 2022, 14:05

Chainis έγραψε:
23 Απρ 2022, 14:03
Κατανοώ ότι οι ζαιοι έχουν ένα μικρό θέματα κι με τις συνεχείς θετικές αξιολογήσεις της οικονομίας επί ΝΔ οπότε σταματάω, δεν θέλω να πληγώνονται μέρες που 'ναι.
Την ΔΕΗ και την βενζίνη μην ξεχάσεις να πληρώσεις γιατί πέφτουν τα μπετά στο ανάκτορο του Στασση.Οκ ειλωτα;

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 23 Απρ 2022, 14:13

Δε το πιστεύω! Νόμιζα ότι η σκληρή μου δουλειά δεν θα ανταμειφθεί ποτέ, αλλά να, να!
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 23 Απρ 2022, 14:51

Otto Weininger έγραψε:
23 Απρ 2022, 10:07
Green Dragon έγραψε:
23 Απρ 2022, 09:33
Πιο αποτυχημένο νήμα δεν μπορούσες ν' ανοίξεις!

Φυσικά και ενδιαφέρει τον κόσμο 100 φορές περισσότερο η ΔΕΗ και το αρνί από την αναβάθμιση!
Όχι όλους. Μόνο όσους σκέφτονται βραχυπρόθεσμα, τι θα αρπάξουμε σήμερα. Γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γι'αυτό και βλέπεις τον Τσίπρα με περισσό θράσος να τάζει μαλακιες όπως το 2015 παριστάνοντας πως δεν κυβέρνησε ποτέ.

Κατά τα άλλα, το αρνί μια χαρά τιμή είχε, το Πάσχα πάει φουλ, οι κρατήσεις σχεδόν στο 100%, τα λιμάνια πηχτρα, οι εθνικές το ίδιο.
Πρώτη φορά έχει τόσα αυτοκίνητα στην γειτονιά μου Μεγάλο Σάββατο. Μάλλον κάποιοι από τους 'μακρινούς' το άφησαν λόγω κόστους.

Και μην μου λες ότι πάνε καλά τα πράγματα, στην αγορά είμαι και βλέπω. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 23 Απρ 2022, 15:26

Green Dragon έγραψε:
23 Απρ 2022, 14:51
Otto Weininger έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Φυσικά και ενδιαφέρει τον κόσμο 100 φορές περισσότερο η ΔΕΗ και το αρνί από την αναβάθμιση!
Όχι όλους. Μόνο όσους σκέφτονται βραχυπρόθεσμα, τι θα αρπάξουμε σήμερα. Γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γι'αυτό και βλέπεις τον Τσίπρα με περισσό θράσος να τάζει μαλακιες όπως το 2015 παριστάνοντας πως δεν κυβέρνησε ποτέ.

Κατά τα άλλα, το αρνί μια χαρά τιμή είχε, το Πάσχα πάει φουλ, οι κρατήσεις σχεδόν στο 100%, τα λιμάνια πηχτρα, οι εθνικές το ίδιο.
Πρώτη φορά έχει τόσα αυτοκίνητα στην γειτονιά μου Μεγάλο Σάββατο. Μάλλον κάποιοι από τους 'μακρινούς' το άφησαν λόγω κόστους.

Και μην μου λες ότι πάνε καλά τα πράγματα, στην αγορά είμαι και βλέπω. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.
Το ξέρεις ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη έξοδο της 5ετίας έτσι; Γενικά μιλώντας. Από κει και πέρα όχι, δεν πάνε καλά τα πράγματα πουθενά στον κόσμο. Και λογικό είναι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 23 Απρ 2022, 15:29

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Αθηνών-Κορίνθου
https://www.protothema.gr/greece/articl ... pi-dalika/

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 23 Απρ 2022, 15:55

Otto Weininger έγραψε:
23 Απρ 2022, 15:26
Green Dragon έγραψε:

Το ξέρεις ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη έξοδο της 5ετίας έτσι; Γενικά μιλώντας. Από κει και πέρα όχι, δεν πάνε καλά τα πράγματα πουθενά στον κόσμο. Και λογικό είναι.
Υπάρχουν στοιχεία πλην καναλιών;

Έχω εντελώς διαφορετική εικόνα από την περιοχή μου (δεν αναφέρομαι καν στους γνωστούς μου).

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 23 Απρ 2022, 16:11

Green Dragon έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

πολλες αναβαθμισεις εγιναν και επι συριζα

ουσιαστικα αποδεικνυεται περιτρανα οτι οι οικοι αξιολογησης δεν κρινουν με βαση οικονομικα κριτηρια αλλα πολιτικες μεθοδευσεις γιαυτο και ειναι τοσο αξιοπιστοι οσο οι προβλεψεις του στουρναρα :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών