Πληθωρισμός πάνω από 10%.Ζιμπάμπουε και επίσημα.Έχει διαλύσει τα πάντα το Κουλιστάν.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Re: Πληθωρισμός πάνω από 10%.Ζιμπάμπουε και επίσημα.Έχει διαλύσει τα πάντα το Κουλιστάν.

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Re: Πληθωρισμός πάνω από 10%.Ζιμπάμπουε και επίσημα.Έχει διαλύσει τα πάντα το Κουλιστάν.
sys3x έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 15:44Μας πρήξανε τον πούτσο 10+ χρόνια με τα λεφτόδεντρα και τους γκοτζίλες για να μας τα φέρουν στο μεγαλύτερο μέγεθος που μπορούν να υπάρξουν.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 12:58Κόντρα στις διεστραμμένες δοξασίες των ευρωλιγούρηδων, η συγκομιδή των ευρωδέντρων επί καραντίνας έχει τελικα συνέπειες και ξεπερνάς και τον πληθωρισμό που είχαμε επί δραχμής. Αν τυπώνεις περισσότερα χρήματα απ όσο πλούτο ελπίζεις ότι θα παραγάγεις, έχεις πληθωρισμό, απόλυτα λογικό, είτε ευρώ, είτε δραχμή έχεις.
Τους λες ότι το χρέος της Ελλάδας πχ δεν είναι βιώσιμο άρα πας σε διακανονισμό με γενναίο κούρεμα σου λένε λεφτόδεντρα - γκοτζίλες, τους λες δεν μπορείς να καταστρέφεις την πραγματική οικονομία με σούπερ οριζόντια λιτότητα σου λένε λεφτόδεντρα - γκοτζίλες.
Ε φάτε Ευρώπη τώρα μαλακισμένες πουτάνες και μνημόνια να σου λένε μα υπέγραψες τώρα, για ποια εθνική κυριαρχία μιλάς(;).
Γίδγια, ζώα, ελλημπανέζες φτηνές πουτάνες που ντρέπονται που δεν γεννηθήκανε στο Βέλγιο, γαμώ το πουτανοσπιτάκι σας.

Οι οχιτζηδες τωρα δικαιωνομαστε
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- hellegennes
10,2% είναι με τα χιλιομαγειρεμένα νούμερα. Οι ανατιμήσεις μόνο από τον Δεκέμβριο και μετά είναι από 20-80% σε έναν τεράστιο αριθμό ειδών. Υπάρχουν και είδη, φυσικά, όπως τα λάδια, που είχαν αυξήσεις πάνω από 120%.
Οι δείκτες τιμών καταναλωτή είναι το πιο εύκολο πράγμα να μαγειρέψει κανείς. Επίσης καθόλου δύσκολο να εκτιμηθεί η αληθινή τιμή τους με σοβαρή μεθοδολογία και όχι με δειγματοληψία, όπως γίνεται σήμερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Οταν ελεγα οτι το 80 ειχε φτασει ο πραγματικος πληθωρισμος πανω απο 40%, καποιοι μου απαντουσαν με τα πινακακια που εδειχναν 26%...hellegennes έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 16:1810,2% είναι με τα χιλιομαγειρεμένα νούμερα. Οι ανατιμήσεις μόνο από τον Δεκέμβριο και μετά είναι από 20-80% σε έναν τεράστιο αριθμό ειδών. Υπάρχουν και είδη, φυσικά, όπως τα λάδια, που είχαν αυξήσεις πάνω από 120%.
Οι δείκτες τιμών καταναλωτή είναι το πιο εύκολο πράγμα να μαγειρέψει κανείς. Επίσης καθόλου δύσκολο να εκτιμηθεί η αληθινή τιμή τους με σοβαρή μεθοδολογία και όχι με δειγματοληψία, όπως γίνεται σήμερα.
- hellegennes
Δεν θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουμε στην δραχμή, αλλά αυτό που λες είναι άκρως παραπλανητικό. Ο υψηλός πληθωρισμός της δεκαετίας του '80 συνοδευόταν από απανωτές μισθολογικές αυξήσεις. Στην ουσία η αγοραστική δύναμη του μισθού παρέμενε περίπου ίδια. Αυτήν την στιγμή η αγοραστική δύναμη του μισθού διαλύεται από τις αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες.
Το ιδιωτικό χρέος θα εκτοξευτεί στον θεό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν έχουν παρά να καταργήσουν το νόμο που λέει ότι αν ένας εργοδότης κάνει αύξηση θα φάει είκοσι χρόνια κάθειρξη.hellegennes έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 16:23Δεν θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουμε στην δραχμή, αλλά αυτό που λες είναι άκρως παραπλανητικό. Ο υψηλός πληθωρισμός της δεκαετίας του '80 συνοδευόταν από απανωτές μισθολογικές αυξήσεις.
Συμφωνω, αλλα δεν ειναι παραπλανητικο αυτο που ειπα, γιατι και τοτε οι αυξησεις δεν ακολουθουσαν κατα ποδας τον πληθωρισμο, και επισης αυξανονταν ο κρατικος δανεισμος συνεχως, ωστε να δοθουν οι αυξησεις στον δημοσιο τομεα.hellegennes έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 16:23Δεν θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουμε στην δραχμή, αλλά αυτό που λες είναι άκρως παραπλανητικό. Ο υψηλός πληθωρισμός της δεκαετίας του '80 συνοδευόταν από απανωτές μισθολογικές αυξήσεις. Στην ουσία η αγοραστική δύναμη του μισθού παρέμενε περίπου ίδια. Αυτήν την στιγμή η αγοραστική δύναμη του μισθού διαλύεται από τις αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες.
Το ιδιωτικό χρέος θα εκτοξευτεί στον θεό.
Σιγουρα παντως σημερα με το σκληρο νομισμα τον πληθωρισμο του 10.2% τον αισθανομαστε καλα...
- hellegennes
Καλή η μαλακία σου, αλλά οι μισθολογικές αυξήσεις του παρελθόντος στηριζόταν σε δύο πράγματα, αλληλοσυνδεόμενα. Το ένα ήταν η αύξηση του όγκου συναλλαγών, που οδηγούσε σε αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα και το άλλο ήταν η αύξηση των μισθών του δημοσίου, που βασιζόταν μερικώς σε δανεικά και μερικώς σε αύξηση εισροών από φόρους λόγω της βελτίωσης της αγοραστικής κίνησης. Η αύξηση φυσικά στον δημόσιο τομέα αύξανε την κατανάλωση ταυτόχρονα.foscilis έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 16:26Δεν έχουν παρά να καταργήσουν το νόμο που λέει ότι αν ένας εργοδότης κάνει αύξηση θα φάει είκοσι χρόνια κάθειρξη.hellegennes έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 16:23Δεν θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουμε στην δραχμή, αλλά αυτό που λες είναι άκρως παραπλανητικό. Ο υψηλός πληθωρισμός της δεκαετίας του '80 συνοδευόταν από απανωτές μισθολογικές αυξήσεις.
Η σημερινή εικόνα είναι αύξηση των τιμών λόγω αύξησης κόστους, χωρίς να υπάρχει αύξηση κερδών για κανέναν για να κάνει αυξήσεις και φυσικά αυξήσεις στον δημόσιο τομέα δεν παίζουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Η οικονομική θεωρία λέει αυτό το πράγμα, στην πράξη βέβαια τα λεφτά για να πληρωθούν τα ομόλογα πρέπει να βρεθούν απόΥδράργυρος έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 13:25Άμα έχει 10% πληθωρισμό η ευρωζώνη σημαίνει οτι κάθε χρόνο το χρέος μας πέφτει 10% χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας
κάπου και σε μία οικονομία που χειμάζει είναι δύσκολο να εισπραχτούν φόροι. Επιπλέον, πρέπει το χρέος να παραμείνει σταθερό
ως ποσό, κάτι που δεν είναι σίγουρο όταν μία κυβέρνηση προκειμένου να λειάνει ή να εξαλείψει τις επιπτώσεις της κρίσης αναγκαστεί
να ξοδέψει χρήμα.
- Μαδουραίος
Καταλαβαίνετε υποθέτω ότι ο πληθωρισμός είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα του τεράστιου κρατικού δανεισμού που έγινε σε όλο τον κόσμο για να στηριχθούν τα λοκντάουν. Ο οποίος πληθωρισμός μας χτύπησε λίγο νωρίτερα και λίγο δυνατότερα από ότι περιμέναμε λόγο του πολέμου.
Από την μία φωνάζετε ότι έπρεπε να είχαν δοθεί παραπάνω χρήματα από την άλλη φωνάζετε για τον πληθωρισμό που δημιούργησαν τα όσα (λίγα για εσάς) δόθηκαν !
Ε μα και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν γίνεται !
Από την μία φωνάζετε ότι έπρεπε να είχαν δοθεί παραπάνω χρήματα από την άλλη φωνάζετε για τον πληθωρισμό που δημιούργησαν τα όσα (λίγα για εσάς) δόθηκαν !
Απο που προκυπτει αυτο; τα λοκνταουνς αρχισαν το 20.break έγραψε: ↑10 Μάιος 2022, 17:01Καταλαβαίνετε υποθέτω ότι ο πληθωρισμός είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα του τεράστιου κρατικού δανεισμού που έγινε σε όλο τον κόσμο για να στηριχθούν τα λοκντάουν. Ο οποίος πληθωρισμός μας χτύπησε λίγο νωρίτερα και λίγο δυνατότερα από ότι περιμέναμε λόγο του πολέμου.
Τι εννοείς από που προκύπτει ;
Εσύ ποιο νομίζεις ότι είναι το αποτέλεσμα μίας κατάστασης όπου το κράτος για μήνες πληρώνει τους πολίτες να καταναλώνουν χωρίς να παράγουν ; Πιστεύεις ότι αυτό δεν θα είχε κανένα αντίκτυπο στην οικονομία ;
Αυτό που έγινε είναι ότι οι αποθήκες σε είδη και πρώτες ύλες από τα λοκντάουν άδειασαν και οι τιμές άρχισαν σιγά σιγά να ανεβαίνουν όταν οι εταιρίες χρειάστηκε να τις ξαναγεμίσουν (απλή προσφορά και ζήτηση)
- hellegennes
Όχι, γιατί δεν προκύπτει με κανέναν τρόπο αυτό. Δεν υπήρξε καμμιά ουσιαστική αύξηση στην κατανάλωση και οι τιμές δεν άρχισαν να ανεβαίνουν όταν ξεκίνησαν τα λοκντάουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μια χαλαζόπτωση ήταν αρκετή για να διαλύσει ηλιακό πάρκο αξίας εκατομυρίων
από Kauldron » 22 Νοέμ 2023, 21:34 » σε Τεχνολογία - 2 Απαντήσεις
- 682 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
25 Ιούλ 2024, 21:11
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 169 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
22 Μαρ 2025, 11:34