Feindflug έγραψε: ↑14 Μάιος 2022, 16:28Εδώ είσαι, δικέ μουAlienWay έγραψε: ↑14 Μάιος 2022, 16:25Οσες φορές υπήρξα λεπτός είχα και κατακτήσεις εκτός των άλλων (όλες τις σχέσεις που έκανα, τις έκανα όντας λεπτός πλην της τελευταίας).Feindflug έγραψε: ↑14 Μάιος 2022, 16:21
Μπράβο ρε δικέ μου!
Μην τα γράφεις όμως απολογητικά όλα αυτά. Δεν θα σε κρίνω πόσες κάμψεις κάνεις, ούτε το πρόγραμμά σου, εκτός αν το θέλεις.
Αν θες να ξεφύγεις από την νοοτροπία του χοντρού, πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Για να αλλάξεις συνήθειες, πρέπει να δημιουργήσεις και να τηρείς ένα απαραβίαστο πρόγραμμα με σκοπό την βελτίωσή σου. Θα δεις ότι τελικά αυτή η βελτίωση δεν θα είναι μόνο σωματική.
Καλή τύχη σού εύχομαι σε αυτό σου το ταξίδι.
Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα: Ενώ ένας μέσος άνθρωπος όταν παίρνει κιλά λέει "πρέπει να αδυνατίσω για να αρέσω στο άλλο φύλο", ο διανοητικά χοντρός αποκομίζει από το φαγητό μια ηδονή, αντίστοιχη του σεξ. Υποσυνείδητα λέει "δεν χρειάζεται να μου κάτσει καμία, αρκεί που τρώω".
https://www.mednutrition.gr/portal/life ... tamatisete

Ετσι όπως τα λέει είναι, αλλά έχω την αίσθηση ότι αντί να καλύπτει ψυχολογικά κενά, πολλές φορές και για κάποιους ανθρώπους, το φαγητό λειτουργεί σαν σεξ. Δηλαδή σαν μια "επιπλέον" απόλαυση.
Επειδή είναι η πρώτη φορά που κάνω δίαιτα με διαιτολόγο, συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι αυτές οι δίαιτες σε μαθαίνουν να συνηθίζεις σε πιο υγιεινές καταστάσεις.
Ωστόσο κάποια πράγματα δεν είναι θέμα συνήθειας. Για παράδειγμα αύριο είναι στο πρόγραμμα να φάω για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα, χοιρινή μπριζόλα. Μέχρι στιγμής από κρέας έτρωγα ψάρι, κοτόπουλο και μοσχαρίσιο.
Οταν επανέλθω στα κανονικά μου, αυτό που έχω συνηθίσει με τη συγκεκριμένη δίαιτα, είναι το μικρό μέγεθος των μερίδων και τα "πολλά μικρά γεύματα".
Αλλά όχι και να τρώω χοιρινό μια φορά το μήνα. Αυτά είναι ανέφικτα πράγματα για όποιον δεν βρίσκεται σε δίαιτα.