Θα σου κάνω μια ολιστική πρόταση.
Δώσε μου τα φαρμακεία σου για να σε απελευθερώσω από την καπιταλιστική σκλαβιά, ώστε να ζήσεις μια ολιστική ζωή.
Θα σου κάνω μια ολιστική πρόταση.
Φίλε, ζεις στην Ελλάδα ή μας κοροϊδεύεις;
Γιατι διαφωνεις οτι ενα ζευγαρι που βγαζει περιπου 30 χιλιάρικα τον χρονο μπορει στην ελλαδα να ζησει αξιοπρεπως;ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 08:07Φίλε, ζεις στην Ελλάδα ή μας κοροϊδεύεις;
Πρώτον, πόσοι πιστεύεις ότι αμείβονται με 1200€ καθαρά; Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα;
Φυσικά κ ένα ζευγάρι με 30κ τον χρόνο δεν πεινάει αν εννοείς αυτό. Το "ζω αξιοπρεπώς" όμως είναι σχετικό. Η Αθήνα έχει αυξημένα κόστη σε όλα τα επίπεδα. Από τα 1200 ευρώ το μήνα καταρχάς άμα βγάλεις βενζίνη από κ προς δουλειά μαζί με έναν καφέ που θα πάρεις σου μένει κάνα 900αρι. Ωπα θα μου πεις ας πάρεις λεωφορείο. Κ μην πάρεις καφε στη δουλειά. Λοιπόν για μένα αξιοπρεπώς είναι να ζεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τέτοιες εκπτώσεις. Το ίδιο ισχύει κ για το σπίτι. Πλέον θες στην ξεφτίλα 5-6 κατοστάρικα για κάτι αξιοπρεπές σε νορμάλ περιοχή. Sure, μπορείς να μείνεις κ στα Λιόσια ή στην πλατεία Βάθης, υποθέτω, με νορμάλ τιμές. Ή σε μια μέτρια περιοχή σε κάνα θλιβερό υπόγειο που μυρίζει μούχλα κ έχει ακόμα μωσαϊκό. Αλλά πάλι κάνεις εκπτώσεις. Λογαριασμούς δε θα πληρώνεις; πετρέλαιο δε θα βάζεις;
"Μέσος στο ύψος και τα κιλά" εννοούσε.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 08:07Φίλε, ζεις στην Ελλάδα ή μας κοροϊδεύεις;
Ναι, μόνο που δεν είπε αυτό.
Ναι δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, δεν είπα οτι σε αυτά τα λεφτά είσαι άνετος και μπορείς να κάνεις ότι σου κατέβει. Θεωρώ οτι στην Αθήνα είναι το κατώτατο όριο για να ζήσει ένας άνθρωπος κανονικά, χωρίς να χρειάζεται να δανείζεται αλλά και χωρίς να μπορεί να αποταμιεύει. Γι αυτό το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 08:45Φυσικά κ ένα ζευγάρι με 30κ τον χρόνο δεν πεινάει αν εννοείς αυτό. Το "ζω αξιοπρεπώς" όμως είναι σχετικό. Η Αθήνα έχει αυξημένα κόστη σε όλα τα επίπεδα. Από τα 1200 ευρώ το μήνα καταρχάς άμα βγάλεις βενζίνη από κ προς δουλειά μαζί με έναν καφέ που θα πάρεις σου μένει κάνα 900αρι. Ωπα θα μου πεις ας πάρεις λεωφορείο. Κ μην πάρεις καφε στη δουλειά. Λοιπόν για μένα αξιοπρεπώς είναι να ζεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τέτοιες εκπτώσεις. Το ίδιο ισχύει κ για το σπίτι. Πλέον θες στην ξεφτίλα 5-6 κατοστάρικα για κάτι αξιοπρεπές σε νορμάλ περιοχή. Sure, μπορείς να μείνεις κ στα Λιόσια ή στην πλατεία Βάθης, υποθέτω, με νορμάλ τιμές. Ή σε μια μέτρια περιοχή σε κάνα θλιβερό υπόγειο που μυρίζει μούχλα κ έχει ακόμα μωσαϊκό. Αλλά πάλι κάνεις εκπτώσεις. Λογαριασμούς δε θα πληρώνεις; πετρέλαιο δε θα βάζεις;
Λοιπόν, αν τα βάλεις όλα κάτω, μαζί με κάποια έκτακτα έξοδα (κάνα γιατρό, σέρβις λάστιχα στο αμάξι κτλ) σύντομα συνειδητοποιεις ότι τα 1200 το μήνα είναι εντελως οριακά για αξιοπρεπή διαβίωση στην Αθήνα, κ αυτο χωρίς να υπάρχουν παιδιά.
Περίπου το 11% των εργαζομένων, βάζοντας όμως μέσα και όσους πιάνουν για πρώτη φορά δουλειά στην ζωή τους.
Ναι, μωρέ. Τι είπε δηλαδή; Διαφώτισε μας.Otto Weininger έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 09:34Ναι, μόνο που δεν είπε αυτό.
Εγώ τα ξέρω όσα γράφει ο EKPLIKTIKOS. Εσύ φαίνεται να τα αγνοείς.gassim έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 09:47Περίπου το 11% των εργαζομένων, βάζοντας όμως μέσα και όσους πιάνουν για πρώτη φορά δουλειά στην ζωή τους.
Για τα μηνιαία έξοδα δες το μηνυμα του Ekpliktikos που τα λέει πολύ ωραία.
Δεν άκουσες όλη την συζήτηση, όπως ούτε και εγώ. Μόνο την κοπτοραπτικη της υπογας.