Οι νόμοι της φυσικής ουσιαστικά είναι η ανθρώπινη εξήγηση για το πώς λειτουργεί η φύση.
Η μακρά νάρκη στο διάστημα δεν είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους
Re: Η μακρά νάρκη στο διάστημα δεν είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
hellegennes έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 23:13Δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα. Οι σκουληκότρυπες είναι μια από τις εκατοντάδες αδιέξοδες λύσεις των εξισώσεων πεδίου της Γενικής Σχετικότητας. Αδιέξοδες λύσεις σημαίνει ότι δεν αποτελούν λύσεις που περιγράφουν πραγματικά φαινόμενα, είναι μόνο μαθηματικά ακριβείς λύσεις.
Ακόμη κι αν περιέγραφαν κάτι πραγματικό, η ύπαρξή τους θα απαιτούσε αρνητική ενέργεια και αν υπήρχε αρνητική ενέργεια το σύμπαν θα κατέρρεε. Αυτός είναι ο φυσικός νόμος που απαγορεύει την ύπαρξή τους. Αν υπήρχαν, δεν θα υπήρχαν οι πλανήτες, τα άστρα, οι γαλαξίες και κατ' επέκταση δεν θα υπήρχαμε εμείς.
Πρώτον και βασικό λάθος:
Οι υπολογισμοί σου είναι με τα σημερινά δεδομένα. Όπως ένας άνθρωπος του 1910 δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο και πως στο διάολο κάποιος μιλάει με την Αυστραλία σε πραγματικό χρόνο...
Δεύτερο λάθος.
Θεωρείς ότι μόνο μία γραμμή εξέλιξης είναι αυτή που δίνει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Πολύ θα ήθελα να σε βλέπω να εξηγείς σε έναν μηχανολόγο πανεπιστημίου του 1825 πως λειτουργεί ο κινητήρας των αυτοκινήτων Tesla...
Ο κινητήρας των Tesla δεν είναι ενάντια σε κανένα νόμο - τότε γιατί δεν μπορεί να τον φτιάξει ο μηχανολόγος του 1825;
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- ksk
- Phorum.gr user: ksk

Προσπαθούμε όμως να την φέρουμε στο μονοπάτι μας

Παρατηρητής...
- hellegennes
Και τα δυο πράγματα που λες είναι το ίδιο πράγμα και είναι το ίδιο λάθος γιατί πρόκειται για νόμο της φυσικής, όχι κενό στην κατανόησή μας. Μια χαρά θα καταλάβαινε ο μηχανολόγος του 1825 πώς λειτουργεί ο κινητήρας των Tesla.OANNHSEA έγραψε: ↑25 Μάιος 2022, 19:56hellegennes έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 23:13Δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα. Οι σκουληκότρυπες είναι μια από τις εκατοντάδες αδιέξοδες λύσεις των εξισώσεων πεδίου της Γενικής Σχετικότητας. Αδιέξοδες λύσεις σημαίνει ότι δεν αποτελούν λύσεις που περιγράφουν πραγματικά φαινόμενα, είναι μόνο μαθηματικά ακριβείς λύσεις.
Ακόμη κι αν περιέγραφαν κάτι πραγματικό, η ύπαρξή τους θα απαιτούσε αρνητική ενέργεια και αν υπήρχε αρνητική ενέργεια το σύμπαν θα κατέρρεε. Αυτός είναι ο φυσικός νόμος που απαγορεύει την ύπαρξή τους. Αν υπήρχαν, δεν θα υπήρχαν οι πλανήτες, τα άστρα, οι γαλαξίες και κατ' επέκταση δεν θα υπήρχαμε εμείς.
Πρώτον και βασικό λάθος:
Οι υπολογισμοί σου είναι με τα σημερινά δεδομένα. Όπως ένας άνθρωπος του 1910 δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί το κινητό τηλέφωνο και πως στο διάολο κάποιος μιλάει με την Αυστραλία σε πραγματικό χρόνο...
Δεύτερο λάθος.
Θεωρείς ότι μόνο μία γραμμή εξέλιξης είναι αυτή που δίνει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Πολύ θα ήθελα να σε βλέπω να εξηγείς σε έναν μηχανολόγο πανεπιστημίου του 1825 πως λειτουργεί ο κινητήρας των αυτοκινήτων Tesla...
Ο κινητήρας των Tesla δεν είναι ενάντια σε κανένα νόμο - τότε γιατί δεν μπορεί να τον φτιάξει ο μηχανολόγος του 1825;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑25 Μάιος 2022, 23:10Και τα δυο πράγματα που λες είναι το ίδιο πράγμα και είναι το ίδιο λάθος γιατί πρόκειται για νόμο της φυσικής, όχι κενό στην κατανόησή μας. Μια χαρά θα καταλάβαινε ο μηχανολόγος του 1825 πώς λειτουργεί ο κινητήρας των Tesla.OANNHSEA έγραψε: ↑25 Μάιος 2022, 19:56hellegennes έγραψε: ↑24 Μάιος 2022, 23:13
Δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα. Οι σκουληκότρυπες είναι μια από τις εκατοντάδες αδιέξοδες λύσεις των εξισώσεων πεδίου της Γενικής Σχετικότητας. Αδιέξοδες λύσεις σημαίνει ότι δεν αποτελούν λύσεις που περιγράφουν πραγματικά φαινόμενα, είναι μόνο μαθηματικά ακριβείς λύσεις.
Πρώτον και βασικό λάθος:
Δεύτερο λάθος.

Ο ηλεκτροκινητήρας ανακαλύφθηκε μετά το 1825!!!
Η άλγεβρα Μπουλ μετά το 1825!!!
Για να μην αναφέρω πότε ανακαλύφθηκε το inverter!!!
Γιατί συνομιλώ με άσχετους στον τεχνολογικό τομέα;;;

Γιατί;;;

Γιατί;;;

.
- hellegennes
Αυτά που λες δεν έχουν καμμιά σημασία. Δεν ήταν με κανέναν τρόπο αντίθετο στους νόμους της φυσικής για να υπάρχει πρόβλημα.
Έχεις μπερδέψει τις τεχνολογικές εξελίξεις με τους νόμους της φυσικής.
Έχεις μπερδέψει τις τεχνολογικές εξελίξεις με τους νόμους της φυσικής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ksk
Στην αρχή ήταν οι νόμοι του Νεύτωνα...Μετά ήρθε η σχετικότητα...ακολούθησε η κβαντική και σε λίγο τσουπ και του χαους...
Καπου όμως πάντα θα ξεφεύγει...
Καπου όμως πάντα θα ξεφεύγει...
Παρατηρητής...
- ksk
Οι άγριες;

Παρατηρητής...
- Καραμελίτσα
Ο μηχανολόγος πιθανότατα δεν θα καταλάβαινε, δεν είναι αυτή η εκπαίδευσή του. Ο μαθηματικός του 19ου, χαλαρά όμως.OANNHSEA έγραψε: ↑26 Μάιος 2022, 19:09hellegennes έγραψε: ↑25 Μάιος 2022, 23:10Και τα δυο πράγματα που λες είναι το ίδιο πράγμα και είναι το ίδιο λάθος γιατί πρόκειται για νόμο της φυσικής, όχι κενό στην κατανόησή μας. Μια χαρά θα καταλάβαινε ο μηχανολόγος του 1825 πώς λειτουργεί ο κινητήρας των Tesla.OANNHSEA έγραψε: ↑25 Μάιος 2022, 19:56
Πρώτον και βασικό λάθος:
Δεύτερο λάθος.
Γιατί συνομιλώ με άσχετους στον τεχνολογικό τομέα;;;:wall
Γιατί;;;
Γιατί;;;
.
Z
Ο μαθηματικός θα καταλάβαινε μηχανήματα και άλγεβρες που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα!!!Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Μάιος 2022, 16:45Ο μηχανολόγος πιθανότατα δεν θα καταλάβαινε, δεν είναι αυτή η εκπαίδευσή του. Ο μαθηματικός του 19ου, χαλαρά όμως.OANNHSEA έγραψε: ↑26 Μάιος 2022, 19:09hellegennes έγραψε: ↑25 Μάιος 2022, 23:10
Και τα δυο πράγματα που λες είναι το ίδιο πράγμα και είναι το ίδιο λάθος γιατί πρόκειται για νόμο της φυσικής, όχι κενό στην κατανόησή μας. Μια χαρά θα καταλάβαινε ο μηχανολόγος του 1825 πώς λειτουργεί ο κινητήρας των Tesla.
Γιατί συνομιλώ με άσχετους στον τεχνολογικό τομέα;;;:wall
Γιατί;;;
Γιατί;;;
.
Τι διαβάζω και δεν βγάζω τα ματάκια μου!!!

.
- Καραμελίτσα
Σίγουρα περισσότερο από μηχανολόγο ή οποιονδήποτε άλλον της εποχής.OANNHSEA έγραψε: ↑27 Μάιος 2022, 19:37Ο μαθηματικός θα καταλάβαινε μηχανήματα και άλγεβρες που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα!!!Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Μάιος 2022, 16:45Ο μηχανολόγος πιθανότατα δεν θα καταλάβαινε, δεν είναι αυτή η εκπαίδευσή του. Ο μαθηματικός του 19ου, χαλαρά όμως.
Τι διαβάζω και δεν βγάζω τα ματάκια μου!!!
.
Z
Ναι ε;;;Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Μάιος 2022, 20:58Σίγουρα περισσότερο από μηχανολόγο ή οποιονδήποτε άλλον της εποχής.
Ξέρεις πολλούς μαθηματικούς που καταλαβαίνουν πως λειτουργεί π.χ. ένα κινητήρας εσωτερικής καύσης...
Για αυτό και προσλαμβάνουν μαθηματικούς αντί για μηχανολόγους ή ηλεκτρολόγους!!!!
.
- Καραμελίτσα
Αγαπητέ, μιλάμε ποιος είναι σε θέση να καταλάβει πιο γρήγορα μία άγνωστη τεχνολογία της οποίας δεν ξέρει τις αρχές. Προφανώς ο μαθηματικός, είναι αστεία η σύγκριση.OANNHSEA έγραψε: ↑27 Μάιος 2022, 21:02Ναι ε;;;Καραμελίτσα έγραψε: ↑27 Μάιος 2022, 20:58Σίγουρα περισσότερο από μηχανολόγο ή οποιονδήποτε άλλον της εποχής.
Ξέρεις πολλούς μαθηματικούς που καταλαβαίνουν πως λειτουργεί π.χ. ένα κινητήρας εσωτερικής καύσης...
Για αυτό και προσλαμβάνουν μαθηματικούς αντί για μηχανολόγους ή ηλεκτρολόγους!!!!
.
Z
- hellegennes
Είναι τελείως λανθασμένη η βάση της σκέψης σου. Όταν είμαστε παιδιά δεν έχουμε ιδέα από άλγεβρα και προχωρημένες επιστημονικές ιδέες, αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να χτίσουμε σταδιακά βάσεις στο σχολείο για να τα διδαχτούμε στην ώρα τους.
Δεν υπάρχει κάποια μαγεία που άπαξ και έχεις γεννηθεί στην εποχή με το Χ επιστημονικό υπόβαθρο ξαφνικά είσαι σε θέση να το καταλάβεις. Μια χαρά θα καταλάβαινε ο μαθηματικός του 19ου αιώνα.
Η αντίληψή σου θυμίζει βιντεοπαιχνίδι σαν το civilization, όπου διδάσκεται ο πολιτισμός σου μια τεχνολογία και μετά είναι δεδομένη για όλους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μέσα επικοινωνίας στο διάστημα
από Ourania-Rania » 13 Φεβ 2024, 16:05 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 431 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
13 Φεβ 2024, 16:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αποστάσεις πλανητών στο διάστημα
από Ourania-Rania » 13 Φεβ 2024, 16:10 » σε Θετικές Επιστήμες - 25 Απαντήσεις
- 1273 Προβολές
-
20 Φεβ 2024, 00:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μέσα επικοινωνίας στο διάστημα και σε άλλους γαλαξίες
από Ourania-Rania » 14 Φεβ 2024, 13:17 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 405 Προβολές
-
14 Φεβ 2024, 13:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μπορεί ένας πλανήτης να είναι κατοικήσιμος από ανθρώπους χωρίς να έχει φυτά;
από Ourania-Rania » 25 Φεβ 2024, 13:22 » σε Θετικές Επιστήμες - 14 Απαντήσεις
- 949 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
11 Μαρ 2024, 12:05
-