Στο αμπέλι πάντως το έκανα την πρώτη μέχρι την 3η χρόνια για να ριζώσει.οτι έβγαζε το έκοβα.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 00:06Ναι το εχω ακουσει αυτο αλλα μιλαω για κοψιμο ολων των καρπων (με το που εμφανιστουν) τον πρωτο χρονο.taliban έγραψε: ↑02 Ιουν 2022, 23:52Για την μηλιά αν βγάλει τόσο πολύ καρπό τα αραιώνεις για να μεγαλώσουν τα υπόλοιπα.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑02 Ιουν 2022, 20:23Εχω μια ερωτηση επειδη ειμαι ψιλοασχετος.
Εβαλα φετος στον κηπο μερικες φραουλες, κατι blue berries και μια μηλια. Ισχυει αυτο που λενε οτι τη πρωτη χρονια πρπει να κοψεις τους καρπους για να παει ολη η ενεργεια στις ριζες ή ειναι παραμυθι?
Παντου διαβαζω οτι πρπει να κοπουν οι καρποι αλλα οταν πηρα τηλεφωνο το μαγαζι που τα αγορασα μου ειπαν οτι αυτο ειναι ενας παλιος μυθος
Αλλά αφού την έβαλες φέτος θες χρόνια μέχρι να φας μήλα.
Για τα άλλα δεν ξέρω.
Αγροτικά θέματα--εργασίες!!
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Αγροτικά θέματα--εργασίες!!
Ωραίο νήμα.
Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει ολόκληρη θεματολογία "Αγροτικά" γιατί έτσι χάνονται συμβουλές/συζητήσεις για συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο χυλό του νήματος.
Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει ολόκληρη θεματολογία "Αγροτικά" γιατί έτσι χάνονται συμβουλές/συζητήσεις για συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο χυλό του νήματος.
Και'γω εβαλα 4 αμπελακια πριν κανα δυο χρονια αλλα μεγαλο φιασκο γιατι ηταν τα πρωτα φυτα που φυτεψα ποτε στη ζωη μου. Την ψιλοπαλευουν τα καημενα αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα πως κλαδευουν τ'αμπελια και εχω δει 100 βιντεο.
Κρατάς φετινούς ξυλοποιημένους βλαστούς, κόβεις περσινούς. Στου φετινούς αφήνεις 3-4 μάτια. Τώρα πόσους συνολικά κρατάς ανάλογα το σύστημα στήριξης και το μέγεθος. Αν είναι το συνηθισμένο αριστερά δεξιά κεντρικός κορμός 4-5-6 βλαστους κατακόρυφα από κάθε πλευρά. Γενικά τα αγροτικά θελουν αποφασιστικότητα. Αν κάθεσαι να ακούς τους παλιου΄ς αγρότες είναι μανούλες στο να κάθονται με ύφος μύστη να περνάνε χρόνια για να σου πουν απλοϊκότατα πράγματα που θα μπορούσαν κυριολεκτικά σε μερικε΄ς μερες να σου εξηγήσουν. Καλά και τα βιβλία γεωπόνων τόσο μπλαμπλα ούτε φιλολογοι.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
-
Το κλαδεμα γενικα δεν ειναι τοσο απλο.Dorian έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 11:08Κρατάς φετινούς ξυλοποιημένους βλαστούς, κόβεις περσινούς. Στου φετινούς αφήνεις 3-4 μάτια. Τώρα πόσους συνολικά κρατάς ανάλογα το σύστημα στήριξης και το μέγεθος. Αν είναι το συνηθισμένο αριστερά δεξιά κεντρικός κορμός 4-5-6 βλαστους κατακόρυφα από κάθε πλευρά. Γενικά τα αγροτικά θελουν αποφασιστικότητα. Αν κάθεσαι να ακούς τους παλιου΄ς αγρότες είναι μανούλες στο να κάθονται με ύφος μύστη να περνάνε χρόνια για να σου πουν απλοϊκότατα πράγματα που θα μπορούσαν κυριολεκτικά σε μερικε΄ς μερες να σου εξηγήσουν. Καλά και τα βιβλία γεωπόνων τόσο μπλαμπλα ούτε φιλολογοι.
Ουτε μαθαινεται τοσο ευκολα.
Δεν κλαδευονται ολα τα φυτα-δεντρα με τον ιδιο τροπο.
- taliban
Άμα έχεις Μοσχάτο θα σου πω πως να το κάνεις σε γενικές γραμμές.
Τα ψιλοβασικα ξέρω κ γω μην νομίζεις ότι ειμαι εξπερ.
Για αμπέλι είπε. Αν είναι κρεβατίνα το ίδιο αφήνεις 5-6-7 μάτια στον φετινό βλαστό.stergiosbik έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 11:11Το κλαδεμα γενικα δεν ειναι τοσο απλο.Dorian έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 11:08Κρατάς φετινούς ξυλοποιημένους βλαστούς, κόβεις περσινούς. Στου φετινούς αφήνεις 3-4 μάτια. Τώρα πόσους συνολικά κρατάς ανάλογα το σύστημα στήριξης και το μέγεθος. Αν είναι το συνηθισμένο αριστερά δεξιά κεντρικός κορμός 4-5-6 βλαστους κατακόρυφα από κάθε πλευρά. Γενικά τα αγροτικά θελουν αποφασιστικότητα. Αν κάθεσαι να ακούς τους παλιου΄ς αγρότες είναι μανούλες στο να κάθονται με ύφος μύστη να περνάνε χρόνια για να σου πουν απλοϊκότατα πράγματα που θα μπορούσαν κυριολεκτικά σε μερικε΄ς μερες να σου εξηγήσουν. Καλά και τα βιβλία γεωπόνων τόσο μπλαμπλα ούτε φιλολογοι.
Ουτε μαθαινεται τοσο ευκολα.
Δεν κλαδευονται ολα τα φυτα-δεντρα με τον ιδιο τροπο.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Ευχαριστω παιδια, θα διαβασω καλυτερα τι γραψατε αργοτερα 

- taliban
Περιμένοντας να νυχτώσει να μαζευτούν μέσα οι κυρίες για ακόμη μια μεταφορά θα σας δείξω μια ένδειξη για το πότε κοντοζυγωνει η βελανιδιά να δώσει μέλι στο βελανιδι ( διότι δίνει και στο φύλλο) .
Και η απάντηση είναι...στα μυρμήγκια.
Όταν τα μυρμήγκια " μυριστουν " το μελιτωμα επισκέπτονται το βελανιδι πριν τις μέλισσες.

Επομένως υπολογίζουμε περίπου ποτε θα ξεκινήσει αφού η επίσκεψη του μυρμηγκιου είναι προάγγελος της επερχόμενης μελιτοφοριας όπως είναι επίσης και η σφήκα στα έλατα.
Στην αρχή είναι πολύ αραιό το μέλι αφού το δέντρο έχει χυμούς να δώσει...
Όσο πέρνα ο καιρός και η θερμοκρασιες ανεβαίνουν τόσο πιο δύσκολο είναι να το συλλέξουν.
Αν όμως ο καιρός στην περίοδο της μελιτοφοριας έχει υγρασία και καθόλου δυνατούς ανέμους ή αν ρίξει και κάποια ήπια βροχή ανανεώνεται η μελουρα και τα μελίσσια συνεχίζουν.
Ιδανικός άνεμος ο νότιος αφού κουβαλά υγρασία.
Το καλοκαίρι Δυστυχώς έχουμε συνήθως δυτικο ή ΒΔ πράγμα που σημαίνει πολύ χαμηλή σχετική υγρασία.
Και η απάντηση είναι...στα μυρμήγκια.
Όταν τα μυρμήγκια " μυριστουν " το μελιτωμα επισκέπτονται το βελανιδι πριν τις μέλισσες.

Επομένως υπολογίζουμε περίπου ποτε θα ξεκινήσει αφού η επίσκεψη του μυρμηγκιου είναι προάγγελος της επερχόμενης μελιτοφοριας όπως είναι επίσης και η σφήκα στα έλατα.
Στην αρχή είναι πολύ αραιό το μέλι αφού το δέντρο έχει χυμούς να δώσει...
Όσο πέρνα ο καιρός και η θερμοκρασιες ανεβαίνουν τόσο πιο δύσκολο είναι να το συλλέξουν.
Αν όμως ο καιρός στην περίοδο της μελιτοφοριας έχει υγρασία και καθόλου δυνατούς ανέμους ή αν ρίξει και κάποια ήπια βροχή ανανεώνεται η μελουρα και τα μελίσσια συνεχίζουν.
Ιδανικός άνεμος ο νότιος αφού κουβαλά υγρασία.
Το καλοκαίρι Δυστυχώς έχουμε συνήθως δυτικο ή ΒΔ πράγμα που σημαίνει πολύ χαμηλή σχετική υγρασία.
-
- kongrosian
Πανάκριβα τα στιλ.
Σε βενζινοπριονα εινια κορυφη.
Σε φρεζακι δεν εχω ιδεα..
Σε βενζινοπριονα εινια κορυφη.
Σε φρεζακι δεν εχω ιδεα..

-
Για τα λεφτά που έψαχνα νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή.
Κορωνα-πηνιο,αρκετά άλογα και με κτηνώδη άξονα για τ μαχαίρια!
Η πλάκα είναι ότι κάτι κινέζικα με αντίστοιχες προδιαγραφές βγαίνουν πιο ακριβά λόγω προσφοράς της Stihl!
Και το stihl κινεζικο είναι βέβαια με κινητήρα loncin αλλά τα περιφερειακά του δείχνουν πολύ πιο ποιοτικά.
Λίγο αυτά,λίγο το όνομα με την οποια σιγουριά προσφέρει,με οδήγησαν σε αυτό το μηχάνημα.
Ελπίζω να μην βγει μάπα.
Η πλάκα είναι ότι κάτι κινέζικα με αντίστοιχες προδιαγραφές βγαίνουν πιο ακριβά λόγω προσφοράς της Stihl!
Και το stihl κινεζικο είναι βέβαια με κινητήρα loncin αλλά τα περιφερειακά του δείχνουν πολύ πιο ποιοτικά.
Λίγο αυτά,λίγο το όνομα με την οποια σιγουριά προσφέρει,με οδήγησαν σε αυτό το μηχάνημα.
Ελπίζω να μην βγει μάπα.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
124 κλια βαρος ρε μλκ?stergiosbik έγραψε: ↑04 Ιούλ 2022, 22:39Για τα λεφτά που έψαχνα νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή.
Ελπίζω να μην βγει μάπα.

πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
- taliban
Μάπα δεν θα βγει. Ωραίο εργαλείο.stergiosbik έγραψε: ↑04 Ιούλ 2022, 22:39Για τα λεφτά που έψαχνα νομίζω ότι είναι μια καλή επιλογή.
Ελπίζω να μην βγει μάπα.
Πλάτες θες να το δουλέψεις.
Θα βελάξεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 62 Απαντήσεις
- 2386 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Theseus
08 Ιαν 2024, 23:57
-
- 0 Απαντήσεις
- 581 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
21 Μαρ 2024, 10:28
-
- 29 Απαντήσεις
- 840 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
21 Αύγ 2024, 23:04
-
-
Νέα δημοσίευση Και μια και μας έβαλαν την AI να μιλάει για πολιτικά θέματα...
από Kauldron » 06 Ιαν 2025, 11:48 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
07 Ιαν 2025, 07:40
-