Άσε τι λένε και άσε την ουσια...εσυ τι γράφεις...tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:56αυτό που λένε στην ουσία είναι ότι ο Νους η ουσία που μετενσαρκώνεται και δίνει την οντότητα είναι υπεράνω δυϊσμού ενώ η δύναμη της ζωής όχι.ksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:53Κι εδώ πάλι έχω απορίες αλλά ας μου απαντήσεις πρώτα στις άλλες ...tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:50
Είναι ένα ον με 2 δυνάμεις 1) τον Νου 2) την μη ενάρετη ζωή του δυισμού. Αρνούνται κάθε οντική κατάσταση δυισμού και μένει σκέτος Νους. Αυτός ο σκέτος Νους είναι το Άδειο Ον
Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Re: Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον
Παρατηρητής...
πως με Επικουρο τις διδαχες του για ευδαιμονια κ την αταραξια δεν γαμησε κανειςksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:49Για λύσε μου και αυτή την αντίφαση...τι νοας εδώ;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 18:58
Στον Πλατωνισμό έχουμε το Γίγνεσθαι και το Είναι. Το Είναι είναι αμετάβλητο δεν υπάρχει δυισμός και είναι εκτός χρόνου σε σχέση με το μεταβαλλόμενο Γίγνεσθαι. Η κατάργηση του δυϊσμού υπάρχει και στον Πλατωνισμό.
με νιρβανες τσαντρες κ αλλα εξωτικα ακαταλαβιστικα σαν τα καθαρια νερα του Γαγγη πολλοι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- tanipteros
οκ ... ένα ένα...ksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:57Μισό...για να ξέρουμε τι γράφεις και τι διαβάζουμε...tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:51Η Βουδδιστική Νιρβάνα απλά λέω ότι μοιάζει να είναι το πεδίο του Είναι (το αμετάβλητο πεδίο των Θεών) κατά τον Πλατωνισμό.
Γράφεις ότι έχουμε στον πλατωνισμο δυισμο και αμέσως μετά γράφεις ότι υπάρχει κατάργηση δυισμου...Κάτι άλλο θες να πεις αλλά σας μεταφράζω κυριολεκτικά ....
Η απάντηση που έδωσες τωρα είναι εντελώς διάφορη της πρώτης...
ό,τι αφορά τον Πλατωνισμό.
Στον Πλατωνισμό έχουμε δύο πεδία.
Το Γίγνεσθαι που είναι το υλαίο πεδίο που μεταβάλλεται εντός του χρόνου και ενυπάρχει ο δυϊσμός.
Και το Είναι το πεδίο των Θεών των αιώνιων αμετάβλητων οντων όπου δεν υπάρχει δυϊσμός.
Όταν ένα ον περάσει από το Γίγνεσθαι στο Είναι και γίνει η θέωση και γίνει Θεός γίνεται αμετάβλητο και δεν το επηρεάζει ο δυϊσμός.
Έτσι η Θέωση καταργεί το δυϊσμό.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- ksk
Καλά εκτός τις αντιρρήσεις που έχω ...τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που είχες γράψει;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:02οκ ... ένα ένα...ksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:57Μισό...για να ξέρουμε τι γράφεις και τι διαβάζουμε...tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:51
Η Βουδδιστική Νιρβάνα απλά λέω ότι μοιάζει να είναι το πεδίο του Είναι (το αμετάβλητο πεδίο των Θεών) κατά τον Πλατωνισμό.
Γράφεις ότι έχουμε στον πλατωνισμο δυισμο και αμέσως μετά γράφεις ότι υπάρχει κατάργηση δυισμου...Κάτι άλλο θες να πεις αλλά σας μεταφράζω κυριολεκτικά ....
Το Γίγνεσθαι που είναι το υλαίο πεδίο που μεταβάλλεται εντός του χρόνου και ενυπάρχει ο δυϊσμός.
Και το Είναι το πεδίο των Θεών των αιώνιων αμετάβλητων οντων όπου δεν υπάρχει δυϊσμός.
Όταν ένα ον περάσει από το Γίγνεσθαι στο Είναι και γίνει η θέωση και γίνει Θεός γίνεται αμετάβλητο και δεν το επηρεάζει ο δυϊσμός.
Τελικά το κενό άδειο Ον δεν μου ειπες έχει μη ενάρετες ενεργείες 'η στερείται ενεργειών;
Θέλεις περισσότερο εμβανθυνση στον πλατωνισμο...
Παρατηρητής...
- tanipteros
Το Άδειο Ον στερείτε κάθε ενέργεια μη ενάρετης ζωής μένει άδειος Νους αυτό είναι μια άλλη μορφή "ζωής"ksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:09Καλά εκτός τις αντιρρήσεις που έχω ...τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που είχες γράψει;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:02οκ ... ένα ένα...ksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:57
Μισό...για να ξέρουμε τι γράφεις και τι διαβάζουμε...
Τελικά το κενό άδειο Ον δεν μου ειπες έχει μη ενάρετες ενεργείες 'η στερείται ενεργειών;

Πριν τρολλάριζα ή μάλλον, έκανα ένα μουσικό διάλλειμα για το κενό μέχρι να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου. Να την πληκτρολογήσεις.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:53Σταμάτα να κάνεις σαν κακομαθημένο τρολάκι...σε θέματα θρησκείας που δεν είναι της Ορθοδοξίας...
Δείχνεις κακή διαγωγή και αυτό δεν σε τιμά σαν ενάρετο Χριστιανό...
Τώρα απλά αντλώ γνώση

Συνεχίστε αν θέτε, μπας και διαφωτιστώ στην πίστη σου.

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- tanipteros
το πολύ πολύ να πάρεις μια γεύση πώς σκέφτονται οι ΒουδδιστέςO I έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:23Πριν τρολλάριζα ή μάλλον, έκανα ένα μουσικό διάλλειμα για το κενό μέχρι να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου. Να την πληκτρολογήσεις.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:53Σταμάτα να κάνεις σαν κακομαθημένο τρολάκι...σε θέματα θρησκείας που δεν είναι της Ορθοδοξίας...
Τώρα απλά αντλώ γνώση
Ο.Ι.

Ε, αυτό λέω.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:26το πολύ πολύ να πάρεις μια γεύση πώς σκέφτονται οι ΒουδδιστέςO I έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:23Πριν τρολλάριζα ή μάλλον, έκανα ένα μουσικό διάλλειμα για το κενό μέχρι να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου. Να την πληκτρολογήσεις.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 20:53
Σταμάτα να κάνεις σαν κακομαθημένο τρολάκι...σε θέματα θρησκείας που δεν είναι της Ορθοδοξίας...
Τώρα απλά αντλώ γνώση
Ο.Ι.
Συνέχισε να απαντάς όσο πιο κατανοητά μπορείς, επειδή δε τα πιάνω εύκολα τα βαθυστόχαστα

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- tanipteros
Βασικά για να κατανοήσεις το Άδειο Ον πρέπει να έχεις μια γνώση περί Όντος και σε τι συνίσταται σε πνευματικά πεδία. Όπως το πεδίο της μεταθάνατω ζωής. Οι Βουδδιστές περιγράφουν το Ον χωρίς υλαίο σώμα μέσα από τις εμπειρίες τους από νοητικές προβολές μέσω του ησυχαστικού διαλογισμού σε άλλα πνευματικά πεδία. Περιγράφουν μέσα από εμπειρίες μοναχών ΠΟΣΑ είναι τα πνευματικά πεδία πέραν του υλαίου πεδίου των 5 αισθήσεων. ΤΙ όντα ζουν εκεί. ΤΙ γίνεται κατα τον θανατο τι κάνει ο Νους κτλ... δλδ αν έχεις εξωσωματικές εμπειρίες ψυχικής προβολής σου είναι πιο εύκολο να κατανοήσεις την ορολογία διότι λες και συ ....ναι να αυτό το έζησα... Αλλιως είναι σκέτες λέξεις...ον, νους, μη ενάρετη ζωή, Σαμσάρα κτλ...O I έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:31Ε, αυτό λέω.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:26το πολύ πολύ να πάρεις μια γεύση πώς σκέφτονται οι Βουδδιστές
Συνέχισε να απαντάς όσο πιο κατανοητά μπορείς, επειδή δε τα πιάνω εύκολα τα βαθυστόχαστα
Ο.Ι.

Δηλαδή αν δεν έχεις τέτοιες εμπειρίες. (εξωσωματικές) και δεν δεις "ΤΙ όντα ζουν εκεί. ΤΙ γίνεται κατα τον θανατο τι κάνει ο Νους κτλ.." δεν μπορείς να έχεις ενάρετη ζωή;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:40Βασικά για να κατανοήσεις το Άδειο Ον πρέπει να έχεις μια γνώση περί Όντος και σε τι συνίσταται σε πνευματικά πεδία. Όπως το πεδίο της μεταθάνατω ζωής. Οι Βουδδιστές περιγράφουν το Ον χωρίς υλαίο σώμα μέσα από τις εμπειρίες τους από νοητικές προβολές μέσω του ησυχαστικού διαλογισμού σε άλλα πνευματικά πεδία. Περιγράφουν μέσα από εμπειρίες μοναχών ΠΟΣΑ είναι τα πνευματικά πεδία πέραν του υλαίου πεδίου των 5 αισθήσεων. ΤΙ όντα ζουν εκεί. ΤΙ γίνεται κατα τον θανατο τι κάνει ο Νους κτλ... δλδ αν έχεις εξωσωματικές εμπειρίες ψυχικής προβολής σου είναι πιο εύκολο να κατανοήσεις την ορολογία διότι λες και συ ....ναι να αυτό το έζησα... Αλλιως είναι σκέτες λέξεις...ον, νους, μη ενάρετη ζωή, Σαμσάρα κτλ...O I έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:31Ε, αυτό λέω.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:26
το πολύ πολύ να πάρεις μια γεύση πώς σκέφτονται οι Βουδδιστές
Ο.Ι.
Βασικά, 1ον, τι εννοείς ως "ενάρετη ζωή" και 2ον, τι σχέση έχουν οι ανωτέρω εμπειρίες που δεν μπορείς να διάγεις ενάρετη ζωή χωρίς αυτές;
Ο.Ι.
Δηλαδή αυτά τα όντα δεν κάνουν σεξ;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:40Βασικά για να κατανοήσεις το Άδειο Ον πρέπει να έχεις μια γνώση περί Όντος και σε τι συνίσταται σε πνευματικά πεδία. Όπως το πεδίο της μεταθάνατω ζωής. Οι Βουδδιστές περιγράφουν το Ον χωρίς υλαίο σώμα μέσα από τις εμπειρίες τους από νοητικές προβολές μέσω του ησυχαστικού διαλογισμού σε άλλα πνευματικά πεδία. Περιγράφουν μέσα από εμπειρίες μοναχών ΠΟΣΑ είναι τα πνευματικά πεδία πέραν του υλαίου πεδίου των 5 αισθήσεων. ΤΙ όντα ζουν εκεί. ΤΙ γίνεται κατα τον θανατο τι κάνει ο Νους κτλ... δλδ αν έχεις εξωσωματικές εμπειρίες ψυχικής προβολής σου είναι πιο εύκολο να κατανοήσεις την ορολογία διότι λες και συ ....ναι να αυτό το έζησα... Αλλιως είναι σκέτες λέξεις...ον, νους, μη ενάρετη ζωή, Σαμσάρα κτλ...O I έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:31Ε, αυτό λέω.tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:26
το πολύ πολύ να πάρεις μια γεύση πώς σκέφτονται οι Βουδδιστές
Ο.Ι.

Μάλλον, δεν

Ο.Ι.
- ksk
Έχει δλδ ενέργεια εναρετης ζωής;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:12Το Άδειο Ον στερείτε κάθε ενέργεια μη ενάρετης ζωής μένει άδειος Νους αυτό είναι μια άλλη μορφή "ζωής"ksk έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:09Καλά εκτός τις αντιρρήσεις που έχω ...τι σχέση έχει αυτό που γράφεις με αυτό που είχες γράψει;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:02
οκ ... ένα ένα...

Παρατηρητής...
- ksk
Σιγά βρε παιδάκι μου...πιες και λίγο νερό...θα αφυδατωθεις.
Αναψυκτικό είναι...
Παρατηρητής...
- ksk
Αφού λέμε είναι άδειο Ον...κενό...εξάλλου μην ξεχνάμε ότι αυτό που λες είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής κάτι που είναι μη ενάρετη ενέργεια κλπ κλπ κλπJuno έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 22:02Δηλαδή αυτά τα όντα δεν κάνουν σεξ;tanipteros έγραψε: ↑03 Ιουν 2022, 21:40Βασικά για να κατανοήσεις το Άδειο Ον πρέπει να έχεις μια γνώση περί Όντος και σε τι συνίσταται σε πνευματικά πεδία. Όπως το πεδίο της μεταθάνατω ζωής. Οι Βουδδιστές περιγράφουν το Ον χωρίς υλαίο σώμα μέσα από τις εμπειρίες τους από νοητικές προβολές μέσω του ησυχαστικού διαλογισμού σε άλλα πνευματικά πεδία. Περιγράφουν μέσα από εμπειρίες μοναχών ΠΟΣΑ είναι τα πνευματικά πεδία πέραν του υλαίου πεδίου των 5 αισθήσεων. ΤΙ όντα ζουν εκεί. ΤΙ γίνεται κατα τον θανατο τι κάνει ο Νους κτλ... δλδ αν έχεις εξωσωματικές εμπειρίες ψυχικής προβολής σου είναι πιο εύκολο να κατανοήσεις την ορολογία διότι λες και συ ....ναι να αυτό το έζησα... Αλλιως είναι σκέτες λέξεις...ον, νους, μη ενάρετη ζωή, Σαμσάρα κτλ...

Παρατηρητής...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τα 31 πεδία της ύπαρξης κατά τον Βουδισμό και η Νιρβάνα ... σύγκριση με Νεοπλατωνισμό
από tanipteros » 09 Μάιος 2025, 02:08 » σε Θρησκειολογία - 16 Απαντήσεις
- 321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
09 Μάιος 2025, 14:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μείωση ΦΠΑ + κατάργηση τεκμηρίων
από Unique » 31 Οκτ 2024, 12:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic
31 Οκτ 2024, 13:31
-
-
- 64 Απαντήσεις
- 2298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ST48410
08 Ιουν 2024, 19:23
-
-
Νέα δημοσίευση Κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο
από Ληστοσυμμορίτης » 27 Αύγ 2024, 03:32 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 19 Απαντήσεις
- 625 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Βίνγκιλοτ
30 Αύγ 2024, 17:57
-