Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Re: Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον
Σε λίγο θα διαλογιζομαστε μέσω του πφορουμ 

Παρατηρητής...
- tanipteros

είδες που δεν με πιάνεις...πώς θα συνενοηθούμε να δουλεύουμε στον αυτόματο εμείς οι δυό ;

δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- ksk
Μίλησες για εισιτήριο.tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:02δεν εννοώ να σε "λυτρώσω"... εννοώ κάνω το παν για να γίνουν κατανοητά τα νοήματα...
είδες που δεν με πιάνεις...πώς θα συνενοηθούμε να δουλεύουμε στον αυτόματο εμείς οι δυό ;

Όσο για την λύτρωση αναφέρομαι στη σύγκλιση των διαφορετικών κόσμων μας

Για να συνεννοηθείς γενικά πρέπει να τα ξεκαθαρισεις μέσα σου.
Παρατηρητής...
- tanipteros
δεν αρκεί μόνο αυτό...εγώ ξεκάθαρα τα έχω...ksk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:06Μίλησες για εισιτήριο.tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:02δεν εννοώ να σε "λυτρώσω"... εννοώ κάνω το παν για να γίνουν κατανοητά τα νοήματα...
πχ σου λέω για "νέο πολιτισμό" και συ δεν ξερω και γω τι σκεφτηκες... ενώ αναφερόμουν νέο ως κατι καινούριο για ΣΕΝΑ όχι ότι έβγαλα νέα θεοσοφία...
για αυτό σου λέω...άλλα λεω εγώ και άλλα καταλαβαίνεις....δεν συγχρονιζόμαστε...

- ksk
Οποτε...θα σε διορθώνω μονο όταν αναφέρεσαι λάθος στις δικές μου θεασεις.tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:09δεν αρκεί μόνο αυτό...εγώ ξεκάθαρα τα έχω...ksk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:06Μίλησες για εισιτήριο.tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:02δεν εννοώ να σε "λυτρώσω"... εννοώ κάνω το παν για να γίνουν κατανοητά τα νοήματα...
πχ σου λέω για "νέο πολιτισμό" και συ δεν ξερω και γω τι σκεφτηκες... ενώ αναφερόμουν νέο ως κατι καινούριο για ΣΕΝΑ όχι ότι έβγαλα νέα θεοσοφία...
για αυτό σου λέω...άλλα λεω εγώ και άλλα καταλαβαίνεις....δεν συγχρονιζόμαστε...

Παρατηρητής...
- tanipteros
Αχθος Αρουρης
1) Η αληθινή φύση είναι η Νιρβάνα. Το ον στην Νιρβάνα είναι νους δίχως σκέψεις, δλδ άδειος, κενός νους.
Ταυτόχρονα ο Νιρβανικός νους δεν έχει μορφή και σώμα, ειναι ασώματος.
Μιλάμε δλδ για ένα ον ασώματο και κενό. Έτσι η ιδιότητα του άδειου-κενού κυριαρχεί σε αυτό που είναι ένα ον.
Έτσι ο πυρήνας του όντος και το ίδιο το ον (σαν να λέμε το μπουκάλι τόσο τα τοιχώματα του όσο και το περιεχόμενο) είναι το ίδιο το ΚΕΝΟ !
Αυτό το ον-κενό ως νους δίνει την μορφή στα όντα στην Σαμσάρα.
Έτσι όλα τα όντα περιέχουν το κενό ή είναι άδεια με μια μορφή το καθένα !
Η μορφή μπορεί να αλλάζει να καταστρέφεται ή να αναδομείται αλλά ο πυρήνας που περικλείεται σε κάθε μορφή είναι το ΚΕΝΟ διότι η ύπαρξη-ον είναι άδεια.
Έτσι ο Βουδδισμός διαχωρίζεται από τον Ινδουισμό και περιγράφει μια οντολογία χωρίς πυρήνα δλδ δεν υπάρχει ψυχή ή άτμαν.
Αυτό είναι η anatta, (Pali: “non-self” or “substanceless”) Sanskrit anatman, in Buddhism, the doctrine that there is in humans no permanent, underlying substance that can be called the soul
Η ανάττα είναι για τα έμβια όντα ενώ η σουνιάτα είναι ο πυρήνας του Νου αλλά και η οντολογική του ουσία! Για αυτό το ον είναι το κενό
Μπορώ να καταλάβω δειλά δειλά το "Κενό" ως ιδιότητα των αντικειμένων ως εξής:tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 00:24https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%9A%C5%ABnyat%C4%81
Śūnyatā - ΚενότηταΕγώ μπορώ να καταλάβω την Σουνιάτα ως πνευματική κατάσταση του νου αλλά όχι της ύπαρξης στον υλικό κόσμοŚūnyatā (Sanskrit: शून्यता, romanized: śūnyatā; Pali: suññatā; English: /ʃuːnˈjɑː.tɑː/ shoon-YAH-tah), translated most often as emptiness,[1] vacuity, and sometimes voidness,[2] is an Indian philosophical and mathematical construct. Within Hinduism, Jainism, Buddhism and other philosophical strands, the concept has multiple meanings depending on its doctrinal context. It is either an ontological feature of reality, a meditative state, or a phenomenological analysis of experience.
In the Chandah-sutra of Pingala, dating perhaps the third or second century BC, Pingala's use of a zero symbol, śūnya, as a marker seems to be the first known explicit reference to zero.[3]
In Theravāda Buddhism, Suññatā often refers to the non-self (Pāli: anattā, Sanskrit: anātman)[note 1] nature of the five aggregates of experience and the six sense spheres. Suññatā is also often used to refer to a meditative state or experience.
In Mahāyāna Buddhism, śūnyatā refers to the tenet that "all things are empty of intrinsic existence and nature (svabhava)",[5][6] but may also refer to the Buddha-nature teachings and primordial or empty awareness, as in Dzogchen, Shentong, or Chan.
In Mahāyāna Buddhism, śūnyatā refers to the tenet that "all things are empty of intrinsic existence and nature (svabhava)
...
The Pāli Canon uses the term śūnyatā ("emptiness") in three ways: "(1) as a meditative dwelling, (2) as an attribute of objects, and (3) as a type of awareness-release."
1) Η αληθινή φύση είναι η Νιρβάνα. Το ον στην Νιρβάνα είναι νους δίχως σκέψεις, δλδ άδειος, κενός νους.
Ταυτόχρονα ο Νιρβανικός νους δεν έχει μορφή και σώμα, ειναι ασώματος.
Μιλάμε δλδ για ένα ον ασώματο και κενό. Έτσι η ιδιότητα του άδειου-κενού κυριαρχεί σε αυτό που είναι ένα ον.
Έτσι ο πυρήνας του όντος και το ίδιο το ον (σαν να λέμε το μπουκάλι τόσο τα τοιχώματα του όσο και το περιεχόμενο) είναι το ίδιο το ΚΕΝΟ !
Αυτό το ον-κενό ως νους δίνει την μορφή στα όντα στην Σαμσάρα.
Έτσι όλα τα όντα περιέχουν το κενό ή είναι άδεια με μια μορφή το καθένα !
Η μορφή μπορεί να αλλάζει να καταστρέφεται ή να αναδομείται αλλά ο πυρήνας που περικλείεται σε κάθε μορφή είναι το ΚΕΝΟ διότι η ύπαρξη-ον είναι άδεια.
Έτσι ο Βουδδισμός διαχωρίζεται από τον Ινδουισμό και περιγράφει μια οντολογία χωρίς πυρήνα δλδ δεν υπάρχει ψυχή ή άτμαν.
Αυτό είναι η anatta, (Pali: “non-self” or “substanceless”) Sanskrit anatman, in Buddhism, the doctrine that there is in humans no permanent, underlying substance that can be called the soul
Η ανάττα είναι για τα έμβια όντα ενώ η σουνιάτα είναι ο πυρήνας του Νου αλλά και η οντολογική του ουσία! Για αυτό το ον είναι το κενό

- taxalata xalasa
ρε την ρουφιανα την λερναια υδρα!! ποτε προλαβε και του ξεφυγε του Ηερακλέα;tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 00:45μήπως θες να σου κόψω εισητήριο για Ιμαλάϊα?ksk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 00:41Με φωτο και YouTube... θεουληςtanipteros έγραψε: ↑07 Ιουν 2022, 23:09ας εξερευνήσουμε λίγο αυτόν το "νέο"για της ksk πολιτισμό
Βούδδας με Νάγκας
Νάγκα σε Βουυδδιστικό ναό
για βιώματα πρέπει να το κάνεις εσύ αν θες..

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- tanipteros
taxalata xalasa έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 01:57ρε την ρουφιανα την λερναια υδρα!! ποτε προλαβε και του ξεφυγε του Ηερακλέα;tanipteros έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 00:45μήπως θες να σου κόψω εισητήριο για Ιμαλάϊα?
για βιώματα πρέπει να το κάνεις εσύ αν θες..

Και στη δική μουksk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 00:38Στην περίπτωση μου όμως δεν ταιριάζει το ρήμα "σκέφτομαι"...αλλά το "βιώνω".O I έγραψε: ↑07 Ιουν 2022, 23:05
Όποιος σκέφτεται βιώνει σα Βούδαλας θέλδεθελ θελ να του μοιάσει
Όποιος σκέφτετε βιώνει σα Μοχαμπετς θέλδεθελ θελ να του μοιάσει
Όποιος σκέφτετε βιώνει σα Χριστιανετς θέλδεθελ θελ να του μοιάσει
Όποιος σκέφτετε βιώνει σα Αΰλιουσιζαρς θέλδεθελ θελ να του μοιάσει
Όποιος σκέφτετε βιώνει σα θιοσοφσταλ θέλδεθελ θελ να του μοιάσει
Όποιος σκέφτετε βιώνει σα σατνλατρς θέλδεθελ θελ να του μοιάσει
κοκ
Ο.Ι.
καις φλάτζα όταν μιλάς για ώρες με φιδοβουδαλια
Το διόρθωσα

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Πολλοί σύγχρονοι χριστιανοί με την βοήθεια της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε ραγδαία και χρησιμοποιείται για αλλότριους σκοπούς και όχι την ευημερία του ανθρώπου ή τουλάχιστον όλων των ανθρώπων, έχουν συμπράξει με τον σατανισμό τον οποίο ονομάζουν αλλιώς για να αισθάνονται καλά.
Σε αυτά τα ερπετά αναφέρομαι, όχι μόνο σε ότι υπάρχει στο phorum.
Εκτός φυσικά από τους αυθεντικούς σατανιστές που και αυτοί κρύβονται κάτω από το κάλυμμα άλλων θρησκειών.
Νομίζουν ότι έπιασαν τον θεό από τα αρ..α με την βοήθεια της τεχνολογίας και με το στήσιμο απατών και πλανών για το κοινό.
Φυσικά υπάρχει και το καλό κομμάτι του χριστιανισμού που είναι και το πολυπληθέστερο.
Δεν γνωρίζω αν είμαστε σε καιρούς αποκάλυψης, πάντα οι καιροί τέτοιοι ήταν, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη εξαχρείωση.
Εκτός φυσικά από τους αυθεντικούς σατανιστές που και αυτοί κρύβονται κάτω από το κάλυμμα άλλων θρησκειών.
Νομίζουν ότι έπιασαν τον θεό από τα αρ..α με την βοήθεια της τεχνολογίας και με το στήσιμο απατών και πλανών για το κοινό.
Φυσικά υπάρχει και το καλό κομμάτι του χριστιανισμού που είναι και το πολυπληθέστερο.
Δεν γνωρίζω αν είμαστε σε καιρούς αποκάλυψης, πάντα οι καιροί τέτοιοι ήταν, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη εξαχρείωση.
- taxalata xalasa
πριν τεχνολογιαςAntares έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:12Πολλοί σύγχρονοι χριστιανοί με την βοήθεια της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε ραγδαία και χρησιμοποιείται για αλλότριους σκοπούς και όχι την ευημερία του ανθρώπου ή τουλάχιστον όλων των ανθρώπων, έχουν συμπράξει με τον σατανισμό τον οποίο ονομάζουν αλλιώς για να αισθάνονται καλά.
...τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου....
Σακτανίζεσται μοναχοί σας...
Τεχνολογία, βία, ναρκωτικά, πορνεία, πορνογραφία, εμπορία ανθρώπων, είναι πραγματικά. Ακόμη και εντελώς αμέτοχος να μείνεις σε όλη σου την ζωή, κάπου θα σε συναντήσουν.taxalata xalasa έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:49
πριν τεχνολογιας
Οι σατανιστές για μένα κρύβονται πίσω από όλες τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου και την αθεϊα. Τα κινήματα new age κλπ. είναι δική τους δημιουργία.
Είναι σαν να μου λες ότι ο Σατανάς δεν υπάρχει. Υπάρχει μέσα σε όλα αυτά και κυβερνά τον κόσμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 08 Ιουν 2022, 09:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- taxalata xalasa
και πισω απο την ορθοδοξη θρησκεια;Antares έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 09:14Τεχνολογία, βία, ναρκωτικά, πορνεία, πορνογραφία, εμπορία ανθρώπων, είναι πραγματικά. Ακόμη και εντελώς αμέτοχος να μείνεις σε όλη σου την ζωή, κάπου θα σε συναντήσουν.taxalata xalasa έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:49
πριν τεχνολογιας
Οι σατανιστές για μένα κρύβονται πίσω από όλες τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου και την αθεϊα. Τα κινήματα new age κλπ. είναι δική τους δημιουργία.
Δεν γράφει η αποκάλυψη, ότι ακόμη και ο κλήρος θα γίνει ασεβής;
Βέβαια και τότε ήταν ασεβής (εξουσία είναι αυτή) αλλά σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά. Έχουν περισσότερα εργαλεία για την εξαπάτηση των άλλων, που εξελίσσονται συνεχώς.
Επειδή μιλάμε για τον βουδισμό, δεν εμπιστεύομαι τα κινήματα new age.
O πραγματικός βουδισμός δεν θα άρεσε σε πολλούς ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού.
(Η απάντηση αφορά μόνο τα μποταρισμένα. (Διάβασέ τα στη σειρά χωρίς τα υπόλοιπα))Antares έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 08:12Πολλοί σύγχρονοι χριστιανοί με την βοήθεια της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε ραγδαία και χρησιμοποιείται για αλλότριους σκοπούς και όχι την ευημερία του ανθρώπου ή τουλάχιστον όλων των ανθρώπων, έχουν συμπράξει με τον σατανισμό τον οποίο ονομάζουν αλλιώς για να αισθάνονται καλά.
Αντάρες καλή μου, δεν είναι μόνο οι "Αυθεντικοί σύγχρονοι Σατανιστές" που μιμούνται τους τρόπους διαλογισμού, τα σύμβολα, φιλοσοφία, Διατροφολογία κ.α. τού Βουδισμού. Αυτό το κάνουν και οι σύγχρονοι New Age, Νεοπαγανιστές, Θεοσοφιστές, Νεοειδολολάτρες, Νεοβουδιστές (όπως ο νιματοθέτης που τα μπλέκει ΌΛΑ πακέτο ακόμα και το Χριστό για να μπερδέψει κόσμο που είναι και ο στόχος του) και γενικώς οι Νεοταξίτες, ακόμα και "Ορθόδοξοι" Ιεράρχες που μάχονται απροκάλυπτα την Ορθοδοξία - καθώς βλέπω ότι εξ αρχής κι εσύ εκεί επικεντρώνεις το σχόλιό σου - αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι αν το ψάξεις.
Έχω κάνει την έρευνά μου προσωπικά και το ξέρουν πολλοί εδώ στο πχόρουμ, άσχετα αν συμφωνούν ή δε συμφωνούν μαζί μου ή εν μέρη. Έτερον εκάτερον.
Τα άλλα που λες είναι προσωπικές απόψεις που δε θέλω να σχολιάσω για να μη χρονοτριβώ.
Καλή σου μέρα
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τα 31 πεδία της ύπαρξης κατά τον Βουδισμό και η Νιρβάνα ... σύγκριση με Νεοπλατωνισμό
από tanipteros » 09 Μάιος 2025, 02:08 » σε Θρησκειολογία - 16 Απαντήσεις
- 321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
09 Μάιος 2025, 14:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μείωση ΦΠΑ + κατάργηση τεκμηρίων
από Unique » 31 Οκτ 2024, 12:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 126 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic
31 Οκτ 2024, 13:31
-
-
- 64 Απαντήσεις
- 2298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ST48410
08 Ιουν 2024, 19:23
-
-
Νέα δημοσίευση Κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο
από Ληστοσυμμορίτης » 27 Αύγ 2024, 03:32 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 19 Απαντήσεις
- 625 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Βίνγκιλοτ
30 Αύγ 2024, 17:57
-