Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 08 Ιουν 2022, 09:39

Antares έγραψε:
08 Ιουν 2022, 09:24
taxalata xalasa έγραψε:
08 Ιουν 2022, 09:18
και πισω απο την ορθοδοξη θρησκεια;
Δεν γράφει η αποκάλυψη, ότι ακόμη και ο κλήρος θα γίνει ασεβής;
Βέβαια και τότε ήταν ασεβής (εξουσία είναι αυτή) αλλά σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη διαφθορά. Έχουν περισσότερα εργαλεία για την εξαπάτηση των άλλων, που εξελίσσονται συνεχώς.
Επειδή μιλάμε για τον βουδισμό, δεν εμπιστεύομαι τα κινήματα new age.
O πραγματικός βουδισμός δεν θα άρεσε σε πολλούς ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού.
εδω μιλαμε για το αδειο πακετο που ειναι full load cargo με αυτο που δεν ειναι....

το vacuum.... η ρουφηχτρα...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 08 Ιουν 2022, 09:40

taxalata xalasa έγραψε:
08 Ιουν 2022, 09:18
Antares έγραψε:
08 Ιουν 2022, 09:14
taxalata xalasa έγραψε:
08 Ιουν 2022, 08:49

πριν τεχνολογιας

...τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου....

Σακτανίζεσται μοναχοί σας...
Τεχνολογία, βία, ναρκωτικά, πορνεία, πορνογραφία, εμπορία ανθρώπων, είναι πραγματικά. Ακόμη και εντελώς αμέτοχος να μείνεις σε όλη σου την ζωή, κάπου θα σε συναντήσουν.
Οι σατανιστές για μένα κρύβονται πίσω από όλες τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου και την αθεϊα. Τα κινήματα new age κλπ. είναι δική τους δημιουργία.
και πισω απο την ορθοδοξη θρησκεια;
Ναι
Όχι όμως πίσω από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη που ο πυρήνας της, δεν είναι θρησκεία.

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 08 Ιουν 2022, 09:51

Sid Vicious έγραψε:
03 Ιουν 2022, 16:44
Ενταξει δεν ηταν κακη μπαντα αλλα νομιζω γινεσαι λιγο υπερβολικος
"δεν ήταν κακή";
Μια χαρά μπαντάρα ήταν, Sid.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 08 Ιουν 2022, 09:53

Α καλά νεοταξίτες, εύχομαι πολλά και καλά κάθε μέρα.
Όσον αφορά τον βουδισμό ήμουν πάντα της άποψης ότι δεν είναι για μαλθακούς δυτικούς ανθρώπους. Δεν θα τον άντεχαν.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 08 Ιουν 2022, 10:02

Antares έγραψε:
08 Ιουν 2022, 09:53
Α καλά νεοταξίτες, εύχομαι πολλά και καλά κάθε μέρα.
Όσον αφορά τον βουδισμό [ή "Γουδισμό" :wink ] ήμουν πάντα της άποψης ότι δεν είναι για μαλθακούς δυτικούς ανθρώπους. Δεν θα τον άντεχαν.
:g030:

:102:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 08 Ιουν 2022, 11:31

Αυτά ναι. Δεν τα γνώριζα.
Αλλά και οι νεοταξίτες, άλλο πράγμα. Ανήθικοι, εγκληματίες, ενίοτε και αμόρφωτοι με την κυριολεκτική και ουσιαστική σημασία θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο.
Δρουν και στην Ινδία για να κρατάνε τον πληθυσμό σε χαμηλά επίπεδα μόρφωσης και διαχείρισης της χώρας τους.
Γύναια και ανδρείκελα.

Άβαταρ μέλους
Αχθος Αρουρης
Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αχθος Αρουρης » 08 Ιουν 2022, 12:46

ksk έγραψε:
07 Ιουν 2022, 22:17
Αχθος Αρουρης έγραψε:
07 Ιουν 2022, 21:38
Επιτρεψτε μια παρενθεση. Η σαμσαρα αποτελει βασικο δογμα του βουδδισμου. Ανευ αυτου του δογματος δεν κατανοειται η νιρβανα που σημαινει αποσβεσις του πυρος δια εξαντλησεως της καιουσας υλης. Δανειο εκ του βραχμανισμου, η σαμσαρα ειναι αδιακοπος περιπλανησις και ανακυκλησις μεταβιωσεων αλλα ενω στον βραχμανισμο αναγενναται το ατμαν δλδ. η ατομικοτης, στον βουδδισμο αναγενναται η βουληση προς την ζωη. Με δυο λεξεις η διδασκαλια του βουδδισμου, 1- ο κοσμος ευρισκεται εν βυθω θλιψεων, 2- ουσια των θλιψεων ειναι η σαμσαρα, γεννηση, θανατος και αναγενεση δλδ. στροβιλισμος και ανακυκλωση μεταβιωσεων, 3- αιτια της θλιψεων ειναι η βουληση προς το ζην, 4- αρσις της αιτιας των θλιψεων δλδ. της βουλησεως προς το ζην.

Αν αδειο ον σημαινει αδειο μπουκαλι, η θεσις αυτη αντιμαχεται στο κοινο λογικο αισθημα. Ενα μπουκαλι εχει ορισμενες ιδιοτητες. Μπορει να ειναι γυαλινο, διαφανο, με ιδιαιτερο σχημα, εχων σκοπο υπαρξεως την πληρωση. Ουδεις παραγει μπουκαλια με σκοπο να ειναι αδεια. Σκοπος υπαρξεως του μπουκαλιου δεν ειναι η κενοτης, να ειναι αδειο, αλλα η πληρωτης.
Αν αδειο ον ισοδυναμει με αδεια υπαρξη, εχομε πλεονασμο. Το ον ειναι εξ ορισμου αδειο, δεν εχει αλλο χαρακτηριστικο παρα μονο την απλη υπαρξη, το απλως υπαρχειν. Πρεπει να σημειωσω οτι ολα τα συστηματα, ολες οι διδασκαλιες και κοσμοθεωριες εμφανιζουν λογικες ανακολουθιες και αντιφασεις, αυτο ειναι κατι το αναποφευκτο και κατι που δεν αναιρει την σημασια τους.
Έχει στοιχεία ορφισμου...
Η δεύτερη παράγραφος περιγράφει τρόπο τινα τον σκοπό της πτώσης...
Όσο για τις αντιφάσεις αυτές δημιουργήθηκαν από μετέπειτα αλλοιώσεις προσθέσεις και παρερμηνείες ...
Τα σημάδια όμως για να τα ανακαλύψεις είναι εκεί αρκεί να ξετυφλωθεις.
φιλε μου.... τηλεγραφημα το σχολιο σου.......πληρες....μυστικοπαθειας.....

ποιο ειναι αυτο που εχει στοιχεια ορφισμου και ποια ειναι αυτα ;

ποια πτωση ; των πρωτοπλαστων ;

ο αριστοτελης εχει αντιφασεις (μαλιστα απο παραγραφο σε παραγραφο αντιφασκει), ο πλατων εχει αντιφασεις, ο καντ εχει αντιφασεις, ο βουδδισμος εχει αντιφασεις, ο χριστιανισμος εχει αντιφασεις, ολα τα συστηματα σκεψεως αντιφασκουν, μονο τα μαθηματικα δεν αντιφασκουν γι αυτο και τα μαθηματικα ουτε φιλοσοφουν, ουτε θεολογουν, ουτε μπορουν να αληθευουν ή να ψευδονται, οι αντιφασεις αναδεικνυουν το βαθος της σκεψεως, καταμετρουν βαθμηδον τα εμποδια, ξετυλιγουν το δρομολογιο, δεν θα σου ζητησω βεβαια να αναφερεις ποιες ειναι οι μετέπειτα αλλοιώσεις προσθέσεις και παρερμηνείες, αντιλαμβανομαι ποσο κουραστικο ειναι,

ποια ειναι τα σημαδια ή τα κρατας μονο για σενα ; οτι ειμαι περιστοιχισμενος και ζω μεσα στο σκοταδι, δεν εχω καμμια αμφιβολια,

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 08 Ιουν 2022, 13:25

ο O I σε νήμα Βουδδισμού αναφέρει τους Αγκόρι και την Θεοσοφία και τον Σατανισμό...τα χει κάνει σαλάτα όλα μαζί για να συκωφαντήσει άλλη μια φορά κάτι αγνό όπως είναι ο Βουδδισμός...

Για τον Ο Ι ότι είναι αρνητικό πρέπει να είναι Σατανιστικό. πχ. παραβλέπει τα θετικά του πολιτισμού των Ινδών και προβάλει τους νεκρόφιλους και κανίβαλους Αγκόρι... Στην Ινδία υπάρχουν τα πάντα από θετικά ως extreme αρνητικά. Ο Ο Ι διαλέγει πάντα τα αρνητικά και γενικολογεί. Παρουσιάζει την μισή αλήθεια ως κάτι γενικό...

ΠΡΟΣΟΧΗ στους συκωφάντες μερικές φορές είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους Σατανιστές φίλους τους.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 08 Ιουν 2022, 13:36

Antares έγραψε:
08 Ιουν 2022, 11:31
Αυτά ναι. Δεν τα γνώριζα.
Αλλά και οι νεοταξίτες, άλλο πράγμα. Ανήθικοι, εγκληματίες, ενίοτε και αμόρφωτοι με την κυριολεκτική και ουσιαστική σημασία θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο.
Δρουν και στην Ινδία για να κρατάνε τον πληθυσμό σε χαμηλά επίπεδα μόρφωσης και διαχείρισης της χώρας τους.
Γύναια και ανδρείκελα.
Τα χεις πάρει με τους Σιωνιστές Εβραίους που πολεμάν ηθικά και πολιτισμικά τις Χριστιανικές χώρες καθώς αυτό τάζει η Τορά.
Οι Σιωνιστές χρησιμοποιούν κάθε τι όπως μουσική βιομηχανία, κινηματογράφο, βιομηχανία πορνό και κάθε θρησκευτικό κίνημα που είναι διαφορετικό του Χριστιανισμού για να πλήξουν την ηθική και τον "νου" των Χριστιανών.

Στην ουσία ούτε η Θεοσοφία, ούτε η Wicca ούτε οι Αγκόρι ούτε κανείς δεν φταίει, ούτε όλα αυτά είναι Σατανιστικά.
Απλά ο Σατανισμός παίρνει "πολιτισμικά δάνεια" από κάθε θρησκεία και αυτός. Δεν είδες το Κηρύκειο του Ερμή σε συνδυασμό με την ανάποδη πεντάλφα ?
Τι σημαίνει αυτό ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν Σατανιστής; Φυσικά και όχι !!! Απλά μπορεί ο κάθε ένας να οικοιοποιηθεί τα σύμβολα των αρχαίων θρησκειών που είναι παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας. Ακόμη και οι Χριστιανοί οικοιοποιηθήκαν το Κηρήκειο με τα φίδια ως Ποιμαντορική ράβδο... Είναι το φίδι ως σύμβολο Σατανιστικό; Και πάλι όχι !!! Απλά το χρησιμοποιούν όλοι...

Και ξαναγυρνώ στους Σιωνιστές...αν θέλεις να βρεις ποιοί βρίσκονται πίσω από όλα αυτά που αγανακτείς δες προς τον Σιωνισμό που χρησιμοποιεί ΚΑΘΕ θρησκεία και κάθε ανίερο και ανήθικο μέσο.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 08 Ιουν 2022, 13:46

tanipteros έγραψε:
08 Ιουν 2022, 13:25
ο O I σε νήμα Βουδδισμού αναφέρει τους Αγκόρι και την Θεοσοφία και τον Σατανισμό...τα χει κάνει σαλάτα όλα μαζί για να συκωφαντήσει άλλη μια φορά κάτι αγνό όπως είναι ο Βουδδισμός...

Για τον Ο Ι ότι είναι αρνητικό πρέπει να είναι Σατανιστικό. πχ. παραβλέπει τα θετικά του πολιτισμού των Ινδών και προβάλει τους νεκρόφιλους και κανίβαλους Αγκόρι... Στην Ινδία υπάρχουν τα πάντα από θετικά ως extreme αρνητικά. Ο Ο Ι διαλέγει πάντα τα αρνητικά και γενικολογεί. Παρουσιάζει την μισή αλήθεια ως κάτι γενικό...

ΠΡΟΣΟΧΗ στους συκωφάντες μερικές φορές είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους Σατανιστές φίλους τους.
:smt005::smt005::smt005:

Πες μας και για την Έλενα Μπλαβάτσκι που έχει τις ίδιες ιδέες με σένα, τον Βουδισμό, Ινδουισμό κλπ...κλπ...

Ο.Ι.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 08 Ιουν 2022, 13:50

O I έγραψε:
08 Ιουν 2022, 13:46
tanipteros έγραψε:
08 Ιουν 2022, 13:25

:smt005::smt005::smt005:

Πες μας και για την Έλενα Μπλαβάτσκι που έχει τις ίδιες ιδέες με σένα, τον Βουδισμό, Ινδουισμό κλπ...κλπ...

Ο.Ι.
Την Μπλαβάτσκι δεν την πάω...γιατί ενώ έκανε μια σούμα των Ασιατικών θρησκειών αλλοίωσε τις ιδέες αυτές με δικές της και έβγαλε την Θεοσοφία.
Αν θέλω κάτι από κάποια αρχαία Ασιατική θρησκεία πάω απευθείας στην πηγή...
Πλέον στις μερες μας με το διαδίκτυο είναι πανεύκολο... ό,τι θέλετε εδώ https://www.sacred-texts.com/

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 08 Ιουν 2022, 13:54

tanipteros έγραψε:
08 Ιουν 2022, 13:36
Στην ουσία ούτε η Θεοσοφία, ούτε η Wicca ούτε οι ούτε κανείς δεν φταίει, ούτε όλα αυτά είναι Σατανιστικά
Μάλιστα
Απάντησες όμως για Μπλαβάτσκι ότι "ούτε όλα αυτά είναι Σατανιστικά" :D

Ο.Ι.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 08 Ιουν 2022, 13:55

Φάσκεις και αντιφάσκεις συνέχεια

Ο.Ι.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 08 Ιουν 2022, 13:57

O I έγραψε:
08 Ιουν 2022, 13:54
tanipteros έγραψε:
Στην ουσία ούτε η Θεοσοφία, ούτε η Wicca ούτε οι ούτε κανείς δεν φταίει, ούτε όλα αυτά είναι Σατανιστικά
Μάλιστα
Απάντησες όμως για Μπλαβάτσκι ότι "ούτε όλα αυτά είναι Σατανιστικά" :D

Ο.Ι.
Αγαπητέ η Θεοσοφία είναι θεοσοφία ένα σύνολο Ασιατικών δοξασιών και ο Σατανισμός ένα σύνολο αντιχριστιανικών ιδεών...δεν σχετίζονται...
Είναι σαν να μου λες ο Βουδδισμός και ο Ινδουισμός και το Ζεν και το Ταό και ο Κομφούκιος είναι Σατανιστές !!!
Είναι ολοκάθαρη η διαφορά !!!

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 08 Ιουν 2022, 13:58

tanipteros έγραψε:

Τα χεις πάρει με τους Σιωνιστές Εβραίους που πολεμάν ηθικά και πολιτισμικά τις Χριστιανικές χώρες καθώς αυτό τάζει η Τορά.
Οι Σιωνιστές χρησιμοποιούν κάθε τι όπως μουσική βιομηχανία, κινηματογράφο, βιομηχανία πορνό και κάθε θρησκευτικό κίνημα που είναι διαφορετικό του Χριστιανισμού για να πλήξουν την ηθική και τον "νου" των Χριστιανών.

Στην ουσία ούτε η Θεοσοφία, ούτε η Wicca ούτε οι Αγκόρι ούτε κανείς δεν φταίει, ούτε όλα αυτά είναι Σατανιστικά.
Απλά ο Σατανισμός παίρνει "πολιτισμικά δάνεια" από κάθε θρησκεία και αυτός. Δεν είδες το Κηρύκειο του Ερμή σε συνδυασμό με την ανάποδη πεντάλφα ?
Τι σημαίνει αυτό ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν Σατανιστής; Φυσικά και όχι !!! Απλά μπορεί ο κάθε ένας να οικοιοποιηθεί τα σύμβολα των αρχαίων θρησκειών που είναι παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας. Ακόμη και οι Χριστιανοί οικοιοποιηθήκαν το Κηρήκειο με τα φίδια ως Ποιμαντορική ράβδο... Είναι το φίδι ως σύμβολο Σατανιστικό; Και πάλι όχι !!! Απλά το χρησιμοποιούν όλοι...

Και ξαναγυρνώ στους Σιωνιστές...αν θέλεις να βρεις ποιοί βρίσκονται πίσω από όλα αυτά που αγανακτείς δες προς τον Σιωνισμό που χρησιμοποιεί ΚΑΘΕ θρησκεία και κάθε ανίερο και ανήθικο μέσο.
Συμφωνώ μαζί σου ως προς την οικειοποίηση των συμβόλων.
Βλέπω ότι άνθρωποι όλων των εθνών και θρησκειών συντάσσονται κάτω από την νέα τάξη πραγμάτων για προσωπικά οφέλη και δεν διστάζουν απέναντι στα εγκλήματα που πραγματοποιούνται καθημερινά.
Δεν έχω ασχοληθεί με τους Σιωνιστές εβραίους, αλλά μου φαντάζουν σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι, κοιτώντας την εικόνα.
Η σήψη και η διαφθορά είναι εκτεταμένη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών