Αυτή είσαι... Αγαπημένη φρέσκια σάλτσα, καλοκαιρινή, χωρίς καθόλου σωτάρισμα.. Εγώ τα πετάω τα υλικά στο μούλτι για 2-3 στροφές και κατευθείαν στα μακαρόνια...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 19:23Όλες οι σάλτσες για μακαρόνια είναι καλές, αρκεί να ξέρεις να τις φτιάχνεις.
Η πιο απλή, γρήγορη, ελαφριά και νόστιμη είναι τρίψιμο μιας καλής ώριμης ντομάτας, μισής σκελίδας σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζανάκι του καφέ λάδι. Ανακάτεμα με τα αχνιστά μακαρόνια, πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, τέλος. Καυτερό (ψιλοκομμένη φρέσκια πιπεριά ή μπούκοβο) και χιόνισμα, κατά βούληση.
Η αναλογία είναι για μία μερίδα. Το αν θα γίνει σε μεγάλη γαβάθα (με την αντίστοιχη αναλογία για τις μερίδες) ή σε ατομικά πιάτα, είναι προσωπική επιλογή. Στα ατομικά πιάτα, υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τον καθένα στην ποσότητα των καρυκευμάτων.
καλύτερη σαλτσα για μακαρονια
Re: καλύτερη σαλτσα για μακαρονια
-
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Έχω φάει τέτοια σάλτσα με φρέσκια ντομάτα σε μικρά κυβάκια, ελιά ψιλοκομμένη και φέτα επίσης μικρά κυβάκια, πολύ καλή .
don't speak έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 21:05Έχω φάει τέτοια σάλτσα με φρέσκια ντομάτα σε μικρά κυβάκια, ελιά ψιλοκομμένη και φέτα επίσης μικρά κυβάκια, πολύ καλή .

Οτιδηποτε εχει ζυμαρικα και τυρι, ειναι φετιχ!
Με μια νοστιμη φετα, περναει σε αλλο επιπεδο!!!!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Ε όχι και κορυφαία ρε συ, εδώ μιλάμε για χύμα φάση, ίσωμα με τα μωσαϊκά λέμε, πιο κάτω δεν πάει.Volk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 20:11Θεωρεις οτι εισαι κορυφαια μακαρονου;
Τρωω μακαρονια και οταν κανω μπανιο, το χεις κανει ποτε;

Κατά τα άλλα, μακαρονάτο σπα δεν έχω κάνει. Εύγε.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Eθνικοκοινωνιστης
don't speak έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 21:05Έχω φάει τέτοια σάλτσα με φρέσκια ντομάτα σε μικρά κυβάκια, ελιά ψιλοκομμένη και φέτα επίσης μικρά κυβάκια, πολύ καλή .

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
stella έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 20:15
Πωπω η μυρωδιά μου ήρθε ήδη, μιαμ μιαμ!!!
.
Ασε τα μιάμ εσύ γιατι έχεις τάσεις νά ξεφύγς.....

παίζε μέ φρούτα καλύτερα.....
Στέλλα νά ένα μήλο.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Μαλιστα
φετα στην μακαροναδα που εχετε ριξει ωμη ντοματα
γελανε κ οι ντακοι
φετα στην μακαροναδα που εχετε ριξει ωμη ντοματα
γελανε κ οι ντακοι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Παραλλαγη της Amatrisciana για 4 ατομα.
Σοταρετε σε λιγο ελαιολαδο μπεικον σε μικρα κυβακια (200gr πανω κατω) και ψιλοκομμενα κρεμμύδια (1 μεγαλο ασπρο φτανει) και σβηστε τα με λιγο άσπρο κρασί. Προσθεστε στο τηγανι 1 κουτι βιολογικο pumarro - το απλο-, τριψτε και μια ντοματα, και βαλτε λιγο καγιεν πιπερι, λιγη ζάχαρη, αλατι και λιγο νερο. Αφηστε το σε σχετικα χαμηλη φωτια και ανακατευετε που και που με ξυλινο κουταλι για να μην κολλησει μεχρι να γινει καπως παχυρευστη η σάλτσα.
Ετοιμαστε dececco νουμερο 12, στραγγιξτε, ξαναριξτε τα στην κατσαρολα, ριξτε απο πανω την σαλτσα, ανακατεψτε με 2 πηρουνια, και σερβιρετε.
Ευχαριστηστε με αργοτερα
*Το μπεικον μπαινει γιατι ειναι δύσκολο να βρειτε pancetta ή guanciale.
Σοταρετε σε λιγο ελαιολαδο μπεικον σε μικρα κυβακια (200gr πανω κατω) και ψιλοκομμενα κρεμμύδια (1 μεγαλο ασπρο φτανει) και σβηστε τα με λιγο άσπρο κρασί. Προσθεστε στο τηγανι 1 κουτι βιολογικο pumarro - το απλο-, τριψτε και μια ντοματα, και βαλτε λιγο καγιεν πιπερι, λιγη ζάχαρη, αλατι και λιγο νερο. Αφηστε το σε σχετικα χαμηλη φωτια και ανακατευετε που και που με ξυλινο κουταλι για να μην κολλησει μεχρι να γινει καπως παχυρευστη η σάλτσα.
Ετοιμαστε dececco νουμερο 12, στραγγιξτε, ξαναριξτε τα στην κατσαρολα, ριξτε απο πανω την σαλτσα, ανακατεψτε με 2 πηρουνια, και σερβιρετε.
Ευχαριστηστε με αργοτερα
πανευκολοpanos291 έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:40Παραλλαγη της Amatrisciana για 4 ατομα.
Σοταρετε σε λιγο ελαιολαδο μπεικον σε μικρα κυβακια (200gr πανω κατω) και ψιλοκομμενα κρεμμύδια (1 μεγαλο ασπρο φτανει) και σβηστε τα με λιγο άσπρο κρασί. Προσθεστε στο τηγανι 1 κουτι βιολογικο pumarro - το απλο- και τριψτε και μια ντοματα, και βαλτε λιγο καγιεν πιπερι, λιγη ζάχαρη, και αλαρι και λιγο νερο. Αφηστε το σε σχετικα χαμηλη φωτια και ανακατευετε που και που με ξυλινο κουταλι για να μην κολλησει μεχρι να γινει καπως παχυρευστη η σάλτσα.
Ευχαριστηστε με αργοτερα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ακομα καλυτερα. Με οτι και να το δοκιμασεις παντως θα βγει γαματο.Αγις έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:43πανευκολοpanos291 έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:40Παραλλαγη της Amatrisciana για 4 ατομα.
Σοταρετε σε λιγο ελαιολαδο μπεικον σε μικρα κυβακια (200gr πανω κατω) και ψιλοκομμενα κρεμμύδια (1 μεγαλο ασπρο φτανει) και σβηστε τα με λιγο άσπρο κρασί. Προσθεστε στο τηγανι 1 κουτι βιολογικο pumarro - το απλο- και τριψτε και μια ντοματα, και βαλτε λιγο καγιεν πιπερι, λιγη ζάχαρη, και αλαρι και λιγο νερο. Αφηστε το σε σχετικα χαμηλη φωτια και ανακατευετε που και που με ξυλινο κουταλι για να μην κολλησει μεχρι να γινει καπως παχυρευστη η σάλτσα.
Ευχαριστηστε με αργοτερα
Δοκιμασε ζυμαρικα πενες ας πουμε με φετα πιπεριες και ντοματα σε κυβους ως κρυα σαλατα.
Τωρα το καλοκαιρι γαμανε κατι τετοια!
Εχω φτιαξει αυτο, εχω δωσει παραγγελια και ηρθε ντελιβερι τοπ κοντοσουβλι και το ειχα στο διπλα πιατο!
Δοκιμασε τον συνδυασμο, οπως το γραψα και θα δεις, γαμαει!!!!
με την ευκαιρια υπαρχει ο Γκωνιας στη Λαμια - ο Ερμής θα τον γνωριζει σιγουραpanos291 έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:46Ακομα καλυτερα. Με οτι και να το δοκιμασεις παντως θα βγει γαματο.Αγις έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:43πανευκολοpanos291 έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:40Παραλλαγη της Amatrisciana για 4 ατομα.
Ευχαριστηστε με αργοτερα
προμηθευει τα παντα ολα απο τα ντελι ιταλικα
https://gkonias.gr/4-delicatessen
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δοκιμασε τοΓΑΛΗ έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:22Ε όχι και κορυφαία ρε συ, εδώ μιλάμε για χύμα φάση, ίσωμα με τα μωσαϊκά λέμε, πιο κάτω δεν πάει.
Κατά τα άλλα, μακαρονάτο σπα δεν έχω κάνει. Εύγε.

πριν χρονια το συζητουσαμε -ειναι η αγαπημενη μου καλοκαιρινη μακαρανοδα - η φετα ειναι εντελως αταιριαστη με το πιατοVolk έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:47Δοκιμασε ζυμαρικα πενες ας πουμε με φετα πιπεριες και ντοματα σε κυβους ως κρυα σαλατα.
Τωρα το καλοκαιρι γαμανε κατι τετοια!
Εχω φτιαξει αυτο, εχω δωσει παραγγελια και ηρθε ντελιβερι τοπ κοντοσουβλι και το ειχα στο διπλα πιατο!
Δοκιμασε τον συνδυασμο, οπως το γραψα και θα δεις, γαμαει!!!!
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εμενα μου έρχονται απο global foods.Αγις έγραψε: ↑08 Ιουν 2022, 22:52με την ευκαιρια υπαρχει ο Γκωνιας στη Λαμια - ο Ερμής θα τον γνωριζει σιγουρα
προμηθευει τα παντα ολα απο τα ντελι ιταλικα
https://gkonias.gr/4-delicatessen
Κοιτα ποικιλια απίστευτη
http://www.globalfoods.gr/katalogos/
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 157 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από τα ριχνω μέσα
30 Οκτ 2024, 14:12
-
-
Νέα δημοσίευση Πως τρώτε τα μακαρόνια με κιμά;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 10 Δεκ 2024, 18:01 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 145 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
10 Δεκ 2024, 18:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βρε ρεζίλη ραγιαδάκο Έλληνα για ενα δωρεάν πιατο μακαρονια τέτοια ξεφτίλα;
από Μαδουραίος » 25 Οκτ 2023, 20:28 » σε Κοινωνικά θέματα - 126 Απαντήσεις
- 3675 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Thor
03 Νοέμ 2023, 11:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΠΕΡΓΙΑ! 17 Απρίλη για καλύτερη ζωή
από Ληστοσυμμορίτης » 17 Μαρ 2024, 18:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 144 Απαντήσεις
- 3785 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
20 Απρ 2024, 09:51
-