Έτσι ξεπουλήθηκε η Ελλάς

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Volk

Re: Έτσι ξεπουλήθηκε η Ελλάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 09 Ιουν 2022, 19:49

Ποιος ευθυνεται για το ξεπουλημα της χωρας;
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 09 Ιουν 2022, 20:15

O I έγραψε:
09 Ιουν 2022, 19:35
Golden Age έγραψε:
09 Ιουν 2022, 18:18
O I έγραψε:
09 Ιουν 2022, 13:18

Έλα ρε Πατησιώτη που δεν ξέρεις...

Εγώ και συ φάγαμε τον Καποδίστρια
Εγώ και συ Ανεβάσαμε τον Όθωνα
Εγώ και σύ αφήσαμε ξεκρέμαστο τον Ελληνικό στρατό στη Μ. Ασία
Εγώ και συ υποδαυλίσαμε τον εμφύλιο 46-49
Εγώ και συ αποσταθεροποιήσαμε την Ελλάδα μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία και υποχρεωνόμασταν να εξοπλιζόμαστε από τον ίδιο "μπράβο"
Εγώ και συ αφήσαμε να γίνει το πραξικόπημα το 67
Εγώ και συ αφήσαμε τους Έλληνες και Κυπρίους φαντάρους χωρίς διοίκηση στην Κύπρο να την τεμαχίσουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με ΝΑΤΟ/UK
Εγώ και συ φέραμε τον Τρικομματισμό μετά τον τερματισμό τού πραξικοπήματος και διαιρέσαμε τους Έλληνες στα τέσσερα με το δόγμα "διαίρει και βασίλευε" από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ
Εγώ και συ μας αναγκάσαμε μετά τα προηγούμενα να μπούμε στην ΕΟΚ
Εγώ και συ δώσαμε πακέτα για να καταστρέψουμε τη φυσική οικονομία τής Ελλάδος
και αφήσαμε ανοιχτά σύνορα να μπαίνει ο κάθε ένας χωρίς επαρκή έλεγχο με την ανοχή της τότε κυβέρνησης - με υποχθόνιες εντολές που τα ζει ο Ελληνικός λαός με ανεργία κλπ
Εγώ και συ δημιουργήσαμε τη φούσκα ΕΕ που σκάει σήμερα
Εγώ και συ αλλάξαμε νόμισμα από αξιόποσο σε αξιόχρεο και βάλαμε τη χώρα σε οικονομική κρίση, δανειζόμενοι από την ΚΕΤ μέσω Γερμανίας με τόκο 4-4,5% αντί για 1%
Εγώ και συ...
Εγώ και συ...

Εγώ πάντως δεν είμαι πολιτικός ούτε ψηφοφόρος. Εσύ για το πρώτο, δεν ξέρω :102:

Ο.Ι.

Το ΝΑΤΟ φταίει για τον κομματισμό της Μεταπολίτευσης; :smt017

Ποιος μας ανάγκασε να μπύμε στην ΕΟΚ;

Και για τα πακέτα το ΝΑΤΟ φταίει να υποθέσω;
Οι πολιτικοί μας σε συνεργασία με τις μεγάλες δυνάμεις φταίνε.

Είναι γραμμένη όλη η περίληψη των γεγονότων. Τι με ρωτάς ρε Golden Age;
Διάβασε ιστορία. Αν δεν έγιναν έτσι από πολιτικές αποφάσεις, έλα να μου τις δείξεις να τις μάθω κι εγώ.

Ο.Ι.
Golden Age έγραψε:
09 Ιουν 2022, 18:33
Αυτός ο γραφικός μεταπολιτευτικός αντιξεπουληματισμός απο τον οποίο έχετε επιρρεαστεί πολλοί, ακυρώνει και την καταγγελία των όποιων πραγματικών ξεπουλημάτων.
taxalata xalasa έγραψε:
09 Ιουν 2022, 18:36
πως το κανει αυτο που λες...;

αντιξεπουληματιες ηταν ειναι και θα ειναι πολλοι ανευ πριν, μετα, πανω, κατω, δεξια, αριστερα πολιτευτικων οριων
Κατ παιζμι τμλαρμ

ιχασ τς παρπιδςτ :003:

Ο.Ι.

Ποια μεγάλη δύναμη επέβαλλε στον Ανδρέα Παπανδρέου να υποστηρίξει τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα ή να συμμαχεί με Σαντάμ, Καντάφι, Αραφάτ κλπ;

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 10 Ιουν 2022, 00:46

Οι ίδιοι που έδιναν πάντα στην Ελλάδα μετά τα προηγούμενα που ανέφερα.
Μέσα κι αυτός που το παραδέχεται ευθέως

Αλήθεια, ζεις σίγουρα στην Ελλάδα; :smt017

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 10 Ιουν 2022, 00:48

O I έγραψε:
08 Ιουν 2022, 10:34
Ως γνωστόν εδώ στο πχόρουμ αρκετοί γνωρίζουν ότι δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα λόγω Πατριωτικής συνειδήσεως.
Ξέχασες να βάλεις και το Σ κεφαλαίο, στη συνείδηση.
Γίνεται πιο εντυπωσιακό και πιστευτό. :g030:

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 10 Ιουν 2022, 01:14

:roll:
taxalata xalasa έγραψε:
ο Ο.Ι. ..... :whp:

ρίχνε μαστιγιές... opus dei.... διχως λυπη.... :003: αντεχουν, ειναι σκληροπετσα σαν τα γαιδουρομουλαρα...
ριχνε....
:vp16:

:102:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 10 Ιουν 2022, 01:14

O I έγραψε:
10 Ιουν 2022, 00:46

Ο.Ι.
Έβαλαν οι ΗΠΑ τον Παπανδρέου να υποστηρίζει τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα;

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 10 Ιουν 2022, 01:49

Golden Age έγραψε:
10 Ιουν 2022, 01:14
O I έγραψε:
10 Ιουν 2022, 00:46

Ο.Ι.
Πάμε άλλη μία
Golden Age έγραψε:
O I έγραψε:
09 Ιουν 2022, 13:18
πατησιωτης έγραψε:
09 Ιουν 2022, 11:58

Aυτό που είπες θα ίσχυε εάν μου έλεγες ΤΙ ξεπουλήθηκε.Δεν βλέπω να ξεπουλήθηκε κάτι,όπως ήταν η Ελλάδα μετά τον 2ο Π.Π έτσι είναι και τώρα,πολύ πλουσιότερη βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ποιά είναι τα "κελεύσματα" που δεν έπρεπε να ακούσουν;να κάνουν πολέμους;δεν είναι ανάγκη να έχεις κελεύσματα για να μην κάνεις πόλεμο,αρκεί το δικό σου μυαλό.
Έλα ρε Πατησιώτη που δεν ξέρεις...

Εγώ και συ φάγαμε τον Καποδίστρια
Εγώ και συ Ανεβάσαμε τον Όθωνα
Εγώ και σύ αφήσαμε ξεκρέμαστο τον Ελληνικό στρατό στη Μ. Ασία
Εγώ και συ υποδαυλίσαμε τον εμφύλιο 46-49
Εγώ και συ αποσταθεροποιήσαμε την Ελλάδα μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία και υποχρεωνόμασταν να εξοπλιζόμαστε από τον ίδιο "μπράβο"
Εγώ και συ αφήσαμε να γίνει το πραξικόπημα το 67
Εγώ και συ αφήσαμε τους Έλληνες και Κυπρίους φαντάρους χωρίς διοίκηση στην Κύπρο να την τεμαχίσουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με ΝΑΤΟ/UK
Εγώ και συ φέραμε τον Τρικομματισμό μετά τον τερματισμό τού πραξικοπήματος και διαιρέσαμε τους Έλληνες στα τέσσερα με το δόγμα "διαίρει και βασίλευε" από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ
Εγώ και συ μας αναγκάσαμε μετά τα προηγούμενα να μπούμε στην ΕΟΚ
Εγώ και συ δώσαμε πακέτα για να καταστρέψουμε τη φυσική οικονομία τής Ελλάδος
και αφήσαμε ανοιχτά σύνορα να μπαίνει ο κάθε ένας χωρίς επαρκή έλεγχο με την ανοχή της τότε κυβέρνησης - με υποχθόνιες εντολές που τα ζει ο Ελληνικός λαός με ανεργία κλπ
Εγώ και συ δημιουργήσαμε τη φούσκα ΕΕ που σκάει σήμερα
Εγώ και συ αλλάξαμε νόμισμα από αξιόποσο σε αξιόχρεο και βάλαμε τη χώρα σε οικονομική κρίση, δανειζόμενοι από την ΚΕΤ μέσω Γερμανίας με τόκο 4-4,5% αντί για 1%
Εγώ και συ...
Εγώ και συ...

Εγώ πάντως δεν είμαι πολιτικός ούτε ψηφοφόρος. Εσύ για το πρώτο, δεν ξέρω :102:

Ο.Ι.

Το ΝΑΤΟ φταίει για τον κομματισμό της Μεταπολίτευσης; :smt017

Ποιος μας ανάγκασε να μπύμε στην ΕΟΚ;

Και για τα πακέτα το ΝΑΤΟ φταίει να υποθέσω;
Οι πολιτικοί μας σε συνεργασία με τις μεγάλες δυνάμεις φταίνε.

Είναι γραμμένη όλη η περίληψη των γεγονότων. Τι με ρωτάς ρε Golden Age;
Διάβασε ιστορία. Αν δεν έγιναν έτσι από πολιτικές αποφάσεις, έλα να μου τις δείξεις να τις μάθω κι εγώ.

Ο.Ι.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 10 Ιουν 2022, 12:53

Golden Age έγραψε:

Aυτό μην το αποκλείεις εάν μιλάμε για την τότε αντιπολίτευση. :D Το Δημοκρατικό Κόμμα,με το οποίο είχε επαφές ο Παπανδρέου ήταν υπέρ των Σαντινίστας.Μάλιστα είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τον Ρήγκαν με το σκάνδαλο Όλιβερ Νορθ,με το οποίο αυτός διοχέτευε όπλα στους Κόντρας,πληρωμένα από εμπόριο με το Ιράν.
Αλλά κατά τα λοιπά ματαιοπονείς.Δεν έχει νόημα η συζήτηση με τους οπαδούς του λαέ μου χιλιοπροδομένε.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 10 Ιουν 2022, 14:05

πατησιωτης έγραψε:
10 Ιουν 2022, 12:53
Golden Age έγραψε:

Aυτό μην το αποκλείεις εάν μιλάμε για την τότε αντιπολίτευση. :D Το Δημοκρατικό Κόμμα,με το οποίο είχε επαφές ο Παπανδρέου ήταν υπέρ των Σαντινίστας.Μάλιστα είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τον Ρήγκαν με το σκάνδαλο Όλιβερ Νορθ,με το οποίο αυτός διοχέτευε όπλα στους Κόντρας,πληρωμένα από εμπόριο με το Ιράν.
Αλλά κατά τα λοιπά ματαιοπονείς.Δεν έχει νόημα η συζήτηση με τους οπαδούς του λαέ μου χιλιοπροδομένε.
Καλάααα
Τα οπαδιλίκια θα τα δείτε στον καθρέφτη σας παίδες

Οι πατριώτες συσπειρώνονται ΜΟΝΟ όταν κινδυνεύει η Πατρίδα ενώ οι έγχρωμοι συσπειρώνονται διασπώντας την για να τη διαχωρίζουν διαχρονικά.
Αν εννοείς ότι ανήκω σε κάποια πατριωτική ομάδα. δεν ανήκω.
Αν εννοείς ότι παρακολουθώ τα γεγονότα για να δω πότε κινδυνεύει η Πατρίδα. παρακολουθώ για να κάνω ότι μπορώ υπέρ τής ακεραιότητάς Της.

Φυσικά, δεν έχει νόημα να συμμετέχουν στο νήμα βαμμένοι μέχρι κόκαλο έγχρωμοι, που κάνουν το παν για να τη διαχωρίζουν με τη φαγωμάρα.
σώνει πχια με τη χαζομάρα :e040:

"Καλόν" αγώνα υπέρ των πολύχρωμων σημαιών τού κομματιασμού της που υπερψηφίζετε

:smt039

Ο.Ι.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 10 Ιουν 2022, 16:19

O I έγραψε:
10 Ιουν 2022, 14:05
Καλάααα

Οι πατριώτες συσπειρώνονται ΜΟΝΟ όταν κινδυνεύει η Πατρίδα ενώ οι έγχρωμοι συσπειρώνονται διασπώντας την για να τη διαχωρίζουν διαχρονικά.
Εννοώ ότι ανήκεις στη μεγάλη ομάδα των απολίτικων πατριωτών - το λες και μόνος σου - που όμως επειδή έχουν αυτή την απέχθεια για τις εσωτερικές εξελίξεις πίσω από κάθε γεγονός βλέπουν μόνο μυστήριες αντεθνικές δυνάμεις κατά του λαού και των πατριωτών επειδή δεν θέλουν να αναλύσουν τα επί μέρους κοινωνικά συμφέροντα που φτιάχνουν την ιστορία.
Και επειδή δεν θέλω να αναφερθώ σε πρόσφατα γεγονότα θα πάω στα πρώτα δύο ερωτήματα σου για συγκρούσεις που πια είναι παρελθόν,το ερώτημα ποιοί δολοφόνησαν τον Καποδίστρια.
Η απάντηση είναι πολύ απλή διότι όλα έγιναν στο φως της ημέρας,όσο και αν προσπαθούν οι συνωμοσιολόγοι να το αλλάξουν.Τον δολοφόνησαν οι πρωταγωνιστές της επανάστασης του 1821,οι Μανιάτες και οι Υδραίοι.
Μπορεί να μην μπορείς να το αντέξεις αλλά όλα υπάρχουν.Υπάρχουν ακόμη τα φύλλα της υδραίικης εφημερίδας που τον έβριζε κάθε μέρα και πανηγύρισε τη δολοφονία του,υπάρχουν τα στοιχεία για τον Μιαούλη που ανατίναξε το πιο μοντέρνο πλοίο του ελληνικού στόλου,το ατμόπλοιο "Καρτερία" που πρωτοποριακά δεν κινείτο με πανιά αλλά με ατμό για να μην πέσει στα χέρια του Καποδίστρια και υπάρχει φυσικά ο δολοφόνος που ήταν Μαυρομιχάλης.
Εσύ μπορεί να μην αντέχεις το γεγονός ότι ο άνθρωπος που κέρδισε τόσες ναυμαχίες στον αγώνα ανατίναξε ελληνικά πλοία και ότι η οικογένεια που κήρυξε πρώτη την επανάσταση και έδωσε μια ντουζίνα νεκρούς σκότωσε τον Καποδίστρια αλλά αυτό είναι το γεγονός.
Γιατί το έκαναν;και αυτό το ξέρουμε.Επειδή ο Καποδίστριας καταργούσε την αυτονομία τους.Η Μάνη και η Ύδρα πριν την επανάσταση ήσαν αυτόνομες περιοχές.Πλήρωναν ένα φόρο στο σουλτάνο και έκαναν ότι ήθελαν.Αλλά ο Καποδίστριας ήθελε να δημιουργήσει ένα ευρωπαικό κράτος που σημαίνει συγκεντρωτικό κράτος χωρίς αυτόνομες περιοχές.Δεν μπορούσαν αυτοί να δεχθούν ότι θα έχουν μικρότερη αυτονομία από πριν την επανάσταση που αυτοί έκαναν.Ο Πετρόμπεης ήθελε να έχει δικό της τελωνείο η Μάνη και δική της εφορία.Αυτό δεν γινόταν βέβαια,μία είναι η εφορία και το τελωνείο για όλες τις επαρχίες σε ένα σύγχρονο κράτος.
Μετά ρωτάς ποιοί έφεραν τον Όθωνα.Όλοι τον έφεραν διότι μετά τη δολοφονία Καποδίστρια επεκράτησε χάος και δεν έμεινε λίθος επί λίθου από τις αντιμαχόμενες φατρίες.Μόνο μια εξωτερική δύναμη μπορούσε να επιβάλλει το νόμο.Και ο Όθωνας βέβαια δεν ήταν τυχαίος,ήταν ο γιος του βασιλιά της Βαυαρίας που ήταν το κέντρο του φιλελληνισμού στην Ευρώπη.Και αυτοί επέβαλαν το συγκεντρωτικό κράτος που είχε αποτύχει να κάνει ο Καποδίστριας διότι ήταν απλά ένας άνθρωπος ενώ ο Όθωνας ήλθε με 4.000 Βαυαρούς στρατιώτες και αρκετά λεφτά για να στήσει κράτος καθώς και ειδικούς τεχνοκράτες.
Οι διάφοροι αυτόνομοι καπεταναίοι είχαν την επιλογή ή να συμμορφωθούν και να πάρουν θέσεις στο νέο κράτος αλλά ως ΣΤΕΛΕΧΗ και όχι ως μπέηδες περιοχών ή να συλληφθούν.
Όλες αυτές οι αντιθέσεις έχουν εκλείψει πια από τον 19ο αιώνα.Αλλά οι πατριωτοπροδοτολόγοι εξακολουθούν να ρωτάνε το πως και το γιατί και να πλάθουν ευφάνταστες θεωρίες.
Αρκετά έγραψα,ο καθένας κάνει ότι θέλει,αλλά πολιτική ερήμην της εσωτερικής πολιτικής δεν υπάρχει.

Άβαταρ μέλους
O I

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 10 Ιουν 2022, 18:13

πατησιωτης έγραψε:
10 Ιουν 2022, 16:19
O I έγραψε:
Καλάααα

Εννοώ ότι ανήκεις στη μεγάλη ομάδα των απολίτικων πατριωτών - το λες και μόνος σου - που όμως επειδή έχουν αυτή την απέχθεια για τις εσωτερικές εξελίξεις πίσω από κάθε γεγονός βλέπουν μόνο μυστήριες αντεθνικές δυνάμεις κατά του λαού και των πατριωτών επειδή δεν θέλουν να αναλύσουν τα επί μέρους κοινωνικά συμφέροντα που φτιάχνουν την ιστορία.
Και επειδή δεν θέλω να αναφερθώ σε πρόσφατα γεγονότα θα πάω στα πρώτα δύο ερωτήματα σου για συγκρούσεις που πια είναι παρελθόν,το ερώτημα ποιοί δολοφόνησαν τον Καποδίστρια.
Η απάντηση είναι πολύ απλή διότι όλα έγιναν στο φως της ημέρας,όσο και αν προσπαθούν οι συνωμοσιολόγοι να το αλλάξουν.Τον δολοφόνησαν οι πρωταγωνιστές της επανάστασης του 1821,οι Μανιάτες και οι Υδραίοι.
Μπορεί να μην μπορείς να το αντέξεις αλλά όλα υπάρχουν.Υπάρχουν ακόμη τα φύλλα της υδραίικης εφημερίδας που τον έβριζε κάθε μέρα και πανηγύρισε τη δολοφονία του,υπάρχουν τα στοιχεία για τον Μιαούλη που ανατίναξε το πιο μοντέρνο πλοίο του ελληνικού στόλου,το ατμόπλοιο "Καρτερία" που πρωτοποριακά δεν κινείτο με πανιά αλλά με ατμό για να μην πέσει στα χέρια του Καποδίστρια και υπάρχει φυσικά ο δολοφόνος που ήταν Μαυρομιχάλης.
Εσύ μπορεί να μην αντέχεις το γεγονός ότι ο άνθρωπος που κέρδισε τόσες ναυμαχίες στον αγώνα ανατίναξε ελληνικά πλοία και ότι η οικογένεια που κήρυξε πρώτη την επανάσταση και έδωσε μια ντουζίνα νεκρούς σκότωσε τον Καποδίστρια αλλά αυτό είναι το γεγονός.
Γιατί το έκαναν;και αυτό το ξέρουμε.Επειδή ο Καποδίστριας καταργούσε την αυτονομία τους.Η Μάνη και η Ύδρα πριν την επανάσταση ήσαν αυτόνομες περιοχές.Πλήρωναν ένα φόρο στο σουλτάνο και έκαναν ότι ήθελαν.Αλλά ο Καποδίστριας ήθελε να δημιουργήσει ένα ευρωπαικό κράτος που σημαίνει συγκεντρωτικό κράτος χωρίς αυτόνομες περιοχές.Δεν μπορούσαν αυτοί να δεχθούν ότι θα έχουν μικρότερη αυτονομία από πριν την επανάσταση που αυτοί έκαναν.Ο Πετρόμπεης ήθελε να έχει δικό της τελωνείο η Μάνη και δική της εφορία.Αυτό δεν γινόταν βέβαια,μία είναι η εφορία και το τελωνείο για όλες τις επαρχίες σε ένα σύγχρονο κράτος.
Μετά ρωτάς ποιοί έφεραν τον Όθωνα.Όλοι τον έφεραν διότι μετά τη δολοφονία Καποδίστρια επεκράτησε χάος και δεν έμεινε λίθος επί λίθου από τις αντιμαχόμενες φατρίες.Μόνο μια εξωτερική δύναμη μπορούσε να επιβάλλει το νόμο.Και ο Όθωνας βέβαια δεν ήταν τυχαίος,ήταν ο γιος του βασιλιά της Βαυαρίας που ήταν το κέντρο του φιλελληνισμού στην Ευρώπη.Και αυτοί επέβαλαν το συγκεντρωτικό κράτος που είχε αποτύχει να κάνει ο Καποδίστριας διότι ήταν απλά ένας άνθρωπος ενώ ο Όθωνας ήλθε με 4.000 Βαυαρούς στρατιώτες και αρκετά λεφτά για να στήσει κράτος καθώς και ειδικούς τεχνοκράτες.
Οι διάφοροι αυτόνομοι καπεταναίοι είχαν την επιλογή ή να συμμορφωθούν και να πάρουν θέσεις στο νέο κράτος αλλά ως ΣΤΕΛΕΧΗ και όχι ως μπέηδες περιοχών ή να συλληφθούν.
Όλες αυτές οι αντιθέσεις έχουν εκλείψει πια από τον 19ο αιώνα.Αλλά οι πατριωτοπροδοτολόγοι εξακολουθούν να ρωτάνε το πως και το γιατί και να πλάθουν ευφάνταστες θεωρίες.
Αρκετά έγραψα,ο καθένας κάνει ότι θέλει,αλλά πολιτική ερήμην της εσωτερικής πολιτικής δεν υπάρχει.
Το μόνο που δεν έγραψες - που για μένα είναι η αρχή τού κακού για την Πατρίδα - είναι ότι ο εμφύλιος 1824-1825 υποκινήθηκε από τους Άγγλους. Επίσης η φαγωμάρα των Ελλήνων μετά την επανάσταση είχε πάντα από κάτω την προπαγάνδα για να τη διατηρεί.
Αυτοί που έφαγαν τον Καποδίστρια ήταν τέτοιων συμφερόντων για να τρωγόμαστε και να φέρουν τον δικό τους ως "ειρηνοποιό" όπως ακριβώς συνεχίζουν να κάνουν οι ΗΠΑ σήμερα σε όλο τον κόσμο. Πάντα με τις "ευλογίες" τού Ηνωμένου Βασιλείου.
Μετά απ' όλ' αυτά, ο υιός Όθωνας που τον έστειλαν οι Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι, ήταν Αγγλογέρμανος και αυτό λέει κάτι για μένα. Για σένα δε ξέρω.

Η βοήθεια των Φιλικών δεν ήρθε σα δώρο αλλά για να γίνει προτεκτοράτο η Ελλάς των ΒΔ μεγάλων δυνάμεων με το σχέδιο που ακολουθείται με τα ανωτέρω μέχρι σήμερα.

Καλό σου απόγευμα

Ο.Ι.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 10 Ιουν 2022, 20:02

O I έγραψε:
10 Ιουν 2022, 18:13
πατησιωτης έγραψε:
10 Ιουν 2022, 16:19
O I έγραψε:
Καλάααα

Το μόνο που δεν έγραψες - που για μένα είναι η αρχή τού κακού για την Πατρίδα - είναι ότι ο εμφύλιος 1824-1825 υποκινήθηκε από τους Άγγλους. Επίσης η φαγωμάρα των Ελλήνων μετά την επανάσταση είχε πάντα από κάτω την προπαγάνδα για να τη διατηρεί.
Αυτοί που έφαγαν τον Καποδίστρια ήταν τέτοιων συμφερόντων για να τρωγόμαστε και να φέρουν τον δικό τους ως "ειρηνοποιό" όπως ακριβώς συνεχίζουν να κάνουν οι ΗΠΑ σήμερα σε όλο τον κόσμο. Πάντα με τις "ευλογίες" τού Ηνωμένου Βασιλείου.
Μετά απ' όλ' αυτά, ο υιός Όθωνας που τον έστειλαν οι Άγγλοι, Γερμανοί και Γάλλοι, ήταν Αγγλογέρμανος και αυτό λέει κάτι για μένα. Για σένα δε ξέρω.

Η βοήθεια των Φιλικών δεν ήρθε σα δώρο αλλά για να γίνει προτεκτοράτο η Ελλάς των ΒΔ μεγάλων δυνάμεων με το σχέδιο που ακολουθείται με τα ανωτέρω μέχρι σήμερα.

Καλό σου απόγευμα

Ο.Ι.
Αυτός ο "Αγγλογέρμανος" έστειλε Ελληνικές δυνάμεις στην Κριμαία να πολεμήσουν τους Τούρκους στο πλευρό της Ρωσίας, κόντρα στους Άγγλους. Με εντολή των Άγγλων το 'κανε;

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 10 Ιουν 2022, 20:12

πατησιωτης έγραψε:
08 Ιουν 2022, 12:40
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
08 Ιουν 2022, 11:49
Υπάρχει εδώ και μήνες μια ύπουλη καμπάνια ζαιαυγιτών με βοθρολογαριασμούς σε φέις και αλλού οι οποίοι σπαμάρουν ρέτρο βίντεο αγπ εναντίον μήτσοτακ σίνιορ με σκοπό να δημιουργήσουν ρεύμα υπονόμευσης του Κυριάκου. Πάντως, ωραίο το θέαμα με τους καστομάιζντ βουλευτές, αλλά δημιουργεί θλίψη όταν το συγκρίνεις με τα σημερινά εθνολαϊκιστικά παρατράγουδα
Τα εξήγησα εδώ.

πατησιωτης @ Τουρκική επίθεση μέσα στον επόμενο μήνα

Την εποχή του Αντρέ η Ελλάδα ήταν πιο αντιαμερικανική από την Τουρκία,σήμερα συμβαίνει το αντίθετο αλλά είναι δύσκολη η προσαρμογή πολλών. :D
Το σχήμα που έχει κατασκευάσει ο Ερντογάν,η Τουρκία ως αντιιμπεριαλιστικός παράγων που εμποδίζεται από την Ελλάδα που είναι όργανο του ιμπεριαλισμού,το διακινούσε αντίστροφα ο Παπανδρέου και η τότε αριστερά - η 17Ν έκανε και δολοφονίες με βάση το αφήγημα αυτό - με την Ελλάδα ως αντίπαλο του ιμπεριαλισμού και την Τουρκία ως όργανό του.
Φυσικά όλα αυτά είναι μπαρούφες.Έχει δημιουργηθεί όμως από εκείνη την εποχή μια μεγάλη ομάδα "αναλυτών" με Μάζηδες και Καλεντερίδηδες που έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες αφηγήσεις.Στην παρούσα φάση οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πολιτικό χώρο να στηριχθούν διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ,είναι πιο διαλλακτικός στα ελληνοτουρκικά.
Ο αριστεροπατριωτικός χώρος γυρίζει τρελά διότι σήμερα η Ρωσία είναι πιο κοντά στην Τουρκία από την Ελλάδα αλλά συνεχίζει τον ίδιο σκοπό διότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.
Η Ρωσια ειναι ποιο κοντα στην Τουρκια απο μας? Που τα διαβαζετε αυτα? Εμεις ειμαστε με τους Τουρκους φυσικοι συμμαχοι μεσα στα πλαισια του ΝΑΤΟ. Αυτη ηταν προσωπικη επιλογη της δεξιας σε αυτην την χωρα και οχι της αριστερας. Και ειναι οι δεξιοι που εχουν διαχρονικα προβλημα να συνδοιασουν την Τουρκοφαγια(δηλαδη την ευκολη εθνικιστικη προπαγανδα για εσωτερικους λογους)με τον ορκο πιστεως στην συμμαχια του ΝΑΤΟ. Η ταμπακιερα ειναι οτι αν οι Αμερικανοι απαιτησουν να κανουμε παραχωρησεις στους Τουρκους, μεσα στα πλαισια της συμμαχιας, η Μητσοτατικη δεξια θα τρεξει να τις κανει
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 10 Ιουν 2022, 20:53

Στρακαστρουκας έγραψε:
10 Ιουν 2022, 20:12

Η Ρωσια ειναι ποιο κοντα στην Τουρκια απο μας? Που τα διαβαζετε αυτα? Εμεις ειμαστε με τους Τουρκους φυσικοι συμμαχοι μεσα στα πλαισια του ΝΑΤΟ.
Η πραγματικότητα με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε διαψεύδει.

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 10 Ιουν 2022, 21:05

Golden Age έγραψε:
10 Ιουν 2022, 20:53
Στρακαστρουκας έγραψε:
10 Ιουν 2022, 20:12

Η Ρωσια ειναι ποιο κοντα στην Τουρκια απο μας? Που τα διαβαζετε αυτα? Εμεις ειμαστε με τους Τουρκους φυσικοι συμμαχοι μεσα στα πλαισια του ΝΑΤΟ.
Η πραγματικότητα με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε διαψεύδει.
Αχ και να εισασταν σε καμια συνοδο του ΝΑΤΟ οπου Ελληνες και Τουρκοι αξιωματικοι πανε χερακι-χερακι. Το ερωτημα ειναι γιατι εμεις ως δηθεν ορθοδοξη δυτικη χωρα θα πρεπει να εχουμε χειροτερες σχεσεις με την Ρωσια απο οτι η Τουρκια. Ποιον συμφερει αυτο?
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών