Γινε Αγροτης

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Γινε Αγροτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 17 Ιουν 2022, 23:30

hellegennes έγραψε:
17 Ιουν 2022, 22:55
Αγις έγραψε:
17 Ιουν 2022, 21:54
Σπανακιας έγραψε:
17 Ιουν 2022, 15:49
Οχι θελω να πω πως οτι περισσοτεροι που εγραψαν οτι το να κανεις ακτινιδια θελει κεφαλαιο το οποιο ο μεσος πολιτης δεν διαθετει ειναι ψευδες
Απλα ο μεσος πολιτης επελεξε να ξοδεψει μεγαλυτερα ποσα σε τουβλα

Ειναι θεμα επιλογης
:smt023
Τι επικροτείς αυτήν την μαλακία; Για κάποιους σαφώς και ισχύει, αλλά η πλειονότητα των ιδιοκτητών είναι ιδιοκτήτες παλαιών ακινήτων που είτε τα κληρονόμησαν είτε τα πήραν τις δεκαετίες ΄70-90, που οι αξίες των ακινήτων ήταν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο μισθό.

Αλλά ακόμη κι αυτοί που αγόρασαν σπίτια σε πιο πρόσφατες δεκαετίες, παλιά ή καινούργια, στην συντριπτική πλειονότητα το έκαναν με στεγαστικό δάνειο και αντί για ενοίκιο πλήρωναν/πληρώνουν την δόση του δανείου. Δεν είναι λεφτά που είχαν στην άκρη και τα επένδυσαν ξαφνικά.

Ο επίδοξος αγρότης υπονοεί ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην πάρουν σπίτι και να πάρουν π.χ. επιχειρηματικό ή καταναλωτικό δάνειο (με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους) για να αγοράσουν χωράφια και εξοπλισμό, οπότε να πληρώνουν και ενοίκιο και δάνειο.
πιπες
οποιος ηθελε να φτιαξει περιουσια μια χαρα τα καταφερνε απο το πουθενα - οι υπολοιποι τα τρωγανε διχως αυριο
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 17 Ιουν 2022, 23:34

Αμα ειναι να κοιμαμαι απο εδω και περα στον αγρο για να με λεει ο Χελις αγροτη δεν γαμιεται
Δεν ειμαι αγροτης

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2022, 00:02

stavmanr έγραψε:
17 Ιουν 2022, 23:27
Το πρόβλημα είναι ότι συζητάς με κάποιον που πιθανότατα έχει να δει χωράφι καμία 40ρια χρόνια.
Έχω 15 στρέμματα ελιές τα τελευταία 30 χρόνια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2022, 00:03

Σπανακιας έγραψε:
17 Ιουν 2022, 23:34
Αμα ειναι να κοιμαμαι απο εδω και περα στον αγρο για να με λεει ο Χελις αγροτη δεν γαμιεται
Δεν ειμαι αγροτης
Αγρότης θα είσαι όταν θα το έχεις σαν επάγγελμα. Προς το παρόν είσαι ένας τουρίστας που αγόρασε ένα χωράφι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 18 Ιουν 2022, 00:07

Tι σημαινει "οταν θα το εχεις σαν επαγγελμα";

Να αλλαξει ο τιτλος παρακαλω σε "Γινε τουριστας"
Θα το ξανακανουμε"Γινε αγροτης" οταν θα το αποφασισει ο Χελις.Μαλλον ποτε

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2022, 00:15

Σπανακιας έγραψε:
18 Ιουν 2022, 00:07
Συγγνώμη, δεν μπορώ να αναλύσω περισσότερο μια φράση που είναι γραμμένη με βασικές λέξεις του λεξιλογίου. Δοκίμασε ένα λεξικό, ίσως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 18 Ιουν 2022, 00:16

Ε κατεβα επιπεδο για να καταλαβουν και ατομα που δεν στροφαρουν οπως εγω

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2022, 00:17

Λυπάμαι, είμαστε ήδη στο δεύτερο υπόγειο. Απευθυνθείτε σε θιασώτες της κούφιας γης για περαιτέρω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 18 Ιουν 2022, 00:23

Έρωτας των καλλιεργητών για τις ακτινιδιές με 15.000 στρέμματα νέες φυτεύσεις
Στα όρια της φρενίτιδας κινείται και φέτος το ενδιαφέρον των αγροτών για την καλλιέργεια της ακτινιδιάς, που µοιάζει να εξελίσσεται σε νέο… Ελντοράντο για τις δενδρώδεις φυτείες, κρίνοντας κανείς από το µεγάλο συνωστισµό που καταγράφεται για να µπουν νέα κτήµατα.

Οι αυξηµένες τιµές που απολαµβάνει το προϊόν τα τελευταία χρόνια, µε αποκορύφωµα το 2021 όταν εκτοξεύτηκαν για την πλειονότητα των ποσοτήτων σε επίπεδα από 0,80 έως και 1 ευρώ το κιλό, έχουν εξάψει το ενδιαφέρον των αγροτών για την καλλιέργεια

Εκτιµήσεις επαγγελµατιών φυτωριούχων κάνουν λόγο για νέες φυτεύσεις που θα καλύψουν κατ’ ελάχιστον 14.000 – 15.000 στρέµµατα, ενώ άλλες πηγές, λιγότερο συντηρητικές στην προσέγγιση, δεν αποκλείουν να φτάσουν και τα 19.000 – 20.000 στρέµµατα, παρά τις αυξήσεις που υπάρχουν στο κόστος εγκατάστασης. «Το ενδιαφέρον είναι µεγαλύτερο από πέρυσι όταν και πάλι υπήρξε µεγάλη ζήτηση για φυτά», ανέφερε στην Agrenda ο διευθυντής πωλήσεων της Vitro Hellas, Άρης Κωνσταντινίδης.

∆εν λείπουν πάντως και οι προβληµατισµοί για το πού θα αποθηκευτεί ο νέος όγκος παραγωγής, καθώς οι επενδύσεις σε ψυκτικούς θαλάµους δεν ακολουθούν τους ίδιους ρυθµούς ανάπτυξης κι εκφράζονται φόβοι ότι µελλοντικά θα ανακύψει θέµα δυνατότητας απορρόφησης που θα επηρεάσει και τις τιµές.

Για την περίοδο µεταξύ του Σεπτεµβρίου του 2021 και του Μαρτίου του 2022, σύµφωνα µε τον συνοµιλητή µας η Vitro Hellas αφουγκραζόµενη την τάση της αγοράς διπλασίασε την παραγωγή της, η οποία αγγίζει τα 500.000 φυτά ακτινιδιάς κι όλα έχουν προπωληθεί στον κάµπο του Νέστου στη Χρυσούπολη Καβάλας και την Ξάνθη, στην Ηµαθία που όλο και ανεβαίνει σε στρέµµατα, σε Πιερία, Πυργετό Λάρισας και στην Άρτα.

«Η ζήτηση είναι χωρίς προηγούµενο. Είµαι στο χώρο 20 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόµοιο. Και διπλάσια παραγωγή να είχαµε, η αγορά θα την απορροφούσε» µας είπε ο κ. Κωνσταντινίδης. Μάλιστα εκτίµησε πως η τάση για νέες φυτεύσεις θα διατηρηθεί και την επόµενη χρονιά, καθώς η Ιταλία εξακολουθεί να έχει πρόβληµα στην παραγωγή της, κάτι που εγγυάται ότι ένα σηµαντικό µέρος των ελληνικών ακτινιδίων θα συνεχίσει να βρίσκει αγορά σε εµπόρους και τυποποιητές της γειτονικής χώρας.

Για «πυρετό» ενδιαφέροντος µιλά και ο Άγγελος Ξυλογιάννης, από τα φυτώρια της Άρτας, ο οποίος µας ανέφερε πως η δική τους επιχείρηση ετοίµασε φέτος γύρω στα 300.000 φυτά. «Κάθε χρόνο προσθέτουµε εκτάσεις σχεδόν ίσες µε το 10% των συνολικών στρεµµάτων ακτινιδιάς που έχει η χώρα», σηµείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυλογιάννης, ενώ παρόµοια είναι η εικόνα και σε µικρότερα φυτώρια.

Όσον αφορά τις ποικιλίες, όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης, κατά βάση πρόκειται για πρασινόσαρκα ακτινίδια, ωστόσο, ένα σχεδόν 10% των νέων φυτεύσεων αφορά κιτρινόσαρκες και κοκκινόσαρκες, οι οποίες αναπτύσσονται µε το µοντέλο του κλειστού club, κυρίως µε την ιταλική Jin Gold, η οποία κατά τον συνοµιλητή µας προωθεί στη χώρα µας µε συµβόλαια δύο κιτρινόσαρκες και µια κοκκινόσαρκη ποικιλία.

Ως προς το κόστος εγκατάστασης, το ανώτατο στέλεχος της Vitro Hellas είπε πως «για τον «κλώνο 8» το κόστος αγοράς των φυτών από τα 4 ευρώ συν ΦΠΑ, φέτος έχει αυξηθεί στα 4,20 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες που απαιτούνται για µια πλήρως λειτουργική υποδοµή, το κόστος ανά στρέµµα από τα 2.000 ευρώ πέρυσι, θα προσεγγίζει τα 3.000 ευρώ, χωρίς αντιχαλαζική προστασία».

Αποθηκευτικοί χώροι και ψυκτικοί θάλαµοι καλύπτουν µόλις το 50% της εγχώριας παραγωγής

Η διαρκής ανάπτυξη των καλλιεργούµενων εκτάσεων, πάντως, προκαλεί και προβληµατισµό σε όσους αντιµετωπίζουν µε σοβαρότητα την καλλιέργεια. Η ανησυχία τους εδράζεται στο γεγονός ότι ήδη οι αποθηκευτικοί χώροι συντήρησης καλύπτουν µόλις το 50% της υπάρχουσας παραγωγής και οι επενδύσεις σε ψυκτικούς θαλάµους υπολείπονται σε ρυθµό, εκείνων στις νέες φυτείες.

«∆υστυχώς οι φυτεύσεις γίνονται άναρχα και χωρίς να συµβαδίζουν µε τις αναγκαίες επενδύσεις σε ψυγεία, προκειµένου να συντηρηθούν οι όγκοι της παραγωγής που διαρκώς µεγαλώνει», τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ∆ήµου Νέστου, Σάββας Αργυράκης. Θορυβηµένος εµφανίζεται και ο Άγγελος Ξυλογιάννης από την Άρτα, υποστηρίζοντας πως «έχουµε δραµατική υστέρηση σε οργάνωση και υποδοµές. Το κόστος για τα ψυγεία φτάνει τα 1.200 ευρώ ο τόνος, που σηµαίνει πως για αποθήκευση 100.000 τόνων πρέπει να γίνουν επενδύσεις 120.000.000 ευρώ. Χρειάζεται χρηµατοδότηση και κίνητρα γιατί πλησιάζουµε τους 300.000 τόνους σε ετήσια παραγωγή».
https://www.agronews.gr/farming/196349/ ... futeuseis/

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 18 Ιουν 2022, 01:16

taxalata xalasa
ο Αγροτης πρεπει να διαθετει αριστα και ποιοτικα προιοντα και....

να κανει και χρημα με μεταποιηση ολης της φυρας σε εμπορευσιμο προιον... εκει ειναι το κερδος...
:wink
Το βλεπεις τελειως διαφορετικα απο οτι το βλεπω εγω

Δεν εχω καποια πρωτοτυπη/φαεινη ιδεα

Δεν κανω κατι που δεν μπορει να κανει η πλειοψηφια

Απλα εχω μια απλη ικανοτητα.Να μην αφηνω τα στερεοτυπα να επηρεασουν τις κινησεις μου

Στερεοτυπα οπως οτι ο αγροτης πρεπει:
1.Να κανει προσωπικη εργασια στα χωραφια
2.Να αγορασει ενα σκασμο πανακριβα αγροτικα μηχανηματα
3.Να εχει αγροτικη εμπειρια
4.Να ζει στην περιοχη που καλλιεργει
5.Να διαθετει μεγαλα κεφαλαια
6.Να εμπορευεται τα προιοντα του
7.Να εχθρευεται τους εμπορους
8.Να αποφευγει την συμβολαιακη καλλιεργεια
9.Να κυνηγαει τις επιδοτησεις
10.Να μεταποιει ο ιδιος

Τιποτα απο αυτα δεν χρειαζεται για να γινεις πετυχημενος αγροτης
Επισης δεν κανω καποια πρωτοποριακη κινηση
Μπαινω στην πιο δημοφιλη καλλιεργεια στην χωρα

Θα αποδειξω οτι ο αγροτης με απλες κινησεις μπορει να εχει ενα πολυ καλο εισοδημα

Αυτο που σχεδιαζω και ξεφευγει απο την πεπατημενη εναι πως θα καλλιεργησω σε μια περιοχη(Σερρες) στην οποια η συγκεκριμενη καλλιεργεια δεν γινεται μαζικως ,μια περιοχη με φτηνη γη

xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni » 18 Ιουν 2022, 01:46

Σπανακιας έγραψε:
18 Ιουν 2022, 01:16

Αυτο που σχεδιαζω και ξεφευγει απο την πεπατημενη εναι πως θα καλλιεργησω σε μια περιοχη(Σερρες) στην οποια η συγκεκριμενη καλλιεργεια δεν γινεται μαζικως ,μια περιοχη με φτηνη γη
Γιαννιτσά είπες ρε ψεύτη

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 18 Ιουν 2022, 01:56

Με την ενέργεια στην Ευρώπη και ειδικά τα καύσιμα και λιπάσματα από φυσικό αέριο στα ύψη η ανταγωνιστικότητα σε σχ'εση με χ'ώρες του τρ'ιτου κόσμου, παρόλες τις επιδοτήσεις (που τελικά δεν ήταν άχρηστες παρόλη την προπαγάνδα) θα εξαφανιστεί. Προβλέπεται ραγδαία μείωση της γεωργίας, μόνο ότι είναι υπερπαραγωγικό θα καλλιεργείται. Η ύπαιθρος θα δασώσει ή θα γεμίσει κατσίκια να εξαφανίσουν τα πάντα οπως εποχές τουρκοκρατίας. Ήδη ερασιτέχνες αγρότες τα έχουν σχετικά εγκαταλειψει σε κατάσταση ότι βγει και επιβιώσει μόνο του. Ποιος θα τρέχει να σκάει βενζίνες πετρέλαια.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Ιουν 2022, 02:05

Σπανακιας έγραψε:
18 Ιουν 2022, 01:16
Στερεοτυπα οπως οτι ο αγροτης πρεπει:
1.Να κανει προσωπικη εργασια στα χωραφια
2.Να αγορασει ενα σκασμο πανακριβα αγροτικα μηχανηματα
3.Να εχει αγροτικη εμπειρια
4.Να ζει στην περιοχη που καλλιεργει
5.Να διαθετει μεγαλα κεφαλαια
6.Να εμπορευεται τα προιοντα του
7.Να εχθρευεται τους εμπορους
8.Να αποφευγει την συμβολαιακη καλλιεργεια
9.Να κυνηγαει τις επιδοτησεις
10.Να μεταποιει ο ιδιος

Τιποτα απο αυτα δεν χρειαζεται για να γινεις πετυχημενος αγροτης
Ξέχασες μερικά:

11. να βγάζει αγροτικά προϊόντα
12. να έχει χωράφια
13. να έχει εγκέφαλο
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 18 Ιουν 2022, 02:39

ΓΓ ΑΓΡΟΤΗΣ = ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ = ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ = 688
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ = ΕΥΤΥΧΙΑ = 1716
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ = ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ = 2038
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 18 Ιουν 2022, 06:23

hellegennes έγραψε:
18 Ιουν 2022, 00:15
Σπανακιας έγραψε:
18 Ιουν 2022, 00:07
Συγγνώμη, δεν μπορώ να αναλύσω περισσότερο μια φράση που είναι γραμμένη με βασικές λέξεις του λεξιλογίου. Δοκίμασε ένα λεξικό, ίσως.
Αυτός ο αγρότης ονομάζεται "κατά κύριο επάγγελμα αγρότης" και δεν έχει απόλυτη ή άρρηκτη σχέση με την παραγωγή του.

Η αγροτιά δεν είναι μόνο επάγγελμα. Δεν είναι μίνι μάρκετ.
Ένας αγρότης οφείλει να εφαρμόζει τις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές, που σημαίνει οφείλει να διατηρεί την εκμετάλλευσή του σε κατάσταση που να είναι οικολογικά και περιβαλλοντικά φιλική.
Βλέπεις, η γη δεν είναι μίνι μάρκετ να την ξεζουμίζεις. Όταν ξεζουμίσεις τη γη για πολλά χρόνια προκαλείς διάφορα φαινόμενα τα οποία καταλήγουν σε διάφορες περιβαλλοντικές καταστροφές. Μέρος της γης πρέπει να μένει μη παραγωγική, ακόμη και για άγρια ζώα, ερπετά, έντομα κλπ. ώστε να διατηρείται το οικοσύστημα συνεχές.
Η παραγωγή δεν αποτελεί προϋπόθεση της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών