Συμμορίες ανήλικων στη νεοκον δυστοπια του κουλη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Συμμορίες ανήλικων στη νεοκον δυστοπια του κουλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 18 Ιουν 2022, 15:41

Scouser έγραψε:
18 Ιουν 2022, 14:18
Beria έγραψε:
18 Ιουν 2022, 13:52
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Τα ίδια λέει κάθε γενιά για την επόμενη. 'Στα χρόνια μας δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα'
Πίπες!
Σε αυτό έχεις ένα ποϊντ, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: όλες οι περιπτώσεις που αναφέρεις, αυτό που ήθελαν κατά βάση ήταν να τους αφήσουν ήσυχους. Δεν υπήρχε περίπτωση να σε ενοχλήσουν, αν δεν ασχολούσουν εσύ (όπου ''εσύ'' =γονείς, μπάτσοι, γείτονες, δημοσιογράφοι, you name it) μαζί τους. Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση των τραπίστας.
Νομίζω ότι η φάση το 50 με τους τεντιμποιδες ήταν βίαιη, πιο προκλητική από οποιαδήποτε άλλη και με ασταμάτητα πείσματα σε νοικοκυραίους
Μέχρι και νόμο με το όνομα τους απέκτησαν
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 18 Ιουν 2022, 15:47

Beria έγραψε:
18 Ιουν 2022, 15:41
Scouser έγραψε:
Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Τα ίδια λέει κάθε γενιά για την επόμενη. 'Στα χρόνια μας δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα'
Πίπες!
Σε αυτό έχεις ένα ποϊντ, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά: όλες οι περιπτώσεις που αναφέρεις, αυτό που ήθελαν κατά βάση ήταν να τους αφήσουν ήσυχους. Δεν υπήρχε περίπτωση να σε ενοχλήσουν, αν δεν ασχολούσουν εσύ (όπου ''εσύ'' =γονείς, μπάτσοι, γείτονες, δημοσιογράφοι, you name it) μαζί τους. Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση των τραπίστας.
Νομίζω ότι η φάση το 50 με τους τεντιμποιδες ήταν βίαιη, πιο προκλητική από οποιαδήποτε άλλη και με ασταμάτητα πείσματα σε νοικοκυραίους
Αμφιβάλλω. Σκηνικά όπως πχ το μπούλινγκ στα σχολεία ή τα καραμπαμπικά ξυλίκια στα μπουζούκια γίνονταν φυσικά εξίσου συχνά, αλλά μαχαιριές ή ληστείες ή ακόμα και δολοφονίες από συμμορίες ανηλίκων πολύ αμφιβάλλω αν έπαιζαν, τουλάχιστον με τη συχνότητα που παίζουν σήμερα.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2022, 17:07

Feindflug έγραψε:
17 Ιουν 2022, 22:55
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
17 Ιουν 2022, 22:46
Προτείνω οποίος χρησιμοποιεί την έκφραση "bro" να κάθεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να δώσει εξηγήσεις, και αν συνεχίσει, να υπάρξουν νομικές συνέπειες.
16χρονος: Με ψάχνουνε μπάτσοι. Με ψάχνουνε μπάτσοι για τη φέρμα που είχαμε κάνει στο Παγκράτι σε εκείνους τους δύο μικρούς. Άκουσε με πολύ προσεκτικά και βάλτο καλά στο μυαλό σου και πες το και στον Δ., γιατί δεν εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο να του το πω. Αν μας πάνε στο τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν που ήμασταν θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο. Οκ; Θυμήσου το. Αν πάμε στο τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου…

Δεύτερος ανήλικος συλληφθείς: Όπως τα είπαμε. Δεν είχαμε πάει ποτέ στο Παγκράτι. Ήμασταν και οι τρεις στο Ηράκλειο.
Αυτά τα bro και τα man δεν τα μπορώ και γω ρε δικέ μου.

Αν δεν είχανε και αποκλειστικότητα οι μαύροι στο nigga, θα φώναζαν έτσι ο ένας τον άλλον.
Γιατί μπρο τύπε μου, τι σε χαλάει;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 18 Ιουν 2022, 17:16

Το ρε man ακούγεται πιο κυριλέ. Όπως οποιαδήποτε λέξη που η τελευταία συλλαβή περιέχει το 'α' η το 'ε'.

Το ρε bro ακούγεται χοντροκομμένο, καγκούρικο και λέτσικο. Το φωνήεν 'ο' γενικά προσδίδει μια brutal χροιά στις λέξεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος έργο_μακέτο την 18 Ιουν 2022, 17:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 18 Ιουν 2022, 17:17

sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:07
Feindflug έγραψε:
17 Ιουν 2022, 22:46
Προτείνω οποίος χρησιμοποιεί την έκφραση "bro" να κάθεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να δώσει εξηγήσεις, και αν συνεχίσει, να υπάρξουν νομικές συνέπειες.

Αν δεν είχανε και αποκλειστικότητα οι μαύροι στο nigga, θα φώναζαν έτσι ο ένας τον άλλον.
Μου κάνει σαν να λένε τεμετερον σε ένα γκέτο στο Bronx ρε δικέ μου.

Δεν μου κάθεται καλά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2022, 17:19

Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Πίπες!
Αυτό που δεν έχει καταλάβει καμμία "γενιά"* είναι το ότι όλα αυτά γίνανε από και για τα δολάρια του έκτου στόλου, από τα ρεμπέτικα της Τρούμπας μέχρι τα σκυλάδικα, τα γατάδικα κοκ (ξένα κ ελληνικά).
Μόνη εξαίρεση, ίσως, η δική μου "γενιά" που φορτώναμε ηχεία, ενισχυτές, κονσόλες και σύνθια και πηγαίναμε στους κοντινότερους λόφους - βουνά κ παραλίες με ότι είχαμε που πίνεται και βαρούσαμε τίποτε που να είχε άμεση σχέση με τα παραπάνω, ακα ηλεκτρονική "μουσική", τρανσιές, προγκρεσιβιές κτρ.

.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 18 Ιουν 2022, 17:22

sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:19
Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Πίπες!
Αυτό που δεν έχει καταλάβει καμμία "γενιά"* είναι το ότι όλα αυτά γίνανε από και για τα δολάρια του έκτου στόλου, από τα ρεμπέτικα της Τρούμπας μέχρι τα σκυλάδικα, τα γατάδικα κοκ (ξένα κ ελληνικά).
Μόνη εξαίρεση, ίσως, η δική μου "γενιά" που φορτώναμε ηχεία, ενισχυτές, κονσόλες και σύνθια και πηγαίναμε στους κοντινότερους λόφους - βουνά κ παραλίες με ότι είχαμε που πίνεται και βαρούσαμε τίποτε που να είχε άμεση σχέση με τα παραπάνω, ακα ηλεκτρονική "μουσική", τρανσιές, προγκρεσιβιές κτρ.
Αύριο απογευμα έχει Βάρκιζα sunrise zone Kai altern8, μη χάσεις. Για τη νεολαία που ξέρει να ακούει ακόμα μουσική επιπέδου.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 18 Ιουν 2022, 17:23

Ας πούμε οι ταινίες του Νικολαίδη περιέχουν νεανική αλητεία τύπου 50s.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2022, 17:23

Feindflug έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:17
sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:07
Feindflug έγραψε:

Μου κάνει σαν να λένε τεμετερον σε ένα γκέτο στο Bronx ρε δικέ μου.

Δεν μου κάθεται καλά.
Αν τρώγανε ποντιακή προπαγάνδα καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ για έναν ολόκληρο αιώνα στο Μπρονξ της κοντινής Αμερικής, μπρο τύπε μου, μια χαρά αντί για waz up θα λέγανε και ντο φτας άμα λάχει να ούμε.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2022, 17:24

18 Ιουν 2022, 17:22
sys3x έγραψε:
Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Πίπες!
Αύριο απογευμα έχει Βάρκιζα sunrise zone Kai altern8, μη χάσεις. Για τη νεολαία που ξέρει να ακούει ακόμα μουσική επιπέδου.
Θενκς μέητ αλλά είμαι Σαλόνικα, παίζει να έσκαγα μύτη άμα ήμουν κάτω δο.

.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 18 Ιουν 2022, 17:26

sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:24
sys3x έγραψε:

Θεσσαλονίκη θάνατος, δεν παίζουν καθόλου Πάρτυ. σκυλοτραπαρακμη εκει.εδω Αθήνα υπάρχουν αντιστάσεις.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2022, 17:28

18 Ιουν 2022, 17:26
sys3x έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:24

Θεσσαλονίκη θάνατος, δεν παίζουν καθόλου Πάρτυ. σκυλοτραπαρακμη εκει.εδω Αθήνα υπάρχουν αντιστάσεις.
Κάτι έχουν πάρει τα αυτιά μου αν και δεν ασχολούμαι ενεργά πλέον, παίζει και να ισχύει αυτό που λες.

.

Άβαταρ μέλους
Dr Socrates

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dr Socrates » 18 Ιουν 2022, 17:33

Beria έγραψε:
18 Ιουν 2022, 15:41
Scouser έγραψε:
Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Πίπες!

Το γιαουρτωμα και οι μικροκλοπες :D

Προβλημα σοβαροτερο υπηρχε την εποχη με τους κουτσαβακηδες και τους χασικληδες μαχαιροβγαλτες.αυτα της δεκαετιας 50 και 60,70 ειναι αστειοτητες και καμια σχεση με τα φαινομενα βιας στα μεγαλα αστικα κεντρα απο την δεκαετια 90 και μετα.Οι διαφορες σημερα με την δεκαετια 90 δεν ειναι πολυ μεγαλες και αυτο δεν αφορα μονο την Ελληνικη κοινωνια αλλα και τις περισσοτερες χωρες της Δυσης.Η ταση ηταν ανα δεκαετια να αυξανεται η βια,βαρια εγκληματικοτητα στα μεγαλα αστικα κεντρα και ειδικοτερα με δραστες ανηλικους και θυματα ανηλικους μεχρι την δεκαετια 90 που εφτασε στην κορυφωση του και μετα να σταθεροποιειται η να μειωνονται ας πουμε οι δεικτες βαριας εγκληματικοτητας στα μεγαλα αστικα κεντρα,αυτο το δειχνουν και τα στατιστικα στοιχεια της αστυνομιας και των αλλων χωρων.Aυτη η μειωση βεβαια δεν λεει τιποτα απο μονο του.Διοτι σημερα εχεις αλλες υποδομες,καμερες,περισσοτερη αστυνομια,περισσοτερες συλληψεις σε σχεση με την δεκαετια 80 και 90 ας πουμε.Αν ειχες σημερα τις υποδομες και την αστυνομευση της δεκαετιας 50 η 70,δεν εννοω μονο της Ελλαδας τι θα γινοτανε :D

https://www.neolaia.gr/2021/02/16/ritor ... tochastro/
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, εμφανίζονται οι τεντιμπόηδες («teddy boys») και στην Ελλάδα, ως ένα κύμα νεανικής παραβατικότητας για κατά κύριο λόγο ήσσονος σημασίας αδικήματα, όπως μικροκλοπές «για πλάκα», γιαουρτώματα καθηγητών και άλλων ευυπόληπτων εκπροσώπων της ελληνικής «καλής» κοινωνίας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dr Socrates την 18 Ιουν 2022, 17:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 18 Ιουν 2022, 17:35

sys3x έγραψε:
Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Πίπες!
Επειδή σε έχασα λίγο στην παραπάνω ανάλυση.

Αυτό που γράφεις είναι ότι οι σκύλοι έφτιαξαν το ρεμπέτικο για να καλοπιάσουν τα ναυτάκια τα αμερικάνικα τα ζουμπουρλούδικα, και μετά έφτιαξαν το ινδοσκυλάδικο πάλι για τους αμερικάνους
Αλλά ήρθε η δική σου η γενιά κι έπαιξε Γκόα Τρανς για να τιμήσει τους προγόνους μας στην Ήπειρο και τη Ρούμελη

Αυτό έγραψες;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Ιουν 2022, 17:38

Beria έγραψε:
18 Ιουν 2022, 17:35
sys3x έγραψε:
Beria έγραψε:
To '20 κουτσαβάκηδες
Το '30 χασικληδες
Το '50 τεντιμποιδες
Το '60 γιεγιεδες
Το '70 φρικια
Το '80 πανκηδες

Πίπες!
Επειδή σε έχασα λίγο στην παραπάνω ανάλυση.

Αυτό που γράφεις είναι ότι οι σκύλοι έφτιαξαν το ρεμπέτικο για να καλοπιάσουν τα ναυτάκια τα αμερικάνικα τα ζουμπουρλούδικα, και μετά έφτιαξαν το ινδοσκυλάδικο πάλι για τους αμερικάνους
Αλλά ήρθε η δική σου η γενιά κι έπαιξε Γκόα Τρανς για να τιμήσει τους προγόνους μας στην Ήπειρο και τη Ρούμελη

Αυτό έγραψες;
Όχι.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών