Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 25 Ιουν 2022, 17:58

Feindflug έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:50
plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:24

Να και κάτι στο οποίο συμφωνούμε. Ο Τζούμας έζησε από τις ζωές τύπου "μια μέρα μου, το πρόγραμμα 10 σαιζόν για μεσημεριανάδικα ή μια αιωνιότητα από τις ζωές άλλων".

Όπερ σημαίνει ότι έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του σε συνθήκες αφόρητης πλήξης.
Και πολλοι αλλοι οπως ο Τζιμης Πανουσης η η Μαλβινα Καραλη που μου ερχονται προχειροι στο μυαλο ειχαν πολλες εμπΥρειες αλλα φυσικα ψωνια ποτε δεν υπηρξαν.
Ο Πανουσης για τις αποψεις του συρθηκε στα δικαστηρια πληρωσε αδρα σε οχι μονο σε χρημα αλλα και με τιμημα την ελευθερια της εκφρασης του
ενω η Καραλη επι Σημιτη φιμωθηκε απ' ολα τα ΜΜΕ.
Πω ρε τύπε, μην είσαι τόσο μίζερος.

Δεν σου σκότωσε την μάνα ο τύπος, ούτε ήταν κανένας σοβαρός ιδεολόγος και αγωνιστής εναντίον της ουτοπίας που ονειρεύεσαι. Χαλάρωσε λίγο και προσπάθησε να ξεφύγεις από τις συγκρίσεις με άλλες σύγχρονές του μορφές της τέχνης, της φιλοσοφίας και των ΜΜΕ.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι ζωής και σκέψεως πέραν αυτών που αρέσκεσαι ή μπορείς να εννοήσεις.

Στην τελική, μπορείς απλά να μην έχεις άποψη. Είναι κι αυτό μια άποψη.

Για να σε προλάβω, ούτε εγώ ηξερα κάτι ιδιαίτερο για τον τύπο, πέρα από τα πολύ γνωστά του. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για την είδηση, συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και τα σχετικά. Ίσως μπορέσουμε να τον καταλάβουμε μέσα από αυτό το νήμα και να σχηματίσουμε μια πιο ενδελεχή γνώμη.

Stay low!
Δεν ονειρευομαι καμια απολυτως ουτοπια γιατι πολυ απλα δεν ειμαι κομμουνιστης τυπε.
Κατα τ' αλλα οι γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες ο καθενας εχει κι απο μια ο καθενας λεει
το μακρυ και το κοντο του.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 17:59

Εγώ πάντως τη Μαλβίνα τη θυμάμαι από τότε που έγραφε στο Φαντάζιο και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη της μέχρι το τέλος. Όπως έχω διαβάσει και δυο τρία βιβλία της.

Θυμάμαι μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, τις είχε δώσει στον Τσαγκαρουσιάνο στο Ο1 και σε κάποια φάση τον ρώτησε "Μυρίζω;". Αυτό ναι, είναι μαγκιά.

Αλλά ο μόνος λόγος που την αγάπησαν οι τρέντυ αντιφιλελέ ήταν γιατί έλεγε "τάπερμαν" το Σημίτη κι επειδή το γύρισε στ' αντάρτικο λόγω Χαριτόπουλου. Ουδείς όμως από τα αντιφιλελέδια δεν παίζει να υποστήριζε το όλο πακέτο "Μαλβίνα" και ακριβώς γι' αυτό τους θεωρώ κολοκυθοκορφάδες ιχθυοκαλλιέργειας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:00

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:59
Εγώ πάντως τη Μαλβίνα τη θυμάμαι από τότε που έγραφε στο Φαντάζιο και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη της μέχρι το τέλος. Όπως έχω διαβάσει και δυο τρία βιβλία της.

Θυμάμαι μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, τις είχε δώσει στον Τσαγκαρουσιάνο στο Ο1 και σε κάποια φάση τον ρώτησε "Μυρίζω;". Αυτό ναι, είναι μαγκιά.

Αλλά ο μόνος λόγος που την αγάπησαν οι τρέντυ αντιφιλελέ ήταν γιατί έλεγε "τάπερμαν" το Σημίτη κι επειδή το γύρισε στ' αντάρτικο λόγω Χαριτόπουλου. Ουδείς όμως από τα αντιφιλελέδια δεν παίζει να υποστήριζε το όλο πακέτο "Μαλβίνα" και ακριβώς γι' αυτό τους θεωρώ κολοκυθοκορφάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Ισα ισα που ο μονος που της εδωσε ελευθερη στεγη για να βριζει το Σημιτη ηταν ο Τραγκας.

.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 25 Ιουν 2022, 18:06

plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:55

Εδω λοιπον γινεται ορατη η διαφορα μεταξυ δυο ανθρωπων που ειχαν ξεκαθαρες αποψεις κι ενος ελιτιστικου ψωνιου.
Ορατή και η αποβλάκωση όσων στηρίζονται για τον σχηματισμό γνώμης στο γκούγκλισμα.
Αν σου περνούσε απ' το μυαλό, έστω και στο ελάχιστο, η επιφύλαξη ότι ο συνομιλητής σου ενδέχεται να γνωρίζει κατι παραπάνω από σένα (για να μην πω ότι γνώριζε σε έναν βαθμό και τους τρεις που αναφέρεις), θα ήσουν κάπως μετριοπαθής.
Εκτός εάν πλέον η νέα τάση των μαιμούδων είναι να επιδεικνύουν τον κώλο τους και πέρα απ' το φυσικό τους περιβάλλον.

Όσο για τους υπόλοιπους που τυχαίνει να διαβάζουν το νήμα, αυτή είναι και η τεράστια διαφορά μεταξύ κάποιου που εκνευρίζεται με τις μαλακίες των αδαών που διαβάζει και του Τζούμα που θα μειδιούσε αμίλητος. Θέλει μεγαλείο στις μέρες μας για να το πετύχεις αυτό.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 18:06

Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:00
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ισα ισα που ο μονος που της εδωσε ελευθερη στεγη για να βριζει το Σημιτη ηταν ο Τραγκας.
.
Πόσα βιβλία της Μαλβίνας διάβασες Αρίστο μας;

Γιατί μόνον σ' αυτά αποτυπώνονται αυτό που αναφέρω ως "πακέτο" για τον καθένα. Μόνον σ' αυτά μπορείς να διακρίνεις τη συνέχεια και συνέπεια των ανθρώπων.

Ε, όσους ασχολούνται με τα εορταστικά εποχικά περιτυλίγματα, απλώς τους θεωρώ ως αυτά που επαναλαμβάνω μεγεθυμένα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 25 Ιουν 2022, 18:09

Βλήμα έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:13
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι η κατάλληλη μέρα να εκφράσω δημοσίως την άποψή μου για τον Τζούμα, αλλά ορισμένοι εδώ μέσα με προκαλείτε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
25 Ιουν 2022, 15:34
ταινίες εσωτερικής κατανάλωσης. δες απ το χιονι, Μουραπαφσιμ, Singapore sling. Σοβαρές ταινίες.
Το χιούμορ έχει τα όριά του κι εσύ μόλις τα ξεπέρασες.
Δεν ξέρουνε οι εκατοντάδες από όλες τις γωνίες της γης που την αποθεωνουν στα σχόλια, ξέρεις εσύ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 25 Ιουν 2022, 18:09

Αν ο Constantin μπορούσε να διαβάσει αυτά που γράφονται εδώ θα χαιρόταν. Θα χαιρόταν όχι για εμάς που τον γουστάρουμε Και τον παρακολουθούσαμε χρόνια, θα χαιρόταν για όσους είναι "απέναντι" Και κυρίως για τους λόγους που είναι και ήταν απέναντι του.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:10

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:06
Αρίστος έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

.

Γιατί μόνον σ' αυτά αποτυπώνονται αυτό που αναφέρω ως "πακέτο" για τον καθένα. Μόνον σ' αυτά μπορείς να διακρίνεις τη συνέχεια και συνέπεια των ανθρώπων.

Ε, όσους ασχολούνται με τα εορταστικά εποχικά περιτυλίγματα, απλώς τους θεωρώ ως αυτά που επαναλαμβάνω μεγεθυμένα.

Moνο που η Μαλβινα εκτιμουσε τον Τραγκα για να συνεργαστει μαζι του.

Με λιγα λογια τη σεβεσαι μονο ως προς το οτι σε συμφερει.

Η ιδια η Μαλβινα ηταν αντινεοφιλελε και πολυ φυσιολογικα συνεργαστηκε με τη εφημεριδα του μονου που εκραζε τους νεοφιλελεδες τοτε.

.

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 25 Ιουν 2022, 18:12

ethereal έγραψε:
plouf έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:55

Εδω λοιπον γινεται ορατη η διαφορα μεταξυ δυο ανθρωπων που ειχαν ξεκαθαρες αποψεις κι ενος ελιτιστικου ψωνιου.
Ορατή και η αποβλάκωση όσων στηρίζονται για τον σχηματισμό γνώμης στο γκούγκλισμα.
Αν σου περνούσε απ' το μυαλό, έστω και στο ελάχιστο, η επιφύλαξη ότι ο συνομιλητής σου ενδέχεται να γνωρίζει κατι παραπάνω από σένα (για να μην πω ότι γνώριζε σε έναν βαθμό και τους τρεις που αναφέρεις), θα ήσουν κάπως μετριοπαθής.
Εκτός εάν πλέον η νέα τάση των μαιμούδων είναι να επιδεικνύουν τον κώλο τους και πέρα απ' το φυσικό τους περιβάλλον.

Όσο για τους υπόλοιπους που τυχαίνει να διαβάζουν το νήμα, αυτή είναι και η τεράστια διαφορά μεταξύ κάποιου που εκνευρίζεται με τις μαλακίες των αδαών που διαβάζει και του Τζούμα που θα μειδιούσε αμίλητος. Θέλει μεγαλείο στις μέρες μας για να το πετύχεις αυτό.
Εν πασει περιπτωσει τα γραφομενα μου βασιζονται στα γραφομενα του φορουμιτη ΤΡΟΛΕΛΕ εγω ο ιδιος ακουγα με ευχαριστηση
τον Τζιμη Πανουση στο ραδιοφωνο οταν ειχε την εκπομπη Δουρειος Ηχος ομορφες καλησπερες. :wave:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 18:14

Οκ, υπάρχει πάντα κατιτίς το θετικό σε τέτοιες συζητήσεις.

Αν εκληφθούν ως ασκήσεις ψυχραιμίας, αποδοχή της ματαιότητας των πραγμάτων και άλλα τέτοια ποιητικά, προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο το πχόρουμ.

Αγάπη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Ιουν 2022, 18:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 25 Ιουν 2022, 18:14

25 Ιουν 2022, 18:09
Βλήμα έγραψε:
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι η κατάλληλη μέρα να εκφράσω δημοσίως την άποψή μου για τον Τζούμα, αλλά ορισμένοι εδώ μέσα με προκαλείτε.
25 Ιουν 2022, 15:34
ταινίες εσωτερικής κατανάλωσης. δες απ το χιονι, Μουραπαφσιμ, Singapore sling. Σοβαρές ταινίες.
Δεν ξέρουνε οι εκατοντάδες από όλες τις γωνίες της γης που την αποθεωνουν στα σχόλια, ξέρεις εσύ.
Ε σόρι, αλλά ναι. Ξέρω περί κινηματογράφου περισσότερα απ' όποιoυς αποθεώνουν το Singapore sling, όσοι κι αν είναι αυτοί.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 25 Ιουν 2022, 18:16

Βλήμα έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:14
25 Ιουν 2022, 18:09
Βλήμα έγραψε:

Ε σόρι, αλλά ναι. Ξέρω περί κινηματογράφου περισσότερα απ' όποιoυς αποθεώνουν το Singapore sling, όσοι κι αν είναι αυτοί.
Εγώ βλέπω στην Ευρώπη κάνουν πολλοί αφιερώματα ειδικά σε αυτή την ταινία. Είναι πλέον μεγάλη επιτυχία. Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα ως γνωστόν. Όκ...

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 25 Ιουν 2022, 18:17

Πάντως εδώ γέλασα μπορώ να πω την αλήθεια, είναι πολυ καλός εδώ. . Φοβερή σκηνή. Μαλακια που το έκοψαν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 18:18

Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.

Moνο που η Μαλβινα εκτιμουσε τον Τραγκα για να συνεργαστει μαζι του.

Με λιγα λογια τη σεβεσαι μονο ως προς το οτι σε συμφερει.

Η ιδια η Μαλβινα ηταν αντινεοφιλελε και πολυ φυσιολογικα συνεργαστηκε με τη εφημεριδα του μονου που εκραζε τους νεοφιλελεδες τοτε.

.
Το ότι η Μαλβίνα έβλεπε τους τραγκιστές όπως ακριβώς βλέπει η Αννίτα τα παρατράγουδα και τα θεατόπουλα της, παίζει έστω ως υπόθεση; :lol:

Λέμε τώρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 25 Ιουν 2022, 18:21

Ο Τζούμας δεν είχε ευρύ κοινό, απευθύνονταν στους λίγους και εκλεκτούς(άσχετα αν έβγαινε στα ΜΜΕ ή μιλούσε μπροστά
σε κάτι εκατοντάδες άτομα) αλλά βλέπω εδώ στο φόρουμ ξέρουν πως το εσωστρεφές ίνδαλμα τους θα μειδιούσε, θα χαίρονταν,
θα έκανε, θα έρανε. Προφανώς, ανήκουν στους λίγους και εκλεκτούς ή στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Κατά τα άλλα, η μεγάλη σοφία του εκλιπόντος ήταν πως πρέπει να ζούμε τη ζωή μας στην ελαφρότητα. Φοβερό συμπέρασμα που
δε το σκέφτηκε κανείς άλλος στον κόσμο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών