Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 18:27

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:17
Πάντως εδώ γέλασα μπορώ να πω την αλήθεια, είναι πολυ καλός εδώ. . Φοβερή σκηνή. Μαλακια που το έκοψαν.
Δάκρυσα.

Έχω όμως μία ένσταση στο σενάριο. Εκείνη την εποχή οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν πήγαιναν στο dada αλλά σε ρεμπετάδικα και κουτούκια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 25 Ιουν 2022, 18:27

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:21
Ο Τζούμας δεν είχε ευρύ κοινό, απευθύνονταν στους λίγους και εκλεκτούς(άσχετα αν έβγαινε στα ΜΜΕ ή μιλούσε μπροστά
σε κάτι εκατοντάδες άτομα) αλλά βλέπω εδώ στο φόρουμ ξέρουν πως το εσωστρεφές ίνδαλμα τους θα μειδιούσε, θα χαίρονταν,
θα έκανε, θα έρανε. Προφανώς, ανήκουν στους λίγους και εκλεκτούς ή στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Κατά τα άλλα, η μεγάλη σοφία του εκλιπόντος ήταν πως πρέπει να ζούμε τη ζωή μας στην ελαφρότητα. Φοβερό συμπέρασμα που
δε το σκέφτηκε κανείς άλλος στον κόσμο.
Κανείς δεν σου επέβαλλε να συμπλεύσεις με ό,τι δεν επιθυμείς.
Ερχόμενος όμως να εκφέρεις άποψη με τόση ισχυρογνωμοσύνη [ασχέτως της πρόσφατης κωλοτούμπας (άσχετα αν έβγαινε στα ΜΜΕ ή μιλούσε μπροστά
σε κάτι εκατοντάδες άτομα)
] αναπόφευκτα θα σε φέρει στη θέση του άμυαλου παπαγάλου (επιεικέστατα) που καπελώνει όσους τον γνωρίζαμε, αποκαλώντας μας, θέλοντας να απαλύνεις την άγνοιά σου,"λίγους και εκλεκτούς".

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:36

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:18
Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:06

Πόσα βιβλία της Μαλβίνας διάβασες Αρίστο μας;

Γιατί μόνον σ' αυτά αποτυπώνονται αυτό που αναφέρω ως "πακέτο" για τον καθένα. Μόνον σ' αυτά μπορείς να διακρίνεις τη συνέχεια και συνέπεια των ανθρώπων.

Ε, όσους ασχολούνται με τα εορταστικά εποχικά περιτυλίγματα, απλώς τους θεωρώ ως αυτά που επαναλαμβάνω μεγεθυμένα.

Moνο που η Μαλβινα εκτιμουσε τον Τραγκα για να συνεργαστει μαζι του.

Με λιγα λογια τη σεβεσαι μονο ως προς το οτι σε συμφερει.

Η ιδια η Μαλβινα ηταν αντινεοφιλελε και πολυ φυσιολογικα συνεργαστηκε με τη εφημεριδα του μονου που εκραζε τους νεοφιλελεδες τοτε.

.
Το ότι η Μαλβίνα έβλεπε τους τραγκιστές όπως ακριβώς βλέπει η Αννίτα τα παρατράγουδα και τα θεατόπουλα της, παίζει έστω ως υπόθεση; :lol:

Λέμε τώρα.

Ανάμεσα στους πιο πιστούς φίλους της, ο συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης και ο Γιώργος Τράγκας με τον οποίο συνεργαζόταν για καιρό στη «Χώρα».

https://www.newspistol.gr/article/12275 ... arali.html

.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 25 Ιουν 2022, 18:39

Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:00
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:59
Εγώ πάντως τη Μαλβίνα τη θυμάμαι από τότε που έγραφε στο Φαντάζιο και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη της μέχρι το τέλος. Όπως έχω διαβάσει και δυο τρία βιβλία της.

Θυμάμαι μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, τις είχε δώσει στον Τσαγκαρουσιάνο στο Ο1 και σε κάποια φάση τον ρώτησε "Μυρίζω;". Αυτό ναι, είναι μαγκιά.

Αλλά ο μόνος λόγος που την αγάπησαν οι τρέντυ αντιφιλελέ ήταν γιατί έλεγε "τάπερμαν" το Σημίτη κι επειδή το γύρισε στ' αντάρτικο λόγω Χαριτόπουλου. Ουδείς όμως από τα αντιφιλελέδια δεν παίζει να υποστήριζε το όλο πακέτο "Μαλβίνα" και ακριβώς γι' αυτό τους θεωρώ κολοκυθοκορφάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Ισα ισα που ο μονος που της εδωσε ελευθερη στεγη για να βριζει το Σημιτη ηταν ο Τραγκας.

.
Σε ποια απο τα 140 -κλεμμενα- ακινητα την στεγασε?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:42

Daje έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:39
Αρίστος έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 17:59
Εγώ πάντως τη Μαλβίνα τη θυμάμαι από τότε που έγραφε στο Φαντάζιο και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη της μέχρι το τέλος. Όπως έχω διαβάσει και δυο τρία βιβλία της.

Θυμάμαι μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, τις είχε δώσει στον Τσαγκαρουσιάνο στο Ο1 και σε κάποια φάση τον ρώτησε "Μυρίζω;". Αυτό ναι, είναι μαγκιά.

Αλλά ο μόνος λόγος που την αγάπησαν οι τρέντυ αντιφιλελέ ήταν γιατί έλεγε "τάπερμαν" το Σημίτη κι επειδή το γύρισε στ' αντάρτικο λόγω Χαριτόπουλου. Ουδείς όμως από τα αντιφιλελέδια δεν παίζει να υποστήριζε το όλο πακέτο "Μαλβίνα" και ακριβώς γι' αυτό τους θεωρώ κολοκυθοκορφάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Ισα ισα που ο μονος που της εδωσε ελευθερη στεγη για να βριζει το Σημιτη ηταν ο Τραγκας.

.

Διαβασες τα φρεσκα ποθεν εσχες των πολιτικων;

.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 25 Ιουν 2022, 18:45

Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:42
Daje έγραψε:
Αρίστος έγραψε:

.

.
Ναι.
Ολα τα ακινητα 300.000 πολιτικων αν τα αθροισεις, δεν φτανουν την αξια του -κλεμμενου- στην Ηρωδου Αττικου του Παρισιου.
Κατι αποθηκες, παρκινγκ και βοσκοτοπια ειδα, οχι Βερσσαλιες οπως ο εκβιαστης ο μακαριτης.
Λες να την "στεγασε" στο Παρισι, στο Μονακο, στο Μαιαμι, στην Μυκονο, στο Λας Βεγκας ή στην Νεα Υορκη?
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 18:48

Εγώ μένω εδώ και συνεχίστε τα αντιφιλελέ τσιφτετέλια ή βαριά ζεϊμπέκικα.
Ουδείς όμως από τα αντιφιλελέδια δεν παίζει να υποστήριζε το όλο πακέτο "Μαλβίνα" και ακριβώς γι' αυτό τους θεωρώ κολοκυθοκορφάδες ιχθυοκαλλιέργειας.
Γιατί στην τελική και ο βαρύς κι ασήκωτος Τράγκας μία βαρκούλα που την έσυραν στο Λας Βέγκας για επικαιροποίηση του taxικού φιλελέ γίγνεσθαι ήταν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:48

Daje έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:45
Αρίστος έγραψε:
Daje έγραψε:

.
Ναι.
Ολα τα ακινητα 300.000 πολιτικων αν τα αθροισεις, δεν φτανουν την αξια του -κλεμμενου- στην Ηρωδου Αττικου του Παρισιου.
Κατι αποθηκες, παρκινγκ και βοσκοτοπια ειδα, οχι Βερσσαλιες οπως ο εκβιαστης ο μακαριτης.
Λες να την "στεγασε" στο Παρισι, στο Μονακο, στο Μαιαμι, στην Μυκονο, στο Λας Βεγκας ή στην Νεα Υορκη?

Εκλεβε ο Τραγκας απο τα κλεμενα των πολιτικων αλλα δεν εχεις το θαρρος να παραδεχτεις πως οσους ΑΝΤΙΛΑΙΚΙΣΤΕΣ υποστηριζεις ειναι κλεφτες.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:52

Και σιγα μην εχω προβλημα αν καποιος κλεβει ενα κυκλωμα τοκογλυφων και καταχραστων του δημοσιου χρηματος, μακαρι να τους επαιρνε τα δεκαπλασια και ας εβγαζαν δεκαπλασιο μισος οταν πεθανε.

.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 25 Ιουν 2022, 18:53

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:17
Πάντως εδώ γέλασα μπορώ να πω την αλήθεια, είναι πολυ καλός εδώ. . Φοβερή σκηνή. Μαλακια που το έκοψαν.
ίσως είχε πλάκα για την εποχή που βγήκε. πλέον μοιάζει λίγο ίουυυ :e040:

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 25 Ιουν 2022, 18:55

Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:48
Daje έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:45
Αρίστος έγραψε:

.
Ναι.

Εκλεβε ο Τραγκας απο τα κλεμενα των πολιτικων αλλα δεν εχεις το θαρρος να παραδεχτεις πως οσους ΑΝΤΙΛΑΙΚΙΣΤΕΣ υποστηριζεις ειναι κλεφτες.

.
Τον κοσμακη γιατι πηγε να παρει στο λαιμο του με τη δραχμη περιμενω να μου πεις...
(εκεινος με τις ραβδους χρυσου και τα χαιβανια με τους κοκκους ρυζιου).
ΕΥΤΥΧΩΣ που εστησε την κωλαρα του ο Τσιπρας επι 17 ωρες μεσα σ'εκεινο το δωματιακι, ειδαλως.....

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:56

Για να ξαναγυρισουμε λιγο στο θεμα.

Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
4 ώρ. ·
O Κωνσταντίνος Τζούμας ήταν φαν της τζαζ κι εμείς από το Jazz & Τζαζ (αν μου επιτρέπεται να μιλήσω για όλη την παρέα) του οφείλουμε τα δέοντα, γιατί κάθε μήνα ο Τζούμας μιλούσε για το περιοδικό από τον Εν Λευκώ, βάζοντας και κομμάτια από τα CD μας. Του χρωστάμε λοιπόν, και σ’ αυτόν και στην αγαπητή Kafka.
Ο Τζούμας γούσταρε την τζαζ και δεν το έκανε επαγγελματικά (νομίζω πως ποτέ δεν θα το έκανε από κάποιου είδους υποχρέωση) και αυτό φαίνεται, επίσης, απ’ όσα έγραφε και δημοσίευε μέσα στα χρόνια (σε σχέση με την τζαζ). Για παράδειγμα η αφήγησή του στον «Πανωλεθρίαμβο» για την συναυλία του Miles Davis στον Λυκαβηττό, τον Ιούλη του ’85, που είχε παρακολουθήσει, τότε, μαζί με τον Κώστα Βουτσά.
Πάντα είχα στο μυαλό μου τον Τζούμα ως εστέτ (απ’ αυτά που είχα δει, σε αληθινή ζωή και οθόνες, και διαβάσει) και πολύ πιο κοντά στην τζαζ (bop και cool βασικά, δεν λέμε για τα extreme πράγματα, χωρίς να παίρνω όρκο πως δεν άκουγε και απ’ αυτά), παρά στο ροκ. Και κυρίως στο ανοήτως λαμβανόμενο στην Ελλάδα ως ροκ (τύπου ταινιών Νικολαΐδη κ.λπ.).
Δεν ξέρω αν γελιέμαι, πάω πολύ πίσω στο χρόνο, αλλά η πρώτη «εικόνα» που έχω από τον Κωνσταντίνο Τζούμα είναι να λέει ειδήσεις στο κρατικό ραδιόφωνο στο δεύτερο μισό του ’70. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση η φωνή του, και γι’ αυτό το θυμάμαι ακόμη.
Τέλος πάντων... μπορώ να γράψω κι άλλα, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο. Ας δείξουμε, όμως, κάτι. Το πρώτο, κατά πάσα πιθανότητα, εξώφυλλό του... Εν ειρήνη...

Εικόνα

.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Ιουν 2022, 18:56

Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:52
Και σιγα μην εχω προβλημα αν καποιος κλεβει ενα κυκλωμα τοκογλυφων και καταχραστων του δημοσιου χρηματος, μακαρι να τους επαιρνε τα δεκαπλασια και ας εβγαζαν δεκαπλασιο μισος οταν πεθανε.

.
Εμείς γιατί να έχουμε πρόβλημα με όσους δεν γούσταραν τον Τζούμα;

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα βρε Αρίστο.

Είναι κάποιοι που γούσταραν τον Τζούμα περισσότερο από τον Τράγκα.

Όσο σας νοιάζει η γνώμη τους, τόσο τους νοιάζει και η δική σας.

Τί ακριβώς ΔΕΝ καταλαβαίνετε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Ιουν 2022, 18:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:58

Daje έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:55

Τον κοσμακη γιατι πηγε να παρει στο λαιμο του με τη δραχμη περιμενω να μου πεις...
(εκεινος με τις ραβδους χρυσου και τα χαιβανια με τους κοκκους ρυζιου).
ΕΥΤΥΧΩΣ που εστησε την κωλαρα του ο Τσιπρας επι 17 ωρες μεσα σ'εκεινο το δωματιακι, ειδαλως.....

Και η Γιαννα και οι Αγγελοπουλοι και οι Γιαννακοπουλοι σκληροι δραχμιστες ηταν και ουτε ενας τους δεν το εκανε για να παρει στο λαιμο του τον κοσμο.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιουν 2022, 18:59

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:56
Αρίστος έγραψε:
25 Ιουν 2022, 18:52

.
Εμείς γιατί να έχουμε πρόβλημα με όσους δεν γούσταραν τον Τζούμα;

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα βρε Αρίστο.

Είναι κάποιοι που γούσταραν τον Τζούμα περισσότερο από τον Τράγκα.

Όσο σας νοιάζει η γνώμη τους, τόσο τους νοιάζει και η δική σας.

Τί ακριβώς ΔΕΝ καταλαβαίνετε;

Εγω δεν βλεπω το θεμα του Τζουμα πολιτικα αλλα καλλιτεχνικα οποτε μη με πρηζεις.

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών