ST48410 έγραψε: ↑26 Ιουν 2022, 00:50
foscilis έγραψε: ↑26 Ιουν 2022, 00:30
Καλά κάνανε και τον σκοτώσανε. Ο χιμπατζής αν τον βαρέσεις με ηρεμιστικό θα θυμώσει και έχεις περίπου 20 λεπτά μέχρι να τον πιάσει. Στα 20 αυτά λεπτά μπορεί ανετότατα να σκοτώσει ή να καταστρέψει 4-5 ανθρώπους. Έχει αρκετή δύναμη για να σου σκίσει το κρανίο στα δύο με τα γυμνά του χέρια και κάθε πρόθεση να το κάνει, όπως θα είχε και ένας άνθρωπος αν είχε περάσει τη ζωή του αιχμάλωτος χιμπατζήδων.
Αν ισχύει αυτό, τότε καλώς έπραξαν. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος τρόπος εγκλωβισμού με δίχτυ ή δυνατότητα μεγαλύτερης δόσης αναισθητικού, δύο ή τρεις βολές με αναισθητικό ή κάτι άλλο;
Είναι βασικά ένας άνθρωπος που όλοι του τη ζωή εξουσίαζε τη φυλή του, το πάνω μισό του έχει δύναμη δύο ανδρών και διακατέχεται από πάρα μα πάρα πολύ δικαιολογημένο θυμό. Δεν είναι τρομερά εύκολο να τον πιάσεις με απόχη, ούτε πρόκειται να του περάσει ο θυμός με ηρεμιστικά. Όσο για τα αναισθητικά, νομίζω όσο πιο γρήγορα δρα ένα αναισθητικό (και προφανώς όσο πιο μεγάλη δόση) τόσο πιθανό να αποβεί θανατηφόρο. Αν είναι άμεση η αναισθησία μιλάμε για βεβαιότητα.
Απλώς δεν έπρεπε να είχαν ποτέ αιχμάλωτους χιμπατζήδες, εγώ που τους είχα δει ήταν ολοφάνερα τέρμα δυστυχισμένοι.
Αυτοί, τα δελφίνια, η φώκια και τα μεγάλα αιλουροειδή, ιδιαίτερα με την ασέβεια που τους έδειχναν οι τουρίστες ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να μην ξαναπάμε.
Έχω ξαναπεί νομίζω μια εικόνα που μου έχει μείνει, η λευκή τίγρη να κάθεται στο βάθος του κλουβιού με γυρισμένη την πλάτη και μια χοντρή τουρίστρια να βαράει τακ τακ τακ τακ τακ με το δαχτυλίδι το τζάμι με εξωφρενική επιμονή, κρατώντας έτοιμο το σελφοκόνταρο στο άλλο χέρι. Ε δεν είναι τώρα ένα τόσο περήφανο και πανίσχυρο ζώο φτιαγμένο για να το υποβιβάζουν έτσι.