Si butris responsum, pecuniam data.BigChiefWahoo έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 17:09Καν' το για μένα

Si butris responsum, pecuniam data.BigChiefWahoo έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 17:09Καν' το για μένα
Το λινκ, το έβαλες ΜΕΤΑ από την διόρθωση που έκανα πως το ήγα ΔΕΝ είναι προστακτική, όπως είχες δηλώσει.
taxalata xalasa έγραψε: ↑26 Ιουν 2022, 02:49[μαέστρο,
σαν μαθητής ρωτώ
1.σύζ-ηε... χωριάτικο μη γραμματιζούμενου.
2.συζ-ήγα από συνζω + ήγα προστακτκή του άγω, όπως οδός+ήγα = οδ+ήγα
ρωτώ εν αγνοία.
Τον είδες λοιπόν...είναι Ε και όχι Α, όπως νόμιζες.
Ό,τι να 'ναι...εσύ ο ίδιος έγραψες πως το ρήμα που συζητούσαμε (άγω), είναι όπως το φυώ, ποιώ, βιώ!
Τι έγινε τώρα; Ξαφνικά δεν σε ενδιαφέρει η σχέση του με το ποιώ;Το ρημα ειναι οπως το φυώ, ποιώ, βιώ.
πως θα το πεις;
φύε!
ποίε!
βίε! = βίβε = vīve... αφού είναι ίδιο...
Το φτιά(χ)νω ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το ποιώ. Πως συγκρίνεις καταλήξεις;
Και πάλι, είσαι ελεύθερος να τυπώσεις όσα νέα λεξικά θέλεις. Δεν στο απαγορεύει κανείς. Αν θα βρεις εκδότη δεν ξέρω...taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 17:13Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 12:20Τέλος, το ζήω-ώ (ή ζάω-ζώ) που έβαλες, είναι άλλης μορφής συνηρημένο και δεν κλίνεται όπως το ποιέω-ώ.
Η δε προστακτική του είναι ζεί (ζει - ζείτω -ζήτε -ζώντων ή ζήτωσαν), αυτό δεν το έχεις ακούσε να το λένε;
Στο νεο λεξικο θα λεγεται ζίε ή ζείε ή ζήε... Διαλέχτε. Έχει 3 επιλογές.
Άντε πάλι με τια ταχατολογίες...taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 17:13Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 12:20Επίσης, ξανακοίτα τι σου λέω για το οδηγώ και το οδήγα.
Αν και δεν εχει σχεση με το Σύζε, εδώ με έχεις βάλει να ξύνω τις νευρόνες του εν κεφάλου για να δω πως το ad-αδε-οδε, όπως στο Αθην-άδε, γίνεται οδ-ηγέω και όχι αγώδε ή αδάγω ή οδάγω. Μάλλον έχει μπλεχτεί το -ος στο ad / οδ και συντιθεται το οδ-ο-αγω => οδ-η-γω. Προστακτικη Οδήγα ή Οδήγε ή και Οδήγαε και τα μάτια σου μπροστά... ούτε δεξά ούτε ζερβά... εμπροσισαδε
The point is to know exactly what you are talking about, otherwise ...ahtarmas. You know ahtarmas?
Δεν πας καλά...τίμια στο λέω.
ρε ανθρωπα, ακομα δεν καταλαβες οτι δεν βαζω στην συγκριση το αγω αλλα το συζω...Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 19:58Πραγματικά ρε συ taxalata xalasa...
...εκεί που πας να αρθρώσεις λόγο, εκεί τα ξανακάνεις ταχαταλο-σαλάτα.
Και ακυρώνεις όποια προσπάθεια διαλόγου του συνομιλητή σου.
Μου έγραψες έναν έναν κόκκινο αχταρμά ως απάντηση και θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια συνεννόησης.Το λινκ, το έβαλες ΜΕΤΑ από την διόρθωση που έκανα πως το ήγα ΔΕΝ είναι προστακτική, όπως είχες δηλώσει.Αν ρωτάς εν αγνοία, μετά μην παριστάνεις τον δάσκαλο!SpoilerShowtaxalata xalasa έγραψε: ↑26 Ιουν 2022, 02:49[μαέστρο,
σαν μαθητής ρωτώ
1.σύζ-ηε... χωριάτικο μη γραμματιζούμενου.
2.συζ-ήγα από συνζω + ήγα προστακτκή του άγω, όπως οδός+ήγα = οδ+ήγα
ρωτώ εν αγνοία.Τον είδες λοιπόν...είναι Ε και όχι Α, όπως νόμιζες.Ό,τι να 'ναι...εσύ ο ίδιος έγραψες πως το ρήμα που συζητούσαμε (άγω), είναι όπως το φυώ, ποιώ, βιώ!Τι έγινε τώρα; Ξαφνικά δεν σε ενδιαφέρει η σχέση του με το ποιώ;Το ρημα ειναι οπως το φυώ, ποιώ, βιώ.
πως θα το πεις;
φύε!
ποίε!
βίε! = βίβε = vīve... αφού είναι ίδιο...
Άσε που ακόμα δεν έχει καταλάβει πως το άγω ΔΕΝ είναι συνηρημένο. Και εσύ συγκρίνεις τις καταλήξεις του με ένα συνηρημένο!Το φτιά(χ)νω ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το ποιώ. Πως συγκρίνεις καταλήξεις;
Άρχισες τις αστειο-χαζολογίες...κοίτα, το τι σου αρέσει εσένα, αφήνει αδιάφορη την γλωσσα.
Μπορείς το ποίει να το λες ποίε, μπορείς να το λες παποίε, μπορείς να το λες ταχαλαποίε...
...χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι, για το πως θέλεις εσύ να λες μία ή περισσότερες λέξεις. Άπατο θα πάει το "θέλω" σου...Και πάλι, είσαι ελεύθερος να τυπώσεις όσα νέα λεξικά θέλεις. Δεν στο απαγορεύει κανείς. Αν θα βρεις εκδότη δεν ξέρω...taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 17:13Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 12:20Τέλος, το ζήω-ώ (ή ζάω-ζώ) που έβαλες, είναι άλλης μορφής συνηρημένο και δεν κλίνεται όπως το ποιέω-ώ.
Η δε προστακτική του είναι ζεί (ζει - ζείτω -ζήτε -ζώντων ή ζήτωσαν), αυτό δεν το έχεις ακούσε να το λένε;
Στο νεο λεξικο θα λεγεται ζίε ή ζείε ή ζήε... Διαλέχτε. Έχει 3 επιλογές.Άντε πάλι με τια ταχατολογίες...taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 17:13Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 12:20Επίσης, ξανακοίτα τι σου λέω για το οδηγώ και το οδήγα.
Αν και δεν εχει σχεση με το Σύζε, εδώ με έχεις βάλει να ξύνω τις νευρόνες του εν κεφάλου για να δω πως το ad-αδε-οδε, όπως στο Αθην-άδε, γίνεται οδ-ηγέω και όχι αγώδε ή αδάγω ή οδάγω. Μάλλον έχει μπλεχτεί το -ος στο ad / οδ και συντιθεται το οδ-ο-αγω => οδ-η-γω. Προστακτικη Οδήγα ή Οδήγε ή και Οδήγαε και τα μάτια σου μπροστά... ούτε δεξά ούτε ζερβά... εμπροσισαδε
Τι λες βρε άνθρωπε; καταλαβαίνεις καθόλου τι λες;The point is to know exactly what you are talking about, otherwise ...ahtarmas. You know ahtarmas?
Άνοιξε λοιπόν ένα λεξικό ρημάτων της αρχαίας (συστήνω του Ρώσση) να μάθεις και το άγω και το ηγέω-ηγούμαι και μη μας παριστάνεις τον
"κατ' οίκον διδαχθέντα", με τρία μεταπτυχιακά.Δεν πας καλά...τίμια στο λέω.
Το πως είναι η προστακτική του vivere στα Λατινικά, μας αφήνει αδιάφορους.
Μιλάμε για το ελληνικό βιόω-ώ, του οποίου η προστακτική είναι βίου.
ΤΕΛΟΣ
Υπάρχει και μια αναφορά για φυώ.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 20:16Μέσα στην υπερβάλλουσα αρλούμπα, ας είναι διευκρινισμένο ότι το ρήμα είναι "φύω"
1) Od.5.481, etc.; subj. φύω or “φυῶ” E.Fr.377.2, Pl.R.415c, 597c, Hp.Carn.12; 3sg.
Όντως δεν έχεις τέλος...taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 20:53ρε ανθρωπα, ακομα δεν καταλαβες οτι δεν βαζω στην συγκριση το αγω αλλα το συζω...
ζω
ποιω
φυω
γιατι μου κανεις μαθημα για το αγω;
δηλωσα απορια εξαρχης ως μαθητης εν αγνοια και δεχτηκα την παρατηρηση σου για τον παρατατικο του αγω /ηγα/ και το αφαιρεσα εντελως απο την προσπαθεια ετυμολογικης συγγενειας με τα λατινικα για να δω πως ειναι η imperativa στα λατινικα και να την κανω ξαπλωμα στα ελληνικα και να κανω το convive κονβίβε - συνιβίβε - συνζίβε - συνζίε - συζίε
Ανεξαρτητως απο το τι λεει ο καθε ειδικος διδακτωρ.
το 1+1 = 2 δεν εχει προβλημα να επιβεβαιωθει με μυριους τροπους
το ιδιο πρεπει να γινεται και στην γλωσσα.
anyway, δεν μου βγαινει καλα το «εσύ ποίει» αλλά το «εσύ ποίε». Αν σε ακουσω να μου λες «εσύ ποίει αυτό» δεν θα καταλάβω τι λες... αν ακούσω ε! στο τέλος της λεξης κατι με ξυπναει...... εεε! ξυπνα..... προσταγη.... δεν λεμε ει! ξυπνα σαν προταγη...
και τελος δεν εχω προβλημα να λες οτι θες και να βαζεις margins στην γλωσσα...
ο taxalataxalasa δεν εχει ορια στην γλωσσα... δεν ειναι γλωσσομαργιτης αλλα γλωσσάμαργος.
Αυτά τα «φύω» και «φυώ» είναι υποτακτικές. Το δε «φυώ» είναι υποτακτική παθητικού αορίστου Β΄.Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 21:16Υπάρχει και μια αναφορά για φυώ.1) Od.5.481, etc.; subj. φύω or “φυῶ” E.Fr.377.2, Pl.R.415c, 597c, Hp.Carn.12; 3sg.
Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα και το πέρασα για ενεστώτα.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 21:58Αυτά τα «φύω» και «φυώ» είναι υποτακτικές. Το δε «φυώ» είναι υποτακτική παθητικού αορίστου Β΄.Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 21:16Υπάρχει και μια αναφορά για φυώ.1) Od.5.481, etc.; subj. φύω or “φυῶ” E.Fr.377.2, Pl.R.415c, 597c, Hp.Carn.12; 3sg.
Άλλωστε έχει σήμανση μπροστά (subj. δηλ. subjunctive =υποτακτική)
"Πήζε".
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 21:58Αυτά τα «φύω» και «φυώ» είναι υποτακτικές. Το δε «φυώ» είναι υποτακτική παθητικού αορίστου Β΄.Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 21:16Υπάρχει και μια αναφορά για φυώ.1) Od.5.481, etc.; subj. φύω or “φυῶ” E.Fr.377.2, Pl.R.415c, 597c, Hp.Carn.12; 3sg.
Άλλωστε έχει σήμανση μπροστά (subj. δηλ. subjunctive =υποτακτική)
Λοξίας έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 21:29Όντως δεν έχεις τέλος...taxalata xalasa έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 20:53ρε ανθρωπα, ακομα δεν καταλαβες οτι δεν βαζω στην συγκριση το αγω αλλα το συζω...
ζω
ποιω
φυω
γιατι μου κανεις μαθημα για το αγω;
δηλωσα απορια εξαρχης ως μαθητης εν αγνοια και δεχτηκα την παρατηρηση σου για τον παρατατικο του αγω /ηγα/ και το αφαιρεσα εντελως απο την προσπαθεια ετυμολογικης συγγενειας με τα λατινικα για να δω πως ειναι η imperativa στα λατινικα και να την κανω ξαπλωμα στα ελληνικα και να κανω το convive κονβίβε - συνιβίβε - συνζίβε - συνζίε - συζίε
Ανεξαρτητως απο το τι λεει ο καθε ειδικος διδακτωρ.
το 1+1 = 2 δεν εχει προβλημα να επιβεβαιωθει με μυριους τροπους
το ιδιο πρεπει να γινεται και στην γλωσσα.
anyway, δεν μου βγαινει καλα το «εσύ ποίει» αλλά το «εσύ ποίε». Αν σε ακουσω να μου λες «εσύ ποίει αυτό» δεν θα καταλάβω τι λες... αν ακούσω ε! στο τέλος της λεξης κατι με ξυπναει...... εεε! ξυπνα..... προσταγη.... δεν λεμε ει! ξυπνα σαν προταγη...
και τελος δεν εχω προβλημα να λες οτι θες και να βαζεις margins στην γλωσσα...
ο taxalataxalasa δεν εχει ορια στην γλωσσα... δεν ειναι γλωσσομαργιτης αλλα γλωσσάμαργος.
Στα σοβαρά γράφεις αυτά που έχω χρωματίσει κόκκινα;
Αληθινά πιστεύεις ότι θα δημιουργήσεις νέα λέξη, νέα έγκλιση προστακτικής για να διορθώσεις τα (κατ' εσέ) σφάλματα αιώνων;
Πας καλά ρε άνθρωπε;
Αμ αυτά που έχω χρωματίσει πράσινα;
Δηλαδή τι νομίζεις; Πως ήταν τόσο κακοί άνθρωποι οι αρχαίοι έλληνες και έκαναν την προστακτική ποίει, για να μην καταλαβαίνεις εσύ;
Ή θα πρέπει να αλλάξει η γραμματική ώστε να ταιριάξει στα δικά σου γούστα;
ΥΓ.
Όρια δεν έχεις γενικώς, όχι μόνον στην γλώσσα.
Ειδικά στην αμετροέπεια και στην ξερολίαση, έχεις χτυπήσει βυσσινί...φιλικά στο λέω.