Εχτές έβλεπα τον τελικό μικτού συγχρονισμένων καταδύσεων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο γνώσεις μου είναι περιορισμένες.
Βλέπω ένα ζευγάρι να κάνει κατάδυση.
_Α, πολύ ωραία κατάδυση, λέω.
Ο παρουσιαστής όμως, είπε αμέσως "Δεν ήταν καλή η προσπάθεια." Και η βαθμολογία τον δικαίωσε!
Το ίδιο έγινε δυο τρεις φορές ακόμα, μέχρι που σταμάτησα να εκφέρω άποψη.
Είναι εύκολα κατανοητό, πως εγώ, σαν άσχετος, δεν μπορούσα να κρίνω όπως ένας ειδικός.
Και το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, ήταν να αφήσω την κρίση στους ειδικούς και να φροντίσω
πρώτα να
μάθω και
μετά να κρίνω...
Αυτή είναι η διαφορά μας, μεγάλε άσχετε αλλά κομπορρήμονα καυχησιολόγε συμφουρουμίτη μου
taxalata xalasa
Εσύ θα απαξίωνες τους ειδικούς με φράσεις όπως:
"και ποιοι είναι αυτοί; πως τα ξέρουν; που τα έχουν μάθει; σιγά μην μάθουμε από αυτούς", "εγώ τα ξέρω καλύτερα"
Ενώ ΔΕΝ έχεις τις αναγκαίες γνώσεις, δεν έχεις καμία σπουδή στην γλωσσολογία, κανένα φιλολογικό υπόβαθρο, απαξιώνεις τους ειδικούς και αυτοανακηρύσσεσαι σε "ειδικότερο των ειδικών"...επειδή, λέει, ξέρεις 4 γλώσσες!
Και να και "ξαπλώνεις" παρετυμολογήσεις δικής σου εμπνεύσεως και δος του και παρασύρεσαι από ομόηχες λέξεις και σε λίγο θα μας πεις πως η λέξη "κριτική" είναι "κρητική"...
Μη σου πω πως θα βγάλεις και το αγγλικό kiss προερχόμενο από το ελληνικό κύσον
Άσε μας ρε Γκας Πορτοκάλος, που παίρνεις λέξεις που ανάγονται σε κοινή ΙΕ ρίζα και μετά μα τις σερβίρεις ως αμιγώς ελλληνικές ή πλάθεις μία τερατογέννεση και καμαρώνεις πως τάπωσες τους γλωσσολόγους.