Οι υλικές συνθήκες είναι ώριμες σύμφωνα με τη μαρξιστική θεωρία. Ο υποκειμενικός παράγοντας λείπει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:48Και για να απαντήσω στο ερώτημα του νήματος σύμφωνα με την με την μαρξιστική θεωρία
Ή ταξική συνείδηση ΔΕΝ έχει αναπτυχθεί γιατί οι υλικές οικονομικές παραγωγικές συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες για να γίνει κάτι τέτοιο
Δεν είναι ηθικό ζήτημα ή ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης είναι θέμα υλικών οικονομικών συνθηκών
Υπάρχει ακόμα ταξική συνείδηση;
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Re: Υπάρχει ακόμα ταξική συνείδηση;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Πως ακριβώς συμφέρει τον κοντράκια σε προσωπικό επίπεδο το να κάνει κόντρες;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:29Μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση σε κάποιον που κάνει κόντρες έξω από το σπίτι σου. Γιατί να βάλει το ατομικό του συμφέρον κάτω απόΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:26Μία απορία
Γιατί σε προσωπικό επίπεδο σαν άνθρωπος της εργατικής τάξης (ως μικροαστος..) να βάλω το λεγόμενο ταξικο συμφέρον σε υψηλότερο επίπεδο από το δικό μου ατομικό προσωπικό συμφέρον ;
Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για οποιοδήποτε άλλο συλλογικό συμφέρον , όπως και εάν ορίζεται αυτό ως εθνικό , συντεχνιακο φυλετικό τοπικιστικο κλπ κλπ κλπ
το συλλογικό?
- wooded glade
Την πρόταση "εγώ ανήκω στην εργατική τάξη" ή "η οικογένεια μας ανήκει στην εργατική τάξει" δεν την έχω ακούσει εν Ελλάδι-λάδι ούτε από μη κουμούνια ούτε από κουμούνια, ούτε από κατόχους φιατάκι, ούτε από κατόχους τσερόκι.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δεν ξέρω, τη κάβλα του κάνει. Εμένα ρωτας? Δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρει τη φράση ατομικό συμφέρον στη μεγάλη πλειοψηφία των ποστς μου.Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:14Πως ακριβώς συμφέρει τον κοντράκια σε προσωπικό επίπεδο το να κάνει κόντρες;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:29Μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση σε κάποιον που κάνει κόντρες έξω από το σπίτι σου. Γιατί να βάλει το ατομικό του συμφέρον κάτω απόΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:26Μία απορία
Γιατί σε προσωπικό επίπεδο σαν άνθρωπος της εργατικής τάξης (ως μικροαστος..) να βάλω το λεγόμενο ταξικο συμφέρον σε υψηλότερο επίπεδο από το δικό μου ατομικό προσωπικό συμφέρον ;
Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για οποιοδήποτε άλλο συλλογικό συμφέρον , όπως και εάν ορίζεται αυτό ως εθνικό , συντεχνιακο φυλετικό τοπικιστικο κλπ κλπ κλπ
το συλλογικό?
Έχεις κάνει ποτέ κόντρες, τύπε, πέρα από το ξύρισμα;Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:14Πως ακριβώς συμφέρει τον κοντράκια σε προσωπικό επίπεδο το να κάνει κόντρες;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:29Μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση σε κάποιον που κάνει κόντρες έξω από το σπίτι σου. Γιατί να βάλει το ατομικό του συμφέρον κάτω απόΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:26Μία απορία
το συλλογικό?
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Απλούστατα, γιατί το προσωπικό σου συμφέρον το οποίο οι καπιταλιστές σου υποσχέθηκαν ότι θα ικανοποιήσουν, δεν το ικανοποίησαν.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:26Μία απορία
Την εποχή του Μαρξ, οι πιθανότητες κάποιου εργάτη να περάσει στην εργατική αριστοκρατία ήταν πολύ χαμηλές. Εκτός από τα λεφτά, του έλειπε και η μόρφωση. Σήμερα, οι πλούσιοι εξακολουθούν να έχουν καλύτερη μόρφωση, αλλά οι άνθρωποι τής εργατικής τάξης μπορούν επίσης να έχουν ανώτατη εκπαίδευση. Ετσι, οι πιθανότητες να ανήκει κάποιος στην εργατική αριστοκρατία, να γίνει δηλαδή διευθυντικό στέλεχος, είναι υπαρκτές. Οι προλετάριοι υποτίθεται ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους. Εγώ όμως, σε περίπτωση κομμουνιστικής επανάστασης, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσω τον ψηλό μισθό μου.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Green Dragon
Ποιόν θέλεις να ρωτήσω, εσύ ανέφερες το παράδειγμα. Γιατί γυρνάς σε μένα την δική σου ερώτηση;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:16Δεν ξέρω, τη κάβλα του κάνει. Εμένα ρωτας? Δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρει τη φράση ατομικό συμφέρον στη μεγάλη πλειοψηφία των ποστς μου.Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:14Πως ακριβώς συμφέρει τον κοντράκια σε προσωπικό επίπεδο το να κάνει κόντρες;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:29
Μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση σε κάποιον που κάνει κόντρες έξω από το σπίτι σου. Γιατί να βάλει το ατομικό του συμφέρον κάτω από
το συλλογικό?
- Green Dragon
Όχι και ούτε υπήρχε περίπτωση. Δεν συμφέρει, είναι επικίνδυνο.Feindflug έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:17Έχεις κάνει ποτέ κόντρες, τύπε, πέρα από το ξύρισμα;Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:14Πως ακριβώς συμφέρει τον κοντράκια σε προσωπικό επίπεδο το να κάνει κόντρες;
Ποιός το λέει αυτό; Αν δεν απατώμαι, ο Μαρξ δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε οι υλικές συνθήκες είναι ώριμες.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:13Οι υλικές συνθήκες είναι ώριμες σύμφωνα με τη μαρξιστική θεωρία. Ο υποκειμενικός παράγοντας λείπει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:48Και για να απαντήσω στο ερώτημα του νήματος σύμφωνα με την με την μαρξιστική θεωρία
Ή ταξική συνείδηση ΔΕΝ έχει αναπτυχθεί γιατί οι υλικές οικονομικές παραγωγικές συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες για να γίνει κάτι τέτοιο
Δεν είναι ηθικό ζήτημα ή ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης είναι θέμα υλικών οικονομικών συνθηκών
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αρα εμείς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ΔΕΝ έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους προλετάριους οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν πατά τις αλυσίδες τους ..

- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Και σου απάντησα. Από εκεί και πέρα, δε θέλω να το αναλύσω πολύ, το θέμα με τις ερωτήσεις και τα σου'πα μου πες.Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:25Ποιόν θέλεις να ρωτήσω, εσύ ανέφερες το παράδειγμα. Γιατί γυρνάς σε μένα την δική σου ερώτηση;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:16Δεν ξέρω, τη κάβλα του κάνει. Εμένα ρωτας? Δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρει τη φράση ατομικό συμφέρον στη μεγάλη πλειοψηφία των ποστς μου.Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:14
Πως ακριβώς συμφέρει τον κοντράκια σε προσωπικό επίπεδο το να κάνει κόντρες;
Εν συντομία, απλώς δεν έχω την όρεξη να διαβάζω ένα ερώτημα που κάνει κάποιος χρήστης παντού σα να τρολάρει και
το οποίο στην παρούσα συζήτηση έχει αναλυθεί μέχρι αηδίας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
- Dwarven Blacksmith
Νομίζω όσο πιο ξεκάθαρη εικόνα έχει κανείς για το "μετά", τόσο περισσότερη βία και εσωτερικές εκκαθαρίσεις χρειάζονται για να διαφυλάξει την καθαρότητα της εικόνας. Ο στόχος δηλαδή της "ξεκάθαρης εικόνας" είναι σε ευθεία σύγκρουση με το στόχο της "μη βίας".

- Green Dragon
Δεν απάντησες ξεκάθαρα. Αν εννοείς το 'κάνει την καύλα του' σαν συμφέρον τότε όχι, αυτό δεν είναι το προσωπικό του συμφέρον, το προσωπικό του συμφέρον είναι να μην σακατευτεί/σκοτωθεί. Το συλλογικό μπορεί ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ να σακατευτεί/σκοτωθεί για να φύγει από την μέση ένας παρασιτικός κάγκουρας (πλεονασμός). Δηλάδη το παράδειγμά σου δεν έχει νόημα.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:35Και σου απάντησα. Από εκεί και πέρα, δε θέλω να το αναλύσω πολύ, το θέμα με τις ερωτήσεις και τα σου'πα μου πες.
Εν συντομία, απλώς δεν έχω την όρεξη να διαβάζω ένα ερώτημα που κάνει κάποιος χρήστης παντού σα να τρολάρει και
το οποίο στην παρούσα συζήτηση έχει αναλυθεί μέχρι αηδίας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Αν το πας ημερολογιακά ναι δεν έχει οριστεί πότε θα είναι οι συνθήκες έτοιμες για την κομμουνιστική επανάσταση. Από τη στιγμή όμωςLeporello έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:26Ποιός το λέει αυτό; Αν δεν απατώμαι, ο Μαρξ δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε οι υλικές συνθήκες είναι ώριμες.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 20:13Οι υλικές συνθήκες είναι ώριμες σύμφωνα με τη μαρξιστική θεωρία. Ο υποκειμενικός παράγοντας λείπει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2022, 19:48Και για να απαντήσω στο ερώτημα του νήματος σύμφωνα με την με την μαρξιστική θεωρία
που οι κομμουνιστές ήδη από την εποχή του Λένιν θεωρούν πως ο καπιταλισμός έχει φτάσει στο ανώτερο στάδιό του που είναι το ιμπεριαλιστικό,
αντιλαμβάνονται πως στην οικονομία το έδαφος για την αλλαγή του συστήματος είναι ήδη στρωμένο.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 18:34Εργατική τάξη έτσι όπως την ορίζουν οι κομουνιστες ΔΕΝ υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι διανοητικό διανοούμενιστικο κατασκεύασμαπατησιωτης έγραψε: ↑13 Απρ 2022, 18:30Yπάρχει ταξική αντιπαλότητα όπως υπήρχε σε όλες τις γνωστές κοινωνίες όπου τα χαμηλότερα στρώματα δεν χωνεύουν τα ψηλότερα και τα θεωρούν υπεύθυνα για πολλά από τα δεινά της κοινωνίας αλλά αυτό συνέβαινε για αιώνες.
Η ταξική συνείδηση ορίσθηκε τον 19ο αιώνα ως κάτι πολύ ευρύτερο,ως η συνείδηση μιας τάξης να θέλει και να κατορθώσει η ίδια να αναλάβει τους αρμούς της εξουσίαςκαι αυτό όντως έχει σχεδόν εξαφανισθεί.
Ακόμη και όσοι ελπίζουν σε μια κοινωνική αλλαγή,δεν πιστεύουν ότι και να λένε ότι οι υπάλληλοι και οι εργάτες θα κυβερνήσουν τον κόσμο.Ψάχνουν να βρούν κάποιους πολιτικούς που θα τους στηρίξουν για τον σκοπό αυτό με αντάλλαγμα φιλολαικά μέτρα.
Υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που έχουν πολύ διαφορετικές συνθήκες εργασίας κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης αναμεταξύ τους ακόμη και αντίπαλα συντεχνιακά συμφέροντα
Οι εργάτες των Ορυχείων με τους εργάτες των .. γραφείων ΔΕΝ έχουν και τόσο κοινα μεταξύ τους συμφέροντα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση έχουν οι κεφαλαιοκράτες ταξική συνείδηση;
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 16 Φεβ 2025, 13:31 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 61 Απαντήσεις
- 1301 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
24 Φεβ 2025, 11:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ταξική ματιά στα γεγονότα της επικαιρότητας
από Sol » 23 Ιούλ 2023, 20:25 » σε Εσωτερική Πολιτική - 19 Απαντήσεις
- 690 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
10 Σεπ 2024, 14:26
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ταξική τοξίνη κι η τοξική ταξήνη
από taxalata xalasa » 18 Ιαν 2025, 11:12 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 3 Απαντήσεις
- 200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από giorgos mpekos
19 Ιαν 2025, 07:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το Κομμουνιστικό κόμμα μπροστά στην αντιενωσιακή συνείδηση του λαού μας ☭
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Μάιος 2024, 18:18 » σε Εθνικά Θέματα - 94 Απαντήσεις
- 1838 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
06 Ιουν 2024, 18:08
-