Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43789
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 06 Ιούλ 2022, 13:04

Yochanan έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:57
Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:54
Σόρρυ για το σπαμ, ήθελα να κλείσω λέγοντας ότι παρότι το θέμα της μαζικής αυτοματοποίησης το κρατάω ως ενδεχόμενο, δεν πιστεύω ότι είναι σε εξέλιξη ως φαινόμενο αυτή τη στιγμή. Αν ήταν σε εξέλιξη, θα φαινόταν ως μεγάλη άνοδος στο δείκτη παραγωγικότητας. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, αντίθετα έχει βαλτώσει αρκετά. Αν υπάρχει αντίλογος σε αυτό, δεν τον έχω διαβάσει (αλλά θα ήθελα).

Εικόνα
το γράφημα ειναι labor productivity *growth* αρα λογικο να μην εχει εμφανες τρεντ - δεν ειναι ο δειχτης δλδ αλλα ο ρυθμος μεταβολής του
Το γνωρίζω, επίτηδες το διάλεξα. Ναι το σκέτο διάγραμμα productivity θα δείχνει growth. Αλλά τι growth; Μικρό σε σχέση με το παρελθόν. Δηλαδή το διάγραμμα που έβαλα σου λέει ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις του σήμερα έχουν μικρότερες επίπτωσεις π.χ. από τη διάδοση των υπολογιστών τη δεκαετία του 70. Επομένως εγώ βλέπω ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "μαζική" η σημερινή αυτοματοποίηση. Παραμένει δηλαδή μελλοντικό ενδοχόμενο και όχι σημερινή τάση.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger
Δημοσιεύσεις: 30216
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 06 Ιούλ 2022, 13:09

Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:47
Otto Weininger έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:35
Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:20

Κάποια στιγμή μπορεί να πάρεις. Αλλά ο κάνόνας είναι ότι όταν ένας τομέας γίνεται λιγότερο labor-intensive και περισσότερο capital-intensive, δεν είσαι εσύ ο μικρός που ευνοείται αλλά αυτός που έχει το κάπιταλ.

Μη ξηγιεσαι μανδαρίνικα τώρα. Οι λόγοι που το θέλω είναι:

1. Κάνει αυτόματα παραλαβή (τα αδειάζεις όλα μέσα)
2. Έλεγχος αλλά και μάζεμα ληξιπρόθεσμων
3. Πλήρης απογραφή του στοκ που αφενός ποτέ δεν θα χαλάσει και αφετέρου σου κάνει και την καθημερινή παραγγελία, παιχνιδάκι.

Ξέρεις τι εργατοώρες είναι τα παραπάνω αθροιστικά;


Το ότι μόλις σκανάρω μου βγάζει τα φάρμακα μόνο του αντί να ανοίγω το ράφι είναι το τελευταίο που με νοιάζει.
Δεν ήταν μομφή. Πολύ καλά κάνεις και το ψήνεις, κι εγώ θα το έψηνα, η τεχνολογία που μου γλιτώνει χρόνο είναι η πιο χρήσιμη αγορά. Απλά το θέτω σε big picture.
Για σένα φαντάζομαι ο προβληματισμός είναι αν με όλα αυτά θα μπορέσεις να εξυπηρετήσεις περισσότερους πελάτες, ή οι πελάτες είναι σταθεροί οπότε το παίρνεις μόνο για δική σου ευκολία.
Κυρίως για δική μας ευκολία/ταχύτητα/σιγουριά. Βέβαια κάποιος που ανοίγει ένα φαρμακειο τώρα, θα μπορούσε να σκεφτεί και αντίστροφα πως του γλιτώνει έναν υπάλληλο πέρα απο όλα τα άλλα.

Σε ένα μικρό, νέο φαρμακειο, ένα μεσαίου μεγέθους μηχάνημα, ο φαρμακοποιός και μια αισθητικός φτάνουν και περισσεύουν. Ακριβώς επειδή κάνει όλα τα παραπάνω που σου είπα.

Τώρα, αν σε κάνει ταχύτερο στη εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα να έρχονται περισσότεροι ακόμα πελάτες, καλοδεχούμενο.

Αλλά για μένα τα σημαντικά είναι αυτά τα 3 που σου είπα πριν. Τα οποία είναι μπελάς καθημερινός και ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν και σωστά γιατί αν τα κάνεις μπουρδελο θα βαράνε μετά οι επιταγές και θα ψάχνεις να δεις τι έγινε


"Beauty slept and angels wept
For Her immortal soul
In this response, all evil chose
To claim her for their very own"


Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Δημοσιεύσεις: 4550
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 01:07
Phorum.gr user: Last Veteran

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 06 Ιούλ 2022, 13:40

Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:07
Πτολεμαίος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:18
Yochanan έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 08:48


Γαμησε τα.
Χάθηκαν οι μικροαστοί, χάθηκε και η μπίχλα τους από τους δρόμους, κατάντια λεμε.
Μου λείπει να έρχομαι με το Τεσλα στη δουλειά και να κολάω στην κίνηση από τα γαμωφίατ τους. Να θέλω 3 ώρες. :a040:


Μπρο, δεν κατάλαβες τπτ. Νομίζεις οτι στο παράδειγμα που σου 'δωσα εισαι ο θείος Τσέφρυ, ο Ήλονας ή κανας Τζούκερμπε, ενώ στην πραγματικότητα είσαι ο Ψαρής ή βαριά κανά Κεντάκι / Ροσινάντε.
Εκείνοι που δεν καταλαβαίνετε είσαστε εσείς, που κλαίτε για τις απώλειες εργασίας στα μινι μάρκετ, τα οποία φυσικά ΔΕΝ έχουν υπαλλήλους. Τα δουλεύουν οι της οικογένειας.
Άμα σας χαλάει η τεχνολογια πετάξτε τα κινητα, βγείτε από το ίντερνετ, αγοράστε 30 γιδια και ανεβείτε στο βουνό.
Το ποιος είμαι εγώ θα το κρίνω εγώ και σίγουρα όχι εσύ. Η δουλειά μου είναι ανειδικευτη με ολοένα και αυξανομενη ζήτηση αλλά αν κινδύνευε μαντεψε..., θα έβρισκα άλλη.
Τυγχάνει να μην την φοβάμαι τη δουλειά εν αντιθέσει με αυτά που βλέπω εδώ στην Αθήνα.
Α, τότε σώθηκες, η σκληρή εργασία πάντα ανταμείβ-ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Δεν φοβόμαστε καμία τεχνολογία, ultimately για καλό είναι. Το να νομίζεις ότι δεν θα φέρει μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις είναι απλά χαζομάρα. Το να νομίζεις ότι θα φέρει αλλά στα παπάρια σου γιατί εσύ θα τα βολέψεις, είναι ΑΙΝΕΙΑΝισμός. Διαλέγεις και παίρνεις.
Είσαι πολύ μικρός για να μου θέσεις εσύ τους όρους και τις επιλογές.
Τι κρίμα που νέα παιδιά σκεφτοσαστε σαν γέροι.

Και ναι, αν πραγματικά δουλέψεις σκληρά ανταμείβεσαι. Αν τα χνουδωτά κωλαράκια σας δεν αντέχουν πχ την οικοδομή 12 ώρες τότε πάλι πρόβλημα σας.
Αυτά τα λέω γιατί 33 χρόνια που δουλεύω, 1 στους 20 από συναδέλφους που συνάντησα έκανε για την εκάστοτε δουλειά. Ακόμα και τώρα που δουλεύω σεκιουριτι, οι περισσότεροι είναι χλεχλεδες που δεν αντέχουν ούτε τον ξυσαρχιδισμο της συγκεκριμένης δουλειάς.
Συνεχίστε να κλαίτε επειδή ένας μαγαζάτορας γουστάρει να κάθεται όλη την ημέρα και έκανε αυτόματο το μαγαζί του.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 41104
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Ιούλ 2022, 13:50

Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 02:27
hellegennes έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 23:58
Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 23:19


Η Άμαζον κάνει λιγότερη δουλειά σε περισσότερο χρόνο; Άμα στοχεύεις 1-2 παραγγελίες/διανομές την ώρα σε ακτίνα 3-4 τετράγωνα γύρω από το μαγαζί σου, ναι ο ντελιβεράς είναι η λογική λύση. Άμα όμως στοχέυεις 1-2 παραγγελίες/διανομές/ λεπτό/τοποθεσία που να καλύπτουν πολύ μεγαλύτερη ακτίνα;

Δίαβαζα για την αμερικάνικη costco που λόγω οργάνωσης των logistics της πετυχαίνει σχεδόν 800K $ σε πωλήσεις ανά εργαζόμενο ετησίως. Αυτό μεταφράζεται σε 20Κ $ κέρδη ανά εργαζόμενο δηλαδή μιλάμε ότι λειτουργούν με ποσοστό κέρδους 2,5%. Τέτοια νούμερα δεν πετυχαίνονται με «τσάπες». Η διανομή με drone είναι το επόμενο βήμα για όποιο καταφέρει να την υλοποιήσει έξυπνα με αποτελεσματικό τρόπο.
Κατάλαβε κάτι. Τα ψώνια ΣΜ έχουν τυπικό κέρδος μερικά λεπτά και ζυγίζουν δεκάδες κιλά την εβδομάδα. Τα drones που ονειρεύεσαι σηκώνουν άντε 2-3 κιλά και έχουν κόστος λειτουργίας σημαντικά υψηλότερο σαν σύστημα από ένα κατάστημα όπου πας και εξυπηρετείσαι επιτόπου ή από το οποίο σου τα φέρνουν ντελίβερι.

Ταυτοχρόνως, η κίνηση/ζήτηση είναι εκατοντάδες φορές υψηλότερη, δηλαδή θες εκατοντάδες χιλιάδες drones να πετάνε καθημερινά και καθίσταται ιδιαίτερα ζημιογόνα για μικρές παραγγελίες (που έτσι κι αλλιώς είναι οι μόνες που μπορούν να παραδώσουν τα drones).

Για να εξυπηρετηθεί ο όγκος των πελατών που εξυπηρετώ καθημερινά, με ένα σύστημα όπως το φαντάζεσαι, θα είχα πολλαπλάσιο κόστος και πολύ μικρότερη λειτουργικότητα.

Παράδειγμα: ένα 4l απιονισμένο νερό κάνει 90 λεπτά. Τράβα υπολόγισε τι κόστος είναι να το στείλεις με σούπερ ενισχυμένο drone 7 χιλιόμετρα μακριά.
Η Walmart πάντως βρήκε τον τρόπο. Όσο για τα βαρειά φτηνά αντικείμενα δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται στο σερβις ή μπορεί να προσφέρονται σε μικρότερη συσκευασία.
Δεν βρήκε κανέναν τρόπο. Είναι μια υπηρεσία πολυτελείας που χρεώνεται 4 δολάρια, για παραδόσεις μέχρι 3 κιλά. Με ποιον τρόπο είναι φθηνότερο και αποδοτικότερο αυτό από τον παραδοσιακό τρόπο;

Υπόψη, δε, ότι αυτό δεν είναι καν όλο το κόστος. Απλά δεν το βλέπεις γιατί το χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 02:27
Πρώτον, αυτό που δεν υπολογίζεις είναι το πόσο φτηνότερο είναι ένα τετραγωνικό αποθήκης σε κάποια αλάνα εκτός πόλεως σε σχέση με ένα τετραγωνικό εντός πόλεως και ιδιαίτερα σε κεντρικό σημείο. Δεύτερον, δεν χρειάζεται κόσμος καν να στοκάρει ράφια, ούτε ταμίες ούτε τίποτα. Τρίτον, η αποθήκη/τοποθέτηση προϊόντων δεν διαμορφώνεται ανάλογα με το πως κινούνται οι αγοραστές, άλλα έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η παραγωγικότητα/ταχύτητα του fulfillment.
Και τελείως τζάμπα να είναι η αποθήκη που θες, το κύριο κόστος δεν είναι με καμμία παναγία ο χώρος. Όσο δε πιο μακριά είναι ο χώρος που ονειρεύεσαι από την πόλη, τόσο μεγαλώνει το κόστος διανομής. Δηλαδή δεν υπάρχει αυτό το sum που ψάχνεις. Μπορεί να κερδίζεις σε φθηνότερο χώρο αποθήκευσης αλλά χάνεις σε κόστος διανομής.

Κόσμος να στοκάρει ράφια μπορεί να μην χρειάζεται στο σχήμα που ευαγγελίζεσαι, αλλά χρειάζεται κόσμος στην αποθήκη. Δες λίγο πόσο προσωπικό έχει το βιντεάκι που έβαλες με την Amazon και φαντάσου το σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, γιατί έχεις να κάνεις με μεταφορές από εκατοντάδες διαφορετικούς προμηθευτές.

Όσο για το τρίτο, μάλλον δεν ξέρεις πώς δουλεύει η αγορά.

Γενικά έχεις τελείως λάθος εικόνα για το πώς θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί το σύστημα αγοράς. Αν στο μέλλον έχουμε κεντρική διανομή αντί του σημερινού, παραδοσιακού συστήματος, αυτό θα σημάνει το τέλος των ΣΜ και των καταστημάτων ειδών ΣΜ γενικά. Θα έχεις απευθείας διανομή από τα εργοστάσια, που είναι μακράν αποδοτικότερο από αυτό που φαντάζεσαι. Έτσι ξεφορτώνεσαι το κόστος μεταφοράς σε συγκεντρωτικό χώρο, όπως και όλο το κόστος και το κέρδος του ενδιάμεσου + τους φόρους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43789
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 06 Ιούλ 2022, 13:50

Πτολεμαίος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 13:40
Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 12:07
Πτολεμαίος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:18


Εκείνοι που δεν καταλαβαίνετε είσαστε εσείς, που κλαίτε για τις απώλειες εργασίας στα μινι μάρκετ, τα οποία φυσικά ΔΕΝ έχουν υπαλλήλους. Τα δουλεύουν οι της οικογένειας.
Άμα σας χαλάει η τεχνολογια πετάξτε τα κινητα, βγείτε από το ίντερνετ, αγοράστε 30 γιδια και ανεβείτε στο βουνό.
Το ποιος είμαι εγώ θα το κρίνω εγώ και σίγουρα όχι εσύ. Η δουλειά μου είναι ανειδικευτη με ολοένα και αυξανομενη ζήτηση αλλά αν κινδύνευε μαντεψε..., θα έβρισκα άλλη.
Τυγχάνει να μην την φοβάμαι τη δουλειά εν αντιθέσει με αυτά που βλέπω εδώ στην Αθήνα.
Α, τότε σώθηκες, η σκληρή εργασία πάντα ανταμείβ-ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Δεν φοβόμαστε καμία τεχνολογία, ultimately για καλό είναι. Το να νομίζεις ότι δεν θα φέρει μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις είναι απλά χαζομάρα. Το να νομίζεις ότι θα φέρει αλλά στα παπάρια σου γιατί εσύ θα τα βολέψεις, είναι ΑΙΝΕΙΑΝισμός. Διαλέγεις και παίρνεις.
Είσαι πολύ μικρός για να μου θέσεις εσύ τους όρους και τις επιλογές.
Τι κρίμα που νέα παιδιά σκεφτοσαστε σαν γέροι.

Και ναι, αν πραγματικά δουλέψεις σκληρά ανταμείβεσαι. Αν τα χνουδωτά κωλαράκια σας δεν αντέχουν πχ την οικοδομή 12 ώρες τότε πάλι πρόβλημα σας.
Αυτά τα λέω γιατί 33 χρόνια που δουλεύω, 1 στους 20 από συναδέλφους που συνάντησα έκανε για την εκάστοτε δουλειά. Ακόμα και τώρα που δουλεύω σεκιουριτι, οι περισσότεροι είναι χλεχλεδες που δεν αντέχουν ούτε τον ξυσαρχιδισμο της συγκεκριμένης δουλειάς.
Συνεχίστε να κλαίτε επειδή ένας μαγαζάτορας γουστάρει να κάθεται όλη την ημέρα και έκανε αυτόματο το μαγαζί του.
Δεν κλαίμε, και για να επιμένεις να λες ότι κλαίμε, προφανώς είτε δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφουν είτε δεν έχεις απάντηση σ' αυτά που σου γράφουν οπότε το γυρνάς εκεί. Τέλος λοιπόν από μένα.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 41104
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Ιούλ 2022, 13:55

Πτολεμαίος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:18
Εκείνοι που δεν καταλαβαίνετε είσαστε εσείς, που κλαίτε για τις απώλειες εργασίας στα μινι μάρκετ, τα οποία φυσικά ΔΕΝ έχουν υπαλλήλους. Τα δουλεύουν οι της οικογένειας.
Φυσικά έχουν υπαλλήλους. Το μαγαζί μου είναι 70 τ.μ. και έχω 2 υπαλλήλους, με μηνιαίο κόστος 1000 ευρώ έκαστος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Δημοσιεύσεις: 4550
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 01:07
Phorum.gr user: Last Veteran

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 06 Ιούλ 2022, 14:01

hellegennes έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 13:55
Πτολεμαίος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:18
Εκείνοι που δεν καταλαβαίνετε είσαστε εσείς, που κλαίτε για τις απώλειες εργασίας στα μινι μάρκετ, τα οποία φυσικά ΔΕΝ έχουν υπαλλήλους. Τα δουλεύουν οι της οικογένειας.
Φυσικά έχουν υπαλλήλους. Το μαγαζί μου είναι 70 τ.μ. και έχω 2 υπαλλήλους, με μηνιαίο κόστος 1000 ευρώ έκαστος.
Με όσα μάρκετ έχω αλληλεπιδράσει, τα δουλεύουν οι της οικογένειας. Αν εσύ είσαι μόνος σου άλλο καπέλο.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 33114
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 06 Ιούλ 2022, 14:35

Aprilianos έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:46

Στο πουτσο μου το τι είσαι βέβαιος ή όχι. Οι σχολές των σωμάτων ασφαλείας είναι περιζητητες και πρέπει να γράψεις πολύ καλά για να μπεις. Εννοείται ότι θα κάνουν εγγόνια με .. ομοιδεατες οι κόρες μου. Αν είσαι κατά της τεκνοποιησης τότε εφάρμοσε το από τη δική σου οικογένεια. Ο στρατός και η αστυνομία δεν σε πληρώνουν τσάμπα.
χρειαζεται να γραψεις καλα, οχι γιατι δε σε θελουν αμα δεν εισαι εξυπνος, αλλα γιατι η πληρωμενη λουφα εχει μεγαλη ζητηση, ειναι πολλοι οι τεμπεληδες.

ειδικα γυναικες στα σωματα ασφαλειας, οπου πιθανοτατα θα μπουν σε κανα γραφειο και οχι σε μαχιμη υπηρεσια, ειναι η επιτομη του παρασιτισμου.

και οταν κανουν παιδια, λειπουν 2χρονακια χαλαρα, παιρνεουν και νωριτερα συνταξη, και αυτα τα πληρωνουν οι αλλες γυναικες που δεν παιρνουν ουτε μερα αδεια οταν κανουν παιδι, οπως οι εε.

ο στρατος και η αστυνομια, πληρωνουν πολλους τσαμπα. πολυ περισσοτερο γυναικες, ελαχιστες κανουν αληθινη δουλεια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Aprilianos
Δημοσιεύσεις: 5587
Εγγραφή: 26 Ιουν 2020, 20:06

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aprilianos » 06 Ιούλ 2022, 14:40

Ασέβαστος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 14:35
Aprilianos έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:46

Στο πουτσο μου το τι είσαι βέβαιος ή όχι. Οι σχολές των σωμάτων ασφαλείας είναι περιζητητες και πρέπει να γράψεις πολύ καλά για να μπεις. Εννοείται ότι θα κάνουν εγγόνια με .. ομοιδεατες οι κόρες μου. Αν είσαι κατά της τεκνοποιησης τότε εφάρμοσε το από τη δική σου οικογένεια. Ο στρατός και η αστυνομία δεν σε πληρώνουν τσάμπα.
χρειαζεται να γραψεις καλα, οχι γιατι δε σε θελουν αμα δεν εισαι εξυπνος, αλλα γιατι η πληρωμενη λουφα εχει μεγαλη ζητηση, ειναι πολλοι οι τεμπεληδες.

ειδικα γυναικες στα σωματα ασφαλειας, οπου πιθανοτατα θα μπουν σε κανα γραφειο και οχι σε μαχιμη υπηρεσια, ειναι η επιτομη του παρασιτισμου.

και οταν κανουν παιδια, λειπουν 2χρονακια χαλαρα, παιρνεουν και νωριτερα συνταξη, και αυτα τα πληρωνουν οι αλλες γυναικες που δεν παιρνουν ουτε μερα αδεια οταν κανουν παιδι, οπως οι εε.

ο στρατος και η αστυνομια, πληρωνουν πολλους τσαμπα. πολυ περισσοτερο γυναικες, ελαχιστες κανουν αληθινη δουλεια.
θέλει ικανότητες για να γράψεις 18 στα μαθηματικά στις πανελλήνιες. Είσαι μισογυνης

Άβαταρ μέλους
Parrot
Δημοσιεύσεις: 7096
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2019, 19:48

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 06 Ιούλ 2022, 14:43

Ασέβαστος έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 14:35
Aprilianos έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 09:46

Στο πουτσο μου το τι είσαι βέβαιος ή όχι. Οι σχολές των σωμάτων ασφαλείας είναι περιζητητες και πρέπει να γράψεις πολύ καλά για να μπεις. Εννοείται ότι θα κάνουν εγγόνια με .. ομοιδεατες οι κόρες μου. Αν είσαι κατά της τεκνοποιησης τότε εφάρμοσε το από τη δική σου οικογένεια. Ο στρατός και η αστυνομία δεν σε πληρώνουν τσάμπα.
χρειαζεται να γραψεις καλα, οχι γιατι δε σε θελουν αμα δεν εισαι εξυπνος, αλλα γιατι η πληρωμενη λουφα εχει μεγαλη ζητηση, ειναι πολλοι οι τεμπεληδες.

ειδικα γυναικες στα σωματα ασφαλειας, οπου πιθανοτατα θα μπουν σε κανα γραφειο και οχι σε μαχιμη υπηρεσια, ειναι η επιτομη του παρασιτισμου.

και οταν κανουν παιδια, λειπουν 2χρονακια χαλαρα, παιρνεουν και νωριτερα συνταξη, και αυτα τα πληρωνουν οι αλλες γυναικες που δεν παιρνουν ουτε μερα αδεια οταν κανουν παιδι, οπως οι εε.

ο στρατος και η αστυνομια, πληρωνουν πολλους τσαμπα. πολυ περισσοτερο γυναικες, ελαχιστες κανουν αληθινη δουλεια.
Ο στρατός (όπως και η αστυνομία) έχει μεγάλο όγκο γραφειοκρατικών εργασιών.. Οπότε κάποιοι πρέπει να την κάνουν και αυτη την δουλειά..

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 13731
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 06 Ιούλ 2022, 14:45

Aprilianos έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 00:05
Πασιφάη έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:19
Aprilianos έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 13:42
Εγώ ήμουν στην ΟΑ πριν βγω στη σύνταξη μαζί με τη γυναίκα μου. Κατάφερα να περάσει μια μου κόρη στη σχολή αστυφύλακας. Τη μικρή θέλω να τη χώσω στο στρατό. Μόνο το δημόσιο δίνει εργασιακή ασφάλεια και ιδίως τα σώματα ασφαλείας
Και για πες μας λίγο ρε συ, γιαλαντζί Εθνκιστή που αντί για ''δόντι'', έχεις ''χαυλιόδοντα''. Γιατί σκούζεις για τις εκάστοτε κυβερνήσεις που διόρισαν τη μεγάλη κόρη σου και θες να ''χώσεις'' και τη μικρη, ''κάτω απ'το τραπέζι;''
Τί ακριβώς θες να αλλάξεις στον τόπο όταν εσύ ο ίδιος παραμένεις στη νοοτροπία που μας γάμησε;
Θεωρώ πως θα'πρεπε να ντρέπεσαι που ποστάρεις. Ενώ εσύ είσαι μέσα σ'αυτούς που συντηρούν τη βρωμιά και τη δυσωδία.
Η μεγάλη μου κόρη είναι 19 χρόνων και πέρασε με πανελλήνιες στην αστυνομία. Η μικρή μου στοχεύει στη σχολές υπαξιωματικων της αρέσει η γυμναστική αλλά οι γυμναστές δεν διορίζονται εύκολα οπότε καλύτερα ο στρατός. Το 1982 όταν ήμουν νέος ήταν μια άλλη εποχή. Και οι εθνικιστές πρέπει να επιβιώσουμε
Κατ'αρχάς, να χαίρεσαι τα παιδιά σου. Τίμια.
Το τι μας τσαμπουνάς εδώ μέσα για ''χωσίματα'' και καταφερτζίδικες πρακτικές, το αφήνω ασχολίαστο. Διότι συντηρείς το γαμωσύστημα που μας έχει φτάσει στον πάτο. Πρέπει να σου επισημάνω δε, πως δεν δουλεύει πια η καραμέλα του γαμάτου Έλληνα πατριώτη, πολλώ δε μάλλον με τον φόντο το δικό σου. Είσαι αυτό που απεχθάνομαι σαν πρότυπο γονέα.
Και για να σε προλάβω, ίσως εγώ να αγαπώ την Πατρίδα μου περισσότερο, πασχίζοντας για το καλλίτερο. Όσο υπάρχουν τύποι σαν και του λόγου σου, που προσπαθούν να μας γυρίσουν στη λήθη και στις μεσαιωνικές πρακτικές, θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους.
Έχεις περάσει από διάφορα άλλα κράτη ανά τον κόσμο ενδεχομένως για να διακοπάρεις. Αν το έχεις όντως πράξει, προφανώς το έκανες με την μορφή του τουρίστα, ουχί του ταξιδιώτη. Αν όχι, μόκο και δεν σε παίρνει, διότι ΕΓΩ προσωπικά αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τον όρο του πρόσφυγα και αλλιώς του εγκληματία που μπορεί να ελεγχθεί. Μην τα συγχέουμε.
Αν σε ενοχλούν οι ομοφυλόφιλοι, πόσο στα αποτέτοια μας ρε φίλε. Αποδέξου το και προχώρησε τη ζωάρα σου.

Συμπερασματικά, σαφώς και θα πρέπει να επιβιώσετε κι εσείς τα εθνίκια. Σ'εναν θεσπέσιο καραγκιόζ- μπερντέ που θα σας έχει ετοιμάσει σύσσωμη η κοινωνία. Μέχρις εκεί κι ευχαριστώ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Aprilianos
Δημοσιεύσεις: 5587
Εγγραφή: 26 Ιουν 2020, 20:06

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aprilianos » 06 Ιούλ 2022, 14:50

Πασιφάη έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 14:45
Aprilianos έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 00:05
Πασιφάη έγραψε:
05 Ιούλ 2022, 14:19


Και για πες μας λίγο ρε συ, γιαλαντζί Εθνκιστή που αντί για ''δόντι'', έχεις ''χαυλιόδοντα''. Γιατί σκούζεις για τις εκάστοτε κυβερνήσεις που διόρισαν τη μεγάλη κόρη σου και θες να ''χώσεις'' και τη μικρη, ''κάτω απ'το τραπέζι;''
Τί ακριβώς θες να αλλάξεις στον τόπο όταν εσύ ο ίδιος παραμένεις στη νοοτροπία που μας γάμησε;
Θεωρώ πως θα'πρεπε να ντρέπεσαι που ποστάρεις. Ενώ εσύ είσαι μέσα σ'αυτούς που συντηρούν τη βρωμιά και τη δυσωδία.
Η μεγάλη μου κόρη είναι 19 χρόνων και πέρασε με πανελλήνιες στην αστυνομία. Η μικρή μου στοχεύει στη σχολές υπαξιωματικων της αρέσει η γυμναστική αλλά οι γυμναστές δεν διορίζονται εύκολα οπότε καλύτερα ο στρατός. Το 1982 όταν ήμουν νέος ήταν μια άλλη εποχή. Και οι εθνικιστές πρέπει να επιβιώσουμε
Κατ'αρχάς, να χαίρεσαι τα παιδιά σου. Τίμια.
Το τι μας τσαμπουνάς εδώ μέσα για ''χωσίματα'' και καταφερτζίδικες πρακτικές, το αφήνω ασχολίαστο. Διότι συντηρείς το γαμωσύστημα που μας έχει φτάσει στον πάτο. Πρέπει να σου επισημάνω δε, πως δεν δουλεύει πια η καραμέλα του γαμάτου Έλληνα πατριώτη, πολλώ δε μάλλον με τον φόντο το δικό σου. Είσαι αυτό που απεχθάνομαι σαν πρότυπο γονέα.
Και για να σε προλάβω, ίσως εγώ να αγαπώ την Πατρίδα μου περισσότερο, πασχίζοντας για το καλλίτερο. Όσο υπάρχουν τύποι σαν και του λόγου σου, που προσπαθούν να μας γυρίσουν στη λήθη και στις μεσαιωνικές πρακτικές, θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους.
Έχεις περάσει από διάφορα άλλα κράτη ανά τον κόσμο ενδεχομένως για να διακοπάρεις. Αν το έχεις όντως πράξει, προφανώς το έκανες με την μορφή του τουρίστα, ουχί του ταξιδιώτη. Αν όχι, μόκο και δεν σε παίρνει, διότι ΕΓΩ προσωπικά αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τον όρο του πρόσφυγα και αλλιώς του εγκληματία που μπορεί να ελεγχθεί. Μην τα συγχέουμε.
Αν σε ενοχλούν οι ομοφυλόφιλοι, πόσο στα αποτέτοια μας ρε φίλε. Αποδέξου το και προχώρησε τη ζωάρα σου.

Συμπερασματικά, σαφώς και θα πρέπει να επιβιώσετε κι εσείς τα εθνίκια. Σ'εναν θεσπέσιο καραγκιόζ- μπερντέ που θα σας έχει ετοιμάσει σύσσωμη η κοινωνία. Μέχρις εκεί κι ευχαριστώ.
Ο λαθρολαγνος δεν πιάνεται για πατριώτης. Στην Ελλάδα έρχονται έποικοι από χώρες που δεν έχουν πόλεμο και το παίζουν πρόσφυγες. Ναι έχω ταξιδέψει πολύ με την ΟΑ όπως και η γυναικα μου.

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7970
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 06 Ιούλ 2022, 15:27

Οι καλύτερες αστυνομικές σειρές πάντως είναι με γυναίκες ντετέκτιβ. :)
Έχω συγγενή κοπέλα, που πέρασε στην ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας) με 19,5+ , έμεινε ένα εξάμηνο και έφυγε, πριν αρκετά χρόνια. Είναι πια ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ.

Άβαταρ μέλους
Aprilianos
Δημοσιεύσεις: 5587
Εγγραφή: 26 Ιουν 2020, 20:06

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aprilianos » 06 Ιούλ 2022, 15:30

Antares έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 15:27
Οι καλύτερες αστυνομικές σειρές πάντως είναι με γυναίκες ντετέκτιβ. :)
Έχω συγγενή κοπέλα, που πέρασε στην ΣΜΑ (Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας) με 19,5+ , έμεινε ένα εξάμηνο και έφυγε, πριν αρκετά χρόνια. Είναι πια ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ.
Δεν αντέχουν πολλά παιδιά να είναι εσωκλειστα. Κοπέλες βρίσκεις πλεον και στο πεύκο ή τα τεθωρακισμενα.

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7970
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Το πρωτο μινι μαρκετ χωρις υπαλληλους στην Ελλαδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 06 Ιούλ 2022, 16:00

Aprilianos έγραψε:
06 Ιούλ 2022, 15:30

Δεν αντέχουν πολλά παιδιά να είναι εσωκλειστα. Κοπέλες βρίσκεις πλεον και στο πεύκο ή τα τεθωρακισμενα.
Αυτό δεν άντεξε. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το θεωρούμε επιλήψιμο. Δημόσιος τομέας είναι παντού, με την ίδιες διαδικασίες (ακόμη και πρόωρες συντάξεις). Δεν γίνεται στην Ελλάδα κάτι διαφορετικό όσον αφορά τον στρατό ή την αστυνομία.
Αλλού είναι το θέμα του δημοσίου.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών