Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71040
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Ιούλ 2022, 12:52

πατησιωτης έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:44
ΕΥ ΖΑΙΕΙΝ vs EFSYN

:lol:
Gavalas for President! :grfl:

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35290
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 12 Ιούλ 2022, 13:05

xioni έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:47
πατησιωτης έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:22

Το γελοίο του πράγματος είναι βέβαια αυτοί που προσπαθούσαν να πείσουν ότι ήταν οργάνωση "κοινού ποινικού δικαίου"
Βρε βρε! Για πες μας λοιπόν πατησιώτη, ποιοι ήταν αυτοί οι γελοίοι;
Γιατί,νομίζεις ότι έχω πρόβλημα; :lol:
Ολο το πολιτικό σύστημα που αποφάσισε το 1974 να τερματίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έζησε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο.Την εποχή εκείνη έγινε πολύ διαδεδομένη η πεποίθηση ότι εμείς είμαστε τα κορόιδα της Μεσογείου εν σχέσει με τη Γαλλία και την Ιταλία όπου δεν έγινε κανένας εμφύλιος πόλεμος.Φυσικά τη δεκαετία του 40 κανείς δεν ήξερε τη μεταπολεμική εξέλιξη.
Εν πάσει περιπτώσει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνεννοήθηκαν δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί ότι μετά από αυτήν θα γίνει στην Ελλάδα αυτό που έγινε σε Ιταλία και Γσλλία το 1945.Έτσι και συνέβη,το ελληνικό 1974 ήταν το ιταλικό 1945.
Η συμφωνία αυτή όμως άφησε απέξω όσους ήθελαν να συνεχίσουν το μπαμ μπουμ,δηλαδή χουντικούς και διαφωνήσαντες επαναστάτες.Αυτό δημιουργούσε μια επικοινωνιακή δυσκολία στο σύστημα.Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίζεται το ΕΑΜ και να υμνείται η αντίσταση και την ίδια στιγμή να έχουν παραμερισθεί τα μπαμ μπουμ.Αυτοί που ήθελαν να τα συνεχίσουν έπρεπε να βγουν σαλεμένοι,προβοκάτορες ή κοινού ποινικού δικαίου και έτσι τους έβγαλαν όλοι μαζί που συμφώνησαν,Καραμανλής,Παπανδρέου,Φλωράκης και Κύρκος.Ηταν τέτοια η πίεση που δεν τολμούσαν ούτε οι οικογένειες των θυμάτων να καταγγείλουν τους δολοφόνους για αυτό που ήσαν,κομμουνιστές τρομοκράτες.
Οταν πέθαναν οι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης και άλλαξαν οι γενιές βέβαια,η πραγματικότητα άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια.
Στο εξωτερικό φυσικά δεν είχαν τέτοια θέματα.Εκεί προσπαθούν να βγάλουν το ισλάμ θρησκεία ειρήνης και όχι τον κομμουνισμό δημοκρατικό.Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.



Αυτό το βιβλίο κυκλοφορούσε στην Αγγλία και παντού για την οργάνωση με αυτό τον τίτλο.

https://www.politeianet.gr/books/978960 ... mbri-14102

Και το ίδιο βιβλίο στην ελληνική του μετάφραση.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Δημοσιεύσεις: 21282
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:39
Phorum.gr user: Chainis

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 12 Ιούλ 2022, 13:16

georgebi έγραψε:
11 Ιούλ 2022, 20:58
[img]https://i.postimg.cc/MZR0nmFJ/kouf ... webp[/img]
Εικόνα
https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/35 ... ra-kindyno

Από το 2019, η κυβέρνηση Μ. πραγματοποιεί μια σοβαρή και επικίνδυνη στροφή στην εξωτερική πολιτική, επαναφέροντας το δόγμα για τον «Από Βορρά Κίνδυνο». Μια στροφή που σηματοδοτεί χαρακτηριστικά ο χαιρετισμός του υπουργού Αμυνας στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Οι στρατιώτες μας μάτωσαν στο παρελθόν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες και το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον».

Ηταν μια δήλωση βγαλμένη κατευθείαν από το εμφυλιοπολεμικό χρονοντούλαπο του «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» του 1948. Τότε, ακολούθησε η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών να ματώσουν στην Κορέα. Σήμερα, σε ένα απίστευτο déjà vu, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.

Η Ελλάδα έχει ήδη εμπλακεί ως εμπόλεμο κατ’ ουσίαν μέρος στην ουκρανική σύγκρουση. Μέσα από το πυκνό πλέγμα των επιθετικών στρατιωτικών βάσεων, μέσα από τις στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας που παραχώρησε η κυβέρνηση Μ. –άνευ όρων και επ’ αόριστον– στις ΗΠΑ, με την αποικιακή συμφωνία του 2019 για τις βάσεις.

Η κυβέρνηση Μ. αλλάζει το αμυντικό δόγμα, αλλάζει τη διάταξη των ένοπλων δυνάμεων με μέτωπο προς Βορρά, αλλάζει την πολιτική των εξοπλισμών, αγοράζοντας πανάκριβα οπλικά συστήματα που εξυπηρετούν την επίθεση στο Βορρά, απογυμνώνει την άμυνα των νησιών για να στέλνει στο μέτωπο του Βορρά κρίσιμα οπλικά συστήματα. Ο υπουργός Αμυνας αποκάλυψε αυτήν την αναδιάταξη του στρατού, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πρωτοφανή επίθεση στους στρατιωτικούς που φαίνεται να διαφωνούν, κατηγορώντας τους για έλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης.

Η κυβέρνηση Μ. προσπαθεί να πείσει ότι αυτή η απόλυτη συστράτευση με τις ΗΠΑ θα εξασφαλίσει μια ευνοϊκή στάση τους στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Ακόμη κι αν το πίστεψαν –και προσωπικά πιστεύω ότι ποτέ δεν το πίστεψαν- διαψεύστηκαν για μια ακόμη φορά με το διπλωματικό στραπάτσο στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου το πάγιο «βρείτε τα» ήταν η μόνη και μόνιμη απάντηση που πήρανε απέναντι στη ρητορική του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας, που απειλεί σήμερα με «την καταστροφή του ελληνικού λαού».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που διαψεύδονται οι προσδοκίες αυτών που σκύβουν υπάκουοι στα ξένα συμφέροντα. Το ίδιο συνέβη και το 1997, με τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Τότε που η κυβέρνηση Σημίτη, κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ, δεσμεύτηκε να μην ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, στη λογική ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Επένδυε κι αυτή, προσδοκώντας την προστασία των ΗΠΑ στο υπάκουο «καλό παιδί». Και παραιτήθηκε από την υπεράσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, αφήνοντας ανοικτό το χώρο στην επέκταση των απαιτήσεων της Τουρκίας, που γιγαντώνονται σήμερα με το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, τη διεκδίκηση του μισού Αιγαίου και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών.

Κι αν η κυβέρνηση Σημίτη άφησε ανοιχτό πολιτικό - διπλωματικό χώρο, η κυβέρνηση Μ. με το νέο αμυντικό δόγμα και την ιδιόμορφη αντίληψη του ίδιου του Μ. για την εξωτερική πολιτική, αφήνει ανοιχτό χώρο και στο πεδίο. Επικίνδυνες καταστάσεις διαμορφώνονται ήδη και η επιμονή της κυβέρνησης Μ. σε παρακλήσεις προς τις ΗΠΑ για την τιμωρία του παραβάτη του Διεθνούς Δίκαιου, θα φέρουν τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε στην Κύπρο, στα Ιμια και στις υπόλοιπες γκρίζες ζώνες. Γιατί, για τις ΗΠΑ, ο χώρος Ελλάδα -Τουρκία είναι ενιαίος, τους είναι αδιάφορα τα ενδιάμεσα σύνορα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στραφούν εναντίον μιας χώρας, που αναβαθμίζεται συνεχώς γεωπολιτικά, για χάρη μιας χώρας σταθερά υποτακτικής και δεδομένης.

Δεν είναι άμοιρο και χωριστό το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία που θα ’θελε χιλιάδες σελίδες ανάλυσης και όχι λίγα λόγια μόνο που χωρούν σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν μπορούμε να μιλάμε σαν η παγκόσμια ιστορία να άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου. Σαν να μη φαινόταν ότι οργανωνόταν συστηματικά η περίσφιξη της Ρωσίας (αλλά και της Κίνας) με ένα πυκνό σύστημα στρατιωτικών βάσεων, που φτιάχνουν κλοιό από τη Βαλτική μέχρι την Τουρκία. Σαν να μη υπάρχει σταθερά από δεκαετίες, το στρατηγικό σχέδιο της συντριβής της, όπως το περιέγραψε πολύ καλά, εδώ και 25 χρόνια, όχι κάποιος παλαιοκομμουνιστής, αλλά ο κορυφαίος γεωστρατηγικός των ΗΠΑ, ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι: «Οι ΗΠΑ πρέπει να κατακτήσουν τη Ρωσία ή να την κατακερματίσουν και πρέπει να εμποδίσουν με κάθε τρόπο το ευρωπαϊκό κεφάλαιο να συνδεθεί στενά με τους πλούσιους φυσικούς πόρους της Ρωσίας», ενώ «προφητικά» αποδίδει από τότε ένα ρόλο-κλειδί για τη διαδικασία αυτή, στην Ουκρανία.

Δεν θα σταθώ στο αυτονόητο, ότι είναι ένας πόλεμος με ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Ομως αυτή η γενική αλήθεια δεν μπορεί να μη λαβαίνει υπόψη τα ιδιαίτερα διακυβεύματα αυτής της σύγκρουσης και μέσα σ’ αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά του ρώσικου (και του κινεζικού) κεφαλαίου, που από τη φύση τους δεν ωφελούνται από την παγκόσμια αστάθεια καθώς χρειάζονται σταθερές κρατικές δομές για να μπορούν να αναπτυχθούν.

Ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ειδικά για την περιοχή μας, ενώ οι ΗΠΑ αδιαφορούν για τα ενδιάμεσα σύνορα, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο στην περιοχή, για τη Ρωσία είναι αναγκαία η διατήρηση των συνόρων, γιατί δεν μπορεί να θέλει μια ισχυρή Τουρκία που θα ελέγχει εκτός από τα στενά, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Είναι πραγματικά γελοία η φιλολογία για την απομονωμένη Τουρκία. Αντίθετα είναι η Ελλάδα αυτή που σήμερα, με τον δουλικό φιλοαμερικανισμό της κυβέρνησης Μ. απομονώνεται από όλους τους μεγάλους γεωπολιτικούς παίκτες, Ρωσία, Κίνα, Ιράν κ.ά.

Απομονώνεται μαζί και από τους λαούς εκείνους, που παραδοσιακά, επί δεκαετίες, στάθηκε στο πλευρό τους ο ελληνικός λαός, με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης, τον Κουρδικό και τον Παλαιστινιακό, που σήμερα αφήνονται στη μοίρα τους, καταχωρημένοι πια με τη βούλα και της Ε.Ε., ως «τρομοκράτες».


[img]https://i.postimg.cc/wMdmXnG8/919d ... .jpg[/img]
Είδα τον τίτλο και διάβασα μέχρι την 5η σειρά που λέει για τον από βορά κίνδυνο την ώρα που όλη η εξωτερική και αμυντική πολιτική ασχολείται (δικαιολογημενα) με την Τουρκία.
Αριστερός είναι, δεν έχω απαιτήσεις αλλά δεν θα χάσω ούτε μισό λεπτό πάρα πάνω.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
georgebi
Δημοσιεύσεις: 21315
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 12 Ιούλ 2022, 13:22

Chainis έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:16
georgebi έγραψε:
11 Ιούλ 2022, 20:58
Είδα τον τίτλο και διάβασα μέχρι την 5η σειρά που λέει για τον από βορά κίνδυνο την ώρα που όλη η εξωτερική πολιτική ασχολείται (δικαιολογημενα) με την Τουρκία.
Αριστερός είναι, δεν έχω απαιτήσεις αλλά δεν θα χάσω ούτε μισό λεπτό πάρα πάνω.
Ίσως έχεις προσέξει πως ότι αναδημοσιεύω το ''καλλωπίζω'' με υπογραμμίσεις, ιμόσιονς κ.λ.π.

Σ αυτό δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά :oops:

Μάντεψε γιατί... :roll:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
adon99
Δημοσιεύσεις: 4605
Εγγραφή: 06 Μαρ 2020, 10:56

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 12 Ιούλ 2022, 13:22

Φανταζομαι η εφ συν θα δημοσιευσει κειμενο του λαγου ε?
Ο οποιος δεν σκοτωσε και κανεναν

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71040
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Ιούλ 2022, 13:25

πατησιωτης έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:05
xioni έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:47
πατησιωτης έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:22

Το γελοίο του πράγματος είναι βέβαια αυτοί που προσπαθούσαν να πείσουν ότι ήταν οργάνωση "κοινού ποινικού δικαίου"
Βρε βρε! Για πες μας λοιπόν πατησιώτη, ποιοι ήταν αυτοί οι γελοίοι;
Γιατί,νομίζεις ότι έχω πρόβλημα; :lol:
Ολο το πολιτικό σύστημα που αποφάσισε το 1974 να τερματίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έζησε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο.Την εποχή εκείνη έγινε πολύ διαδεδομένη η πεποίθηση ότι εμείς είμαστε τα κορόιδα της Μεσογείου εν σχέσει με τη Γαλλία και την Ιταλία όπου δεν έγινε κανένας εμφύλιος πόλεμος.Φυσικά τη δεκαετία του 40 κανείς δεν ήξερε τη μεταπολεμική εξέλιξη.
Εν πάσει περιπτώσει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνεννοήθηκαν δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί ότι μετά από αυτήν θα γίνει στην Ελλάδα αυτό που έγινε σε Ιταλία και Γσλλία το 1945.Έτσι και συνέβη,το ελληνικό 1974 ήταν το ιταλικό 1945.
Η συμφωνία αυτή όμως άφησε απέξω όσους ήθελαν να συνεχίσουν το μπαμ μπουμ,δηλαδή χουντικούς και διαφωνήσαντες επαναστάτες.Αυτό δημιουργούσε μια επικοινωνιακή δυσκολία στο σύστημα.Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίζεται το ΕΑΜ και να υμνείται η αντίσταση και την ίδια στιγμή να έχουν παραμερισθεί τα μπαμ μπουμ.Αυτοί που ήθελαν να τα συνεχίσουν έπρεπε να βγουν σαλεμένοι,προβοκάτορες ή κοινού ποινικού δικαίου και έτσι τους έβγαλαν όλοι μαζί που συμφώνησαν,Καραμανλής,Παπανδρέου,Φλωράκης και Κύρκος.Ηταν τέτοια η πίεση που δεν τολμούσαν ούτε οι οικογένειες των θυμάτων να καταγγείλουν τους δολοφόνους για αυτό που ήσαν,κομμουνιστές τρομοκράτες.
Οταν πέθαναν οι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης και άλλαξαν οι γενιές βέβαια,η πραγματικότητα άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια.
Στο εξωτερικό φυσικά δεν είχαν τέτοια θέματα.Εκεί προσπαθούν να βγάλουν το ισλάμ θρησκεία ειρήνης και όχι τον κομμουνισμό δημοκρατικό.Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.



Αυτό το βιβλίο κυκλοφορούσε στην Αγγλία και παντού για την οργάνωση με αυτό τον τίτλο.

https://www.politeianet.gr/books/978960 ... mbri-14102

Και το ίδιο βιβλίο στην ελληνική του μετάφραση.
Έτσι ακριβώς. Η μεταπολίτευση ακολούθησε το πολιτικαλικορεκτίστικο πλαίσιο για το κκε, που ακολούθησε και η Ευρώπη για το ισλάμ, πριν καν γίνει γνωστός ο πολιτικαλικορεκτισμός και τα σχετικά κάνσελς.
Gavalas for President! :grfl:

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35290
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 12 Ιούλ 2022, 13:35

ΓΑΛΗ έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:25
Έτσι ακριβώς. Η μεταπολίτευση ακολούθησε το πολιτικαλικορεκτίστικο πλαίσιο για το κκε, που ακολούθησε και η Ευρώπη για το ισλάμ, πριν καν γίνει γνωστός ο πολιτικαλικορεκτισμός και τα σχετικά κάνσελς.
Της βγήκε όμως με μικρές απώλειες διότι κατέρρευσε το ανατολικό μπλοκ και τώρα ο Κουφοντίνας ψάχνει για από βορρά κίνδυνο στο Ντονμπάς.

xioni
Δημοσιεύσεις: 1606
Εγγραφή: 11 Φεβ 2020, 23:30

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni » 12 Ιούλ 2022, 13:41

πατησιωτης έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:05
xioni έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:47
πατησιωτης έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 12:22

Το γελοίο του πράγματος είναι βέβαια αυτοί που προσπαθούσαν να πείσουν ότι ήταν οργάνωση "κοινού ποινικού δικαίου"
Βρε βρε! Για πες μας λοιπόν πατησιώτη, ποιοι ήταν αυτοί οι γελοίοι;
Γιατί,νομίζεις ότι έχω πρόβλημα; :lol:
Ολο το πολιτικό σύστημα που αποφάσισε το 1974 να τερματίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έζησε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο.Την εποχή εκείνη έγινε πολύ διαδεδομένη η πεποίθηση ότι εμείς είμαστε τα κορόιδα της Μεσογείου εν σχέσει με τη Γαλλία και την Ιταλία όπου δεν έγινε κανένας εμφύλιος πόλεμος.Φυσικά τη δεκαετία του 40 κανείς δεν ήξερε τη μεταπολεμική εξέλιξη.
Εν πάσει περιπτώσει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνεννοήθηκαν δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί ότι μετά από αυτήν θα γίνει στην Ελλάδα αυτό που έγινε σε Ιταλία και Γσλλία το 1945.Έτσι και συνέβη,το ελληνικό 1974 ήταν το ιταλικό 1945.
Η συμφωνία αυτή όμως άφησε απέξω όσους ήθελαν να συνεχίσουν το μπαμ μπουμ,δηλαδή χουντικούς και διαφωνήσαντες επαναστάτες.Αυτό δημιουργούσε μια επικοινωνιακή δυσκολία στο σύστημα.Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίζεται το ΕΑΜ και να υμνείται η αντίσταση και την ίδια στιγμή να έχουν παραμερισθεί τα μπαμ μπουμ.Αυτοί που ήθελαν να τα συνεχίσουν έπρεπε να βγουν σαλεμένοι,προβοκάτορες ή κοινού ποινικού δικαίου και έτσι τους έβγαλαν όλοι μαζί που συμφώνησαν,Καραμανλής,Παπανδρέου,Φλωράκης και Κύρκος.Ηταν τέτοια η πίεση που δεν τολμούσαν ούτε οι οικογένειες των θυμάτων να καταγγείλουν τους δολοφόνους για αυτό που ήσαν,κομμουνιστές τρομοκράτες.
Οταν πέθαναν οι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης και άλλαξαν οι γενιές βέβαια,η πραγματικότητα άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια.
Στο εξωτερικό φυσικά δεν είχαν τέτοια θέματα.Εκεί προσπαθούν να βγάλουν το ισλάμ θρησκεία ειρήνης και όχι τον κομμουνισμό δημοκρατικό.Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.



Αυτό το βιβλίο κυκλοφορούσε στην Αγγλία και παντού για την οργάνωση με αυτό τον τίτλο.

https://www.politeianet.gr/books/978960 ... mbri-14102

Και το ίδιο βιβλίο στην ελληνική του μετάφραση.
Με λίγα λόγια δέχεσαι ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος. Ευχαριστώ.


Εμπεδοκλής
Δημοσιεύσεις: 21343
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 12 Ιούλ 2022, 13:45

Η στιγμή που συνειδητοποιεί κανείς ότι ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει περισσότερους Τούρκους από όλους τους τουρκοφάγους μαζί.

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3338
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 12 Ιούλ 2022, 13:49

Πόσο πάτο να ξύσει η efsyn, έχει καταντήσει βαρετό πλέον.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος
Δημοσιεύσεις: 4981
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:26

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 12 Ιούλ 2022, 13:49

Ενας από τους λόγους που δεν ψηφίζω αριστερά είναι η ανοχή που δείχνει σε τρομοκράτες και ακραία στοιχεία.
Μάλλον να χάσει έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη συνέντευξη παρά να κερδίσει.

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 12 Ιούλ 2022, 13:51

Ίακχος έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:49
Ενας από τους λόγους που δεν ψηφίζω αριστερά είναι η ανοχή που δείχνει σε τρομοκράτες και ακραία στοιχεία.
Μάλλον να χάσει έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη συνέντευξη παρά να κερδίσει.
Πού κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ με το τι δημοσιεύει η εφσυν; Δεν είναι κομματική του εφημερίδα και δημοσιεύει γενικά οτιδήποτε τοποθετείται στην αριστερά, κακώς εν προκειμένω. Ο κουφοντινας είναι αριστεροεθνικιστης.

Άβαταρ μέλους
georgebi
Δημοσιεύσεις: 21315
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 12 Ιούλ 2022, 13:54

Highlander έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:51
Ίακχος έγραψε:
12 Ιούλ 2022, 13:49
Ενας από τους λόγους που δεν ψηφίζω αριστερά είναι η ανοχή που δείχνει σε τρομοκράτες και ακραία στοιχεία.
Μάλλον να χάσει έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη συνέντευξη παρά να κερδίσει.
Πού κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ με το τι δημοσιεύει η εφσυν; Δεν είναι κομματική του εφημερίδα και δημοσιεύει γενικά οτιδήποτε τοποθετείται στην αριστερά, κακώς εν προκειμένω. Ο κουφοντινας είναι αριστεροεθνικιστης.

Εικόνα

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Δημοσιεύσεις: 9221
Εγγραφή: 04 Αύγ 2018, 01:00
Phorum.gr user: Seleykos
Τοποθεσία: Sapan

Re: Βαρυσήμαντο άρθρο του Δ.Κουφοντίνα για τα εθνικά μας θέματα, σήμερα στην ΕΦΣΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 12 Ιούλ 2022, 13:55

Ο Κουφοντίνας έκανε γαργάρα την συμφωνία των Πρεσπών όπου η Ελλάδα έδωσε κωλαράκι για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ επι ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών