Μήπως εχεις και μάτια στο πλάι του κεφαλιού, και όχι στο κέντρο, σαν τα πουλιά?vag_el έγραψε: ↑19 Ιούλ 2022, 20:32τι με ρωτάς τώρα ,πώς θέλεις να το ξέρω αυτό?Πάντως απ΄ό,τι λένε οι επιστημονικές μελέτες ,κυνόδοντες δεν έχω,νύχια αρπακτικού δεν έχω ,ό,τι κατάλαβες κατάλαβα κι εγώGherschaagk έγραψε: ↑19 Ιούλ 2022, 20:30Σε ξέρω εσένα.
Δεν απαντάς όμως. Ήσουν βιγκαν από την ώρα που γεννήθηκες;
ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Να προσθέσω ότι τα δόντια στους σκελετούς αγροτών έχουν περισσότερη τερηδόνα από αυτά των κυνηγών/ τροφοσυλλεκτών.Keyser Soze έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 01:411) Τι είναι οι Daidzein, Glycetein & Genestein που βρίσκονται στην σόγια ;) tip μιμούνται κάποια συγκεκριμένη γυναικεία ορμόνη σαν άλλο Bisphenol A ;)
2) Γιατι η ανθρωπότητα πριν 12.000 χρόνια όταν έγινε η μετάβαση από κυνηγός-συλλέκτης σε αγρότης έχασε σε 2 γενεές παγκόσμιος 20 εκατοστά ύψος και μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής και όχι μόνο ;)
3) πόσο ΨΕΚ ειναι αυτοί που νομίζουν ότι ΔΕΝ είμαστε παμφαγοι ...
Οι vegetarians ή/και vegans που συμμετέχουν, γιατί έπαθαν επιλεκτική τυφλίτιδα σε αυτό το ποστ;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 20 Ιούλ 2022, 10:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ο βεγκανισμός είναι ψυχική νόσος και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ρε συ vag_el, προσωπικά ούτε κι εγώ δέχομαι τη θέση σου περί Βιγκανισμού. Θεωρώ πως η ισορροπία στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.
Απο κει και μετά, σε επίπεδο μαλακίας και συμπεριφορών, μην ασχολείσαι ιδιαίτερα, με τον μινάρα Λακεδαιμόνιο παντογνώστη Άγι, ( μπαλόνια μας τα έχεις κάνει με την τόση αντρίλα..
), ή με τον Χιόνη που χλευάζει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, απλά και μόνο για να την πει και να κουρελιάσει τον συνομιλητή του. Σου είπα, χρειάζεται γερό στομάχι. Ο Βόλκ είναι καλό παλληκάρι, αλλά παρασύρεται για να ενσωματωθεί κάπως. 
Έχω δε την αίσθηση πως τους τελευταίους μήνες εδώ μέσα, υπάρχει μια εσάνς κεκαλυμμένης οργής που κάποια στιγμή θα σκάσει πολύ άσχημα. Μένει να δούμε πόσοι θα πάρουνε πούλο με κανα ''μπανάκι'' καλοκαιρινό.
Είπαμε. Θα μάθεις εν καιρώ.
Υ.γ. Μια χαρά έγραψες τη λέξη ''συμπόνοια''. Έτσι την μάθαμε στα μικράτα μας, έτσι την χρησιμοποιούμε. Και σ'όποιον αρέσει. Χεστήκαμε που θα απλουστεύσουμε την Γλώσσα μας, επειδή κάποιοι ειδήμονες της κακιάς ώρας, έχουν άλλην άποψη.
Απο κει και μετά, σε επίπεδο μαλακίας και συμπεριφορών, μην ασχολείσαι ιδιαίτερα, με τον μινάρα Λακεδαιμόνιο παντογνώστη Άγι, ( μπαλόνια μας τα έχεις κάνει με την τόση αντρίλα..

Έχω δε την αίσθηση πως τους τελευταίους μήνες εδώ μέσα, υπάρχει μια εσάνς κεκαλυμμένης οργής που κάποια στιγμή θα σκάσει πολύ άσχημα. Μένει να δούμε πόσοι θα πάρουνε πούλο με κανα ''μπανάκι'' καλοκαιρινό.

Υ.γ. Μια χαρά έγραψες τη λέξη ''συμπόνοια''. Έτσι την μάθαμε στα μικράτα μας, έτσι την χρησιμοποιούμε. Και σ'όποιον αρέσει. Χεστήκαμε που θα απλουστεύσουμε την Γλώσσα μας, επειδή κάποιοι ειδήμονες της κακιάς ώρας, έχουν άλλην άποψη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Διαφωνώ.
Έχει σχέση με τον πόνο και όχι τον νου, όπως υπόνοια / ομόνοια / διχόνοια.
https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=69242.0
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
δεν είναι τυχαίο ότι στον παράδεισο δεν τρώνε τίποτα (σύμφωνα με τη θρησκεία)
οποτε οτι και να φας ειναι αμαρτία
οποτε οτι και να φας ειναι αμαρτία
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
θα σου απαντουσα καταλληλα αλλα φοβαμαι μην με βαρεσειςΠασιφάη έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 13:18Ρε συ vag_el, προσωπικά ούτε κι εγώ δέχομαι τη θέση σου περί Βιγκανισμού. Θεωρώ πως η ισορροπία στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.
Απο κει και μετά, σε επίπεδο μαλακίας και συμπεριφορών, μην ασχολείσαι ιδιαίτερα, με τον μινάρα Λακεδαιμόνιο παντογνώστη Άγι, ( μπαλόνια μας τα έχεις κάνει με την τόση αντρίλα..), ή με τον Χιόνη που χλευάζει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, απλά και μόνο για να την πει και να κουρελιάσει τον συνομιλητή του. Σου είπα, χρειάζεται γερό στομάχι. Ο Βόλκ είναι καλό παλληκάρι, αλλά παρασύρεται για να ενσωματωθεί κάπως.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ναι τρωω. Γιατι να μην τρωω;
Μα δεν έβαλα το νήμα για να σας άλλαξω την άποψη.Διαφορετικοί άνθρωποι είμαστε και ενήλικες Δημοκράτες ,¨οπως θέλει ο καθένας διαχειρίζεται τον εαυτό του .Σαφώς και κρατάτε τη θέση σας και την άποψη σας.Ούτε καν θυμόμουν πως είχα ξαναανοίξει το ίδιο νήμα.Επίσης δεν είμαι Βίγκαν ,είμαι χορτοφάγος.Θεωρώ τον Βιγκανισμό πολύ ακραίο ,κι εδώ που μένω δύσκολο να προμηθευτώ τα καλούδια που ζητάει ο βιγκανισμός.Πασιφάη έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 13:18Ρε συ vag_el, προσωπικά ούτε κι εγώ δέχομαι τη θέση σου περί Βιγκανισμού. Θεωρώ πως η ισορροπία στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.
Απο κει και μετά, σε επίπεδο μαλακίας και συμπεριφορών, μην ασχολείσαι ιδιαίτερα, με τον μινάρα Λακεδαιμόνιο παντογνώστη Άγι, ( μπαλόνια μας τα έχεις κάνει με την τόση αντρίλα..), ή με τον Χιόνη που χλευάζει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του, απλά και μόνο για να την πει και να κουρελιάσει τον συνομιλητή του. Σου είπα, χρειάζεται γερό στομάχι. Ο Βόλκ είναι καλό παλληκάρι, αλλά παρασύρεται για να ενσωματωθεί κάπως.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Δεν μου απάντησες........
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Δεν το βλέπω να καταλήγουμε κάπου,δεν υπάρχει ειλικρίνεια στη συζήτηση.Gherschaagk έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 09:24Κάνε εσύ την αρχή. Πήγαινε και ρώτα κάποια ζώα που είναι για σφάξιμο αν θέλουν και πες μας τι σου είπαν, να μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου.
Ακόμη όμως περιμένω να μου πεις πόσα χρόνια ήσουν παμφάγος πριν γίνεις χορτοφάγος.
Ανακεφαλαιώνοντας, ο άνθρωπος είναι παμφάγος όπως και ο λύκος. Τα αιλουροειδή είναι όλα σαρκοφάγα.
Δεν μου απάντησες ,παρα με χλεύασες ''Κανε εσύ την αρχή''.Εντάξει δε πειράζει.οκ

Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Απάντηση δε πήρα....
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Λοιπόν ,έπρεπε να ζήσει μεχρι τα 100 για να δεχτούμε ότι η χορτοφαγία είναι τρόπος υγιεινής ζωής?hellegennes έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 08:48Ο Αϊνστάιν πέθανε στα 76 του.vag_el έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 01:46
Η πληροφορία της ημέρας λοιπόν για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή του ξεκίνησε να ακολουθεί φανατικά μια χορτοφαγική διατροφή.
Μάλιστα, υπάρχει και ένα δικό του γνωμικό σχετικά με τη χορτοφαγία:
«Τίποτα δεν μπορεί να κάνει τόσο καλό στην υγεία και να αυξήσει τις πιθανότητες της επιβίωσης του είδους μας στη γη, όσο η μετατροπή της διατροφής μας σε χορτοφαγική».
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
Το κάποτε το δέχομαι ,έπρεπε να επιζήσει και σκότωνε ζώα.Σήμερα δε χρειάζεται να κυνηγήσει για να φάει .Τα έχει όλα στο πιάτο του σε 1 ώρα πηγαίνοντας στην Υπεραγορά.Chainis έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 02:07Πλούταρχος.vag_el έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 01:46hellegennes έγραψε: ↑20 Ιούλ 2022, 01:07
Δεν ξέρω αν το είπε αυτό ο Πυθαγόρας, αλλά κι αν το είπε δεν ήταν βιολόγος και έζησε 400 αιώνες πριν.
Στην φύση του ανθρώπου είναι να τρώει κρέας, καθώς αν δεν ήταν δεν θα μπορούσε να το χωνέψει, να το διασπάσει και να το μεταβολίσει. Αλλεργίες στο κρέας είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά στα φυτά είναι τρομερά συχνές. Ο άνθρωπος έχει δόντια φτιαγμένα για να τρώει και κρέας και ρίζες και φρούτα και φυτά και καρπούς. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος είναι παμφάγος από κατασκευής.
ΠΕΡΙ ΚΡΕΟΦΑΓΙΑΣ
Πλούταρχος
«Το ότι δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να τρώει κρέας φαίνεται
κατ' αρχάς από την κατασκευή του σώματος. Δεν υπάρχουν
προτεταμένα χείλη, μυτερά νύχια, κοφτερά δόντια, γερό στομάχι
και θερμή πνοή ικανή να μετατρέψει και να επεξεργαστεί τα βαριά
συστατικά του κρέατος. Αν υποστηρίζεις ότι είσαι φτιαγμένος για
τέτοιου είδους τροφή, πρώτα σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να
φας, από μόνος σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κοπίδι, ρόπαλο ή
πελέκι».
Πυθαγόρας
«Όσο ο άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας
των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και
ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα
σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον
καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και
αγάπη».
Leonardo Da Vinci
«Θα έρθει η εποχή που άνθρωποι όπως εγώ θα κοιτάξουν την
δολοφονία των ζώων όπως τώρα κοιτάνε την δολοφονία
ανθρώπων».
Ο Πλούταρχος το είπε,τέλος πάντων πολλοί διάσημοι και επιφανείς άνθρωποι σ΄αυτον τον κόσμο υποαστηρίζουν την χορτοφαγία ,δε χρειάζεται να είσαι βιολόγος για να καταλάβεις το γιατί
Η πληροφορία της ημέρας λοιπόν για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή του ξεκίνησε να ακολουθεί φανατικά μια χορτοφαγική διατροφή.
Μάλιστα, υπάρχει και ένα δικό του γνωμικό σχετικά με τη χορτοφαγία:
«Τίποτα δεν μπορεί να κάνει τόσο καλό στην υγεία και να αυξήσει τις πιθανότητες της επιβίωσης του είδους μας στη γη, όσο η μετατροπή της διατροφής μας σε χορτοφαγική».
Κάποτε ο άνθρωπος είχε και αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί του ήταν απαραίτητα για να τρώει και κρέας, όπως τα έχουν οι Χιμπατζήδες σήμερα.
Με την φωτιά και το ψήσιμο του κρέατος που γινόταν πιο μαλακό και με τα εργαλεία (μαχαίρια να το κόβει σε μπουκιές) αυτά τα χαρακτηριστικά ατονήσανε και σιγά σιγά τα έχασε όπως έχασε και το τρίχωμα του όταν ανακάλυψε τον τρόπο να φτιάχνει ρούχα.
Πυθαγόρας
Φιλοσοφική καθαρά προσέγγιση του θέματος.
Leonardo Da Vinci
Συναισθηματική προσέγγιση.
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
-