Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?
Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?
Μπορεί στα πρώτα στάδια να δίνανε μόνο γάλα σκόνη.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Κι εγώ αυτό κατάλαβα, ότι πετάει χαρταετό.
Αυτά που γράψαμε εγώ κι ο φόσι σε κάλυψαν καθόλου πάνω στο θέμα;
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
O Πλάτωνας είναι υπερεκτιμημένος και οι ιδέες του γιά τα σκουπίδια: οι "ιδέες" του που και καλά τα επίγεια τείνουν προς αυτές, η Πολιτεία του με τις τάξεις που μένουν αιώνιες και αμετάβλητες, έχουν κάψει πολλά μυαλά. Eτι, τώρα πιστεύουν ότι τα είδη δεν μπορούν να "προκύψουν" το ένα από το άλλο, νέα έθνη δεν δημιουργούνται (και όσα δημιουργούνται είναι "τεχνητά"), η ηθική είναι μία, θεόπνευστη και δεν αλλάζει ποτέ, κ.λ.π.foscilis έγραψε: ↑28 Σεπ 2018, 09:26Η ιστορια του συντηρητικου τροπου σκεψης απο τον αρχετυπικο φασιστα Πλατωνα μεχρι την ταπεινοτητα σουειναι να μη δεχεται αυτο το απλο και μαλλον προδηλο φαινομενο ουτε στην αστροφυσικη ουτε στη γεωλογια ουτε στα ζωα ουτε στις γλωσσες ουτε στα εθνη ουτε πουθενα γιατι σημαινει οτι τα συντηρητικα ιδανικα ειναι μια παιδιαστικη φενακη (οντως ειναι) και οτι δεν υπαρχει τιποτε απολυτο και προαιωνιο παρα μονο η ταση για ριζικη αλλαγη (οντως δεν υπαρχει).
Καλά είπε ο Αριστοτέλης "φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια"
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Συγκλονιστικά νέα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Γιατι ομως μετα τοσα χρονια δεν εχουμε γινει πιο ανθεκτικοι στην πεινα η στην διψα?
Ποιό είναι το πρώτο θηλαστικό; Μπας και ήταν κάτι τέτοιο;

1.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Η θεωρία της εξέλιξης και οι οπαδοί της φανατιζονται το ίδιο με τους θρήσκους που πιστεύουν τα περί θεϊκής προέλευσης.
Φοσι και Λεπορελο,Leporello έγραψε: ↑28 Σεπ 2018, 12:25O Πλάτωνας είναι υπερεκτιμημένος και οι ιδέες του γιά τα σκουπίδια: οι "ιδέες" του που και καλά τα επίγεια τείνουν προς αυτές, η Πολιτεία του με τις τάξεις που μένουν αιώνιες και αμετάβλητες, έχουν κάψει πολλά μυαλά. Eτι, τώρα πιστεύουν ότι τα είδη δεν μπορούν να "προκύψουν" το ένα από το άλλο, νέα έθνη δεν δημιουργούνται (και όσα δημιουργούνται είναι "τεχνητά"), η ηθική είναι μία, θεόπνευστη και δεν αλλάζει ποτέ, κ.λ.π.foscilis έγραψε: ↑28 Σεπ 2018, 09:26Η ιστορια του συντηρητικου τροπου σκεψης απο τον αρχετυπικο φασιστα Πλατωνα μεχρι την ταπεινοτητα σουειναι να μη δεχεται αυτο το απλο και μαλλον προδηλο φαινομενο ουτε στην αστροφυσικη ουτε στη γεωλογια ουτε στα ζωα ουτε στις γλωσσες ουτε στα εθνη ουτε πουθενα γιατι σημαινει οτι τα συντηρητικα ιδανικα ειναι μια παιδιαστικη φενακη (οντως ειναι) και οτι δεν υπαρχει τιποτε απολυτο και προαιωνιο παρα μονο η ταση για ριζικη αλλαγη (οντως δεν υπαρχει).
μπορεί ο Πλάτωνας να είναι για τα σκουπίδια και εσείς οι μάγκες, αν και νομίζω πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.
Εδώ όμως, νομίζω πως εσείς, ή για την ακρίβεια άνθρωποι σαν εσάς, ειστε αυτοί που τα έχετε κάνει μανταρα.
Οι βιολόγοι ορίζουν τι είναι θηλαστικό, δεν μας ήρθε γραπτώς από κάποιο θεό.
Οι ίδιοι οι βιολογοι υποστηρίζουν ότι η πρώτη μορφή ζωής δεν ήταν θηλαστικό.
Αρα τα θηλαστικά εμφανίστηκαν κάποια άλλη στιγμή στη γη.
Και υπήρξε ένα πρώτο πρωτο ζώο που, σύμφωνα με τους βιολόγους ΣΑΣ, πρέπει να το κατατάξουμε στα θηλαστικά.
Αυτό το πρώτο θηλαστικό δεν είχε γονεις θηλαστικά. Γιατί αν ειχε, δεν θα ήταν αυτό το πρώτο.
Για να έχουν ισχύ αυτά που λέτε απαιτείται μια δημιουργική ασαφεια, κατά την οποία, και προκειμένου να σας "βγει" η ιστορια, κάποια ζώα είναι ταυτόχρονα ερπετά και θηλαστικά.
Είναι μαλακια να ορίζω ΕΓΩ ότι η καρέκλα είναι ένα έπιπλο με 4 πόδια για να καθόμαστε και μετά πάλι ΕΓΩ να λέω έλα μωρέ εντάξει και το κούτσουρο είναι καρέκλα και το πουφ και καμιά φορά και το τραπέζι αν καθόμαστε πάνω του.
Είναι μεγάλη μαλακια και δεν μου φταίει κανένας Πλάτωνας. Είτε εγώ θα πρέπει να παραδεχτώ ότι το κούτσουρο , το πουφ και το τραπέζι δεν είναι καρέκλες, είτε εγώ θα πρέπει να αλλάξω τον ορισμό της καρέκλας και να αφαιρέσω το κριτήριο των ποδιών.
Ομοίως αν ένας μαθηματικός έλεγε πως ο αριθμός 1523 διαιρείται και δεν διαιρείται ταυτόχρονα με το 2 , τι θα λέγατε για αυτόν τον μαθηματικό και την επιστημονική του επάρκεια;
Ίσως λοιπόν για αυτό έχετε στην μπούκα τον Πλάτωνα, γιατί κατέδειξε τα μαθηματικά ως την καθαρά επιστημονική επιστήμη επιστημόνων.
Ίσως για αυτό σας χαρακτηρίζουν και ως θολοκουλτουριαριδες, εσάς τους ίδιους, στην πολιτική σφαίρα. Γιατί ναι μεν υπάρχουν νόμοι, αλλά κάποιες φορές δεν χρειάζεται να τους τηρούμε, γιατί ναι μεν απαγορεύεται η παράνομη είσοδος στην χώρα αλλά άνθρωποι είναι κι αυτοί, γιατί νταξει κι η κλοπή απαγορεύεται αλλά έλα μωρέ τώρα νέο παιδί είναι δε θα το ξανακάνει κλπ.
Για εμένα, τον Πλατωνιστη, μπορώ να παίξω ο,τι παιχνίδι θέλετε αρκεί να συμφωνήσουμε από πριν τους κανόνες και αυτοί να μεινουν αμεταβλητοι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.
Αν αρχίστε τα ναι μεν είναι αξιωματικός αλλά μπορεί να πάει κι έτσι γιατί πάντα δίπλα στο άλογο ήταν και εντάξει αυτή είναι μια οριακή φάση δεν θα πηγαίνει πάντα έτσι, να ξέρετε εγώ δεν παίζω.
Σοκαριστικές ηλιθιότητες, και εκτός θέματος.
Από που να το πιάσεις και που να τ' αφήσεις...
Από που να το πιάσεις και που να τ' αφήσεις...
Δεν το γνωρίζω.
Και σε πράγματα που δεν γνωρίζω δεν μπορώ να απαντήσω.
Ειδικά στα πλαίσια του "κάτι τέτοιο θα ταν μωρέ"
Ενώ η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ε;
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Είμαστε ήδη πάρα πολύ βελτιστοποιημένοι ως προς την ενεργειακή μας απόδοση και τη δυνατότητα διατήρησης της ομοιόστασής μας. Αυτό προκύπτει σχεδόν αυτόματα από το γεγονός ότι είμαστε αυτοσυντηρούμενες βιοχημικές αντιδράσεις χαμηλής θερμοκρασίας.
Μπορείς να περπατήσεις από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη με την ενέργεια που σου δίνει ένα χάμπουργκερ. Μια χρυσόμυγα μπορεί να πετάξει 3 ώρες με λίγα μιλιγκράμ νέκταρ.
Δεν υπάρχει μηχάνημα ίδιου βάρους που να μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα. Ούτε καν σαν σχέδιο.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποια απόλυτα όρια που τα βάζει η θερμοδυναμική (δε μπορείς να γίνεις καλύτερος από μια ισοδύναμη μηχανή Καρνώ).
Υπάρχουν επίσης κάποια σχετικά όρια που τα βάζει το περιβάλλον και η προϋπάρχουσα κληρονομιά. Κληρονομικότητα: είναι εύκολο ας πούμε οι άνθρωποι να πάψουν να ιδρώνουν (γεγονός που θα περιόριζε δραματικά τις ανάγκες τους για νερό) ή να αποκτήσουν εκτοθερμικό μεταβολισμό για να τη βγάζουν έξι μήνες χωρίς φαγητό και μια ώρα χωρίς ανάσα όπως οι κροκόδειλοι, τουλάχιστον όχι με τρόπο που μεσοπρόθεσμα δε θα τους προκαλούσε μεγαλύτερα προβλήματα δεδομένης της συνολικής πορείας που έχει ακολουθήσει το σώμα τους. Περιβαλλοντικά: τα πλεονεκτήματα είναιπάρα πολύ αμφίβολα δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κινείται σε περιβάλλοντα όπου έχει φαγητό και νερό πολύ πιο συχνά από μια φορά το μήνα. Η εξέλιξη ακολουθεί βέλτιστες διαδρομές κατά Paretto (=η επόμενη θέση είναι πλεονεκτικόερη από την αμέσως προηγούμενη) όχι καθολικά βέλτιστες.
Οταν λέμε γιά καμένα μυαλά, κάτι τέτοιο εννοούμε.ritzeri έγραψε: ↑28 Σεπ 2018, 12:53Φοσι και Λεπορελο,Leporello έγραψε: ↑28 Σεπ 2018, 12:25O Πλάτωνας είναι υπερεκτιμημένος και οι ιδέες του γιά τα σκουπίδια: οι "ιδέες" του που και καλά τα επίγεια τείνουν προς αυτές, η Πολιτεία του με τις τάξεις που μένουν αιώνιες και αμετάβλητες, έχουν κάψει πολλά μυαλά. Eτι, τώρα πιστεύουν ότι τα είδη δεν μπορούν να "προκύψουν" το ένα από το άλλο, νέα έθνη δεν δημιουργούνται (και όσα δημιουργούνται είναι "τεχνητά"), η ηθική είναι μία, θεόπνευστη και δεν αλλάζει ποτέ, κ.λ.π.foscilis έγραψε: ↑28 Σεπ 2018, 09:26Η ιστορια του συντηρητικου τροπου σκεψης απο τον αρχετυπικο φασιστα Πλατωνα μεχρι την ταπεινοτητα σουειναι να μη δεχεται αυτο το απλο και μαλλον προδηλο φαινομενο ουτε στην αστροφυσικη ουτε στη γεωλογια ουτε στα ζωα ουτε στις γλωσσες ουτε στα εθνη ουτε πουθενα γιατι σημαινει οτι τα συντηρητικα ιδανικα ειναι μια παιδιαστικη φενακη (οντως ειναι) και οτι δεν υπαρχει τιποτε απολυτο και προαιωνιο παρα μονο η ταση για ριζικη αλλαγη (οντως δεν υπαρχει).
μπορεί ο Πλάτωνας να είναι για τα σκουπίδια και εσείς οι μάγκες, αν και νομίζω πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.
Εδώ όμως, νομίζω πως εσείς, ή για την ακρίβεια άνθρωποι σαν εσάς, ειστε αυτοί που τα έχετε κάνει μανταρα.
Οι βιολόγοι ορίζουν τι είναι θηλαστικό, δεν μας ήρθε γραπτώς από κάποιο θεό.
Οι ίδιοι οι βιολογοι υποστηρίζουν ότι η πρώτη μορφή ζωής δεν ήταν θηλαστικό.
Αρα τα θηλαστικά εμφανίστηκαν κάποια άλλη στιγμή στη γη.
Και υπήρξε ένα πρώτο πρωτο ζώο που, σύμφωνα με τους βιολόγους ΣΑΣ, πρέπει να το κατατάξουμε στα θηλαστικά.
Αυτό το πρώτο θηλαστικό δεν είχε γονεις θηλαστικά. Γιατί αν ειχε, δεν θα ήταν αυτό το πρώτο.
Για να έχουν ισχύ αυτά που λέτε απαιτείται μια δημιουργική ασαφεια, κατά την οποία, και προκειμένου να σας "βγει" η ιστορια, κάποια ζώα είναι ταυτόχρονα ερπετά και θηλαστικά.
Είναι μαλακια να ορίζω ΕΓΩ ότι η καρέκλα είναι ένα έπιπλο με 4 πόδια για να καθόμαστε και μετά πάλι ΕΓΩ να λέω έλα μωρέ εντάξει και το κούτσουρο είναι καρέκλα και το πουφ και καμιά φορά και το τραπέζι αν καθόμαστε πάνω του.
Είναι μεγάλη μαλακια και δεν μου φταίει κανένας Πλάτωνας. Είτε εγώ θα πρέπει να παραδεχτώ ότι το κούτσουρο , το πουφ και το τραπέζι δεν είναι καρέκλες, είτε εγώ θα πρέπει να αλλάξω τον ορισμό της καρέκλας και να αφαιρέσω το κριτήριο των ποδιών.
Ομοίως αν ένας μαθηματικός έλεγε πως ο αριθμός 1523 διαιρείται και δεν διαιρείται ταυτόχρονα με το 2 , τι θα λέγατε για αυτόν τον μαθηματικό και την επιστημονική του επάρκεια;
Ίσως λοιπόν για αυτό έχετε στην μπούκα τον Πλάτωνα, γιατί κατέδειξε τα μαθηματικά ως την καθαρά επιστημονική επιστήμη επιστημόνων.
Ίσως για αυτό σας χαρακτηρίζουν και ως θολοκουλτουριαριδες, εσάς τους ίδιους, στην πολιτική σφαίρα. Γιατί ναι μεν υπάρχουν νόμοι, αλλά κάποιες φορές δεν χρειάζεται να τους τηρούμε, γιατί ναι μεν απαγορεύεται η παράνομη είσοδος στην χώρα αλλά άνθρωποι είναι κι αυτοί, γιατί νταξει κι η κλοπή απαγορεύεται αλλά έλα μωρέ τώρα νέο παιδί είναι δε θα το ξανακάνει κλπ.
Για εμένα, τον Πλατωνιστη, μπορώ να παίξω ο,τι παιχνίδι θέλετε αρκεί να συμφωνήσουμε από πριν τους κανόνες και αυτοί να μεινουν αμεταβλητοι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.
Αν αρχίστε τα ναι μεν είναι αξιωματικός αλλά μπορεί να πάει κι έτσι γιατί πάντα δίπλα στο άλογο ήταν και εντάξει αυτή είναι μια οριακή φάση δεν θα πηγαίνει πάντα έτσι, να ξέρετε εγώ δεν παίζω.
1.
Η ερώτηση τι γονείς είχε το πρώτο θηλαστικό, θυμίζει λίγο την περιφημη ερώτηση σχετικά με το πρώτο αίτιο "και το Θεό ποιος τον έφτιαξε?".
Φαίνεται ομως πως οι ένθεοι έχουν 100 φορές μεγαλύτερα παπαρια γιατί τοποθετούν τον Θεό πέρα από το σύμπαν και τους νόμους του.
Οι κακομοιροιδες οι προοδευτικοί θέλουν και το σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτατη.
Και δεν έχουν τα άντερα να πουν είτε ότι ο ορισμός τους περί θηλαστικών είναι λάθος είτε ότι ένα ερπετό γέννησε το πρώτο θηλαστικό.
παθετικ...
Φαίνεται ομως πως οι ένθεοι έχουν 100 φορές μεγαλύτερα παπαρια γιατί τοποθετούν τον Θεό πέρα από το σύμπαν και τους νόμους του.
Οι κακομοιροιδες οι προοδευτικοί θέλουν και το σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτατη.
Και δεν έχουν τα άντερα να πουν είτε ότι ο ορισμός τους περί θηλαστικών είναι λάθος είτε ότι ένα ερπετό γέννησε το πρώτο θηλαστικό.
παθετικ...
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Δεν με ενδιαφέρει τι είναι αλήθεια και αν είναι στη μέση η παρακάτω/παραπάνω.
Δεν ξέρω την προέλευση μου σαν είδος.
Ξέρω όμως πως θα καταλήξω (αν ειμαι τυχερός) 2 μέτρα κάτω απ την γη ή θα με κάνουν στάχτη (το ιδιο είναι)
Άρα,ο οπαδισμος σε τέτοια θέματα είναι ανούσιος. Θα πεθάνουμε όλοι.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Θεωρία για την άνοδο της ακροδεξιάς
από masterridley » 26 Ιουν 2023, 00:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 82 Απαντήσεις
- 3837 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
27 Ιουν 2023, 12:17
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 222 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από apaleutos
20 Δεκ 2024, 17:13
-
-
Νέα δημοσίευση «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΔΕΣ»: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ;
από Ίακχος » 13 Μαρ 2024, 11:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 301 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
13 Μαρ 2024, 11:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τὰ ἀρχαιολογικὰ δεδομένα ἀμφισβητοῦν τὴν ἰνδοευρωπαϊκὴ θεωρία.
από tanipteros » 01 Απρ 2025, 02:31 » σε Γλωσσολογία - 1 Απαντήσεις
- 511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
03 Απρ 2025, 05:41
-