Αρίστος έγραψε: ↑05 Αύγ 2022, 14:11
Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Αύγ 2022, 11:46
Αρίστος έγραψε: ↑05 Αύγ 2022, 11:34
Κι εγω δεχομαι την κλιματικη αλλαγη αλλα δεν εχουμε επαρκη στοιχεια για το οτι ειναι ανθρωπογενης, ουτε οτι η αυξηση του διοξειδιου του ανθρακα κανει κακο στον πλανητη (υπαρχουν επιστημονες που λενε ακριβως το αντιθετο).
Αυτο που σιγουρα δεν δεχομαι ειναι την εργαλειοποιηση της κλιματικης αλλαγης για να οικονομησουν καποιοι απο τις δηθεν πρασινες πηγες.
Η μονη πρασινη πηγη που βλεπω εγω ειναι τα υδροηλεκτρικα εργοστασια.
Παρουσιαζουν ελαχιστο ενδιαφερον γιατι οι μεγαλες μπιζνες γινονται αλλου.
.
το τι βλεπεις εσυ ειναι αδιαφορο, γιατι εισαι ασχετος.

εφοσον τα υ/η δε φτανουν για να μας ηλεκτροδοτησουν, ειναι δεδομενο οτι θα χρειαστουμε κι αλλη πηγη ενεργειας οποτε πρεπει να διαλεξουμε την "καλυτερη" για να αποδειξεις οτι ειναι προτιμοτερο να παιρνουμε ρευμα απο πετρελαιο η αεριο αντι για α/γ η φ/β η πυρηνικα η οτι, χρειαζεται να τα συγκρινεις. με επιστημονικα κριτηρια.
Απο σενα εχω διαβασει 10 φορες περισσοτερα για το ζητημα συν οτι δεν ειμαι ηλιθιος ρομαντικος σαν κι εσενα που νομιζεις πως οτι κανουν, το κανουν για τη σωτηρια του πλανητη.
Ειδικα η Ελλαδα με το λιγνιτη ειχε ενεργειακη αυταρκεια. Επαψε να εχει για να κονομησουν καποιοι Ολιγαρχες. Αυτα ειναι δεδομενα που δεν αλλαζουν οσο και να χτυπιεσαι.
.
τα ψεκοσαιτ που διαβαζεις, δεν βοηθανε. ειναι δεδομενο οτι δεν εχεις βασεις θετικων επιστημων, και αδυνατεις να κατανοησεις το ποσο βλακωδη ειναι αυτα που διαβαζεις.
δεν ειπα πουθενα οτι το κανει καποιος για τη σωτηρια του πλανητη. για να κονομησει το κανει, και μαλλον απο σποντα βοηθαει και τον πλανητη, ισως. μπορω να πεισθω οτι δεν το κανει, με στοιχεια. οχι με ψεκιες αρνητων που αρνουνται τα παντα γιατι ετσι.
δεν εισαι ηλιθιος ρομαντικος, εισαι σκετο ηλιθιος. οι πετραιλαιο-ολιγαρχες ειναι δυνατοτεροι, και δεν θελουν τετοια αλλαγη.
αλλα οι αλλαγες ερχονται απο την τεχνολογια, και την επιστημη, και τις συνθηκες. οχι απο ολιγαρχες.
αν εσυ θες να μεινεις στο μεσαιωνα, και να καις καρβουνο, δεν θα σε ακολουθησουμε οι υπολοιποι, κανονικοι ανθρωποι.