Προσοχή στην πάταξη, γλυστράει.

Προσοχή στην πάταξη, γλυστράει.
Ισχύει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:08Προσοχή στην πάταξη, γλυστράει.
Δεν έχω κάποιο άγχος. Γιατί ακόμη και να καθιερωθεί νομικά ο όρος "γυναικοκτονία" είμαι σίγουρη ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Εσείς είστε στα σύννεφα και ακριβώς γι' αυτό δικαιολογείται η θολούρα των λογισμών σας.Naida έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 21:55Αα αυτό είναι το άγχος σας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 21:32Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι είναι λίγο επικίνδυνο να επιμένετε στον ορισμό "γυναικοκτονία" γιατί προς το παρόν στην Ελλάδα είναι στοιχειωδώς συγκεκριμένο το τι σημαίνει "γυναίκα" ενώ στις πιο αεράτες χώρες, όχι.
Όπερ σημαίνει ότι οι υπερασπιστές της χρήσης του όρου "γυναικοκτονία" πιθανόν να βρεθούν υπόλογοι για ρατσιστικές διακρίσεις που προκαλούν πόνο σε όσους νοιώθουν αλλά δεν είναι βιολογικά γυναίκες.
Για να αλλάξει κάτι έχουμε πολύ δρόμο. Μέχρι τότε όμως το να αναγνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας δολοφονίας και να αντιλαμβανόμαστε που πρέπει να στοχεύουμε σαν κοινωνία είναι ένα 1ο βήμα. Το λόγο που αντιτίθεστε σε αυτό το 1ο μικρό βήμα δεν κατανοώ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:15Δεν έχω κάποιο άγχος. Γιατί ακόμη και να καθιερωθεί νομικά ο όρος "γυναικοκτονία" είμαι σίγουρη ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Εσείς είστε στα σύννεφα και ακριβώς γι' αυτό δικαιολογείται η θολούρα των λογισμών σας.Naida έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 21:55Αα αυτό είναι το άγχος σας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 21:32Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι είναι λίγο επικίνδυνο να επιμένετε στον ορισμό "γυναικοκτονία" γιατί προς το παρόν στην Ελλάδα είναι στοιχειωδώς συγκεκριμένο το τι σημαίνει "γυναίκα" ενώ στις πιο αεράτες χώρες, όχι.
Όπερ σημαίνει ότι οι υπερασπιστές της χρήσης του όρου "γυναικοκτονία" πιθανόν να βρεθούν υπόλογοι για ρατσιστικές διακρίσεις που προκαλούν πόνο σε όσους νοιώθουν αλλά δεν είναι βιολογικά γυναίκες.
Έχει αναλυθεί πολλές φορές, ακόμη και σε αυτό το θέμα. Αν δεν τον κατανόησες μέχρι σήμερα είναι χλωμό να τον κατανοήσεις με μία ακόμη επανάληψη.Naida έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:33Για να αλλάξει κάτι έχουμε πολύ δρόμο. Μέχρι τότε όμως το να αναγνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας δολοφονίας και να αντιλαμβανόμαστε που πρέπει να στοχεύουμε σαν κοινωνία είναι ένα 1ο βήμα. Το λόγο που αντιτίθεστε σε αυτό το 1ο μικρό βήμα δεν κατανοώ.
Όταν παταχθει ένας παλαιότερος κυρίαρχος ρατσισμός αντικαθίσταται από έναν νέο κυρίαρχο ρατσισμόΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:08Προσοχή στην πάταξη, γλυστράει.
Όχι, όχι μην μπερδεύεσαι. Τις δικαιολογίες σας τις κατανοώ, την αιτία που τις εκφράζετε δεν κατανοώ. Προφανώς θεωρείτε ότι δεν έχουν σχέση με το φύλο αυτές οι δολοφονίες αλλά σας διαψεύδουν ο αριθμός των δολοφονιών όπως επίσης και οι "αιτίες".ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:42Έχει αναλυθεί πολλές φορές, ακόμη και σε αυτό το θέμα. Αν δεν τον κατανόησες μέχρι σήμερα είναι χλωμό να τον κατανοήσεις με μία ακόμη επανάληψη.
Αν καθιερωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονια, ο φόνος ενός άνδρα θα τιμωρείται από ένα δικαστήριο με μικρότερη ποινή από τον φονο μιας γυναίκαςΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:15Δεν έχω κάποιο άγχος. Γιατί ακόμη και να καθιερωθεί νομικά ο όρος "γυναικοκτονία" είμαι σίγουρη ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Εσείς είστε στα σύννεφα και ακριβώς γι' αυτό δικαιολογείται η θολούρα των λογισμών σας.Naida έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 21:55Αα αυτό είναι το άγχος σας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 21:32Εγώ πάντως θα επιμείνω ότι είναι λίγο επικίνδυνο να επιμένετε στον ορισμό "γυναικοκτονία" γιατί προς το παρόν στην Ελλάδα είναι στοιχειωδώς συγκεκριμένο το τι σημαίνει "γυναίκα" ενώ στις πιο αεράτες χώρες, όχι.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Τα φερόμενα ως αυτονόητα, προφανή κλπNaida έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:49Όχι, όχι μην μπερδεύεσαι. Τις δικαιολογίες σας τις κατανοώ, την αιτία που τις εκφράζετε δεν κατανοώ. Προφανώς θεωρείτε ότι δεν έχουν σχέση με το φύλο αυτές οι δολοφονίες αλλά σας διαψεύδουν ο αριθμός των δολοφονιών όπως επίσης και οι "αιτίες".
Βασικά τιμωρείται ήδη όπου τεκμαίρεται ρατσιστικό έγκλημα. Και χωρίς να υπάρχει νομικός όρος "γυναικοκτονία".ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑09 Αύγ 2022, 22:50Αν καθιερωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονια, ο φόνος ενός άνδρα θα τιμωρείται από ένα δικαστήριο με μικρότερη ποινή από τον φονο μιας γυναίκας
οι ναζι εκαναν ρατσιστικες, αλλα και μη-ρατσιστικες δολοφονιες.
Γιατι είπε κανείς ότι κάθε δολοφονία γυναίκας είναι γυναικοκτονία; έλα βρε ασεβαστουλη. Ελα.Ασέβαστος έγραψε: ↑10 Αύγ 2022, 08:19οι ναζι εκαναν ρατσιστικες, αλλα και μη-ρατσιστικες δολοφονιες.
γω λεω να μην τσουβαλιαζουμε, να μη λεμε δολοφονια απο ναζι=ρατσισμος, ακομη κι οταν σκοτωνει ο ενας τον αλλο για λεφτα, π.χ.
καθε φονικο να αναλυεται με τα χαρακτηριστικα του.
η λεξοπλασια που ξεχωριζει φυλα η φυλες κλπ, ειναι ρατσισμος.
για εκει το πατε...Naida έγραψε: ↑10 Αύγ 2022, 08:29Γιατι είπε κανείς ότι κάθε δολοφονία γυναίκας είναι γυναικοκτονία; έλα βρε ασεβαστουλη. Ελα.Ασέβαστος έγραψε: ↑10 Αύγ 2022, 08:19οι ναζι εκαναν ρατσιστικες, αλλα και μη-ρατσιστικες δολοφονιες.
γω λεω να μην τσουβαλιαζουμε, να μη λεμε δολοφονια απο ναζι=ρατσισμος, ακομη κι οταν σκοτωνει ο ενας τον αλλο για λεφτα, π.χ.
καθε φονικο να αναλυεται με τα χαρακτηριστικα του.
η λεξοπλασια που ξεχωριζει φυλα η φυλες κλπ, ειναι ρατσισμος.