Φιλοσοφία πολιτικής
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:02
Naida έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 10:45
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 10:42
Naida έγραψε: ↑22 Αύγ 2022, 23:51
Όταν μια δολοφονία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνεται τακτικά, φυσικά και θα την ξεχωρίσεις. Και θα την μελετήσεις να βρεις τις αιτίες και θα την δικάσεις διαφορετικά.
Και μέχρι ποια χρονολογία θα φτάσει η διερεύνηση της αιτίας; Στην απαρχή της ανθρωπότητας; Γιατί έτσι όπως το πάτε, τα αίτια της κοινωνικής συμπεριφοράς ξεκινούν από τότε.
Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε φόνου δεν είναι μόνον το φύλο του θύματος και του θύτη αλλά και άλλα πράγματα.
Η αιτία είναι γνωστή . Οι τρόποι αντιμετώπισης της δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Το παλεύουμε ως κοινωνία όμως.
Αν την ξέρεις μπορείς να την αναφέρεις. Και να διευκρινήσεις τα στοιχεία που καθορίζουν τον "ρατσιστικό" χαρακτήρα του εγκλήματος και το αν ήταν "κοινωνικά ευάλωτη" η κάθε γυναίκα, που δολοφονήθηκε.
Η προσωπική μου γνώμη είναι το ότι αν κάποιοι παπάρες θεωρούν τη γυναίκα κατώτερη και έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω της, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι της κάθε γυναίκας.
Όπερ σημαίνει, ότι
γυναικοκτονίες σαφώς και γίνονται αλλά στις χώρες που ισχύει και νομικά/κοινωνικά/εργασιακά η κατωτερότητα της γυναίκας και κάπου έχουν αρχίσει και θολώνουν επικίνδυνα τα πράγματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:11
stavmanr έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 10:51
Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε φόνου δεν είναι μόνον το φύλο του θύματος και του θύτη αλλά και άλλα πράγματα.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι : θα έφτανε ο θύτης στο συγκεκριμένο έγκλημα αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ρατσιστική νοοτροπία να του σουβλίζει τον προμετωπιαίο λοβό;
Αν μπορεί να αποδειχθεί ότι το έγκλημα έγινε ανεξάρτητα από το φύλο του θύματος, καλώς. Αν μπορεί να δοθεί μία πειστική εξήγηση που να τεκμηριώνει ένα τέτοιο έγκλημα ως έγκλημα ανεξάρτητο από τη διάκριση φύλου, καλώς.
Μα δεν νομίζω ότι ο τύπος που θα πάει να σκοτώσει τη γυναίκα επειδή του έθιξε τον εγωϊσμό, σκέφτεται διαφορετικά από αυτόν που θα τσακωθεί στο καφενείο και θα επιστρέψει με την καραμπίνα.
Στην τελική, αν οι φονιάδες των γυναικών πίστευαν ότι όντως είχαν δικαίωμα να το κάνουν επειδή είναι άντρες, δεν θα προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά ούτε θα αυτοκτονούσαν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
SUV
από SUV » 23 Αύγ 2022, 11:17
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:11
Μα δεν νομίζω ότι ο τύπος που θα πάει να σκοτώσει τη γυναίκα επειδή του έθιξε τον εγωϊσμό, σκέφτεται διαφορετικά από αυτόν που θα τσακωθεί στο καφενείο και θα επιστρέψει με την καραμπίνα.
Εγώ νομίζω οτι σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι μόνο θέμα "εγωισμού" αλλά το πρόβλημα είναι οτι το θύμα
είναι γυναίκα.
Δεν ξέρω εαν έτσι πιστεύουν οτι επιβεβαιώνονται σαν άντρες ή οτι έτσι πρέπει να λειτουργήσουν ωστε να επιβεβαιωθούν ή εαν έχουν ενδόμυχο φόβο για τις γυναίκες ή και τα δύο.
Δεν το εντάσσω στην κουβέντα για τον όρο "γυναικοκτονία", δεν έχω ασχοληθεί να το αναλύσω εαν είναι δόκιμος όρος ή οχι.
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
από Naida » 23 Αύγ 2022, 11:27
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:02
Και μέχρι ποια χρονολογία θα φτάσει η διερεύνηση της αιτίας; Στην απαρχή της ανθρωπότητας; Γιατί έτσι όπως το πάτε, τα αίτια της κοινωνικής συμπεριφοράς ξεκινούν από τότε.
Η αιτία είναι γνωστή . Οι τρόποι αντιμετώπισης της δεν είναι ακόμα ξεκάθαροι. Το παλεύουμε ως κοινωνία όμως.
Αν την ξέρεις μπορείς να την αναφέρεις. Και να διευκρινήσεις τα στοιχεία που καθορίζουν τον "ρατσιστικό" χαρακτήρα του εγκλήματος και το αν ήταν "κοινωνικά ευάλωτη" η κάθε γυναίκα, που δολοφονήθηκε.
Η προσωπική μου γνώμη είναι το ότι αν κάποιοι παπάρες θεωρούν τη γυναίκα κατώτερη και έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω της, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι της κάθε γυναίκας.
Όπερ σημαίνει, ότι
γυναικοκτονίες σαφώς και γίνονται αλλά στις χώρες που ισχύει και νομικά/κοινωνικά/εργασιακά η κατωτερότητα της γυναίκας και κάπου έχουν αρχίσει και θολώνουν επικίνδυνα τα πράγματα.
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μπορεί η γυναίκα θεωρητικά να είναι ίση με τον άντρα απέναντι στους νόμους αλλά κοινωνικά όχι. Ακόμα κρατάνε αντιλήψεις που έχουν ως αποτέλεσμα γυναικοκτονίες, βιασμούς, διακρίσεις. Και με ρωτάς αν η γυναίκα είναι κοινωνικά ευάλωτη. Θα σου πω ότι οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις βάσει φύλου. Ευάλωτες με την έννοια αδύναμες, να χρειάζονται την προστασία κτλ όπως η πατριαρχια όριζε, όχι δεν είναι. Αλλά υφίστανται διακρίσεις, σεξισμό και όλα αυτά τα ωραία που καταλήγουμε και στις γυναικοκτονίες.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:29
SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:17
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:11
Εγώ νομίζω οτι σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι μόνο θέμα "εγωισμού" αλλά το πρόβλημα είναι οτι το θύμα
είναι γυναίκα.
Δεν ξέρω εαν έτσι πιστεύουν οτι
επιβεβαιώνονται σαν άντρες ή οτι έτσι πρέπει να λειτουργήσουν ωστε να επιβεβαιωθούν ή εαν έχουν ενδόμυχο φόβο για τις γυναίκες ή και τα δύο.
Δεν το εντάσσω στην κουβέντα για τον όρο "γυναικοκτονία", δεν έχω ασχοληθεί να το αναλύσω εαν είναι δόκιμος όρος ή οχι.
Μπορεί να είναι συνδυασμός όλων αυτών που αναφέρεις.
Σε κάθε περίπτωση, μία ανάγνωση των γυναικοκτονιών που έγιναν στην Ελλάδα τον τελευταίο -και όχι μόνον- χρόνο αρκεί για να διαπιστωθεί ότι στη συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί που ήταν
"κοινωνικά ευάλωτοι"* ήταν οι θύτες και όχι τα θύματα.
*Με τη νομική/ακαδημαϊκή ορολογία, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:37
Naida έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:27
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:02
Όπερ σημαίνει, ότι
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μπορεί η γυναίκα θεωρητικά να είναι ίση με τον άντρα απέναντι στους νόμους αλλά κοινωνικά όχι. Ακόμα κρατάνε αντιλήψεις που έχουν ως αποτέλεσμα γυναικοκτονίες, βιασμούς, διακρίσεις. Και με ρωτάς αν η γυναίκα είναι κοινωνικά ευάλωτη. Θα σου πω ότι οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις βάσει φύλου. Ευάλωτες με την έννοια αδύναμες, να χρειάζονται την προστασία κτλ όπως η πατριαρχια όριζε, όχι δεν είναι. Αλλά υφίστανται διακρίσεις, σεξισμό και όλα αυτά τα ωραία που καταλήγουμε και στις γυναικοκτονίες.
Όλα αυτά που γράφεις, υποστηρίζονται και από τις γυναίκες. Όταν δέχονται παθητικά ή σαπορτάρουν κατά περίπτωση τις συγκεκριμένες διακρίσεις, είναι απολύτως λογικό ότι κάποια στιγμή θα τις υποστούν και οι ίδιες.
Με λίγα λόγια, αυτό που βλέπουν οι άντρες και το κοινωνικό περιβάλλον της κάθε γυναίκας,
είναι αυτό που δείχνει η γυναίκα. Και αντιδρούν αναλόγως.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:45
SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:34
Δηλαδή? δεν έχω κάνει κάποια ανάγνωση σχετική
Δηλαδή, ήταν αλκοολικοί, εξαρτημένοι, ψυχοπαθείς, οικονομικά πιο αδύναμοι ή άνεργοι και λοιπές
ευάλωτες κατηγορίες.
Εξαίρεση ήταν ο "πιλότος" που επειδή ακριβώς δεν ανήκε σε αυτές, κατοχυρώθηκε ο εργασιακός του προσδιορισμός ως βασικό του χαρακτηριστικό από τους ευαισθητοποιημένους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 23 Αύγ 2022, 11:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
SUV
από SUV » 23 Αύγ 2022, 11:46
Καλά ρε Γαλή, ο καθένας μπορεί να μεταφράζει κατα το δοκούν τι είναι και τί δείχνει ο άλλος, το θέμα είναι οτι υπάρχει συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση και κοινωνική νόρμα που οδηγεί ανθρώπους να δρουν βίαια ή κατασταλτικά απέναντι σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων
πχ είχα συμφοιτήτρια μεγαλύτερη από εμένα παντρεμένη με παιδί που της έλεγε ο άντρας της "αν δεν σε βλέπω να ράβεις κουμπιά δεν μπορώ να σε δω σαν γυναίκα" ή κάτι τέτοιο πώς το 'είπε. Η τύπισσα ήταν μορφωμένη, με λεφτά και όχι κάποια από αυτές που μασάνε τα λόγια της.
Το θέμα το είχε αυτός μάλλον.
Εγώ βέβαια συμφωνώ οτι όταν έχεις μικρό παιδί, είναι καλύτερα να κάτσεις-εφόσον μπορείς-να το μεγαλώσεις.
Δεν ξέρω αν κατάλαβες τί θέλω να πω
-
SUV
από SUV » 23 Αύγ 2022, 11:48
λέω μάλλον γιατί ΠΟΤΕ δεν ξέρεις τί συμβαίνει στα ζευγάρια και πώς λέγεται μια κουβέντα σε κάθε περίπτωση
Η έκφραση όμως σαφώς ήταν τελείως αποτυχημένη
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:49
SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:46
Καλά ρε Γαλή, ο καθένας μπορεί να μεταφράζει κατα το δοκούν τι είναι και τί δείχνει ο άλλος, το θέμα είναι οτι υπάρχει συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση και κοινωνική νόρμα που οδηγεί ανθρώπους να δρουν βίαια ή κατασταλτικά απέναντι σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων
πχ είχα συμφοιτήτρια μεγαλύτερη από εμένα παντρεμένη με παιδί που της έλεγε ο άντρας της "αν δεν σε βλέπω να ράβεις κουμπιά δεν μπορώ να σε δω σαν γυναίκα" ή κάτι τέτοιο πώς το 'είπε. Η τύπισσα ήταν μορφωμένη, με λεφτά και όχι κάποια από αυτές που μασάνε τα λόγια της.
Εγώ βέβαια συμφωνώ οτι όταν έχεις μικρό παιδί, είναι καλύτερα να κάτσεις-εφόσον μπορείς-να το μεγαλώσεις.
Κατάλαβα τι θέλεις να πεις αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγε ή τι έκανε η φίλη σου που δεν μάσαγε τα λόγια της.
Η επιλογή για το μεγάλωμα του παιδιού, σαφώς και δεν έχει σχέση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 23 Αύγ 2022, 11:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
SUV
από SUV » 23 Αύγ 2022, 11:50
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:45
Δηλαδή, ήταν αλκοολικοί, εξαρτημένοι, ψυχοπαθείς, οικονομικά πιο αδύναμοι ή άνεργοι και λοιπές
ευάλωτες κατηγορίες.
ναι, σε αυτό από προσωπικές μου εμπειρίες, συμφωνώ και προσυπογράφω χωρίς να έχω κάνει ανάλυση εγκληματολογικών προφίλ τρέχοντος έτους

γιατί όμως φθάνουν μέχρι ΚΑΙ το έγκλημα? νομίζω σε περιπτώσεις με γυναίκες θύτες, δεν ισχύει αυτό
-
SUV
από SUV » 23 Αύγ 2022, 11:51
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:49
SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:46
Κατάλαβα τι θέλεις να πεις αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγε ή τι έκανε η φίλη σου που δεν μάσαγε τα λόγια της.
χώρισε
(στον άλλο γάμο, είχε πάλι άλλα προβλήματα, με τον άνδρα, γενικώς άκρη δεν βγάζεις, τί καλά που κάθομαι δω που είμαι λεω μερικές φορές μέσα μου! λολ)
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 11:54
SUV έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:50
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2022, 11:45
ευάλωτες κατηγορίες.
ναι, σε αυτό από προσωπικές μου εμπειρίες, συμφωνώ και προσυπογράφω χωρίς να έχω κάνει ανάλυση εγκληματολογικών προφίλ τρέχοντος έτους

γιατί όμως φθάνουν μέχρι ΚΑΙ το έγκλημα? νομίζω σε περιπτώσεις με γυναίκες θύτες, δεν ισχύει αυτό
Οκ, νομίζω ότι οι γυναίκες είναι πιο προγραμματισμένες σε αυτά τα θέματα και δρουν συνήθως υπογείως.
Οι άντρες είναι πιο... εξωστρεφείς. Πρώτα δρουν και μετά σκέφτονται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
SUV
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 158 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
05 Απρ 2024, 20:31
-
-
- 293 Απαντήσεις
- 10531 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
20 Σεπ 2024, 20:07
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 386 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λευκός Λύκος
19 Ιουν 2024, 20:19
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 295 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mike Bassett
01 Νοέμ 2024, 10:03
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.