Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 17:48

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:28
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:16

Και ρωτάω εγώ αφού είναι κάθαρμα και για αυτό θα την ξυλοφορτωσει γιατί λέτε ότι η αντίδραση του ανδρός είναι ανάλογη το τι θα δείξει η γυναίκα.
και η αντιδραση του αλλου αντρα, που μολις δει "θυμα" θα τρεξει να βοηθησει αντι να ξυλοφορτωσει; δεν ειναι αντρας αυτος; γιατι δεν τον υπολογιζεις στους συλλογισμους σου;

η αντιδρασεις καθενος και καθεμιας, στο οτι δειξει ο αλλος/αλλη, εξαρτωνται φυσικα απο το τι δειχνει, αλλα οχι μονον. εξαρταται και απο το τι καθαρμα η οχι ειναι αυτος που βλεπει.

αν κουτσαινεις στο δρομο, δειχνεις αδυναμια, πιθανον να στην πεσουν πορτοφολαδες, αφου δεν μπορεις να τρεξεις. αλλοι πιθανον και να σε βοηθησουν να περπατησεις. και οι δυο πραξεις, ξεκινουν απο αυτο που εδειξες.αλλα ειναι αναλογες με το ποιος σε ειδε.

Άρα Ασεβαστε σε μια περίπτωση ξυλοδαρμού είναι δυο οι συντελεστές . Ο ένας είναι η γυναίκα που θα δείξει πχ θύμα, τσαμπουκάς και ο άλλος συντελεστής είναι ο άνδρας που ανάλογα τι θα του δείξει η γυναίκα θα αντιδράσει και θα την χτυπήσει γιατί θα είναι και κάθαρμα. Σωστά τα λέω;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 17:49

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:31
H Nάιδα σου λέει οτι ανεξαρτήτως της εικόνας που δειχνει η άλλη, μπορεί να της την πέσει ο ψυχάκιας με το κουζινομάχαιρο
Πόσες γυναίκες έχουν προσπαθήσει να φύγουν από κακοποιητική σχέση αλλά τις κυνηγούσε ο άλλος μέχρι που μερικές και τις σκότωσε?
Όλες οι γυναικοκτονίες έγιναν επειδή οι γυναίκες ηθελαν να φύγουν ή είχαν ήδη φύγει και προχωρούσαν τη ζωή τους.

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 17:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 15:50
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 15:45
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 15:42

Ακριβώς, είπα αυτό που είπα χωρίς ναι, μεν, αλλά.

Και εμμένω.

Για ποιο λόγο να το γυρίσω τρελίτσα; Επειδή δεν συμφωνείς εσύ και ο σταβ;

Σοβαρά τώρα; :lol:
Εσύ έλεγες ΓΑΛΗ μου δεν είπες αυτό που έγραψα. Και όταν σου έβαλα με την παράθεση σου και σε ρώτησα τι εννοείς τότε; άρχισες τα μη το παίζω εισαγγελεας και ξέρεις τα δικά σου τα κουλά όταν θες να το καλύψεις.
Μα εγώ δεν θέλω να καλύψω κάτι. Εσύ θεωρείς ότι θέλω να το καλύψω. :lol:

Συνέχισε να το θεωρείς, το ίδιο μου κάνει.
Όπως κατάλαβες Νάιδα, μεταξύ τους διαφωνούν. :102:

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 17:51

@ Ασέβαστος Εντάξει, ας ελπίσουμε οτι όλοι θα καταλάβουμε τί λες :003:

Για την πρώτη σου πρόταση, συμφωνώ κι εγώ, φεύγεις από τα πρώτα σημάδια
Ειναι δύσκολο όμως για πολλές γυναίκες να φύγουν (παιδιά+οικονομικό κυρίως), για άλλες να το αντιληφθούν ή να το παραδεχτούν

Προσωπικά, μου έχουν τύχει σε μικρότερη ηλικία κάτι τέτοιες περιπτώσεις όπου την έκανα με την μία και μπορώ να σου πω οτι ακόμα και γι αυτό το λίγο, ο φόβος κατάφερε να κάνει την παρουσία του μέσα μου. Είναι χειριστικοί και κάνουν εκφοβισμό με διάφορους τρόπους. Μετά βέβαια ο φόβος μετατράπηκε σε θυμό και σιχαμάρα

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 17:52

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:49
SUV έγραψε:
H Nάιδα σου λέει οτι ανεξαρτήτως της εικόνας που δειχνει η άλλη, μπορεί να της την πέσει ο ψυχάκιας με το κουζινομάχαιρο
Πόσες γυναίκες έχουν προσπαθήσει να φύγουν από κακοποιητική σχέση αλλά τις κυνηγούσε ο άλλος μέχρι που μερικές και τις σκότωσε?
Όλες οι γυναικοκτονίες έγιναν επειδή οι γυναίκες ηθελαν να φύγουν ή είχαν ήδη φύγει και προχωρούσαν τη ζωή τους.
+1
μεγάλη αλήθεια (δεν νομίζω όλες αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ή το μεγαλύτερο ίσως, ναι)

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 17:53

stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:50
ΓΑΛΗ έγραψε:
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 15:45

Εσύ έλεγες ΓΑΛΗ μου δεν είπες αυτό που έγραψα. Και όταν σου έβαλα με την παράθεση σου και σε ρώτησα τι εννοείς τότε; άρχισες τα μη το παίζω εισαγγελεας και ξέρεις τα δικά σου τα κουλά όταν θες να το καλύψεις.

Η πλάκα είναι που ο Ασέβαστος ακόμα το προσπαθεί :lol:

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 17:53

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:43
SUV έγραψε:
H Nάιδα σου λέει οτι ανεξαρτήτως της εικόνας που δειχνει η άλλη, μπορεί να της την πέσει ο ψυχάκιας με κουζινομάχαιρο
κι εγω το ιδιο λεω. :102:

παντως, ποτε δεν ξερουμε την ολη εξελιξη. βρισκω απιθανο απο τη μια μερα στην αλλη να παιζει κουζινομαχαιρο.. πρωτα θα εχει παιξει φωνη, προσβολη, σπρωξιμο, φαπα, 2 φαπες, κλωτσια, μπουνιδι... και σε ολη αυτη τη διαδρομη ενα αλισβερισι με το τι δειχνει καθενας και τι βλεπει ο/η αλλος/αλλη.
Αυτό περιγράφεται στο σύνολο του νήματος Ασέβαστε.
Ο ρατσισμός δεν αφορά μόνο το τελικό στάδιο της ...εκκαθάρισης. Βρίσκεται στην καθημερινότητα και κλιμακώνεται σταδιακά.
Είναι η ίδια καθημερινότητα που διαποτίζει σταγόνα-σταγόνα την γυναίκα με ενοχές (σου θυμίζει κάτι; ), ώστε να υπομένει το ρατσισμό που βιώνει, να τον θεωρεί φυσιολογικό, να τον καταπίνει ως αναπόφευκτο.

Αυτό σου εξηγούν εδώ και τόσα νήματα κι εσύ επιμένεις να ψάχνεις το σφάλμα στη ...γυναίκα.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 23 Αύγ 2022, 17:53

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:37
ευκαιρεία να θυμηθείς τα παιδικάτα σου :003:
Μακάρι να είχαμε τον χρόνο και την διάθεση να φρεσκάρουμε κάποια μαθήματα που μας άρεσαν στο σχολείο.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 17:54

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:53
stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:50
ΓΑΛΗ έγραψε:

Η πλάκα είναι που ο Ασέβαστος ακόμα το προσπαθεί :lol:
Του το ειπα πριν "δικηγόρος του διαβόλου των 0,60".
Εκεί που ο "πελάτης" τα ξερνά όλα κι αυτός επιμένει ότι κάτι δεν καταλάβαμε καλά. :003:

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 17:57

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:52
Naida έγραψε:
SUV έγραψε:
+1
μεγάλη αλήθεια (δεν νομίζω όλες αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ή το μεγαλύτερο ίσως, ναι)
Για αυτό και είναι άτοπο αυτό που ισχυρίζεται ο Ασέβαστος ότι από αυτό που δείχνει η γυναίκα η αντίδραση του ανδρός είναι ανάλογη. Ποτέ δεν είναι ανάλογη. Η δολοφονία ή ο ξυλοδαρμος δεν είναι ποτέ ανάλογα της συμπεριφοράς κάποιου.
Και όταν του πούμε ότι με αυτό που λες μοιράζεις την ευθύνη, τσινάει

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 18:00

stavmanr έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:43
SUV έγραψε:
H Nάιδα σου λέει οτι ανεξαρτήτως της εικόνας που δειχνει η άλλη, μπορεί να της την πέσει ο ψυχάκιας με κουζινομάχαιρο
κι εγω το ιδιο λεω. :102:

παντως, ποτε δεν ξερουμε την ολη εξελιξη. βρισκω απιθανο απο τη μια μερα στην αλλη να παιζει κουζινομαχαιρο.. πρωτα θα εχει παιξει φωνη, προσβολη, σπρωξιμο, φαπα, 2 φαπες, κλωτσια, μπουνιδι... και σε ολη αυτη τη διαδρομη ενα αλισβερισι με το τι δειχνει καθενας και τι βλεπει ο/η αλλος/αλλη.
Ο ρατσισμός δεν αφορά μόνο το τελικό στάδιο της ...εκκαθάρισης. Βρίσκεται στην καθημερινότητα και κλιμακώνεται σταδιακά.
Είναι η ίδια καθημερινότητα που διαποτίζει σταγόνα-σταγόνα την γυναίκα με ενοχές (σου θυμίζει κάτι; ), ώστε να υπομένει το ρατσισμό που βιώνει, να τον θεωρεί φυσιολογικό, να τον καταπίνει ως αναπόφευκτο.

Αυτό σου εξηγούν εδώ και τόσα νήματα κι εσύ επιμένεις να ψάχνεις το σφάλμα στη ...γυναίκα.
+1

Αλλά αν η γυναίκα είναι έξυπνη, δυναμική, καπάτσα, αλάνι, δεεεεεν τα βρίσκει μπροστά της αυτά...και πολύ απλά λέω οτι ΔΕΝ ισχύει αναγκαστικά κάτι τέτοιο. Αυτή ήταν η αρχική τοποθέτηση τινών
Έχω παραδείγματα από κοντινούς μου ανθρώπους. Μία ειχε άντρα αλκοολικό, ήταν ζωηρό κορίτσι, δεν την έλεγες πειθήνια, παντρεύτηκε μικρή, έκανε παιδιά μικρή, οικονομικά δεν ήταν ανεξάρτητη, στα πρώτα σημάδια έμεινε γιατι δεν είχε πού να πάει και γιατι μπορεί να τον αγαπούσε μαλακιωδώς ξερω γω λόγω μικρής ηλικίας, ήλθαν και οι ενοχές, όταν ήλθε και το αλκοολίκι σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του, τους γάμησε την ζωή όλων.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:01

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:48

Άρα Ασεβαστε σε μια περίπτωση ξυλοδαρμού είναι δυο οι συντελεστές . Ο ένας είναι η γυναίκα που θα δείξει πχ θύμα, τσαμπουκάς και ο άλλος συντελεστής είναι ο άνδρας που ανάλογα τι θα του δείξει η γυναίκα θα αντιδράσει και θα την χτυπήσει γιατί θα είναι και κάθαρμα. Σωστά τα λέω;
συνηθως ειναι τριανταδυο οι συντελεστες, που μπορει να συμπεριλαμβανουν αλκοολ, συνθηκες διαβιωσης, οικονομικα, πεθερικα, ψυχολογικα προβληματα, κερατωματα, και δεν ξερω τι αλλο. ποτε δεν ειναι τοσο απλοικα, αλλα ναι, και αυτοι οι 2 που αναφερεις, ειναι συντελεστες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:11

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:51

Για την πρώτη σου πρόταση, συμφωνώ κι εγώ, φεύγεις από τα πρώτα σημάδια
Ειναι δύσκολο όμως για πολλές γυναίκες να φύγουν (παιδιά+οικονομικό κυρίως), για άλλες να το αντιληφθούν ή να το παραδεχτούν
οσο πιο νωρις, τοσο πιο ευκολο. ιδανικα πριν απο παιδια. δηλαδη αμα φτασεις να κανεις παιδια χωρις να εχεις παρει χαμπαρι, συγνωμη αλλα εισαι και λιγο μαλακας/μαλακισμενη.
το οικονομικο, ειναι ζητημα, αλλα και αμα βολυεσαι με το παραδακι κι ας πεφτει και καμμια ψιλη, κατι κανεις λαθος, παλι.

να ανιληφθουν και να παραδεχθουν, ειναι η ουσια αυτων που λεω.

αν ανεχθεις την υποτιμηση, τη βρισια, δειχνεις "θυμα" και εχεις μπλεξει με καθαρμα (και το δειχνει, και το βλεπεις), ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι αυτα θα συνεχισουν, και θα χειροτερευουν, οσο ανεχεσαι. φυγε. η αν δε φυγεις, αρχισε να δειχνεις κατι αλλο. αλλα καλυτερα φυγε.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:13

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 17:52
Naida έγραψε:
SUV έγραψε:
+1
θα μπορουσαμε να πουμε και οτι εγιναν επειδη δεν εφυγαν αρκετα νωρις, και θα ηταν επισης αληθεια.(ωχ, παλι θα μου πουν οτι τους ριχνω ευθυνη)

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 18:16

stavmanr έγραψε:

ειδες σουβλιωμ που αρχισαν;

τεσπα, η καθημερινοτητα δεν ποτιζει ενοχες τη γυναικα. ουτε υπαρχει ρατσισμος να υπομεινει. δεν ειμαστε στο ισλαμ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών