Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 20:07

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:58

Για ποιο λόγο θα πρέπει εγώ να σταματήσω να το κάνω και να μην αποφορτίσει εκείνος την έννοια από το μυαλό του, που είναι και το υγιές.
τιποτα απο τα 2 δεν ειναι υγειες. ουτε να σε σφαλιαρωνει, ουτε να βριζεις. το μονο υγειες ειναι ο χωρισμος.

εφοσον δεν τον επιλεγεις, για οποιο λογο, εσυ εισαι που πρεπει να σταματησεις, γιατι η δικη σου λαθος πραξη ειναι πρωτη, και φερνει ως αποτελεσμα την δικη του λαθος πραξη. το ιδιο θα ισχυε και αν αυτος εριχνε τις παναγιες και συ τις σφαλιαρες.
αυτος που πρεπει να σταματησει, ειναι αυτος που ξεκινα την αρρωστημενη κατασταση.

ενας αλλος λογος να σταματησεις, ειναι οτι οι σφαλιαρες πονανε μαλλον περισσοτερο απο τις παναγιες. δηλαδη βγαινεις χαμενη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 20:08

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:47
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:41
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:28

Όχι, το θέμα είναι οτι όταν με φθάσει κάποιος στο σημείο να νοιώσω οτι με παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο, οντως μπορεί να τρελαθώ, χωρίς πλάκα. Μου γυρνάει το μυαλό ανάποδα, δαιμονίζομαι. Δεν ξέρω πώς γίνεται να το παθαίνω αυτό, ειμαι πολύ ήρεμη και νωχελική σαν άνθρωπος. Τεσπα.
Εδώ που τα λέμε, σε τέτοιες "σχέσεις" αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο θυμό είναι ο εαυτός μας και όχι ο άλλος.
Δεν είμαι σίγουρη. Επειδή το έχω αναρωτηθεί για τις περιπτώσεις που με αφορουν, "πού έφταιξα" "τί έκανα λάθος" "γιατί δεν το απέφυγα" "μήπως το προκάλεσα" κτλ, έχω βρει τον εαυτό μου οκ με εμένα :lol: και απλώς δεν δέχομαι τα σκατά των άλλων πάνω μου. Ειδικά αν σκεφθώ δυο περιπτώσεις που μου έτυχαν σε μικρή ηλικια, όχι, δεν ρίχνω ευθύνες σε εμένα σε καμία περίπτωση. Δεν θα το παίξω θύμα του εαυτού μου. Φτάνει η θυματοποίηση του θύματος. Το δεν σε θέλω τύπε ή δεν σηκώνεις χέρι επειδή δεν σου αρέσει το χ,ψ σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να μεταφερθεί ως ευθύνη σε αυτόν που δέχεται την οποιαδήποτε μορφή βίας.
Όχι ρε συ, δεν εννοώ να ρίχνεις την ευθύνη σε σένα. Εννοώ το κλασσικό εγωϊστικό τριπάκι, που μπορεί να μπει ο καθένας όταν προσπαθεί να ωραιοποιήσει ή να αμβλύνει τις κακές συμπεριφορές (και φυσικά δεν εννοώ το ξύλο) όταν είναι "ερωτευμένος". Το σύνδρομο της "μοιραίας σχέσης".
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 20:10

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:07
εσυ εισαι που πρεπει να σταματησεις, γιατι η δικη σου λαθος πραξη ειναι πρωτη, και φερνει ως αποτελεσμα την δικη του λαθος πραξη. (...)
αυτος που πρεπει να σταματησει, ειναι αυτος που ξεκινα την αρρωστημενη κατασταση.
Έβγαλες και πόρισμα ποιος φταίει στο συζυγικό καβγά;
Εύγε Ασέβαστε! :003:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 20:12

stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:00
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:56
stavmanr έγραψε:

Σωστά. Μεγάλο λάθος μια γυναίκα να αντιμιλήσει στον άντρα.
Αν τη σφάξει, δεν θα φταίει...
και για γυναικα, και για αντρα. ποσες φορες να το πω;

μεγαλο λαθος να εχεις φτασει τον/τον αλλο/αλλη στα ορια και να μην σταματας. μονο σε κακο μπορει να βγει.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι ακριβώς θέλεις να πεις επάνω στο θέμα που συζητάμε.
Να μην μαλώνει ο πλανήτης; Πασιφισμός κι έτσι; Να μην υπάρχουν διαφωνίες; Να κάνει πάντα η γυναίκα πίσω επειδή ο άλλος είναι στατιστικά επικίνδυνος;

Πού την πήγες πάλι τη συζήτηση ρε Ασέβαστε; Ό,τι νά 'ναι.
δεν την πηγα εγω. η ναδα την πηγε. δεν φταινε παντα οι αντρες για ολα :8)

ναι να μην υπαρχουν διαφωνιες. αντε, να υπαρχουν, αλλα πολιτισμενα. οταν φτανουν στο απολιτιστα, να σταματανε, εχουν την ιδια ευθυνη και οι 2, να σταματησει.
και ναι, στο οριο, να κανει η γυναικα πισω, γιατι εχει περισσοτερα να χασει, ακομη και τη ζωη της. και να μην δινει αλλη ευκαιρια, χωρισμος και τελος.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 20:14

Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:58

Για ποιο λόγο θα πρέπει εγώ να σταματήσω να το κάνω και να μην αποφορτίσει εκείνος την έννοια από το μυαλό του, που είναι και το υγιές.
τιποτα απο τα 2 δεν ειναι υγειες. ουτε να σε σφαλιαρωνει, ουτε να βριζεις. το μονο υγειες ειναι ο χωρισμος.

εφοσον δεν τον επιλεγεις, για οποιο λογο, εσυ εισαι που πρεπει να σταματησεις, γιατι η δικη σου λαθος πραξη ειναι πρωτη, και φερνει ως αποτελεσμα την δικη του λαθος πραξη. το ιδιο θα ισχυε και αν αυτος εριχνε τις παναγιες και συ τις σφαλιαρες.

ενας αλλος λογος να σταματησεις, ειναι οτι οι σφαλιαρες πονανε μαλλον περισσοτερο απο τις παναγιες. δηλαδη βγαινεις χαμενη.
Γιατί πρέπει εγώ να σταματήσω και γιατί είναι η δική μου λάθος πράξη πρώτη;
Δεν ρίχνει σφαλιάρες, . Όχι στον τσακωμό τουλάχιστον :lol: μπορεί να πλησιάσει επικίνδυνα σαν μαινόμενος ταύρος αλλά ως εκεί. Όπως και δεν ρίχνω σφαλιάρες όμως ε.
Αν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο θα είχα ανοίξει πανιά από την αρχή.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 20:15

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:12
stavmanr έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:56

και για γυναικα, και για αντρα. ποσες φορες να το πω;

μεγαλο λαθος να εχεις φτασει τον/τον αλλο/αλλη στα ορια και να μην σταματας. μονο σε κακο μπορει να βγει.
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι ακριβώς θέλεις να πεις επάνω στο θέμα που συζητάμε.
Να μην μαλώνει ο πλανήτης; Πασιφισμός κι έτσι; Να μην υπάρχουν διαφωνίες; Να κάνει πάντα η γυναίκα πίσω επειδή ο άλλος είναι στατιστικά επικίνδυνος;

ναι να μην υπαρχουν διαφωνιες. αντε, να υπαρχουν, αλλα πολιτισμενα. οταν φτανουν στο απολιτιστα, να σταματανε, εχουν την ιδια ευθυνη και οι 2, να σταματησει.
και ναι, στο οριο, να κανει η γυναικα πισω, γιατι εχει περισσοτερα να χασει, ακομη και τη ζωη της. και να μην δινει αλλη ευκαιρια, χωρισμος και τελος.
Δηλαδή να θεωρούμε εκ των πραγμάτων τους άντρες επικίνδυνους όταν συζητάμε για ενδοσυζυγικά προβλήματα; Να τους θεωρούμε βίαιους και ικανούς να δολοφονήσουν κατά την κρίση μίας ενδοοικογενειακής κατάστασης;

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 20:15

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:08
SUV έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 19:41

Εδώ που τα λέμε, σε τέτοιες "σχέσεις" αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο θυμό είναι ο εαυτός μας και όχι ο άλλος.
Δεν είμαι σίγουρη. Επειδή το έχω αναρωτηθεί για τις περιπτώσεις που με αφορουν, "πού έφταιξα" "τί έκανα λάθος" "γιατί δεν το απέφυγα" "μήπως το προκάλεσα" κτλ, έχω βρει τον εαυτό μου οκ με εμένα :lol: και απλώς δεν δέχομαι τα σκατά των άλλων πάνω μου. Ειδικά αν σκεφθώ δυο περιπτώσεις που μου έτυχαν σε μικρή ηλικια, όχι, δεν ρίχνω ευθύνες σε εμένα σε καμία περίπτωση. Δεν θα το παίξω θύμα του εαυτού μου. Φτάνει η θυματοποίηση του θύματος. Το δεν σε θέλω τύπε ή δεν σηκώνεις χέρι επειδή δεν σου αρέσει το χ,ψ σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να μεταφερθεί ως ευθύνη σε αυτόν που δέχεται την οποιαδήποτε μορφή βίας.
Όχι ρε συ, δεν εννοώ να ρίχνεις την ευθύνη σε σένα. Εννοώ το κλασσικό εγωϊστικό τριπάκι, που μπορεί να μπει ο καθένας όταν προσπαθεί να ωραιοποιήσει ή να αμβλύνει τις κακές συμπεριφορές (και φυσικά δεν εννοώ το ξύλο) όταν είναι "ερωτευμένος". Το σύνδρομο της "μοιραίας σχέσης".
Ναι έχεις δίκιο για το σύνδρομο της "μοιραίας σχέσης" αλλά δεν καταλαβαίνω πώς θυμώνεις με τον εαυτό σου εκεί και τί εγωιστικό αντιλαμβάνεσαι, αφού αισθάνεσαι υποτίθεται ωραία ως μέρος της μοιραίας αυτής σχέσης

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 20:16

stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:15
Ασέβαστος έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Δηλαδή να θεωρούμε εκ των πραγμάτων τους άντρες επικίνδυνους όταν συζητάμε για ενδοσυζυγικά προβλήματα; Να τους θεωρούμε βίαιους και ικανούς να δολοφονήσουν κατά την κρίση μίας ενδοοικογενειακής κατάστασης;
Από ότι ότι βλέπουμε. Πρέπει να κάνουμε πίσω μην προκαλέσουμε την οργή του ισχυρού φύλου.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 20:17

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:05

Δεν κάνω κάτι εγώ. Αμα πει, θα πω. Και άμα συνεχίσει θα συνεχίσω. Και ή που θα φύγει ή που θα πω όσα θέλω, φτάνουμε σε οριακά σημεία κάποιες φορές, θα ξεθύμανω και σταματάω. Μετά δεν με νοιάζει ότι και να λέει.
τι σημαινει "οριακα";

στο οριο πριν σου πει καποια σοβαρη βρισια, η στο οριο πριν σε πεταξει απο το μπαλκονι;

γιατι αν ειναι το δευτερο, καταλαβαινεις.

αν σε φτανει και τον φτανεις σε τετοιο σημειο συχνα, δεν κανετε ο ενας για τον αλλο. αν αυτο συμβαινει σε ολες τις σχεσεις σου/του, κανεις σας δεν ειναι για σχεση, μπειτε σε κανα μοναστηρι, πριν γινει κανα κακο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 20:18

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:16
stavmanr έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Από ότι ότι βλέπουμε. Πρέπει να κάνουμε πίσω μην προκαλέσουμε την οργή του ισχυρού φύλου.
Ο Ασέβαστος δεν μιλά για ισχυρό φύλο, αλλά για ΒΙΑΙΟ φύλο, στο παραπάνω κείμενο.
Πρόσεξε τη λεπτομέρεια.
Ο άντρας είναι για τον Ασέβαστο το βίαιο φύλο σε μια σχέση. Αν διαφωνήσεις με άντρα πρέπει να καταλάβεις ότι θα υποστείς βία, κατά τον Ασέβαστο.

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 20:19

Αυτό που βλέπουμε είναι οτι εαν πράγματι είχε πρόθεση ο δικός σου να κινηθεί απειλητικά εναντίον σου, θα είχες κόψει λάσπη προ πολλού και οτι απλώς ακίζεσαι με τα ξεσηκωτικά καυγαδάκια σας :P

Νάιδα!

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 20:19

και ο Ασέβαστος σιγοντάρει :lol:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 20:19

stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:10
Ασέβαστος έγραψε:
εσυ εισαι που πρεπει να σταματησεις, γιατι η δικη σου λαθος πραξη ειναι πρωτη, και φερνει ως αποτελεσμα την δικη του λαθος πραξη. (...)
ναι.
αυτος που ξεκιναει τον καβγα. παντα. χωρις καμμια εξαιρεση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 20:23

SUV έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:08
SUV έγραψε:

Ναι έχεις δίκιο για το σύνδρομο της "μοιραίας σχέσης" αλλά δεν καταλαβαίνω πώς θυμώνεις με τον εαυτό σου εκεί και τί εγωιστικό αντιλαμβάνεσαι, αφού αισθάνεσαι υποτίθεται ωραία ως μέρος της μοιραίας αυτής σχέσης
Ακριβώς. Προσποιείσαι ότι νοιώθεις ωραία, απλώς για να μην παραδεχθείς ότι γουστάρεις μια μαλακισμένη ή έναν μαλάκα. Γιατί αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες. Όταν το παραδεχθείς, ξεμπλέκεις πανεύκολα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 23 Αύγ 2022, 20:25

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:19
stavmanr έγραψε:
23 Αύγ 2022, 20:10
Ασέβαστος έγραψε:
ναι.
αυτος που ξεκιναει τον καβγα. παντα. χωρις καμμια εξαιρεση.
Πότε ξεκινά ένας καυγάς, Ασέβαστε; Τι λέει το manual γυναικοφοβίας;

"Όταν αντιμιλήσει η γυναίκα στην κάθε μ...κία που θα πετάξει ο άντρας";
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Αύγ 2022, 20:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών