Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Ένα αντικαταθλιπτικό που παίρνω για την αυπνία περισσότερο, είναι το Depreram.
Παρατηρώ όμως ότι μου προκαλεί κόψιμο της αναπνοής, όταν ξαπλώνω για ύπνο, σηκώνομαι γιατί είναι σαν να μην μπορώ να πάρω ανάσα, πρέπει να σκεφτώ να ανασάνω κατά κάποιον τρόπο.
Όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά αρκετά.
Γιατί αγχώνεστε με την αϋπνία;
Περισσότερο κακό κάνει αυτό το άγχος...
Θα περάσει εκτός κι αν την προκαλούν φάρμακα ‘η ασθένειες.
Εδώ και δύο μήνες περίπου το έχω γαμησει με το αλκοόλ και τα xanax. Xanax έπαιρνα την μικρότερη δόση εδώ και ένα χρόνο. Αλλά τώρα δύο μήνες το εδώ γυρίσει στο 1mg. Δεν με παρακολουθεί κάποιος γιατρός.
Πίνω σίγουρα 2 χάπια την μέρα το λιγότερο και τουλάχιστον δύο μπυρες. Θα έλεγα τις μισές μερες τις εβδομάδας παίρνω γύρω στα 4-5 χάπια των 1mg και πέντε με επτά μπύρες. Κάποια από αυτά τα χάπια τα παίρνω παντα μαζί με τις μπυρες για να με πιάσουν περισσότερο μπας και κοιμηθώ το βράδυ. Αλλά έχει τύχει και μέρα τον προηγούμενο μήνα να πιω/πάρω περισσότερα χάπια. Έχω πάρει και οκτώ χάπια μαζι με αλκοόλ.
Ακομα και έτσι εχώ προβλήματα να κοιμηθώ το βράδυ και έχω συνέχεια νευρα. Απλά δεν με ήρεμουν όπως πάλια. Σκέφτομαι να πάω σε ψυχίατρο με ειδικότητα στους εθισμους μπας και τα κόψω.
Εσεις είχατε κάποια παρόμοια εμπειρία; Η κάποιον γνωστό σας που να είχε θέμα με τα xanax; Αν ναι πως το αντιμετώπισε;
Να πας σε ειδικό και να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου.
Οι εμπειρίες τρίτων δεν είναι λύση.
Λέγε ιστορίες φίλε όσο πιο πολλές μπορείς. Ανοίξου και δεν τρέχει κάτι. Καλό θα είναι. Απλά κόψε. Το αλκοόλ οπωσδήποτε. Χθες σε παρακαλώ.
Σιγά σιγά. Χθες ήπια μόνο δύο μπύρες.
.
Φίλε μου θύμισες τον παλιοφίλο μου καί συγχρόνως Ψυχίατρο πού μου έλεγε ότι όταν κάποιος γράφει αλήθειες.....
παίρνει φωτιά το χαρτί.....
Με αυτό πού σου βάζω δε θέλω να σε σπρώξω κάπου αλλά θάθελα να δείς πώς μιλάνε οι άνθρωποι του βίντεο.....
Εμένα με συγκίνησαν.....
Αν μένεις Αθήνα και θες φθηνό Ψύχίατρο στείλε πμ.....
Καλή Τύχη.....
.
Σε ευχαριστώ. Δεν είμαι Αθήνα. Έχω βρει γιατρό με ειδίκευση. Απλά τώρα έχω και το θέμα του στρατού και τρέχω γιατί είμαι ανυπότακτος. Στην στρατολογία μου λέγανε άλλα, άλλα μετά στα κεπ.... Η θεία μου που είναι μια ζωή στο πολεμικό ναυτικό δεν ξέρει που παν τα τέσσερα.... Τελικά ένας φίλος μίλησε με μία στρατοδίκη συγγενή του και μου είπε να πάω κατευθείαν στον ψυχίατρο του ναυτικού αυτές τις μέρες και να πάρω από αυτόν γνωμάτευση, ουσιαστικά κανονικά να συνεχίσω διαδικασία για ι5 και να μην με ενδιαφέρει το πρόστιμο. Είπε και να μπει θα με βοηθήσει να το διαγράψουμε αν βγω ακαταλληλος. Καπως ανακουφιστικα.
Otto Weininger πάντα ακούω τις συμβουλές σου. Από όσα γνωρίζεις για αντικαταθλιπτικά κάτι να ανακουφιζει, να χαλαρώνει
και σωματικά,να μην σε τσιτώνει να κάνεις τούμπες τα βράδυα υπάρχει; Διότι σε όλα διαβάζω για διέγερση (και με το ladose είχα σε μικρό βαθμό). Λες λόγο ladose να μείνω στα SSRI’s, θα έχω λιγότερες παρενέργειες ή δεν έχει να κάνει;
Τα SSRI είναι από τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά. Το θέμα όμως είναι ότι για την επιλογή του εκάστοτε φαρμάκου, χρειάζεται κλινική εκτίμηση και αυτό μόνο ο γιατρός.
Για το ladose ποια είναι η άποψη σου. Από όσα ξέρεις από πελάτες. Διότι εκτός από την δική μου εμπειρεία διαβάζω και ακούω γενικά πως δεν κάνει καλή δουλειά σε κανέναν. Χθες μιλούσα με έναν στην δουλειά που πέρασε κατάθλιψη και εκείνος λόγο οικονομικών και θανάτου, μου είπε πως τον έσωσε το seroxat 20mb το πρωί μαζί με ένα χάπι zanax το βράδυ. Έκανε καμιά 20αρια μέρες να τον πιάσει αλλά είδε τεράστια διαφορά. Τα έχει κόψει και ξανά αρχίσει μια δυο φορές χωρίς προβλήματα και πάντα δουλεύει σαν συνδυασμός.
Τα XANAX έχουν έλλειψη τώρα, απίθανο να επανέλθουν.
Και την τελευταία φορά το έπαθα. Μάλιστα έτρεχα γιατί είχα ξεχάσει ότι λήγει η συνταγή σε δύο ώρες όταν πάει 12, και κυριολεκτικά όταν μου είπαν πως υπάρχει ελλειψη με έλουσε κρυος ιδρώτας. Από εφημερεύων σε εφημερεύων με τα πόδια. Τελικά βρήκα. Έχω τρία κουτιά ακόμα και δυο καρτέλες. Θα βρω έχω καιρό ακόμα.
Otto Weininger πάντα ακούω τις συμβουλές σου. Από όσα γνωρίζεις για αντικαταθλιπτικά κάτι να ανακουφιζει, να χαλαρώνει
και σωματικά,να μην σε τσιτώνει να κάνεις τούμπες τα βράδυα υπάρχει; Διότι σε όλα διαβάζω για διέγερση (και με το ladose είχα σε μικρό βαθμό). Λες λόγο ladose να μείνω στα SSRI’s, θα έχω λιγότερες παρενέργειες ή δεν έχει να κάνει;
Τα SSRI είναι από τα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά. Το θέμα όμως είναι ότι για την επιλογή του εκάστοτε φαρμάκου, χρειάζεται κλινική εκτίμηση και αυτό μόνο ο γιατρός.
Για το ladose ποια είναι η άποψη σου. Από όσα ξέρεις από πελάτες. Διότι εκτός από την δική μου εμπειρεία διαβάζω και ακούω γενικά πως δεν κάνει καλή δουλειά σε κανέναν. Χθες μιλούσα με έναν στην δουλειά που πέρασε κατάθλιψη και εκείνος λόγο οικονομικών και θανάτου, μου είπε πως τον έσωσε το seroxat 20mb το πρωί μαζί με ένα χάπι zanax το βράδυ. Έκανε καμιά 20αρια μέρες να τον πιάσει αλλά είδε τεράστια διαφορά. Τα έχει κόψει και ξανά αρχίσει μια δυο φορές χωρίς προβλήματα και πάντα δουλεύει σαν συνδυασμός.
Το Ladose (fluoxetine) και το seroxat (παροξετίνη) έχουν τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό (ανήκουν στα SSRI). Δεν παρουσιάζουν διάφορες στην κλινική εικόνα.
Σαν συνδυασμός με το xanax, είναι πολύ συνηθισμένος. Αλλά πάντα μετά απο οδηγία ψυχιάτρου.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Εγω λεω καλυτερα να πας σε κανενα πνευματικο να εξομολογηθεις κ να πεις ολα τα προβληματα σου
οτι αλλο σου προτεινουν ειναι τζαμπα χασιμο χρονου και δοκιμασμενα
κοψε τα χαπια γιατι θα σε στειλει η σε παρκισον η σε ανοια και δεν θες να φανταστεις οτι θα μεινεις μετα σε μια καρεκλα να σε ταιζει και να σε ξεσκατιζει ΠΟΙΟΣ ;
Εγω λεω καλυτερα να πας σε κανενα πνευματικο να εξομολογηθεις κ να πεις ολα τα προβληματα σου
Αυτό αξίζει μόνο σαν τρολιά
Γάμα τα πραγματικά, μόνο τις ιδεοληψίες της pure o να του πω όλα αυτά τα χρόνια τον βλέπω τον πνευματικό σου να τα σκίζει
τα ράσα και να ψάχνει στις μικρές αγγελίες δουλειά
κοψε τα χαπια γιατι θα σε στειλει η σε παρκισον η σε ανοια και δεν θες να φανταστεις οτι θα μεινεις μετα σε μια καρεκλα να σε ταιζει και να σε ξεσκατιζει ΠΟΙΟΣ ;
Ό,τι και καλά εγώ υπάρχει περίπτωση να κάτσω να με ξεσκατίζουν και να με ταίζουν. Δεν φοβάμαι τόσο πολύ τον θάνατο ρε φίλε.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.