Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..
Δδλ, αν ο Θεός δεν υπάρχει, και επομένως όλα όσα περιγράφουν οι θρησκείες για ζωή μετά θάνατον, προέλευση του ανθρώπου, του σύμπαντος κλπ, δεν ισχύουν, τότε ποιές είναι οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρώπινη διάνοια..;
Δδλ, αν ο Θεός δεν υπάρχει, και επομένως όλα όσα περιγράφουν οι θρησκείες για ζωή μετά θάνατον, προέλευση του ανθρώπου, του σύμπαντος κλπ, δεν ισχύουν, τότε ποιές είναι οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρώπινη διάνοια..;
Re: Ερώτηση προς άθεους: Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε τί υπάρχει..;
Η Τύχη!Parrot έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:14ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..

Ο κόσμος είναι ζάρια που ρίχνονται μόνα τους...
Γιατί δυσκολεύεσαι;

ΟΚ.Parrot έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:14ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..
Δεν υπάρχει καν νόημα σε αυτή την πρόταση.ζωή μετά θάνατον,
Αντικείμενο της βιολογίας.προέλευση του ανθρώπου
Αντίκειμενο της κοσμολογίας.του σύμπαντος
Τι ακριβώς θες να συζητήσουμε εδώ πέρα; Ποιά είναι πχ αναλυτικά η current επιστημονική άποψη για την προέλευση του ανθρώπου στα πλαίσια της βιολογιας; Ενώ για εσένα η απάντηση είναι, "μας έφτιαξε ο παντοδύναμος και πανσοφος φανταστικός μου φίλος";
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Δεν κατάλαβα τίποτα.. Εννοείς ότι οι ερωτήσεις αυτές (π.χ. ποιός έφτιαξε το σύμπαν) είναι λάθος..; Είναι διατυπωμένες με λάθος τρόπο..; Δεν έχουν νόημα..;klg έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:27ΟΚ.Parrot έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:14ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..
Δδλ, αν ο Θεός δεν υπάρχει, και επομένως όλα όσα περιγράφουν οι θρησκείες για ζωή μετά θάνατον, προέλευση του ανθρώπου, του σύμπαντος κλπ, δεν ισχύουν, τότε ποιές είναι οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρώπινη διάνοια..;Δεν υπάρχει καν νόημα σε αυτή την πρόταση.ζωή μετά θάνατον,Αντικείμενο της βιολογίας.προέλευση του ανθρώπουΑντίκειμενο της κοσμολογίας.του σύμπαντος
Τι ακριβώς θες να συζητήσουμε εδώ πέρα; Ποιά είναι πχ αναλυτικά η current επιστημονική άποψη για την προέλευση του ανθρώπου στα πλαίσια της βιολογιας; Ενώ για εσένα η απάντηση είναι, "μας έφτιαξε ο παντοδύναμος και πανσοφος φανταστικός μου φίλος";
η αγνοια. δεν ξερουμε τις απαντησεις. ισως καποτε τις μαθουμε, ισως οχι.Parrot έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:14ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..
οπως καποτε δεν ξεραμε απο που ερχονται οι κεραυνοι, και λεγαμε ο διας. τωρα ξερουμε, ο ηλεκτρισμος.
επισης δεν ξεραμε ποιος γκαστρωσε τη γυναικα μας, και λεγαμε ο διας με μορφη ταυρου, βροχης, κυκνου, κλπ. μετα λεγαμε ο κρινος. τωρα ξερουμε, ο γειτονας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
"δεν ξερω" ειναι η απαντηση. προσπαθουμε να μαθουμε, και το καταφερνουμε σε καποιο βαθμο. ολες οι πληροφοριες που εχουμε ως τωρα, ολες οι γνωσεις, ολες οι αποδειξεις (και δεν ειναι καθολου λιγες) δεν περιλαμβανουν κανεναν θεο. συγκεκριμμενα, αποδεικνυουν ξεκαθαρα οτι ολες οι θεολογιες, ειναι μαλακιες.
.
Τι σε βασανίζει ρε παπαγάλε ;;;
Δε μπορείς να χαρείς τη ζωή χωρίς την απάντηση αυτού του αιώνια αναπάντητου ερωτήματος ;;;
Οι αρχαίοι Κλασσικοί έστησαν τον Ανώτερο Πολιτισμό στον κόσμο μη πιστεύοντας σε θεούς και άλλες ζωές.....
Εσύ τη βλέπεις Κλασσικότερος των Κλασσικών ;;; .
.
Τι σε βασανίζει ρε παπαγάλε ;;;
Δε μπορείς να χαρείς τη ζωή χωρίς την απάντηση αυτού του αιώνια αναπάντητου ερωτήματος ;;;
Οι αρχαίοι Κλασσικοί έστησαν τον Ανώτερο Πολιτισμό στον κόσμο μη πιστεύοντας σε θεούς και άλλες ζωές.....
Εσύ τη βλέπεις Κλασσικότερος των Κλασσικών ;;; .

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Ούτε και τώρα ξέρουμε τι είναι πραγματικά ο ηλεκτρισμός.Ασέβαστος έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:38η αγνοια. δεν ξερουμε τις απαντησεις. ισως καποτε τις μαθουμε, ισως οχι.Parrot έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:14ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..
οπως καποτε δεν ξεραμε απο που ερχονται οι κεραυνοι, και λεγαμε ο διας. τωρα ξερουμε, ο ηλεκτρισμος.
Έχουμε θεωρίες και μετρήσεις, αλλά επί της ουσίας ο ηλεκτρισμός παραμένει ένα ζήτημα μυστηριακό, που εξαρτάται άμεσα από την κοσμοθέαση στο μικρόκοσμο.
Η άποψή μας για το τι είναι ο ηλεκτρισμός αλλάζει κάθε 30 χρόνια.
Η ερώτηση περί ζωής μετά το θάνατο δεν έχει κανένα γραμματικό νόημα. Οι υπόλοιπες ερωτήσεις μπορούν ίσως να τεθούν στα πλαίσια της επιστημονικής δραστηριότητας συγκεκριμένων πεδίων (βιολογία/αστροφυσική) όπώς ήδη ανέφερα, αν και αυτό προφανώς επιβάλλει επιστημολογική διεύρευνηση των ερωτήσεων per se. Εγώ αυτό που θέλω είναι να μου εξηγήσεις τι ακριβώς απάντηση περιμένεις να σου παρέχουν οι "'άθεοι";
Ας πάρουμε για παράδειγμα το "ποιός έφτιαξε το σύμπαν". Τι ακριβώς θες να σου απαντήσουν; Ότι πχ το σύμπαν δεν "φτιάχτηκε" επειδή είναι αιώνιο; Ότι πχ δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η ερώτηση, αφού το σύμπαν περικλείει σαν έννοια την την ύπαρξη, οπότε δεν μπορεί "κάποιος" να το "έφτιαξε";
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
stavmanr έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:44Ούτε και τώρα ξέρουμε τι είναι πραγματικά ο ηλεκτρισμός.Ασέβαστος έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:38η αγνοια. δεν ξερουμε τις απαντησεις. ισως καποτε τις μαθουμε, ισως οχι.Parrot έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 10:14ok, φαίνεται λίγο αφελής η ερώτηση αλλά καταλαβαίνετε πώς το εννοώ..
Έχουμε θεωρίες και μετρήσεις, αλλά επί της ουσίας ο ηλεκτρισμός παραμένει ένα ζήτημα μυστηριακό, που εξαρτάται άμεσα από την κοσμοθέαση στο μικρόκοσμο.
Η άποψή μας για το τι είναι ο ηλεκτρισμός αλλάζει κάθε 30 χρόνια.
εστω κι ετσι, εχουμε ξακαθαρισει παντως οτι ο διας δεν πετα κεραυνους, ουτε μας γαμει τη γυναικα.
μπορει και η αποψη για το μπιγκ μπανκ η οτι, να αλλαξει, η να αλλαζει καθε 3 μηνες. αλλα εχουμε σιγουρα ξεκαθαρισει οτι δεν ξεκινησαμε απο εναν παππου που ελεγε "εγενετο" οτιναναι. οπως εχουμε ξακαθαρισει οτι δε γεννανε παρθενες, πρεπει να πεσει πουτσα πρωτα.
Κανένας είναι η short απάντηση.
Θεός είναι το ΣΎΜΠΑΝ
Το οποίο υπήρχε από πάντα (με αμέτρητα BIG BANG ) κσι θα υπάρχει για πάντα
Το οποίο υπήρχε από πάντα (με αμέτρητα BIG BANG ) κσι θα υπάρχει για πάντα
Γιεπ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2668 Απαντήσεις
- 40865 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Polaris3
27 Απρ 2025, 17:09
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 399 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-