Σε μία απαραίτητη επίφαση νομιμότητας αναφέρομαι, προκειμένου να μην αντιδράει το πόπολο στην αντίφαση της κυκλοφορίας μετρητών που όμως πρακτικά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ότι το Σύνταγμα το έχετε κάνει κουρελόχαρτο, το γνωρίζουμε. Απλώς τροποποιήστε το και δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Cashlesss society. Αρ-χι-σα-μεεεεεεεεε
Re: Cashlesss society. Αρ-χι-σα-μεεεεεεεεε
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
νομοτελειακή εξέλιξη
τεχνολογικός ντετερμινισμός
το σύνταγμα, τα δικαιώματα και τα λοιπά αποτελούν τροχοπέδη για την "πρόοδο" και θα καμφθούν με διάφορους νομότυπους τρόπους
ό,τι θέλουν κάνουν, δικιά τους η πίτα δικό τους και το μαχαίρι
και βέβαια τα ζώα από κάτω χαίρονται γιατί θεωρούν ότι γίνονται όλα για το καλό μας
ούτε καπότες δε θα μπορείτε να αγοράζετε χωρίς να το ξέρει ο μεγάλος αδερφός, ζώα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Dwarven Blacksmith
Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.Awesomatic έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:11Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.

- Dwarven Blacksmith
Πιο πολύ θα ντρεπόμουν να νομίζει ο μεγάλος αδελφός ότι ΔΕΝ αγοράζω καπότες.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21ούτε καπότες δε θα μπορείτε να αγοράζετε χωρίς να το ξέρει ο μεγάλος αδερφός, ζώα

- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εγώ αν ήμουν σταρμπακς, απλώς θα εδινα τον καφέ φθηνότερα σε όποιον με πληρωνε με κάρτα. Και στην κανονικη του τιμή για οποιον γουσταρει τα μετρητα. Θα μπορουσε να αποτελεί ενα κινητρο, αρκει να υπάρχει καποιος διακανονισμός με την τραπεζα και το πος. Μη μου κρατάει ενα σκασμό προμήθεια για τις συναλλαγες.vatraxos έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:17Σε μία απαραίτητη επίφαση νομιμότητας αναφέρομαι, προκειμένου να μην αντιδράει το πόπολο στην αντίφαση της κυκλοφορίας μετρητών που όμως πρακτικά δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ότι το Σύνταγμα το έχετε κάνει κουρελόχαρτο, το γνωρίζουμε. Απλώς τροποποιήστε το και δε θα υπάρχει πρόβλημα.
- vantono
Και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις, το κορίτσι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.Awesomatic έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:11Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.

Πρόσεξε μη σε κανει να απαρνηθείς και τον κινέζικο Σοσιαλισμό.
Το κράτος, στην Ελλάδα τουλάχιστον, υποχρέωσε τις επιχειρήσεις να διαθέτουν τερματικά POS για συναλλαγές με κάρτες. Δεν παρενέβη λοιπόν στις συναλλαγές μεταξύ των ιδιωτών;GoBzi έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:16
Θα σας πω ένα μυστικό που μέχρι και στην Αμερική πολλοί δεν το γνωρίζουν. Πολλά, εάν όχι όλα τα άρθρα του αμερικανικού Συντάγματος προστατεύουν τον πολίτη/ιδιώτη από το κράτος.
Δεν υπάρχει καμία συνταγματική ελευθερία μεταξύ 2 ιδιωτών. Το Starbucks είναι ελεύθερο να δέχεται πατάτες αντί χρημάτων. Εσύ ως ελεύθερος πολίτης μπορείς να δώσεις πατάτες για ένα καφέ η να πας αλλού. Αντίστοιχα, το Twitter/Facebook κτλπ ως ιδιώτης μπορεί να σε μπλοκάρει χωρίς λόγο, δεν υπάρχει συνταγματική ελευθερία (free speech).
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- vantono
Σωστό αυτό.GoBzi έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:16Θα σας πω ένα μυστικό που μέχρι και στην Αμερική πολλοί δεν το γνωρίζουν. Πολλά, εάν όχι όλα τα άρθρα του αμερικανικού Συντάγματος προστατεύουν τον πολίτη/ιδιώτη από το κράτος.
Δεν υπάρχει καμία συνταγματική ελευθερία μεταξύ 2 ιδιωτών. Το Starbucks είναι ελεύθερο να δέχεται πατάτες αντί χρημάτων. Εσύ ως ελεύθερος πολίτης μπορείς να δώσεις πατάτες για ένα καφέ η να πας αλλού. Αντίστοιχα, το Twitter/Facebook κτλπ ως ιδιώτης μπορεί να σε μπλοκάρει χωρίς λόγο, δεν υπάρχει συνταγματική ελευθερία (free speech).
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
όχι μόνο αυτόvatraxos έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:27Το κράτος, στην Ελλάδα τουλάχιστον, υποχρέωσε τις επιχειρήσεις να διαθέτουν τερματικά POS για συναλλαγές με κάρτες. Δεν παρενέβη λοιπόν στις συναλλαγές μεταξύ των ιδιωτών;GoBzi έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:16
Θα σας πω ένα μυστικό που μέχρι και στην Αμερική πολλοί δεν το γνωρίζουν. Πολλά, εάν όχι όλα τα άρθρα του αμερικανικού Συντάγματος προστατεύουν τον πολίτη/ιδιώτη από το κράτος.
δεν ανάγκασε εκ των πραγμάτων ιδιώτες να συνάψουν αναγκαστική οικονομική σχέση με τρίτα ιδιωτικά ιδρύματα (τράπεζες);
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Και το χρήμα (το χάρτινο) από τρίτα ιδρύματα (τράπεζες) το προμηθεύονται οι ιδιώτεςΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:33όχι μόνο αυτόvatraxos έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:27Το κράτος, στην Ελλάδα τουλάχιστον, υποχρέωσε τις επιχειρήσεις να διαθέτουν τερματικά POS για συναλλαγές με κάρτες. Δεν παρενέβη λοιπόν στις συναλλαγές μεταξύ των ιδιωτών;GoBzi έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:16
δεν ανάγκασε εκ των πραγμάτων ιδιώτες να συνάψουν αναγκαστική οικονομική σχέση με τρίτα ιδιωτικά ιδρύματα (τράπεζες);
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
υποτίθεται ότι το χρήμα τυπώνεται από την εκάστοτε κρατική τράπεζα (άλλο αν τα κράτη έχουν ξεπουλήσει τις μετοχές)Beria έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:35Και το χρήμα (το χάρτινο) από τρίτα ιδρύματα (τράπεζες) το προμηθεύονται οι ιδιώτεςΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:33όχι μόνο αυτό
πέραν τούτου όμως, παλιότερα θεωρητικά τουλάχιστον, μπορούσες να διατηρείς επιχείρηση χωρίς να έχεις καμία σχέση με τράπεζες ή η όποια σχέση θα ήταν απόρροια της ελεύθερης επιλογής του ιδιώτη. τώρα με νόμο κράτους οφείλεις να έχεις τραπεζικό λογαριασμό και να κάνεις τις συναλλαγές σου μέσω τράπεζας (μισθοδοσία, πληρωμή/είσπραξη τιμολογίων άνω των 500 ευρώ, pos, κτλ)
παλιά ήταν επιλογή, τώρα είναι υποχρέωση βάσει νόμου
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Dwarven Blacksmith
Διαψεύδω, δεν τα έχω με μετρητού. Στο ινστα που βρίσκω ποιες να ακολουθήσω;vantono έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:27Και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις, το κορίτσι.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:21Ήμουν σχεδόν cashless για 3 χρόνια. Τώρα έμπλεξα με κάτι μετρητάκηδες πάλι. Βγάλε ePass για τα διόδια, θα αλλάξει η ζωή σου.Awesomatic έγραψε: ↑30 Αύγ 2022, 12:11Έχω τέσσερις μήνες να πάω σε ATM. Στο σπίτι από μετρητά να έχω 4-5€ σε κέρματα; Κάπου εκεί. Τόσους μήνες δε μου έλειψαν καθόλου. Μόνο στα διόδια τα δίνω γιατι περνάω λίγο πιο γρήγορα από όταν πληρώνω με κάρτα.
Πρόσεξε μη σε κανει να απαρνηθείς και τον κινέζικο Σοσιαλισμό.

Μακαρι να ερθει και στην Ελλαδα, να γινουν ολα cashless, να μην ξερουν που να κρυφτουν οι γυφτοι που φοροδιαφευγουν...
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
πόσο μπροστά ήταν ο άνθρωπος
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση