ψεκ στον αληθινο κοσμο

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: ψεκ στον αληθινο κοσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 30 Αύγ 2022, 16:18

Αρίστος έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:13
Παραδειγμα 2ο

Όταν ο Μάκης Βορίδης ρωτούσε στη Βουλή αν...μας ψεκάζουν

Στις 25 Νοεμβρίου του 2010, ο Μάκης Βορίδης, με την ιδιότητα του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αναλύει διεξοδικά το τι τον προβληματίζει με τους...αεροψεκασμούς και ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να του απαντήσουν.

Εικόνα

.
τι του απαντησαν η τι απαντα ο ιδιος τωρα που χει προσβαση στα αρχεια;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 30 Αύγ 2022, 16:22

Κάποτε τα πράγματα ήταν απλά: Υπήρχαν οι εξωγήινοι που απήγαγαν κόσμο, κάποιοι άλλοι εξωγήινοι που ήταν "αρχαίοι αστροναύτες", η προσελήνωση που έγινε σε στούντιο, ο Ελβις που ακόμη ζει (αυτός μας οδηγεί), οι άτλαντες και η Γη που είναι κούφια.

Απλά πράγματα δηλαδή.

Τώρα τελευταία... σε τι επίπεδα παραλογισμού έχουμε φτάσει ως είδος γμτ μου;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Αύγ 2022, 16:22

taxalata xalasa έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:18
Αρίστος έγραψε:
Παραδειγμα 2ο

Στις 25 Νοεμβρίου του 2010, ο Μάκης Βορίδης, με την ιδιότητα του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αναλύει διεξοδικά το τι τον προβληματίζει με τους...αεροψεκασμούς και ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να του απαντήσουν.

Εικόνα

.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υπογραφή του τότε υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, θα διευκρινίσει στον κ. Βορίδη ότι δεν υπάρχει κάποιο σχετικό στοιχείο.

Εικόνα

Αργοτερα οι δυο τους, ο Βοριδης με το Βενιζελο βρεθηκαν υπουργοι στην ΙΔΙΑ κυβερνηση.

Αρα οντως μας ψεκαζουν για να τρωμε τοσο δουλεμα.
:lol:

.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Αύγ 2022, 16:28

Πτολεμαίος έγραψε:
30 Αύγ 2022, 15:57
Εικόνα
Εγώ όταν έλεγα σε κάποιον ότι αμφισβητώ την προσελήνωση, είχα αυτήν την εικόνα στο μυαλό μου. Μιλαγα με έναν "αντιψεκ" σαν κι εσάς

(Τσουβάλιασμα ε; Σε βάζω σε μία κατηγορία :c040: Συγνώμη κιόλας ρε αλλα την κατηγοριοποίηση την έχουν ήδη κανει κι εσύ την έχεις ασπαστεί. που ανήκεις στους ΨΕΚ; όχι βέβαια. Ανήκεις σε αυτούς που ανήκει και το προηγούμενο χαϊβάνι που του εξήγησα συο πράγματα στο προηγούμενο ποστ μου.
Αν νιώθεις ότι διαφέρεις, να το πεις. λες να χρειάζονται παραπάνω κατηγορίες; :o Έλα ρε! Δεν το πιστεύω)

Μου έλεγε τα γνωστά :102: Οι επιστήμονες, τόσος κόσμος, μπούρου μπούρου. και μετά άρχισε όπως εσείς ( :wink ΟΚ; ) να σκυλιάζει και να μιλάει για ψεκασμένους και αυτός ξέρεις. Στο σύνολο το καλό (με την κοινή λογική).
Επέμενα πριν προλάβει να βρίσει κιόλας (να δείξει πόσο καλός και σωστός στην κοινωνία είναι, μαχητής ήρωας που θα σκοτώσει τα τέρατα και θα είναι άξιος στην κοινωνία)

Να μου πει πως διάλο στέκεται όρθια η σημαία, αφού δεν υπάρχει αέρας να την σηκώνει. να κυματίζει και να μένει έτσι όπως την βλέπουμε.
(Το είχα αλήθεια απορία. Δεν ήξερα το μαντζαφλάρι στη πάνω πλευρά. Ούτε να το σκεφτώ μπορούσα γιατί δεν έχω μηχανική αντίληψη. (Συνδυασμός οπτικής λειτουργία, προσοχής, προσανατολισμού και τέτοια ξέρεις. Κέντρα που αναπτύσσεις περισσότερο από άλλα).

Επέμενα επέμενα, τελικά ξέρεις τι μου πε;

"Γιατί δεν έχει βαρύτητα!" (Ε ναι ρε! Δεν λέμε στο διάστημα δεν έχει βαρύτητα; :102: )

Κάτι άλλο; Πόσο θα στοιχημάτιζες ότι ο προηγούμενος που του απάντησα, θα έλεγε το ίδιο; Ποια η θέση σου; Αν μάλιστα έβλεπες με ποια μεριά είναι και ποιους βρίζει. Θα σε πείραζε να προσμετράσαι με αυτόν κι θα απέφευγες; ´Ή θα διάλεγες ´πως κάνατε όλοι ένα παράδειγμα κάποιου αγνώστου για να το φέρεις εδώ να κάνεις το βουντού σας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χαοτικός την 30 Αύγ 2022, 17:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 30 Αύγ 2022, 16:29

Παραδειγμα 4ο.

Οταν στην Ελληνικη Αγωγη του Αδωνι γινοντουσαν μαθηματα με τετοια μαργαριταρια.

Εδώ λοιπόν πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, γεννήθηκε ο Πρωτάνθρωπος: ο Έλλην, ο λευκός, ο εκπρόσωπος της Αρίας Φυλής – ο Έλληνας είναι ο εκπρόσωπος της Αρίας Φυλής, δεν υπάρχει άλλη Αρία Φυλή, δεν υπάρχει Ινδοευρωπαϊκή φυλή, και δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες, είμαστε ξεκάθαροι. Ο Άριος είναι ο Έλληνας – άσχετα αν έχουν κλέψει τα σύμβολα, και αν οικειοποιούνται την Αρία φυλή και κάποιοι άλλοι. Άριος σημαίνει εξέχων, λαμπρός, διακεκριμένος.

https://sarantakos.wordpress.com/2018/1 ... pinearyan/

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 30 Αύγ 2022, 16:34

Αρίστος έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:22
taxalata xalasa έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:18
Αρίστος έγραψε:
Παραδειγμα 2ο

Εικόνα

.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υπογραφή του τότε υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, θα διευκρινίσει στον κ. Βορίδη ότι δεν υπάρχει κάποιο σχετικό στοιχείο.

Εικόνα

Αργοτερα οι δυο τους, ο Βοριδης με το Βενιζελο βρεθηκαν υπουργοι στην ΙΔΙΑ κυβερνηση.

Αρα οντως μας ψεκαζουν για να τρωμε τοσο δουλεμα.
:lol:

.
τα συστηματα επιτηρησης της ΠΑ δεν εχουν συλλεξει καποιο στοιχειο που να φαίνεται σχετικο :003: είναι και απο τους καλους στον λογο τρομαρα του.... σχετικο στοιχειο.... σαν να λεμε μαλακισμενος μαλακας....

περα απο αυτο......δεν μας εξηγει γιατι δεν συνέλλεξαν στοιχειο... ήσαν χαλασμένα; ήσαν κλειστά.; τα μάτια δεν είναι συστηματα επιτηρησης; η φυσική; η χημεία; και άλλα πολλά ....

ξερεις το προβλημα που ειναι;

στην χάψα.....

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 30 Αύγ 2022, 16:38

AlienWay έγραψε:
Κάποτε τα πράγματα ήταν απλά: Υπήρχαν οι εξωγήινοι που απήγαγαν κόσμο, κάποιοι άλλοι εξωγήινοι που ήταν "αρχαίοι αστροναύτες", η προσελήνωση που έγινε σε στούντιο, ο Ελβις που ακόμη ζει (αυτός μας οδηγεί), οι άτλαντες και η Γη που είναι κούφια.

Απλά πράγματα δηλαδή.

Ως γνωστόν το πεδίο προσεδάφισης ήταν σκόνη σαν πούδρα.
Εδώ βλέπουμε το Ρόβερ να κάνει βόλτες η πούδρα να πετάγεται και να ξανακάθεται αμέσως. Απόδειξη ότι δεν υπάρχει αέρας να δημιουργηθεί και να συντηρηθεί το σύνηθες σύννεφο σκόνης, που βλέπουμε στην Γη. Επομένως η προσελήνωση έγινε.
Έχουμε έναν παπάρα εδώ που στο παλιό ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος και της προσελήνωσης. Ε λοιπόν δεν αποδέχτηκε αυτή την απόδειξη. :102:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 30 Αύγ 2022, 16:39

AlienWay έγραψε:

Απλά πράγματα δηλαδή.

στο επίπεδο του να πιστευεις και να ψηφιζεις τον νανογιλεκα τηλεβιβλιοπωλη..... πουχει απαγαγει τα ελληνικα... αντιπρόεδρος... δεν υπάρχει πιο παραλογικός άνθρωπος από μας σήμερα στον πλανήτη...

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 30 Αύγ 2022, 16:41

Αρίστος έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:29
Παραδειγμα 4ο.

Οταν στην Ελληνικη Αγωγη του Αδωνι γινοντουσαν μαθηματα με τετοια μαργαριταρια.

Εδώ λοιπόν πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, γεννήθηκε ο Πρωτάνθρωπος: ο Έλλην, ο λευκός, ο εκπρόσωπος της Αρίας Φυλής – ο Έλληνας είναι ο εκπρόσωπος της Αρίας Φυλής, δεν υπάρχει άλλη Αρία Φυλή, δεν υπάρχει Ινδοευρωπαϊκή φυλή, και δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες, είμαστε ξεκάθαροι. Ο Άριος είναι ο Έλληνας – άσχετα αν έχουν κλέψει τα σύμβολα, και αν οικειοποιούνται την Αρία φυλή και κάποιοι άλλοι. Άριος σημαίνει εξέχων, λαμπρός, διακεκριμένος.

https://sarantakos.wordpress.com/2018/1 ... pinearyan/

.
Παρόμοιες μαλακίες γράφεις και συ. Προς τί το σκούξιμο σου ΄τώρα;
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 30 Αύγ 2022, 16:45

BOOMER έγραψε:
30 Αύγ 2022, 14:49
Θα σου επιβάλλω ως κράτος τι θα κάνεις όταν πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα μου ή απειλείται η ασφάλεια και ο τρόπος ζωής μου.
Πχ αν είσαι ψέκι που δεν δέχεται να εμβολιαστεί σε περίοδο πανδημίας ,θα σου απαγορέψω να μπεις σε κλειστό χώρο μαζί με ανθρώπους. Το έκανα ήδη και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί.
Αν είσει ψέκι υγειονομικός που δεν δέχεται να εμβολιαστεί ,θα σε απολύσω. Το έχω κάνει ήδη.
Ολα τα άλλα ήταν ποιητική αδεία περιγραφή ,για κάτι πολύ απλό.
Στ αρχίδια της παραγωγικής κοινωνίας τι αρέσει και τι όχι στον κάθε ψεκασμένο άεργο χασικλή.
Ο εαυτός μου είναι ο μέσος εργοδότης που δεν θα σε προσλάβει ούτε για να καθαρίζεις καμπινέδες ,αλλά το ξέρεις ήδη εδώ και πολύ καιρό.
Αυτός που έχει πραγματικά αρχίδια να σε γράψει.
Πάνε κάνε τώρα 2-3 μπάφους να ξεφύγεις απ την κοινωνία μας ,που δεν σε χωράει. :hebit:
Μου αρέσεις εσύ.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 30 Αύγ 2022, 16:45

taxalata xalasa έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:39
AlienWay έγραψε:

Απλά πράγματα δηλαδή.

στο επίπεδο του να πιστευεις και να ψηφιζεις τον νανογιλεκα τηλεβιβλιοπωλη..... πουχει απαγαγει τα ελληνικα... αντιπρόεδρος... δεν υπάρχει πιο παραλογικός άνθρωπος από μας σήμερα στον πλανήτη...
Απαντήθηκε ήδη σε αυτό το νήμα, απλώς πρέπει να δεις προσεκτικά για να το προσέξεις. Στην πολιτική, σημασία για την απόκτηση έδρας έχει η δημιουργία δικτύωσης, μέσω σωματείων οποιουδήποτε τύπου. Η ελ αγωγή, το μέγαρο μουσικής, πρόσβαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς κλπ, παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ειναι δεξαμενές ψηφοφόρων.

Και φυσικά οι ψεκ αντιλήψεις του κόσμου, γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και διαμορφώνουν ακόμη και ερωτήσεις προς συζήτηση στο κοινοβούλιο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 30 Αύγ 2022, 16:48

Πτολεμαίος έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
30 Αύγ 2022, 14:15
ξέρω πολλούς ψεκ irl
με διασκεδάζουν γενικά, αλλά υπάρχουν και στιγμές που γίνονται κουραστικοί
το αστείο είναι πως όλοι είναι μορφωμένοι (υπερβολικά σε κάποιες περιπτώσεις), πχ ένας είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό και υψηλή θέση, ο άλλος είναι μηχανικός με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό, και πάει λέγοντας
το τι έχω ακούσει δε λέγεται, μιλάμε για παρανοϊκά πράγματα
γενικά, πολλή τρέλα από άτομα που θα περίμενες να έχουν λογική μέσα στο κεφάλι τους
Βασικά σπουδαγμενοι είναι, όχι μορφωμένοι.
Μορφωμένοι ειναι αυτοί που έχουν διαβάσει κάποια εκατοντάδες ή χιλιάδες βιβλία, που έχουν ευρύ φάσμα γνώσεων, που μπορούν να συζητήσουν χωρίς το Google search με άλλους μορφωμένους για πχ αστροφυσική, ιστορία κλπ επιστημες.

Δεν γίνεται να θεωρήσω μορφωμένο έναν σπουδαγμενο με μεταπτυχιακό/διδακτορικό ή ότι άλλο, αν του κάνει εντύπωση για παράδειγμα "γιατί δεν φαίνονται τα αστέρια στις φωτογραφίες του Απολλο με τον κατάμαυρο ουρανό της σελήνης", να του εξηγείς το γιατί και να αρνείται την απάντηση.
Δεν είναι κακό, ούτε είναι κάποιος ψεκ αν έχει συνομοσιωλογικα ερωτήματα.
Και γω είχα κάμποσα (και ακόμα έχω).
Το κακό είναι να του εξηγείς με τρανταχτά επιχειρήματα και να μην θέλει (ή να μην μπορεί) να καταλάβει.

Πχ κάποτε είχα απορία για την φαινομενικα ανάποδη σκιά στη σημαία

Εικόνα

Παιδευόμουν να βρω τη λύση μέχρι που κάποιος μου είπε το προφανές. Είναι σκιά που προέρχεται απο κάτι που βρίσκεται στα αριστερά. Τσουπ, είδα το φως το αληθινό.
Απορία μεγάλη είχα και για τα αστέρια που δεν φαίνονται στον μαύρο ουρανό της σελήνης.
Η απάντηση είναι πάλι απλοτατη. Είναι μέρα.

Αν ήμουν ψεκ δεν θα δεχόμουν τις απαντήσεις και θα επέμενα στις ψεκιές.
Ψεκ λοιπόν είναι αυτός που αρνείται να δει την πραγματικότητα και θέλει μόνο τις απαντήσεις που ζητά το ψεκ μυαλό του.
δεν διαφωνούμε κάπου
το θέμα όμως είναι ότι ο όρος ψεκ πλέον χρησιμοποιείται όπως ο όρος φασίστας, καταχρηστικά δηλαδή
οι ψεκ έχουν προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες με τις μαλακίες τους στις κυβερνήσεις
όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την κατεστημένη πραγματικότητα που επιβάλλεται εκ των άνω, χαρακτηρίζεται αμέσως ως ψεκ
πχ λένε οι ψεκ ότι με το εμβόλιο θα βγάλεις ουρα, έρχεται ο άλλος ο κακομοίρης και λέει ότι είναι σκεπτικός απέναντι στον εμβολιασμό, τσουπ, αυτοί οι δύο ταυτίζονται και με οποιαδήποτε αντίρρηση κι αν εκφράσει κανείς, ετεροπροσδιορίζεται ως ψεκ
οπότε αντίρρηση=ψεκ πλέον
και αυτό συμβαίνει παντού
βλέπεις πχ ότι η Ευρώπη υφίσταται μια αντικατάσταση πληθυσμού, είναι γεγονός, τα νούμερα μιλάνε μόνα τους, όποιος το πει όμως είναι ψεκ, συνομωσιολογία γαρ
με άλλα λόγια, πνίγουν την όποια αμφισβήτηση στο κατεστημένο τους χωρίς καν να χρειάζεται να την απαντήσουν, μόνο με μια ταμπέλα ψεκ
κι αυτό μπορούν και το κάνουν εξαιτίας των ηλίθιων ψεκ, αυτοί τους έδωσαν αυτή τη δυνατότητα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Αύγ 2022, 16:54

Λοιπόν μπουχέσες, αυτό και δεν χρειάζεται από πλευράς μου να ξανασχοληθώ, Όποιος μπορεί να καταλάβει, κατάλαβε)
Δεν υπάρχει η κατηγοριοποίηση αυτή. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σταθερό και αποκλειστικό κριτήριο για να εντάξεις τον οποιονδήποτε σε όποια κατηγορία σου καπνίσει. Δεν υπάρχουν ψεκ, δεν υπάρχουν τρολ, και δεν υπάρχει τίποτα από τις μαλακισμένες λέξεις που επικρατούν στο ίντερνετ και η αμόρφωτη πλειοψηφία (και δυστυχώς είναι πλειοψηφία) τις αποδέχεται, επειδή διαρκώς έχει την ανάγκη να αλληλεπιδράΠΑΝΤΑ με τους κανονες του όχλου.
Είναι πραγματικά γελεοίο να είστε όλοι εμφανώς σκατάδες και να αξιώνεται ότι είστε διαφορετικοί από άλλους σκατάες μπας είστε η φουρνιά με τους αποδεκτούς.
Πρεζάκια της αγελαίας υπόστασης. γλείφτες της εξουσίας και μια ζωή με την μαλακισμένη αντίληψη ότι όταν πολεμάς το διαφορετικό και μάλιστα με όρους όχλου και όχι αλλιώς, θα σας πετάξει κάνα κόκκαλο ο Άγιος Βασίλης

(που μαθαίνετε στα παιδιά σας, έτσι άκριτα. Επειδή οι επιστήμονες είπαν δεν πειράζει. πράγμα που δεν το διαβάσατε πουθενά και δεν έχετε ιδέα πως έχει εξεταστεί αυτό - το φαινόμενο Άη Βασίλη και αν πρέπει να λέμε αλήθεια ή όχι - θα πείτε "Οι επιστήμονες λένε ΟΚ. ... α ου και άλλες μαλακίες δοξασίες που σας συμπληρώνουν την εικόνα.).

Είτε βγάλατε Πολυτεχνείο, είτε δεν βγάλατε ούτε καν το δημοτικό, η σακαράκα προσωπικότητα την ίδια ανάγκη έχει. να γλείψει λίγο κοκααλάκι από την κανονικότητα. να ξορκισει τον αφορισμένο για να τη γλιτώσει να αποδείξει ότι δεν ειναι αφορισμένη η ψυχή του.

Τόσα ποστ και τόσες διαφορετικές περιγραφές ανθρώπων που τελικά δεν συνιστούν κανένα κοινό στοιχείο ώστε δύνανται να συνθέσουν έναν ορισμό για το τι είναι.
Κι αφού ποτέ σας δεν ορίσατε κριτήρια ούτε αναζητήσατε κριτήρια που έχουν θέσει κάποιοι άλλοι έστω για το τι είναι Ψεκ, ενστερνιστήκατε τον όρο
σαν να είναι είναι το πάσο να συμμετέχετε κι εσείς σε μια τελετουργία βουντού - να ξορκίσετε το κακό που υπάρχει στη ζωή σας και που αυτό φταίει.
όχι η ανικανότητα σας να διαχειριστείτε τα μεταφυσικά όνειρά σας και μαλακο-δοξασίες σας.

Βασικά αυτά :102:

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 30 Αύγ 2022, 16:56

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
30 Αύγ 2022, 16:48
Πτολεμαίος έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
30 Αύγ 2022, 14:15
ξέρω πολλούς ψεκ irl
με διασκεδάζουν γενικά, αλλά υπάρχουν και στιγμές που γίνονται κουραστικοί
το αστείο είναι πως όλοι είναι μορφωμένοι (υπερβολικά σε κάποιες περιπτώσεις), πχ ένας είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό και υψηλή θέση, ο άλλος είναι μηχανικός με 2 μεταπτυχιακά και διδακτορικό, και πάει λέγοντας
το τι έχω ακούσει δε λέγεται, μιλάμε για παρανοϊκά πράγματα
γενικά, πολλή τρέλα από άτομα που θα περίμενες να έχουν λογική μέσα στο κεφάλι τους
Βασικά σπουδαγμενοι είναι, όχι μορφωμένοι.
Μορφωμένοι ειναι αυτοί που έχουν διαβάσει κάποια εκατοντάδες ή χιλιάδες βιβλία, που έχουν ευρύ φάσμα γνώσεων, που μπορούν να συζητήσουν χωρίς το Google search με άλλους μορφωμένους για πχ αστροφυσική, ιστορία κλπ επιστημες.

Δεν γίνεται να θεωρήσω μορφωμένο έναν σπουδαγμενο με μεταπτυχιακό/διδακτορικό ή ότι άλλο, αν του κάνει εντύπωση για παράδειγμα "γιατί δεν φαίνονται τα αστέρια στις φωτογραφίες του Απολλο με τον κατάμαυρο ουρανό της σελήνης", να του εξηγείς το γιατί και να αρνείται την απάντηση.
Δεν είναι κακό, ούτε είναι κάποιος ψεκ αν έχει συνομοσιωλογικα ερωτήματα.
Και γω είχα κάμποσα (και ακόμα έχω).
Το κακό είναι να του εξηγείς με τρανταχτά επιχειρήματα και να μην θέλει (ή να μην μπορεί) να καταλάβει.

Πχ κάποτε είχα απορία για την φαινομενικα ανάποδη σκιά στη σημαία

Εικόνα

Παιδευόμουν να βρω τη λύση μέχρι που κάποιος μου είπε το προφανές. Είναι σκιά που προέρχεται απο κάτι που βρίσκεται στα αριστερά. Τσουπ, είδα το φως το αληθινό.
Απορία μεγάλη είχα και για τα αστέρια που δεν φαίνονται στον μαύρο ουρανό της σελήνης.
Η απάντηση είναι πάλι απλοτατη. Είναι μέρα.

Αν ήμουν ψεκ δεν θα δεχόμουν τις απαντήσεις και θα επέμενα στις ψεκιές.
Ψεκ λοιπόν είναι αυτός που αρνείται να δει την πραγματικότητα και θέλει μόνο τις απαντήσεις που ζητά το ψεκ μυαλό του.
δεν διαφωνούμε κάπου
το θέμα όμως είναι ότι ο όρος ψεκ πλέον χρησιμοποιείται όπως ο όρος φασίστας, καταχρηστικά δηλαδή
οι ψεκ έχουν προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες με τις μαλακίες τους στις κυβερνήσεις
όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την κατεστημένη πραγματικότητα που επιβάλλεται εκ των άνω, χαρακτηρίζεται αμέσως ως ψεκ
πχ λένε οι ψεκ ότι με το εμβόλιο θα βγάλεις ουρα, έρχεται ο άλλος ο κακομοίρης και λέει ότι είναι σκεπτικός απέναντι στον εμβολιασμό, τσουπ, αυτοί οι δύο ταυτίζονται και με οποιαδήποτε αντίρρηση κι αν εκφράσει κανείς, ετεροπροσδιορίζεται ως ψεκ
οπότε αντίρρηση=ψεκ πλέον
και αυτό συμβαίνει παντού
βλέπεις πχ ότι η Ευρώπη υφίσταται μια αντικατάσταση πληθυσμού, είναι γεγονός, τα νούμερα μιλάνε μόνα τους, όποιος το πει όμως είναι ψεκ, συνομωσιολογία γαρ
με άλλα λόγια, πνίγουν την όποια αμφισβήτηση στο κατεστημένο τους χωρίς καν να χρειάζεται να την απαντήσουν, μόνο με μια ταμπέλα ψεκ
κι αυτό μπορούν και το κάνουν εξαιτίας των ηλίθιων ψεκ, αυτοί τους έδωσαν αυτή τη δυνατότητα
Αυτό που λες είναι σημαντικό και το έχω διαπιστώσει από το 2008 (τότε τους έλεγαν συνωμοσιολόγους και υπήρχε η "μόδα" της αντι-συνωμοσιολογίας).

Οι συνωμοσιολόγοι ήταν οι γραφικοί (τότε δεν ήταν ακόμη επικίνδυνοι) ενώ οι αντι-συνωμοσιολόγοι ήταν οι ορθολογιστές σταυροφόροι που δίνανε μάχες για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μέχρι εδώ, δίκιο έχουν οι αντι-συνωμοσιολόγοι.

Οι μάσκες των αντι-συνωμοσιολόγων όμως έπεσαν τον καιρό των μνημονίων. Πίσω από αυτές, κρυβότανε ένας φουλ φιλο-συστημισμός.

Ναι, αλλά άλλο πράγμα είναι ο φιλο-συστημισμός (σεβαστός κι αυτός) και άλλο ο ορθολογισμός. Ο πραγματικός ορθολογιστής ενδιαφέρεται για την αλήθεια ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, όσο σκληρή κι αν είναι, ακόμη και όταν δεν τον βολεύει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 30 Αύγ 2022, 16:57

AlienWay έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:
30 Αύγ 2022, 15:29
AlienWay έγραψε:
30 Αύγ 2022, 15:26

:xena:
Γιατί χειροκροτάς. Πού είναι το περίεργο; :xena:
Θα σου πω.
Πες, ρε. Περιμένω τόση ώρα. :P
Είπα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών