Γνώση αγγλικών φορουμιτών

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.

Πόσο καλά αγγλικά μιλάτε;

Μιλάω και διαβάζω άπταιστα, σαν ή σχεδόν σαν να είναι η μητρική μου γλώσσα.
23
35%
Μιλάω και διαβάζω πολύ καλά και μπορώ να να συνεννοηθώ προφορικά άνετα, όχι όμως σε επίπεδο ίδιο ή που να προσεγγίζει τα ελληνικά.
24
36%
Μπορώ να διαβάσω με ευχέρεια δημοσιεύματα σε οποιαδήποτε θεματική, αλλά δυσκολεύομαι κάπως στην προφορική επικοινωνία.
10
15%
Ξέρω μέτρια. Αγγλόφωνα δημοσιεύματα διαβάζω μόνο αν αναγκαστώ και με βοήθεια από το google translate, ενώ προφορικά μιλάω μόνο τα πολύ βασικά.
5
8%
Έχω ελάχιστες, βασικές γνώσεις.
2
3%
Δεν ξέρω καθόλου.
2
3%

Σύνολο ψήφων: 66

Imperium

Re: Γνώση αγγλικών φορουμιτών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Σεπ 2022, 21:31

sharp έγραψε:
09 Σεπ 2022, 19:33
(γελάω με το 39% που πιστεύει ότι: Μιλάω και διαβάζω άπταιστα, σαν ή σχεδόν σαν να είναι η μητρική μου γλώσσα.)
Και μένα μου φάνηκε λίγο ψηλό αλλά όχι αδύνατο.
Μη ξεχνάς κάποιοι απο εμάς ζουν πάνω απο μισο αιώνα στην ευλογημένη ξενιτειά, συνήθως σε Αγγλόφωνα περιβάλλοντα.

12 άτομα; Ξέρωγω; Αν έλεγες 6-8 δε θα με ξάφνιαζε, κάνουν μπαμ εξ άλλου. Πες και δυο-τρεις με Τσιπράπταιστα, ΟΚ, βγαίνουν οι αριθμοί.
Ποτέ μην εμπιστεύεσαι επιστήμονα που φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Σεπ 2022, 21:36

mao mao έγραψε:
09 Σεπ 2022, 19:37
sharp έγραψε:
Τους Έλληνες τους πάτησε το τραίνο (σόρρυ τρένο) :smt005:

(γελάω με το 39% που πιστεύει ότι: Μιλάω και διαβάζω άπταιστα, σαν ή σχεδόν σαν να είναι η μητρική μου γλώσσα.)

και το 30% της δεύτερη επιλογής και αυτό υπερβολικό είναι. Οι περισσότεροι είναι στην τρίτη κατηγορία και κάτω.
Δεν νομίζω. Καθόλου μάλιστα.
Εγώ βλέπω αρκετούς εδώ πού τα κατέχουν άριστα, πλην προφοράς και γνώσης κάποιων πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 09 Σεπ 2022, 22:08

Τα Αγγλικά είναι η πατρική μου γλώσσα.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 09 Σεπ 2022, 22:14

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 09 Σεπ 2022, 22:16

Η ερώτηση "Πόσο καλά ξέρετε Αγγλικά?" θυμίζει την "Πόσο συχνά κάνετε σεξ?". Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει
κανείς σε αυτές τις δύο ερωτήσεις δίνοντας χαμηλή βαθμολογία στον εαυτό του.

Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 09 Σεπ 2022, 22:24

Ημουν στη δευτερη κατηγορια, αλλά καθως εχω να τα μιλησω 25 χρονια διαπιστωσα προσφατα οτι δυσκολευομαι στον προφορικο λογο, ενω καταλαβαινω τα παντα ειτε απο την τηλεοραση ειτε απο γραπτα κειμενα.

Εδω να πω οτι τα αγγλικα δεν ειναι γλωσσα που ξεχνιεται ευκολα, ισως επειδη την ακουμε σε ξενογλωσσες ταινιες. Αντιθετως, τα γαλλικα που τα ειχα σχεδον στο επιπεδο των αγγλικων, με την παροδο του χρονου δεν μπορω να σχηματισω προταση, παρολο που καταλαβαινω τι λενε.
Βεβαια παντα ειχα ενα προβλημα με τα γαλλικα απο την εποχη που τα παρατησα, ιδιαιτερα στον γραπτο λογο κανοντας ορθογραφικα λαθη και θεωρω οτι αυτο συνεβαινε λογω των ιταλικων που ειναι μητρικη γλωσσα, μαζι με την ελληνικη φυσικα.
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Σεπ 2022, 22:31

Καλή γνώση της Αγγλικής, επιπέδου Λόουερ. Στον προφορικό λόγο ίσως έχω λίγο θεματάκι τα πρώτα λεπτά ρε παιδί μου, αλλά γρήγορα μπαίνω στο κλίμα της όποιας κουβέντας και συζητώ με άνεση.
Στον γραπτό λόγο καταλαβαίνω επίσης αρκετά καλά, αλλά πάντα ζητάω την ''συνδρομή'' των παιδιών και του Nandros.
O δικός μου τα μιλάει μεν καλά, κυρίως τεχνικές ορολογίες ένεκα της δουλειάς του, αλλά με τρολάρει. Άσε που είναι Γερμανοτραφής φουλ, το καμάρι μου. :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 09 Σεπ 2022, 22:46

Μπορώ να διαβάσω και να μιλήσω με ευχέρεια αλλά σίγουρα δε πλησιάζω Ούτε στο ελάχιστο να πω ότι είναι η μητρική μου. Πολλά φορές σκαλωνω σε λέξεις και Ρίχνω μερικά καντήλια που δε καταλαβαίνει ο ξένος. Άρα είμαι στη τριτη κατηγορία.
Μιλάω καθημερινά με διάφορους μη ελληνομαθεις
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Σεπ 2022, 22:53

Scouser έγραψε:
09 Σεπ 2022, 18:38
Με δεδομένο ότι συχνά ποστάρουμε αγγλόφωνα δημοσιεύματα, είναι χρήσιμο να κάνουμε ένα πολ για να δούμε το επίπεδο αγγλικών του κόσμου.
Διαβάζω κυρίως αγγλικά εδώ και είκοσι χρονια, αποκλειστικά εδώ και είκοσι, μιλάω με Άγγλους (και με όλες τις φυλές του Ισραήλ στα αγγλικά) κάθε μερα, καταλαβαίνω τις πιο κουφές διαλέκτους και προφορές ΑΛΛΑ προφανώς στον προφορικό λόγο δεν έχω ούτε την άνεση ούτε τη σωστή προφορά που έχω στα ελληνικα.

Επίσης όπως όλοι οι ομιλητές άλλης ΙΕ γλωσσας, δεν πρόκειται ποτέ να μάθω καλά ποια είναι η σωστή πρόθεση (τυχαιο παράδειγμα made from vs made of vs made with που εντάξει αυτό το ξέρω αλλά υπάρχουν χιλιάδες άλλα).

Στους άλλους ξένους έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνουν παρόμοια πραγματα. Οι Άγγλοι αντίθετα είναι τελείως μπουρδελε στο γραπτό λόγο αλλά απείρως ανώτεροι στον προφορικό.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Σεπ 2022, 00:08

Imperium έγραψε:
09 Σεπ 2022, 21:31
sharp έγραψε:
Μη ξεχνάς κάποιοι απο εμάς ζουν πάνω απο μισο αιώνα στην ευλογημένη ξενιτειά, συνήθως σε Αγγλόφωνα περιβάλλοντα.

Κι όλη μέρα τη βγάζετε σε ελληνόφωνα φόρα :P

Τεσπα, μητρική δεν γίνεται με το να πας φοιτητής, θέλει πολύ νωρίτερα και κάποιες άλλες συνθήκες.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Σεπ 2022, 00:10

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
09 Σεπ 2022, 22:16
Η ερώτηση "Πόσο καλά ξέρετε Αγγλικά?" θυμίζει την "Πόσο συχνά κάνετε σεξ?". Δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει
κανείς σε αυτές τις δύο ερωτήσεις δίνοντας χαμηλή βαθμολογία στον εαυτό του.
Δεν λες καλά που ρώτησε το πρώτο :003:
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”

Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius » 10 Σεπ 2022, 00:21

Τι άλλο πέρα από άπταιστα

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Σεπ 2022, 01:01

Scouser έγραψε:
Με δεδομένο ότι συχνά ποστάρουμε αγγλόφωνα δημοσιεύματα, είναι χρήσιμο να κάνουμε ένα πολ για να δούμε το επίπεδο αγγλικών του κόσμου.
Παρεμπ. πλέον με τα μεταφραστήρια δεν είναι δευτερεύον; Σε όποια γλώσσα και να βάλεις υπάρχει μετάφραση που τουλάχιστον κάνει το κείμενο κατανοητό.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 10 Σεπ 2022, 01:40

sharp έγραψε:
10 Σεπ 2022, 00:08
Imperium έγραψε:
09 Σεπ 2022, 21:31
Κι όλη μέρα τη βγάζετε σε ελληνόφωνα φόρα :P
Ναι ρε δικέ μου, αν δεν μπω, πώς να το πώ, κάτι παθαίνω. :003:
ΝΟΤ
Μπαίνω βασικά για να μη χάσω εντελώς επαφή με τη γλώσσα, Ελ δυο-τρεις φορές το χρόνο μιλάω, σε τιποτα διακοπες. Και απ' τον καιρό του covid, σχεδόν καμμία.
Τεσπα, μητρική δεν γίνεται με το να πας φοιτητής, θέλει πολύ νωρίτερα και κάποιες άλλες συνθήκες.
Το ίδιο λέμε... απλά νομίζω οτι αρκετοί εδώ μέσα της πληρούν.

Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ » 10 Σεπ 2022, 01:58

Scouser έγραψε:
Φτου σου, κλέφτη νημάτων.

Πόσο καλά ξέρετε αγγλικά;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών