Ε ναι, το κύριο χαρακτηριστικό της χώρας είναι η συνοχή του λαού.taxalata xalasa έγραψε: ↑11 Σεπ 2022, 17:52μεγαλύτερη αξία έχει για την συνοχή του λάου ένα μπάζο στην ακρόπολη η στην βεργίνα ή οπου αλλού θέτε, πάρα μια οικογένεια που καπηλεύεται τα μπάζα και τρώει με χρυσά κουτάλια....ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Σεπ 2022, 17:43Συμφωνώ. Oυσιαστικώς οι βασιλείς έχουν σήμερα την ίδια ακριβώς συμβολική σημασία, που έχουν οι εθνικοί ύμνοι, οι σημαίες, τα πρωτόκολλα κλπ δηλαδή μια ζώσα συνέχεια της ιστορίας.Scouser έγραψε: ↑11 Σεπ 2022, 15:44
Ο λόγος που διατηρήθηκαν οι βασιλιάδες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν ότι τους αρέσει να πληρώνουν κάποιους τεμπέληδες με πέτιγκρι που τρώνε λεφτά για να παρασιτούν. Είναι γιατί αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει για την εθνική συνοχή και το διεθνές κύρος της χώρας η διατήρηση ενός θεσμού που συνδέει πχ την Αγγλία της εποχής του Εδουάρδου του Εξομολογητή με τη σημερινή. Στην Ελλάδα το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο θεσμός ήταν πάντοτε φυτευτός απέξω και για αυτό ποτέ δεν τον ένιωσε ο λαός ή η αστική τάξη σαν κάτι ''δικό τους''. Κανονικά το 1828, μαζί με τον Καποδίστρια, έπρεπε να φέρουν και κάποιον απόγονο κάποιας βασιλικής δυναστείας του Βυζαντίου και να έχουμε σήμερα έναν δικό του απόγονο στη θέση της Σακελλαροπούλου.
Ουδείς τους θεωρεί ως εκπροσώπους του θεού ή γαλαζοαίματους ούτε θα ένοιωθε μεγαλύτερο δέος αν στη θέση του Μαξίμου πχ ήταν το παλάτι.
Το πολύ πολύ να κυκλοφορούσε κι ένα χάγκσταγκ για την ερωτική τους δραστηριότητα και να τέλειωνε η ιστορία. Στην τελική, στρατιωτικοί τον έδιωξαν το βασιλιά και όχι ο λαός.
ο θεσμος του βασιλια στα βορεια ειναι για πλιατσικολογους για τους θυμιζουν πως με βασιλια πλουτισαν πλιατσικολογωντας τους υπολοιπους... συνοχη πλιατσικολογων...
Δεν ανεχόμαστε τίποτα που μπορεί να τη διασπάσει.
