https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%99% ... E%BF%CF%82
Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Ξέρω κι εγώ έναν. Το μοναδικό μου βαφτιστήρι. Όταν μου το πρότειναν, μου είπαν να διαλέξω εγώ όνομα. Και διάλεξα το Ιάσων.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:25https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%99% ... E%BF%CF%82
Αν ήξερα ότι θα κατέληγε στο τετρασύλλαβο, που μου ψιλοσπάει τα νεύρα*, θα διάλεγα άλλο.
*Όχι λόγω Αποστολόπουλου αλλά από τη συνήθεια προσθήκης κι άλλης συλλαβής, στα αρχαία ονόματα, χάριν δημοκρατικιάς λαϊκότητας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 17 Σεπ 2022, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τι εννοείς τα αβάφτιστα; Μετά τους δίνουν άλλα ονόματα; Γνωρίζω Μανιάτη βαφτισμένο με το όνομα αυτό
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
+τζέισον αντιγόνηΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:25https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%99% ... E%BF%CF%82
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Αφού τετρασυλλαβο είναι το Ιάσων σε όλες τις πτώσεις πλην ονομαστικής και κλητικης, ΓαλήΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:30Ξέρω κι εγώ έναν. Το μοναδικό μου βαφτιστήρι. Όταν μου το πρότειναν, μου είπαν να διαλέξω εγώ όνομα. Και διάλεξα το Ιάσων.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:25https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%99% ... E%BF%CF%82
Αν ήξερα ότι θα κατέληγε στο τετρασύλλαβο, που μου ψιλοσπάει τα νεύρα*, θα διάλεγα άλλο.
*Όχι λόγω Αποστολόπουλου αλλά από τη συνήθεια προσθήκης κι άλλης συλλαβής, στα αρχαία ονόματα, χάριν δημοκρατικιάς λαϊκότητας.
- hellegennes
Παίζει στην περιοχή που μένεις. Στην δική μου περιοχή όλοι έχουν κοινά ονόματα.Ερμής έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 14:12Φαινόμενο που το συναντάμε για πάνω από δεκαετία απλά τώρα πιστεύω πως έχει κορυφωθεί.
Πήγα το πρωί σε μια παιδική χαρά εδώ κοντά στο πατρικό το γιο με την ανιψιά.
Σε σύνολο 30 παιδιών ήταν τα μοναδικά παιδιά με όνομα Κωνσταντίνος και Ελένη. Δεν άκουσα ούτε μια Μαρια ούτε μια Κατερινα, ούτε ένα Γιώργο, ούτε ένα Γιάννη Δημήτρη κλπ.
Μέτρησα 2 μαξιμους, 3 νεφελες, Κάρολο αλλά και κάτι περίεργα που δε τα είχα ξανακούσει όπως Ελυσεα Αμέλια Ελενικη.
Καλά κάνεις δε θέλει να δώσει το όνομα των γονιών του στο παιδί του; τόσο πολύ τους βρωμάνε τα ονόματα τους; Γιατί εικάζω πως και αυτούς δε τους λένε Φαεθοντα και Ευρυσθεα
Αλλά δεν βρίσκω ότι είναι μάστιγα η ποικιλία. Είναι κουραστικό να έχεις 500 Κωστήδες και 1400 Ελένες. Από την μεριά της μάνας μου είμαστε 5 ξαδέρφια Δημήτρηδες/Δήμητρες, 5 ξαδέρφια Άγγελοι/Αγγελικές και 2 Γιώργηδες/Γεωργίες σε σύνολο 14 ατόμων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εγώ πάντως αν κάνω παιδιά θα τα ονομάσω Αλιάκμονα και Καληδονία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε το φαινόμενο που είδαμε στο περσινό GNTM, όπου ο Ναπολέων έγινε άκλιτος και ήταν ο Ναπολέων - του Ναπολέων. Καλύτερα τετρασύλλαβο σε όλες τις πτώσεις παρά άκλιτο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:30Ξέρω κι εγώ έναν. Το μοναδικό μου βαφτιστήρι. Όταν μου το πρότειναν, μου είπαν να διαλέξω εγώ όνομα. Και διάλεξα το Ιάσων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καμμία Slutty παίζει, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ακριβώς!hellegennes έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:46Στην αντίθετη περίπτωση θα είχαμε το φαινόμενο που είδαμε στο περσινό GNTM, όπου ο Ναπολέων έγινε άκλιτος και ήταν ο Ναπολέων - του Ναπολέων. Καλύτερα τετρασύλλαβο σε όλες τις πτώσεις παρά άκλιτο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:30Ξέρω κι εγώ έναν. Το μοναδικό μου βαφτιστήρι. Όταν μου το πρότειναν, μου είπαν να διαλέξω εγώ όνομα. Και διάλεξα το Ιάσων.
Σαν το ακλιτο Ελλάς των υπερπατριωτών
της Ελλάς
Ναι, αλλά το θέμα είναι πως προσφωνείς κάποιον.Beria έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:37Αφού τετρασυλλαβο είναι το Ιάσων σε όλες τις πτώσεις πλην ονομαστικής και κλητικης, ΓαλήΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:30Ξέρω κι εγώ έναν. Το μοναδικό μου βαφτιστήρι. Όταν μου το πρότειναν, μου είπαν να διαλέξω εγώ όνομα. Και διάλεξα το Ιάσων.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:25

Σε κάθε περίπτωση, δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ότι θα κατέληγε τετρασύλλαβο. Πάντα μου άρεσε ως όνομα, δεν το θεώρησα πομπώδες και το πρότεινα. Και φυσικά μετά από συνεννόηση με τον παππού του παιδιού, που συμφώνησε μαζί μου, διαφορετικά δεν θα το έκανα. Ήταν σαν μυστική συμφωνία και μετά από 6 χρόνια, που είχε πλέον καθιερωθεί το τετρασύλλαβο, τα λέγαμε και γελούσαμε που είχαμε και οι δύο πέσει έξω, γιατί δεν είχαμε υπολογίσει τον παράγοντα "δημοκρατικιά εκλαΐκευση" των πραγμάτων.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Νεοελληνικές μπούρδες.
Ο γιδοελ νομίζει ότι αν δώσει κάποιο σπάνιο και "όμορφο" όνομα στο παιδί του θ' ανέβει λέβελ και θα είναι κάτι σαν γαλαζοαιματος αυτός και το παιδί του.
Ου ρε τραχαναδες.
Τηρείστε την ελληνική παράδοση.
Τι κακό έχει δηλαδή;
Που στο κάτω κάτω της γραφης θα δώσετε και μια επιπλέον χαρά στους παππούδες που οι περισσότεροι πεθαίνουν για τα εγγόνια τους!
Γίνετε άνθρωποι και μάθετε να είστε αυθεντικοί και να μην πιθηκιζετε.
Ο γιδοελ νομίζει ότι αν δώσει κάποιο σπάνιο και "όμορφο" όνομα στο παιδί του θ' ανέβει λέβελ και θα είναι κάτι σαν γαλαζοαιματος αυτός και το παιδί του.
Ου ρε τραχαναδες.
Τηρείστε την ελληνική παράδοση.
Τι κακό έχει δηλαδή;
Που στο κάτω κάτω της γραφης θα δώσετε και μια επιπλέον χαρά στους παππούδες που οι περισσότεροι πεθαίνουν για τα εγγόνια τους!
Γίνετε άνθρωποι και μάθετε να είστε αυθεντικοί και να μην πιθηκιζετε.
Ναι, αλλά αυτές οι πτώσεις καταργούνται σιγά σιγά, αν το έχεις προσέξει, μόνο ονομαστική και κλητική θα μείνουνBeria έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:37Αφού τετρασυλλαβο είναι το Ιάσων σε όλες τις πτώσεις πλην ονομαστικής και κλητικης, ΓαλήΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:30Ξέρω κι εγώ έναν. Το μοναδικό μου βαφτιστήρι. Όταν μου το πρότειναν, μου είπαν να διαλέξω εγώ όνομα. Και διάλεξα το Ιάσων.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 15:25
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 11232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
16 Μαρ 2025, 22:01
-