Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Κρυστάλλω...
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Εμείς Κωνσταντίνο η Κωνσταντή οποίο μας κάτσει από τα δυο, ο πατέρας μου, ο πεθερός μου* και ο νονος του*, Κωνσταντίνο μόνο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 18:39Τον δικό μας τον φωνάζουν και με τις τρεις εκδοχές. Κωστή, Κωνσταντίνο και Κώστα. Εμένα μ' αρέσουν περισσότερο οι δύο πρώτες. Γενικώς, αν τα ονόματα των παπουδογιαγιάδων είναι οκ και δεν υπάρχει πίεση, πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο να επιλεγεί κάτι άλλο, απλώς και μόνον από αντίδραση.Ερμής έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 18:00Γιατί τόσος αρνητισμος δε καταλαβαίνω Και αναφέρομαι κυρίως στην παρένθεση. Γούστο του καπελο του ο καθένας να το κάνει, απλά δε μπορώ να καταλάβω τον αρνητισμό.
Προσωπικά μ'αρέσει που έδωσα το όνομα του πατέρα μου* και η σύζυγός μου το ίδιο.
*άσχετα αν στα 50 έφαγε πετρια να τον φωναζουν Κωνσταντινο αντι για Κωστατουλαχιστον οσοι τον γνωριζουν τωρα. Εφαγε γερη καζουρα μια φορα στο γραφειο
Συμφωνώ στο δεύτερο σκέλος 100%.
*Και των δύο ο πατέρας λεγοταν Κωνσταντίνος
Δεκτά και τα δύο εννοείται, γούστο σου καπέλο σου, άλλοι είναι υπέρ της παράδοσης άλλοι όχι. Μια χαρά όνομα είναι πάντως.klg έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 18:32Πέρα από ότι τον λένε Συμέων και δεν μου αρέσει σαν όνομα, δεν βλέπω κανένα λόγω να το κάνω. Είναι ένα tradition που απλά μου φαίνεται παρωχημένο.Ερμής έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 18:00Γιατί τόσος αρνητισμος δε καταλαβαίνω Και αναφέρομαι κυρίως στην παρένθεση. Γούστο του καπελο του ο καθένας να το κάνει, απλά δε μπορώ να καταλάβω τον αρνητισμό.
Προσωπικά μ'αρέσει που έδωσα το όνομα του πατέρα μου* και η σύζυγός μου το ίδιο.
*άσχετα αν στα 50 έφαγε πετρια να τον φωναζουν Κωνσταντινο αντι για Κωστατουλαχιστον οσοι τον γνωριζουν τωρα. Εφαγε γερη καζουρα μια φορα στο γραφειο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ε;sharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 19:15Ε; Τι έχει το Παναγιώτης;Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 18:21Κάτσε ρε μεγάλε...κι αν τον πατέρα σου τον λένε Παναγιώτη τι θα κάνεις;sharp έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 18:15
Είναι κι αυτό στα πλαίσια της Αεμρικανοποίησης (το λέω εγώ) ή παγκοσμιοποίησης (κατά άλλους). Το να δίνεις το όνομα του μπαμπά σου ή της μαμάς σου δεν συνηθίζεται στους κουτοφράγκικους λαούς (για να τους βάλω όλους, επειδή βαριέμαι για αναλύσεις). Πλέον η συνήθεια έχει περάσει τα σύνορα μας. Τα νέα ζευγάρια στην Ελλάδα αγοράζουν βιβλία για να εμπνευστούν για το όνομα του παιδιού τους. Να δωσεις το όνομα του παππού θεωρείται ντεμοντέ.
https://www.amazon.com/s?k=baby+name+book
Αν και στο χωριο μου τους λένε Παναγήδες
Παναής, στον ενικό. Ποιό είναι το χωριό σου;
Γω έχω μαθήτρια που τη λένε Αμαλία-Φρειδερίκη. 

Εντάξει έχω ακούσει και το εικοστηπρωταπριλιτσα αλλά αυτά είναι από βαρεμενους
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Φίλη μας από Θεσ/νίκη λέγεται Ωραιοζηλη.
Κι η γιαγιά της όμως λεγότανε έτσι.
Την φωνάζουν/ζούμε Ζέλινα.
Τι σκατα είναι αυτό;
Οταν το άκουσα ψιλοεμεινα.
Όλα βέβαια είναι συνήθεια.
Τι σκατα είναι αυτό;
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Ε να, αυτά δε μπορώ
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Το σίγουρο είναι ότι τα ονόματα που δίνονται, είτε λόγω γονιών/πεθερικών είτε όχι, είναι αρχαιοελληνικά, χριστιανικά (με αρκετά ιουδαϊκά) είτε ρωμαϊκά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπάρχει αρνητικό κόλλημα σε κάποιους με συγκεκριμένα, ενώ κάποια άλλα της ίδιας εποχής ή ρίζας, έχουν γίνει αποδεκτά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπάρχει αρνητικό κόλλημα σε κάποιους με συγκεκριμένα, ενώ κάποια άλλα της ίδιας εποχής ή ρίζας, έχουν γίνει αποδεκτά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δώσε ένα παραδειγμαΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 19:54Το σίγουρο είναι ότι τα ονόματα που δίνονται, είτε λόγω γονιών/πεθερικών είτε όχι, είναι αρχαιοελληνικά, χριστιανικά (με αρκετά ιουδαϊκά) είτε ρωμαϊκά.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
έλα ντε.τι έχει το θουκυδίδης δλδ?
Ελένη, Αφροδίτη, Αθηνά, Πελαγία, Καλλιόπη, Αριστοτέλης, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Ευρυπίδης, Σοφοκλής κλπΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 20:01Δώσε ένα παραδειγμαΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 19:54Το σίγουρο είναι ότι τα ονόματα που δίνονται, είτε λόγω γονιών/πεθερικών είτε όχι, είναι αρχαιοελληνικά, χριστιανικά (με αρκετά ιουδαϊκά) είτε ρωμαϊκά.
Μαρία, Γαβριήλ, Ραχήλ, Αικατερίνη, Ηλίας, Ιάκωβος, Ιουλία, Χριστόδουλος, Θωμάς κλπ
Μπορώ να προσθέσω περισσότερα αλλά ποια από αυτά που έγραψα θεωρείς εξτρίμ;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δε βρίσκω κάποιο από αυτά εξτριμ, απλά κάποια είναι κάπως ...είτε θειτσικα (Καλλιόπη, Πελαγία) είτε θα ακούγονταν παρατερα αν δεν υπήρχε αντίστοιχος παππούς ή κάποια ιστορία πίσω από αυτά (πχ Ιάκωβος, Σοφοκλής)ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 20:13Ελένη, Αφροδίτη, Αθηνά, Πελαγία, Καλλιόπη, Αριστοτέλης, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Ευρυπίδης, Σοφοκλής κλπΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 20:01Δώσε ένα παραδειγμαΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 19:54Το σίγουρο είναι ότι τα ονόματα που δίνονται, είτε λόγω γονιών/πεθερικών είτε όχι, είναι αρχαιοελληνικά, χριστιανικά (με αρκετά ιουδαϊκά) είτε ρωμαϊκά.
Μαρία, Γαβριήλ, Ραχήλ, Ηλίας, Ιάκωβος, Ιουλία, Χριστόδουλος, Θωμάς κλπ
Μπορώ να προσθέσω περισσότερα αλλά ποια από αυτά που έγραψα θεωρείς εξτρίμ;
Τώρα γιατί...δεν είμαι απόλυτος. Ίσως γιατί δεν είναι ιδιαίτερα ευηχα, είτε δεν είναι ονόματα θεών/ηρώων.
Ελενικη = ήθελε Ελένη, την πεθερά τη λένε Νίκη, το έδωσε σαν δεύτερο γιατί η πεθερά πληρώνει το σπίτι, αγωνιστικε ομως μέχρι τελευταίας ρανιδας.Ερμής έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 14:12Φαινόμενο που το συναντάμε για πάνω από δεκαετία απλά τώρα πιστεύω πως έχει κορυφωθεί.
Πήγα το πρωί σε μια παιδική χαρά εδώ κοντά στο πατρικό το γιο με την ανιψιά.
Σε σύνολο 30 παιδιών ήταν τα μοναδικά παιδιά με όνομα Κωνσταντίνος και Ελένη. Δεν άκουσα ούτε μια Μαρια ούτε μια Κατερινα, ούτε ένα Γιώργο, ούτε ένα Γιάννη Δημήτρη κλπ.
Μέτρησα 2 μαξιμους, 3 νεφελες, Κάρολο αλλά και κάτι περίεργα που δε τα είχα ξανακούσει όπως Ελυσεα Αμέλια Ελενικη.
Καλά κάνεις δε θέλει να δώσει το όνομα των γονιών του στο παιδί του; τόσο πολύ τους βρωμάνε τα ονόματα τους; Γιατί εικάζω πως και αυτούς δε τους λένε Φαεθοντα και Ευρυσθεα
Αντίστοιχο παράδειγμα που ξερω: πεθερα Σταυρούλα, ήθελε Αλεξάνδρα, το έκανε Αλεξάνδρα Σταυρενια, τη φωνάζει αλεξενια.
Όλες αυτές είναι τελείως αγαμητες.
ελα ρε στεργιο μη σου φαινεται παραξενοstergiosbik έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 19:45Φίλη μας από Θεσ/νίκη λέγεται Ωραιοζηλη.
Τι σκατα είναι αυτό;
στη Δ Μακεδονια "παιζει"αυτο το ονομα [το ειχε η αδερφη της νονας μου]
επισης στο χωριο υπηρχανε πολλες με το ονομα Ευριδικη
και 2-3 Αρχελαοι και Επαμεινωντες
*** Μ' αρεσουν ολα

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 11232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
16 Μαρ 2025, 22:01
-