Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
Είναι γι' αρχόντους αυτά τα ονόματα. Δεν είναι να πούμε για λινάτσες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εγώ πάντως ξέρω μια Μαρία που την φωνάζουν Μάϊρα γιατί το Μαρία, που είναι της γιαγιάς παρεπιπτόντως (από τη μεριά της μαμάς, δεν παίζει κόντρα πεθεράς - νύφης δλδ), είναι πολύ συνηθισμένο και δεν το ήθελαν οι γονείς.
Κι έχω τον άντρα μου που λέει κάθε τόσο πως μάειρα φωνάζουν στο χωριό του τον μάγειρα.
Κι έχω τον άντρα μου που λέει κάθε τόσο πως μάειρα φωνάζουν στο χωριό του τον μάγειρα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Όσο συνηθισμένο και να είναι το Μαρία είναι πολύ ωραίο όνομα.Gherschaagk έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:10Εγώ πάντως ξέρω μια Μαρία που την φωνάζουν Μάϊρα γιατί το Μαρία, που είναι της γιαγιάς παρεπιπτόντως (από τη μεριά της μαμάς, δεν παίζει κόντρα πεθεράς - νύφης δλδ), είναι πολύ συνηθισμένο και δεν το ήθελαν οι γονείς.
- Green Dragon
Να πω κιόλας ότι στο χωριό του πατέρα μου δύο οικογένεις είχαν βγάλει το παιδί τους Στάλιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί.
- SpAcE_PaNtHeR
Εμένα με λένε Ιάσονα πάντως και χαίρομαι πολύ που δεν με ονομάσανε Θοδωρή που λέγανε τον παππού μου τον συγχωρεμενο
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Γιατί τι έχει το Θοδωρής;
- Green Dragon
Μια χαρά είναι το Ιάσονας, δεν καταλαβαίνω γιατί ξενίζει κάποιους. Και έχω γνωρίσει πολλούς, δεν το θεωρώ σπάνιο.SpAcE_PaNtHeR έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:18Εμένα με λένε Ιάσονα πάντως και χαίρομαι πολύ που δεν με ονομάσανε Θοδωρή που λέγανε τον παππού μου τον συγχωρεμενο
Αν πάλι λεγόσουν Επιστάτης... ναι υπάρχει κι αυτό

Είχα στο σχολείο μια Βελούδω και μια Σεβαστή. Την καημένη τη Βελούδω πάντα την φώναζαν με το ουδέτερο άρθρο.
Το να γίνουν Πάνος, Χρίστος, Χάρης τα Παναγιώτης, Χριστόδουλος, Χαράλαμπος, δεν είναι κακό. Αντιθέτως.
Το να γίνουν Ρούλης, Κούλης

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Συμφωνώ.Green Dragon έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:15Όσο συνηθισμένο και να είναι το Μαρία είναι πολύ ωραίο όνομα.Gherschaagk έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:10Εγώ πάντως ξέρω μια Μαρία που την φωνάζουν Μάϊρα γιατί το Μαρία, που είναι της γιαγιάς παρεπιπτόντως (από τη μεριά της μαμάς, δεν παίζει κόντρα πεθεράς - νύφης δλδ), είναι πολύ συνηθισμένο και δεν το ήθελαν οι γονείς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Γιατί δίνουμε το όνομα ενός τύπου που σκότωσε τον θείο του (η γυναίκα του κι αυτός έπεισαν τις κόρες του θείου του να τον διαμελίσουν και να τον φάνε), παντρεύτηκε τη Μήδεια, που σκότωσε τα παιδιά της ...Green Dragon έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:20Μια χαρά είναι το Ιάσονας, δεν καταλαβαίνω γιατί ξενίζει κάποιους. ΚSpAcE_PaNtHeR έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:18Εμένα με λένε Ιάσονα πάντως και χαίρομαι πολύ που δεν με ονομάσανε Θοδωρή που λέγανε τον παππού μου τον συγχωρεμενο
Δεν το λες και πολύ αισιόδοξο όνομα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ξακουστή Φουρτούνα όμως δεν είχες.
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι ένω την περίοδο 60s - 90s ήταν της μόδας να υιοθετείς την ξενική εκδοχή του ονόματός σου ( Μπίλης, Τζίμης, Τζώρτζης, Τζώνης, Αλεξ κλπ) τώρα είναι της μόδας να το επαναφέρεις στην αρχική του μορφή (Βασίλειος, Δημήτριος, Γεώργιος, Ιωάννης, Αλέξιος).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος έργο_μακέτο την 17 Σεπ 2022, 21:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Green Dragon
Σιγά, εδώ υπάρχει Θάνατος (το σπανιότερο σύμφωνα με τα στοιχεία απ' όσο έχω διαβάσει - μόνο 11 άτομα).Beria έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:25Γιατί δίνουμε το όνομα ενός τύπου που σκότωσε τον θείο του (η γυναίκα του κι αυτός έπεισαν τις κόρες του θείου του να τον διαμελίσουν και να τον φάνε), παντρεύτηκε τη Μήδεια, που σκότωσε τα παιδιά της ...Green Dragon έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:20Μια χαρά είναι το Ιάσονας, δεν καταλαβαίνω γιατί ξενίζει κάποιους. ΚSpAcE_PaNtHeR έγραψε: ↑17 Σεπ 2022, 21:18Εμένα με λένε Ιάσονα πάντως και χαίρομαι πολύ που δεν με ονομάσανε Θοδωρή που λέγανε τον παππού μου τον συγχωρεμενο
Δεν το λες και πολύ αισιόδοξο όνομα
Μμ δεν ξέρω εμένα μ αρέσουν περισσότερο ολόκληρα. Πχ Παναγιώτη όχι Πάνος. Ασε που έχω σκαλώσει τελευταία στην δουλειά και έναν συνάδελφο που τον λένε Γιώργο τον φωνάζω Γεώργιε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 11232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
16 Μαρ 2025, 22:01