Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 18 Σεπ 2022, 13:13

mao mao έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:49
Zelda έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:48
Γιατι γραφουν ολοι οτι τα airbnb δε φορολογουνται;
Πληρωνουν 15%
Λέμε οτι δεν φορολογούνται ως επιχειρήσεις. Οχι οτι δεν φορολογούνται.
Σωστό. Οι επιχειρήσεις φορολογούνται επί των ΚΕΡΔΩΝ. Οσοι νοικιάζουν μέσω airbnb και δεν έχουν κάνει έναρξη επιχείρησεης, φορολογούνται επί του ΤΖΙΡΟΥ.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 18 Σεπ 2022, 13:13

sharp έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:54
Zelda έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:51
Αγις έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:50

η φορολογια θελουν να ειναι 90% κ πανω :003:
το 15 % ειναι αμελητεο
Τα περισσοτερα δε θα λειτουργουσαν με παραπανω φορολογια
Το φορολογικό σύστημα είναι αισχρό στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη ποιος μπορεί να πει πόσα την πληρώνουν στα πραγματικά τους κέρδη;
Η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο την Αθηνα και το προβλημα που υπαρχει με τα ακριβα ενοικια. Παραγνωριζει οτι για αρκετές περιοχες της επαρχιας, το airbnb και οι πλατφορμες είναι επωφελεις για τις τοπικες οικονομιες. Σε καποιες περιπτωσεις ήταν και σωτηριες, όπως για παρηκμασμενα τουριστικα μερη που ειχαν βγει απο το ρανταρ των tour operators

Οριζοντια ρυθμιση ειναι πολυ δυσκολο να γινει απο το κρατος, ώστε και να λυνει το προβλημα οπου υπαρχει και να μη στερει ευκαιριες σε αλλες περιοχες. Ειναι αδυνατο ενας νομος να λαβει υποψη τις διαφορετικες αναγκες καθε περιοχης. Το πιθανότερο θα ειναι να προκυψει ενα εκτρωμα που θα τα κανει χειρότερα.

Για αυτο πρεπει τετοιες αποφασεις να παιρνονται σε τοπικο επιπεδο απο τις κοινωνιες. Αν θελει ο Δημος της Αθηνας ή η Περιφερεια Αττικης ας απαγορευσουν το airbnb. Αλλα οχι εις βαρος άλλων περιοχων. Και στο εξωτερικο σε επιπεδο δημων παιρνονται αποφασεις οταν προκειται για περιορισμο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zelda την 18 Σεπ 2022, 13:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 18 Σεπ 2022, 13:13

Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:09
Unique έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:59
Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:55

Αυτοί είστε οι δεξιοί. Όλα στη τσέπη των λίγων και υπόλοιποι απλά να επιβιώνουν. Ποτέ πια δεξιά.
Τον δικο μου τον ιδρωτα θα τον δωσω στα παιδια μου. Δεν εχω καμια υποχρεωση να τον μοιραστω με τον καθε φραπεδουχο κοπριτη. Να βοηθησω 1,2,3 πραγματικα αδυναμους. Δε μπορω να βοηθησω 1000.

Αν μπορειτε και ειστε υγιείς να πατε να βρειτε και δευτερη δουλεια παιδια. Αλλιως συγκατοικηση η φεύγετε απο Αθηνα.
Όσο μιλάς ξεδιπλώνεται όλη η δεξιά νοοτροπία. Αυτό ακριβώς είναι η δεξιά. Ο Unique. Να φτιάξω την περιουσιούλα μου όταν με ευνοούν οι συνθήκες πατώντας πάνω στις βασικές ανάγκες των άλλων. Αυτό είναι οι πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.
μην ταραζεσαι
τις βασικες σου αναγκες στις καλυπτουν τα χοντος στα οποια καταθετεις τα χρηματα σου
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 18 Σεπ 2022, 13:14

ethereal έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:07
Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:00
ethereal έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:57

Και είναι επιχειρήσεις και φορολογούνται ως επιχειρήσεις.
Χίλια νήματα να ανοίξουν εδώ, τις ίδιες παπαριές θα διαβάζουμε κάθε φορά.
Σοβαρά; κάνει έναρξη στην εφορία; πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές; πληρώνει την ίδια φορολογία με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις; παίρνει άδεια λειτουργίας; για πές.
Κοπέλα μου δίνεις ρεσιτάλ ασχετοσύνης. Τι άλλο μπορώ να πω; Έχει συζητηθεί σε τόσα νήματα το θέμα κι ο καθένας μένει με τα κολλήματά του.
Ρωτάω και σένα, γνωρίζεις τι ποσοστό των ακινήτων αυτών ανήκει σε καθεστώς φορολογίας επιχειρήσεων;
Το αν δεν αρέσει σε σένα σε μένα στον άλλον, είναι άλλο θέμα και συζητείστε το με οικονομολόγους και ψηφίστε όποιον πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική.
Το να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα όχι μόνο δεν προσφέρει στον διάλογο αλλά καταντάει και γελοίο.
Τι άλλο μπορείς να πεις; να μας πεις εσύ που ξέρεις πόσοι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν ως airbnb λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Με άδεια λειτουργίας, έναρξη εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογία επιχείρησης. Για πες.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 18 Σεπ 2022, 13:15

Naida έγραψε:
Unique έγραψε:
Naida έγραψε:

Αυτοί είστε οι δεξιοί. Όλα στη τσέπη των λίγων και υπόλοιποι απλά να επιβιώνουν. Ποτέ πια δεξιά.
Τον δικο μου τον ιδρωτα θα τον δωσω στα παιδια μου. Δεν εχω καμια υποχρεωση να τον μοιραστω με τον καθε φραπεδουχο κοπριτη. Να βοηθησω 1,2,3 πραγματικα αδυναμους. Δε μπορω να βοηθησω 1000.

Αν μπορειτε και ειστε υγιείς να πατε να βρειτε και δευτερη δουλεια παιδια. Αλλιως συγκατοικηση η φεύγετε απο Αθηνα.
Όσο μιλάς ξεδιπλώνεται όλη η δεξιά νοοτροπία. Αυτό ακριβώς είναι η δεξιά. Ο Unique. Να φτιάξω την περιουσιούλα μου όταν με ευνοούν οι συνθήκες πατώντας πάνω στις βασικές ανάγκες των άλλων. Αυτό είναι οι πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.
1. Το AirBNB ΔΕΝ ειναι αναγκη. 2. Δεν σας πιεζει κανεις να πατε διακοπες. 3. Εχει ο Σκλαβενιτης αμετρητα 4ωρα να γεμιζεις ραφια. 4. Συγκατοικηση, 5. Αφηστε την ακριβη Αθηνα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 18 Σεπ 2022, 13:16

Αγις έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:13

μην ταραζεσαι
τις βασικες σου αναγκες στις καλυπτουν τα χοντος στα οποια καταθετεις τα χρηματα σου
Όπου και να καταθέτω εγώ τα χρήματα μου δεν αλλάζει το ζητούμενο. Κατά τ άλλα δεν ταραζομαι babe. Συρε πιες κανένα τσιπουράκι τώρα, άντε και έχει νάνι μετά.

Que Sera, Sera...

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 18 Σεπ 2022, 13:17

Το κακό με τις φούσκες είναι ότι όταν σκάσουν βρωμάνε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 18 Σεπ 2022, 13:20

Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:16
Αγις έγραψε:

μην ταραζεσαι
Όπου και να καταθέτω εγώ τα χρήματα μου δεν αλλάζει το ζητούμενο. Κατά τ άλλα δεν ταραζομαι babe. Συρε πιες κανένα τσιπουράκι τώρα, άντε και έχει νάνι μετά.
παγαινω
για εργασια
μην ταραχτεις που καποιοι εργαζομαστε κ κυριακες κ σου κοπει η λαιμαργια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 18 Σεπ 2022, 13:21

Zelda έγραψε:

Η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο την Αθηνα και το προβλημα που υπαρχει με τα ακριβα ενοικια. Παραγνωριζει οτι για αρκετές περιοχες της επαρχιας, το airbnb και οι πλατφορμες είναι επωφελεις για τις τοπικες οικονομιες. Σε καποιες περιπτωσεις ήταν και σωτηριες, όπως για παρηκμασμενα τουριστικα μερη που ειχαν βγει απο το ρανταρ των tour operators

Οριζοντια ρυθμιση ειναι πολυ δυσκολο να γινει απο το κρατος, ώστε και να λυνει το προβλημα οπου υπαρχει και να μη στερει ευκαιριες σε αλλες περιοχες. Ειναι αδυνατο ενας νομος να λαβει υποψη τις διαφορετικες αναγκες καθε περιοχης. Το πιθανότερο θα ειναι να προκυψει ενα εκτρωμα που θα τα κανει χειρότερα.

Για αυτο πρεπει τετοιες αποφασεις να παιρνονται σε τοπικο επιπεδο απο τις κοινωνιες. Αν θελει ο Δημος της Αθηνας ή η Περιφερεια Αττικης ας απαγορευσουν το airbnb. Αλλα οχι εις βαρος άλλων περιοχων. Και στο εξωτερικο σε επιπεδο δημων παιρνονται αποφασεις οταν προκειται για περιορισμο
Άδικα αναλώνεσαι σε μακροσκελείς αναρτήσεις, αν θες τη γνώμη μου.
Αν δεν έχει μέσα αιματορουφήχτρα καπιτάλα και ανέστιο νεολαίο το αφήγημα, δεν παίρνει την προσοχή που του αξίζει.

Προς ενίσχυση των γραφομένων σου, πάντως, φέτος για πρώτη φορά επιλέχθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς από εξειδικευμένα περιοδικά και ιστοσελίδες του χώρου η Λάρισα, η Πάργα, η νότια Κυνουρία. Και αυτό με σαφή επισήμανση ότι οφείλεται στη διαθεσιμότητα airbnb καταλυμάτων.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 18 Σεπ 2022, 13:22

Unique έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:15
Naida έγραψε:
Unique έγραψε:

1. Το AirBNB ΔΕΝ ειναι αναγκη. 2. Δεν σας πιεζει κανεις να πατε διακοπες. 3. Εχει ο Σκλαβενιτης αμετρητα 4ωρα να γεμιζεις ραφια. 4. Συγκατοικηση, 5. Αφηστε την ακριβη Αθηνα.
1. Wtf
2,3,4,5 εκεί μας οδηγεί η κυβέρνηση ης δεξιάς. Μας υποσχέθηκε καλύτερο βιωτικο επίπεδο και τώρα μας λέει δουλέψτε περισσότερο, μείνετε 10 άτομα μαζί, αφήστε την δουλειά σας να πάτε επαρχία για να μπορέσετε να επιβιώσετε αν βρείτε δουλειά και να αφήνει να αλωνίζουν και να πλουτίζουν οι λίγοι εκλεκτοί.
Αυτό είναι η δεξιά για τον λαό.
Ακριβώς αυτό.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 18 Σεπ 2022, 13:24

Αγις έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:20
Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:16
Αγις έγραψε:

μην ταραζεσαι
παγαινω
για εργασια
μην ταραχτεις που καποιοι εργαζομαστε κ κυριακες κ σου κοπει η λαιμαργια
Είμαι σίγουρη πας για εργασία :smt005: μάλλον φώναξε η γυναίκα είναι έτοιμο το τραπέζι για μάσα, μετά ξάπλα και μετά καφεδιά. Μες στην παραγωγικοτητα είσαι.

Que Sera, Sera...

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 18 Σεπ 2022, 13:24

Zelda έγραψε:
sharp έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:54
Zelda έγραψε:
18 Σεπ 2022, 12:51

Τα περισσοτερα δε θα λειτουργουσαν με παραπανω φορολογια
Το φορολογικό σύστημα είναι αισχρό στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη ποιος μπορεί να πει πόσα την πληρώνουν στα πραγματικά τους κέρδη;

Συμφωνούμε. Δεν είμαι υπέρ της 100% απαγόρευσης έτσι κι αλλιώς. Αλλά όπως έγραψα είναι ένα καινούργιο φρούτο που πρέπει να διερευνηθεί και να παλισιωθεί νομικά. Δύσκολο θέμα, ακόμη περισσότερο στη χώρα της κρατικής αδιαφορίας και του λαϊκισμού, δηλ. της έλλειψης επιστημονικής προσέγγισης (σωστών, λεπτομερών στατιστικών κλπ).

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 18 Σεπ 2022, 13:25

Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:14

Τι άλλο μπορείς να πεις; να μας πεις εσύ που ξέρεις πόσοι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν ως airbnb λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Με άδεια λειτουργίας, έναρξη εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογία επιχείρησης. Για πες.
Καταλαβαίνεις ελπίζω ότι σε κάθε "διάλογο" δεκάδων σελίδων και αφού έχεις αραδιάσει τις εμμονές και τις ιδεοληψίες σου είναι προσβλητικό να ζητάς από συμμετέχοντα να σου παραθέσει στοιχεία που όφειλες να γνωρίζεις για να έχει μια βάση η όποια κουβέντα.
Για αρχή πήγαινε πίσω, στην τελευταία ανάρτηση εδώ του ΓΓ και δες το λινκ που έχει παραθέσει.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 18 Σεπ 2022, 13:25

ethereal έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:25
Naida έγραψε:
18 Σεπ 2022, 13:14

Καταλαβαίνεις ελπίζω ότι σε κάθε "διάλογο" δεκάδων σελίδων και αφού έχεις αραδιάσει τις εμμονές και τις ιδεοληψίες σου είναι προσβλητικό να ζητάς από συμμετέχοντα να σου παραθέσει στοιχεία που όφειλες να γνωρίζεις για να έχει μια βάση η όποια κουβέντα.
Για αρχή πήγαινε πίσω, στην τελευταία ανάρτηση εδώ του ΓΓ και δες το λινκ που έχει παραθέσει.
Κατάλαβα :smt005:

Que Sera, Sera...

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 18 Σεπ 2022, 13:26

Naida έγραψε:
ως αριστερή έβριζες την συνάδελφο σου που τόλμησε να πάρει την νόμιμη άδεια της εκεί που δουλεύεις 50 ώρες τη μέρα χαζογελώντας με τα μπινελίκια του αφεντικούλη?

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών