Χρειάζεται πολύ συζήτηση για να συμφωνήσουμε ότι είναι σουσουδισμός να φωνάζεις στην παιδική χαρά το παιδί σου Μιχαήλ ή Ιωάννη;
Ή να σε διορθώνουν σε τραπέζι που προσφώνησες τον άλλον Κώστα και να σου λέει 'όχι, Κωνσταντίνος'
Σιγά ρε Εμπερορ
Χρειάζεται πολύ συζήτηση για να συμφωνήσουμε ότι είναι σουσουδισμός να φωνάζεις στην παιδική χαρά το παιδί σου Μιχαήλ ή Ιωάννη;
O ξάδελφος μου το κάνει αυτό.
Εάν μου το κάνουν αυτό, τότε το Κώστα, ή ακόμα καλύτερα ρε Κώστα, πέφτει βροχηδόν όλη τη βραδιάGeorge_V έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:14O ξάδελφος μου το κάνει αυτό.
Τον φωνάζω Κώστα. Με διορθώνει '"Κωνσταντινος" και του απαντώ "Μάλιστα Μεγαλειοτατε".
Υ.Γ. Βαφτίστηκε Κωνσταντινος γιατί η θεια μου είναι Βασιλικια.
Aντιλαμβάνεστε ότι εκφράζετε μία τελείως εγωκεντρική άποψη, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έτσι;
Από το 1991 του το κάνω αυτο καθε φορά που τον βλέπω.Beria έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:22Εάν μου το κάνουν αυτό, τότε το Κώστα, ή ακόμα καλύτερα ρε Κώστα, πέφτει βροχηδόν όλη τη βραδιά
ΑκριβώςΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:23Aντιλαμβάνεστε ότι εκφράζετε μία τελείως εγωκεντρική άποψη, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έτσι;
Γιατί στην τελική, σουσουδισμός είναι και το να ακολουθεί κάποιος τις "νέες" τάσεις στο οτιδήποτε άλλο, μην τυχόν και τον πούνε παρωχημένο.
Στην τελική και ο Ερμής που ξεκίνησε το θέμα ανέφερε ότι στην παιδική χαρά ήταν ένας Κωνσταντίνος και μία Ελένη. Κωνσταντίνος και όχι Κώστας.
Αλλά οοοοόχι, είναι υπερβολή και σουσουδισμός να αποκαλείται με το βαφτιστικό όνομα ακόμη και το όνομα που παίζει στο τοπ 3 της χώρας εδώ και αιώνες. Το σωστό είναι να γίνει οπωσδήποτε δισύλλαβο γιατί διαφορετικά οι γονιοί είναι ψωνισμένοι.
Δεν θέμε τα νεόκοπα αλλά τα παλαιοκομμένα, είναι πιο αντρίκια ρε παιδί μου. Και αν είναι δισύλλαβα από μόνα τους, θα προσθέσουμε καπάκι και ένας -ας στο τέλος για να τα κάνουμε πιο μαγκιόρικα γιατί τα κανονικά αδελφίζουν.
"Σάκη, Μάκη, Τάκη, κατσαριδάκια μου", θυμάσαι τη διαφήμιση;Beria έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 09:32Τι ωραίο πράγμα είναι η επίκληση στην παράδοση!
Οι αρχαίοι φωναζαν τον Σωτήριο, Σώσο και τη Σωτηρία, Σωσώ
Στις αρχές του περασμένου αιώνα όλοι λέγονταν Τέλης, Μίμης, Ντίντης, Σάκης, Λάκης
Και ήρθαν οι πιθηκονεοελ και φωνάζουν τα παιδάκια τους Μιχαήλ, Κωνσταντίνο και Ιωάννη
Έλα τώρα και σένα δεν σε παραξενεύει που ο Κωνσταντίνος αναφέρεται στον παππού Κώστα;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 09:49Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι υποστηρίζεις.Beria έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 09:32Τι ωραίο πράγμα είναι η επίκληση στην παράδοση!
Οι αρχαίοι φωναζαν τον Σωτήριο, Σώσο και τη Σωτηρία, Σωσώ
Στις αρχές του περασμένου αιώνα όλοι λέγονταν Τέλης, Μίμης, Ντίντης, Σάκης, Λάκης
Και ήρθαν οι πιθηκονεοελ και φωνάζουν τα παιδάκια τους Μιχαήλ, Κωνσταντίνο και Ιωάννη
Υπάρχουν "παραδοσιακά" ονόματα που είναι ωραία και άλλα που δεν είναι.
Να πούμε ότι είναι; Ή ότι σ' όλα τα άλλα θέματα, μπορούν να γίνονται δηκτικές αναφορές για την αισθητική του καθενός σε όλα τα πεδία και τα ονόματα είναι άβατο;
Αυτη την πετριά την έφαγε ο πατερας μου στα 50, στους νέους που συστηνόταν απο εκεί και πέρα συστηνόταν ως Κωνσταντίνος αντι για Κώστας.
Ποιος είπε ότι είναι λαϊκό; Και το Κώστας και το Κωνσταντής και το Κωστής, μια χαρά είναι. Παίζει και το Ντίνος στις περικοπές.
αμα κανεις το αντιθετο, τι ειναι;
Ερμής έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:36Αυτη την πετριά την έφαγε ο πατερας μου στα 50, στους νέους που συστηνόταν απο εκεί και πέρα συστηνόταν ως Κωνσταντίνος αντι για Κώστας.
Δε το έκανε λόγω σουσουδισμού όμως, ήταν γιατί το έπαιζε και καλά ορθός. Το έκοψε βέβαια μετά απο κάποια χρόνια.
Ετσι λέμε και το γιό μου(ειδικά ο παππούς του), ή Κωνσταντή
Ακριβώς, η θέση μου είναι βαθιά πολιτικήΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:39Ποιος είπε ότι είναι λαϊκό; Και το Κώστας και το Κωνσταντής και το Κωστής, μια χαρά είναι. Παίζει και το Ντίνος στις περικοπές.
Με τα ολόκληρα δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει.
Οκ, το σκεπτικό του Beria, έχει αμιγώς πολιτικά κεντρίσματα και είναι σαφές.
Αλλά πραγματικά βρίσκω αστείο, να βλέπω τους περισσότερους που μιλάνε για συντήρηση, κυρπαντελήδες κλπ να παθαίνουν κατιτίς το κυρπαντελίδικον στο θέμα των ονομάτων.