Εγώ.

What? Στην Κυπρο ο πρωτοτοκος γιος παιρνει το ονομα του παππου απο την πλευρα του πατερα,και η πρωτοτοκη κορη το ονομα της γιαγιας απο την πλευρα της μητερας.Εσεις το χετε το πρωτοτοκο παιδι να παιρνει το ονομα απο την πλευρα του πατερα ανεξαρτητος φυλου?
Ε, αυτό ακριβώς εννοούσα γράφοντας για το πολιτικό σου θέμα.
Και εμένα δε με τρελαίνουν τα Αθανάσιος, Ιωάννης, Βασίλειος, προτιμώ αυτά της καθομιλουμένης. Με τον μικρό Κωνσταντίνο ο πατέρας μου, Κωνσταντινο η γυναίκα μου, Κωνσταντινο όλοι, έ κολλησε. Δε με χαλάει ουτε αυτο βέβαια, ούτε και το Κωστας*Beria έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:41Ερμής έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:36Αυτη την πετριά την έφαγε ο πατερας μου στα 50, στους νέους που συστηνόταν απο εκεί και πέρα συστηνόταν ως Κωνσταντίνος αντι για Κώστας.
Δε το έκανε λόγω σουσουδισμού όμως, ήταν γιατί το έπαιζε και καλά ορθός. Το έκοψε βέβαια μετά απο κάποια χρόνια.
Ετσι λέμε και το γιό μου(ειδικά ο παππούς του), ή Κωνσταντή
Στο άγαλμα του Διάκου στην Αλαμάνα, κάτω ακριβώς από την προτομή του ήρωα, σκάλισε ο γλύπτης: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΣ
Τον καιρό της χούντας κάποιος ενωμοτάρχης θα ενοχλήθηκε από την απρέπεια και ζήτησε να διορθωθεί. Και τώρα το άγαλμα επιγράφεται:
ΑΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΣ
Εντελώς λάθοςΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:50Ε, αυτό ακριβώς εννοούσα γράφοντας για το πολιτικό σου θέμα.
Τα αυθεντικά ονόματα, τα ταυτίζεις αυτομάτως με τα "καθαρευουσιάνικα" ή τα "αυτοκρατορικά" και τη λαϊκοδεξιά αμορφωσά.
Και το Κωνσταντίνος σε ενοχλεί επειδή σε παραπέμπει σε αλυτρωτισμούς, ονόματα βασιλέων, αυτοκρατόρων κλπ
Γενικώς, έχεις μείνει στο σκηνικό "Κωνσταντίνου και Ελένης" και βλέπεις σε όλους με αντίστοιχα ονόματα τους ήρωες του Δάγκα.
Κατανοητόν αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι.
Στον δικό μας, έμεινε το Κωνσταντίνος και το Κωστής και υπήρξαν δύο φίλοι όταν ήταν μικρά που τον φώναζαν Κώστα. Δεν θυμάμαι ποτέ, να υπήρξε οικογενειακό ή περιφερειακό θέμα, ειδικώς για το Κωνσταντίνος, από τότε που ήταν πιτσιρίκι μέχρι σήμερα. Και σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν σκέφτηκα να μη χρησιμοποιώ ένα όνομα που θεωρώ εύηχο για να μη με πει ψωνάρα, ο κάθε ημιπαραδοσιακός.Ερμής έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:58Και εμένα δε με τρελαίνουν τα Αθανάσιος, Ιωάννης, Βασίλειος, προτιμώ αυτά της καθομιλουμένης. Με τον μικρό Κωνσταντίνο ο πατέρας μου, Κωνσταντινο η γυναίκα μου, Κωνσταντινο όλοι, έ κολλησε. Δε με χαλάει ουτε αυτο βέβαια, ούτε και το Κωστας*Beria έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:41Ερμής έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:36
Αυτη την πετριά την έφαγε ο πατερας μου στα 50, στους νέους που συστηνόταν απο εκεί και πέρα συστηνόταν ως Κωνσταντίνος αντι για Κώστας.
Δε το έκανε λόγω σουσουδισμού όμως, ήταν γιατί το έπαιζε και καλά ορθός. Το έκοψε βέβαια μετά απο κάποια χρόνια.
Ετσι λέμε και το γιό μου(ειδικά ο παππούς του), ή Κωνσταντή
Στο άγαλμα του Διάκου στην Αλαμάνα, κάτω ακριβώς από την προτομή του ήρωα, σκάλισε ο γλύπτης: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΣ
Τον καιρό της χούντας κάποιος ενωμοτάρχης θα ενοχλήθηκε από την απρέπεια και ζήτησε να διορθωθεί. Και τώρα το άγαλμα επιγράφεται:
ΑΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΣ
Στην παιδική χαρά προχθές που ηταν και η έμπνευση του νήματος, άρχιζα να τον φωνάζω ως Κωστάκη γιατί έτσι.
Beria έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 13:04Εντελώς λάθοςΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 12:50Ε, αυτό ακριβώς εννοούσα γράφοντας για το πολιτικό σου θέμα.
Τα αυθεντικά ονόματα, τα ταυτίζεις αυτομάτως με τα "καθαρευουσιάνικα" ή τα "αυτοκρατορικά" και τη λαϊκοδεξιά αμορφωσά.
Και το Κωνσταντίνος σε ενοχλεί επειδή σε παραπέμπει σε αλυτρωτισμούς, ονόματα βασιλέων, αυτοκρατόρων κλπ
Γενικώς, έχεις μείνει στο σκηνικό "Κωνσταντίνου και Ελένης" και βλέπεις σε όλους με αντίστοιχα ονόματα τους ήρωες του Δάγκα.
Κατανοητόν αλλά δεν το βλέπουν όλοι έτσι.
Εμένα με συγκινεί βαθιά η Ιστορία και η Ρωμαίικη αρχοντιά
Και με απωθεί ακόμα πιο βαθιά η διεστραμμένη ανάγνωση της από ελλαδέμπορους και πατριώτες της πορδής
Οι ήρωες Ακρίτες λέγονταν Αλέξηδες και οι ήρωες Κλέφτες λέγονταν Γιαννάκηδες
Ο μέγας Κολοκοτρώνης έβγαλε τον γιό του Πάνο, αλλά η Σούλα από τη Πεύκη απαιτεί να φωνάζουμε τον κανακάρη της Ιωάννη-Σεβαστιανό αλλιώς θα μας μαλώσει
Πίσω πασόκοι!
Χειρότερο είναι να μαντεύεις το μέλλον του παιδιού σου και να το βγάζεις Παρθένα, Ανδρόφιλος, Ακίνδυνος, Φλώρος, κτλ.George_V έγραψε: ↑19 Σεπ 2022, 10:37Σε Αγγλία και Αμερική υπήρχε μέχρι πριν από καποια χρονια η τάση να βγάζουν ονόματα στα παιδιά τους από τη μέρα η το μέρος που έγινε η σύλληψη.
Φίλος του ξαδέλφου μου έβγαλε την κορη του Christmas γιατι γεννηθηκε 9 μήνες ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα που έγινε η σύλληψη της.
Η ο Μπεκαμ που έβγαλε το γιο του Μπρούκλιν καθώς η σύλληψη του έγινε όταν αυτός και η Βικτωρία ήταν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Καμία υπαρξιακή πολιτική κρίση
Ο πατριωτισμός στην Ελλάδα είναι σαν τις μύτες. Όλοι έχουν τη δική τους.