Δεν βλέπεις δηλαδή διαφορά μεταξύ εκείνου που δέχεται πλαστό ή εικονικό τιμολόγιο (γιά τον οποίο ο νόμος ορίζει ότι μετέχει σε ποινικό αδίκημα) και σε εκείνον που δέχεται να πληρώσει γιά υπηρεσία που έλαβε, χωρίς να πάρει το νόμιμο παραστατικό γιά τον οποίο δεν προβλέπει τίποτα και ο δικαστής πρέπει να στηριχθεί στην πάνσοφη διασταλτική σου ερμηνεία γιά να τον καταδικάσει.hellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 22:58Δεν ξέρω αν θα καταλήξει σε δίκη ή θα απορριφθεί λόγω φόρτου εργασίας, πάντως είναι νομικά συνενοχή. Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζουν και οι δυο συναλλασσόμενοι και σε κάθε περίπτωση οφείλουν να το γνωρίζουν· η άγνοια του νόμου δεν είναι δικαιολογία. Από την στιγμή που δεν ορίζεται άμεση ποινή, είναι στην ευχέρεια του δικαστή να επιβάλλει ποινή και στον παραλήπτη. Το ότι όμως δεν προβλέπεται άμεσο πρόστιμο δεν σημαίνει ότι δεν στοιχειοθετείται και αδίκημα.Leporello έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 11:35Είσαι σίγουρος ότι όποιος συναινεί να πληρώσει γιά κάποια λήψη υπηρεσίας αν και δεν έλαβε το νόμιμο παραστατικό θεωρείται συνεργός εκείνου που έπρεπε να το εκδώσει; Ο νόμος ορίζει σαφώς ποιός θεωρείται συνεργός: αυτός που αποδέχεται πλαστά ή εικονικά τιμολόγια.hellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 01:29Δεν είναι μόνο ηθική παρανομία, είναι κυριολεκτική. Είναι συνωμοσία φοροδιαφυγής απέναντι στο κράτος. Κάποιοι έχουν μπερδέψει την επιβολή προστίμου, που δεν χρειάζεται κανένα δικαστήριο, με την ποινική διαδικασία. Η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα και όποιος βρεθεί να βοηθάει κάποιον άλλον να φοροδιαφύγει θεωρείται συνεργός. Το ότι δεν προβλέπεται άμεσο πρόστιμο από την παρούσα (κάποτε προβλεπόταν) νομοθεσία δεν έχει κάποια σχέση με το τι θα αποφασίσει ένα δικαστήριο αν αποδειχθεί ότι είσαι συνεργός.
https://e-postirixis.gr/blog/laws/%CE%A ... %B9%CE%BA/
Πέραν αυτού, είναι ερώτημα αν υπόθεση μίας και μόνο παράβασης από ρουμτουλετά, θα καταλήξει στο ακροατήριο.
Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπου θα έπρεπε να υπάρχει συνυπευθυνότητα. Π.χ. σε μία μακροχρόνια μίσθωση, συμφωνείται ο εκμισθωτής να εκδίδει την μισή απόδειξη από το πραγματικό ποσόν του ενοικίου και ο ενοικιαστής να συναινεί, έναντι κάποιας έκπτωσης στο ενοίκιο, και αυτό να συνεχίζεται γιά χρόνια. Ο νομοθέτης όμως προφανώς θεωρεί ότι ο εκμισθωτής ή ο πάροχος τής υπηρεσίας ευρίσκεται σε δεσπόζουσα θέση σε σχέση με τον ενοικιαστή ή τον λήπτη τής υπηρεσίας.
Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος
Re: Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Οταν παρανομεις παραβιαζεις νομοhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:12Είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς που νομίζουν σαν ηλίθιοι ότι παρανομία είναι μόνο αυτά για τα οποία τρως άμεσο πρόστιμο και τα δικαστήρια είναι απλώς χώροι για φιλοσοφική κουβέντα;
Ε παρεθεσε τον γαμημενο τον νομο αλλιως σταματα επιτελους να εχεις πηγη τον εαυτο σου
Τι πιπες γραφεις παλι ρε καημενε;hellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:21Εσύ τολμάς να έρθεις αντιμέτωπος με τις αρχές, δίνοντάς μου στοιχεία συναλλαγής σου χωρίς απόδειξη ή θα χεστείς πάνω σου όπως ο ΓΓ και θα αρχίσεις να βρίζεις;
Παρεθεσε τον γαμημενο τον νομο που παραβιασα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σπανακιας την 20 Σεπ 2022, 23:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σώπα κι'εσύ και μη το πείς ούτε του παπά. Μάλλον την γλυτώνεις την καταδίκη:Σπανακιας έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:33Οταν παρανομεις παραβιαζεις νομοhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:12Είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς που νομίζουν σαν ηλίθιοι ότι παρανομία είναι μόνο αυτά για τα οποία τρως άμεσο πρόστιμο και τα δικαστήρια είναι απλώς χώροι για φιλοσοφική κουβέντα;
Ε παρεθεσε τον γαμημενο τον νομο αλλιως σταματα επιτελους να εχεις πηγη τον εαυτο σου
Δεν ξέρω αν θα καταλήξει σε δίκη ή θα απορριφθεί λόγω φόρτου εργασίας, πάντως είναι νομικά συνενοχή
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- hellegennes
Το ένα με το άλλο είναι τελείως άσχετα πράγματα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα. Βλέπω την ίδια διαφορά που έχει η μη έκδοση παραστατικού με την έκδοση πλαστού παραστατικού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Να διαβάσεις την ελληνική νομοθεσία για να αντιληφθείς ότι συναλλαγές χωρίς παραστατικά είναι παράνομες.Σπανακιας έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:33Οταν παρανομεις παραβιαζεις νομοhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:12Είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς που νομίζουν σαν ηλίθιοι ότι παρανομία είναι μόνο αυτά για τα οποία τρως άμεσο πρόστιμο και τα δικαστήρια είναι απλώς χώροι για φιλοσοφική κουβέντα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επίτηδες τον προστάζετε τον Χέλλη λέγοντάς του "Παρέθεσε" για να συφυλιάσει κι άλλο;
Ωστόσο, ο νόμος λέει ότι εκείνος που δέχεται πλαστό παραστατικό διαπράττει το αδίκημα τής φοροδιαφυσής. Εκείνος που πληρώνει χωρίς να πάρει παραστατικό δεν λέει τι διαπράττει.hellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:40Το ένα με το άλλο είναι τελείως άσχετα πράγματα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα. Βλέπω την ίδια διαφορά που έχει η μη έκδοση παραστατικού με την έκδοση πλαστού παραστατικού.
1.
- hellegennes
Μπα, το έχω πάρει απόφαση ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι αμόρφωτα.
Παρεμπιπτόντως, υπάρχει πρόστιμο στους καταναλωτές για αποδοχή συναλλαγών χωρίς απόδειξη, απλά είναι έμμεσο, γιατί είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Είναι το πρόστιμο που τρως αν μέρος των δαπανών σου δεν πραγματοποιηθεί με κάρτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ενδιαφερονhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:40Να διαβάσεις την ελληνική νομοθεσία για να αντιληφθείς ότι συναλλαγές χωρίς παραστατικά είναι παράνομες.Σπανακιας έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:33Οταν παρανομεις παραβιαζεις νομοhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:12Είσαι κι εσύ μέσα σ' αυτούς που νομίζουν σαν ηλίθιοι ότι παρανομία είναι μόνο αυτά για τα οποία τρως άμεσο πρόστιμο και τα δικαστήρια είναι απλώς χώροι για φιλοσοφική κουβέντα;
δλδ παρανομω οταν φερνουν τις σκυλες τους για να τις γκαστρωσει ο περιζητητος επιβητορας ιχνηλατης μου ( κ κονομαω πιο πολλα κ απο το αν ειχα εσοδα απο αιρμπιμπικι στην πλσκα ) κ τι πρεπει να κανω
να ανοιξω επιχειρηση στο ονομα του με αντικειμενο εργασιων ''γαμησιατικα '' κ επωνυμια ''ο μπηχτης '' ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Και εκει που ο αναγνωστης νομιζει οτι εχει διαβασει οτι μαλακια μπορει να υπαρξει ο Χελις τον διαψευδει
Σκαρφιζεται νεα μεγαλυτερη μαλακια
Το χτισιμο του αφορολογητου αφορα το υψος των διατραπεζικων συναλλαγων και των συναλλαγων με καρταhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:46
Παρεμπιπτόντως, υπάρχει πρόστιμο στους καταναλωτές για αποδοχή συναλλαγών χωρίς απόδειξη, απλά είναι έμμεσο, γιατί είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Είναι το πρόστιμο που τρως αν μέρος των δαπανών σου δεν πραγματοποιηθεί με κάρτα.
Δηλαδη αν εχεις παρει για τα παντα αποδειξη αλλα δεν εχεις αγορες με την καρτα πληρωνεις τον φορο
Ελεος σταματα επιτελους τις παπαριες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σπανακιας την 20 Σεπ 2022, 23:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν υπαρχει περιπτωσηΣπανακιας έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:49
Και εκει που ο αναγνωστης νομιζει οτι εχει διαβασει οτι μαλακια μπορει να υπαρξει ο Χελις τον διαψευδει
Σκαρφιζεται νεα μεγαλυτερη μαλακιαΤο χτισιμο τουα φορολογητου αφορα το υψος των διατραπεζικων συναλλαγων και των συναλλαγων με καρταhellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:46
Δηλαδη αν εχεις παρει για τα παντα αποδειξη αλλα δεν εχεις αγορες με την καρτα πληρωνεις τον φορο
Ελεος σταματα επιτελους τιςπαπαριες
θα συνεχισει αν παραστει αναγκη μεχρι να κλεισει το πχορουμ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- hellegennes
Για ποιες περιπτώσεις συνεργίας ή ηθικής αυτουργίας έχει ο νόμος ξεχωριστά άρθρα; Η διαφορά πλαστού παραστατικού με μη έκδοση παραστατικού είναι στην απόδειξη. Ο ένας είναι αποδέκτης κι ο άλλος μη αποδέκτης. Η έκδοση πλαστού παραστατικού έχει οπωσδήποτε δύο εμπλεκόμενα μέρη που εμφανίζονται, η απόδειξη δεν συνδέεται άμεσα με τον παραλήπτη. Είναι αποδείξιμο μόνο αν σε πετύχει ελεγκτής την ώρα που αρνείσαι απόδειξη ή ζητάς μη έκδοσή της.Leporello έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:45Ωστόσο, ο νόμος λέει ότι εκείνος που δέχεται πλαστό παραστατικό διαπράττει το αδίκημα τής φοροδιαφυσής. Εκείνος που πληρώνει χωρίς να πάρει παραστατικό δεν λέει τι διαπράττει.hellegennes έγραψε: ↑20 Σεπ 2022, 23:40Το ένα με το άλλο είναι τελείως άσχετα πράγματα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα. Βλέπω την ίδια διαφορά που έχει η μη έκδοση παραστατικού με την έκδοση πλαστού παραστατικού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, ηλίθιε, γιατί το ότι έχεις πάρει απόδειξη το ξέρεις μόνο εσύ, όχι το κράτος. Η χρήση κάρτας διασφαλίζει ότι τουλάχιστον ένα ποσοστό των συναλλαγών θα είναι φορολογήσιμες. Είναι μέτρο κατά της φοροδιαφυγής και το πρόστιμο που τρως αν δεν κάνεις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι πρόστιμο που τρως στην ουσία γιατί δεν έχεις αποδείξει ότι ένα ποσοστό τουλάχιστον των συναλλαγών σου ήταν νόμιμες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βρωμικος Πενταλαουρισμος
από Alex Amsterdam » 13 Απρ 2024, 09:46 » σε Κοινωνικά θέματα - 29 Απαντήσεις
- 1321 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
20 Ιαν 2025, 21:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΚΚΕ: Ο βρώμικος ρόλος των ΜΚΟ με χρηματοδότηση της ΕΕ για το προσφυγικό
από Sol » 19 Ιουν 2023, 02:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
31 Ιαν 2024, 12:20
-