Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Βρωμικος ΑντιAirbnbισμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 21 Σεπ 2022, 13:47

hellegennes έγραψε:
21 Σεπ 2022, 13:32
Leporello έγραψε:
21 Σεπ 2022, 13:28
hellegennes έγραψε:
21 Σεπ 2022, 13:26
Δεν διώκεται ούτε ο εκδότης. Πρόστιμο τρώει. Κι αυτό σπάνια θα είναι την πρώτη φορά που θα πιαστεί να μην εκδίδει απόδειξη. Την πρώτη φορά συνήθως είναι σύσταση, δηλαδή έχει μικρότερη βαρύτητα από παράβαση του ΚΟΚ.
Εξαρτάται από το ποσόν. Δες το link που ανέβασα χθες.
Φυσικά εξαρτάται από το ποσό. Το ίδιο ισχύει και για τον παραλήπτη. Αν σε πιάσουν να εξαπατείς το κράτος διεκπεραιώνοντας μεγάλες συναλλαγές χωρίς παραστατικά, πηγαίνει δικαστικά η υπόθεση.

Νομίζεις δηλαδή ότι αν έρθουν στο κατάστημά μου και βρουν προϊόντα για τα οποία δεν έχω παραστατικά αγοράς, θα πουν "εντάξει, θα βρούμε ποιος σ'τα έδωσε και θα κυνηγήσουμε αυτόν" ή θα τρέχω στα δικαστήρια;
Βάσει άλλων διατάξεων περί λειτουργίας αποθηκών και λαθρεμπορίου. Μέχρι τώρα μιλούσαμε γιά λήπτη υπηρεσιών.

Παρατηρώ επίσης μία διολίσθηση. Ενώ ξεκινήσαμε με τον Γιαννόπουλο που θα καταδικασθεί επειδή πλήρωσε τον ρουμτουλετά χωρίς να πάρει απόδειξη, τώρα μας λες πως όχι μόνον αυτός, αλλά και ο ίδιος ο ρουμτουλετάς θα την γλυτώσει με μία απλή σύσταση. Αλλά, ας το τραβήξουμε ακόμη λίγο: έστω ότι ο Γιαννόπουλος έμεινε ένα μήνα στο ρουμ του λετ και το ποσόν που προέκυψε ήταν €3.000. Ετσι, το ΣΔΟΕ που τους έπιασε βάζει στον ρουμτουλετά πρόστιμο. Θα βάλει και στον Γιαννόπουλο λες;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 21 Σεπ 2022, 14:06

Leporello έγραψε:
21 Σεπ 2022, 13:47
hellegennes έγραψε:
Leporello έγραψε:
21 Σεπ 2022, 13:28
Εξαρτάται από το ποσόν. Δες το link που ανέβασα χθες.
Φυσικά εξαρτάται από το ποσό. Το ίδιο ισχύει και για τον παραλήπτη. Αν σε πιάσουν να εξαπατείς το κράτος διεκπεραιώνοντας μεγάλες συναλλαγές χωρίς παραστατικά, πηγαίνει δικαστικά η υπόθεση.

Νομίζεις δηλαδή ότι αν έρθουν στο κατάστημά μου και βρουν προϊόντα για τα οποία δεν έχω παραστατικά αγοράς, θα πουν "εντάξει, θα βρούμε ποιος σ'τα έδωσε και θα κυνηγήσουμε αυτόν" ή θα τρέχω στα δικαστήρια;
Βάσει άλλων διατάξεων περί λειτουργίας αποθηκών και λαθρεμπορίου. Μέχρι τώρα μιλούσαμε γιά λήπτη υπηρεσιών.

Παρατηρώ επίσης μία διολίσθηση. Ενώ ξεκινήσαμε με τον Γιαννόπουλο που θα καταδικασθεί επειδή πλήρωσε τον ρουμτουλετά χωρίς να πάρει απόδειξη, τώρα μας λες πως όχι μόνον αυτός, αλλά και ο ίδιος ο ρουμτουλετάς θα την γλυτώσει με μία απλή σύσταση. Αλλά, ας το τραβήξουμε ακόμη λίγο: έστω ότι ο Γιαννόπουλος έμεινε ένα μήνα στο ρουμ του λετ και το ποσόν που προέκυψε ήταν €3.000. Ετσι, το ΣΔΟΕ που τους έπιασε βάζει στον ρουμτουλετά πρόστιμο. Θα βάλει και στον Γιαννόπουλο λες;
Όχι, δεν προβλέπεται να του βάλει πρόστιμο, μπορούν όμως να τον πάνε δικαστικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 21 Σεπ 2022, 14:11

hellegennes έγραψε:
21 Σεπ 2022, 14:06
Leporello έγραψε:
21 Σεπ 2022, 13:47
hellegennes έγραψε:

Όχι, δεν προβλέπεται να του βάλει πρόστιμο, μπορούν όμως να τον πάνε δικαστικά.
Βάσει ποιάς διάταξης;

Και τα δεδομένα του παραδείγματος λένε ότι ο ρουμτουλετάς θα φάει πρόστιμο, όπως άλλωστε εσύ είπες παραπάνω. Ο Γιαννόπουλος ενδέχεται να υποστεί βαρύτερη ποινή;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 21 Σεπ 2022, 14:14

Όχι πως θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά μα τον τουτάτη κι εγώ έχω ακούσει ότι αν σε πιάσει το ΣΔΟΕ έξω από μαγαζί με το πακέτο στο χέρι χωρίς απόδειξη, ένα προστιματάκι μπορεί να στο χώσει.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 21 Σεπ 2022, 14:30

sharp έγραψε:
21 Σεπ 2022, 14:14
Όχι πως θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά μα τον τουτάτη κι εγώ έχω ακούσει ότι αν σε πιάσει το ΣΔΟΕ έξω από μαγαζί με το πακέτο στο χέρι χωρίς απόδειξη, ένα προστιματάκι μπορεί να στο χώσει.
Εγώ δεν έχω ακούσει απλά, έχω δει με τα μάτια μου υπάλληλο να απειλεί πελάτη ότι αν ξαναπιαστεί χωρίς απόδειξη κινδυνεύει με δίωξη για συνεργία σε φοροδιαφυγή, αφού έγραψαν τον καταστηματάρχη.

Τώρα θα πεταχτεί κανείς να πει "τότε γιατί έγραψαν τον καταστηματάρχη και όχι τον πελάτη;", αλλά την απάντηση την έδωσα πιο πάνω: για το κατάστημα είναι απλή υπόθεση, γράφουν ένα πρόστιμο και τελείωσε. Για τον πελάτη δεν προβλέπεται πρόστιμο, αν θέλουν να τον τιμωρήσουν πρέπει να τον πάνε δικαστικά και κανείς δεν θα ασχοληθεί αν είναι μικροποσό.
Leporello έγραψε:
21 Σεπ 2022, 14:11
Βάσει ποιάς διάταξης;
Αυτής που λέει ότι είναι παράνομο να πωλείται προϊόν ή υπηρεσία χωρίς παραστατικό και η κατηγορία θα είναι συνενοχή ή, αν έχει κέφια το σύστημα, ακόμη και ηθική αυτουργία, αν πρόκειται για κάποια συστηματική παράβαση όπου ο αγοραστής έχει ας πούμε το πάνω χέρι για κάποιον λόγο.
Leporello έγραψε:
21 Σεπ 2022, 14:11
Και τα δεδομένα του παραδείγματος λένε ότι ο ρουμτουλετάς θα φάει πρόστιμο, όπως άλλωστε εσύ είπες παραπάνω. Ο Γιαννόπουλος ενδέχεται να υποστεί βαρύτερη ποινή;
Πού να ξέρω; Εξαρτάται τι είδους κατηγορία είναι. Είναι πολύ εξιδεικευμένη νομική ερώτηση. Π.χ. μπορεί ο πελάτης να απειλήσει τον ρουμλετά ότι αν δεν του κόψει τον ΦΠΑ θα τον καταγγείλει για κάτι, ας πούμε υγειονομική παράβαση.

Ξαναλέω πάντως πως το γεγονός ότι δεν θα ασχοληθεί εύκολα δικαστήριο με τέτοιες μικροϋποθέσεις είναι διάφορο του αν είναι παράνομο εκ φύσεως. Πολλές μικροϋποθέσεις μπαίνουν στο αρχείο γιατί είναι πρακτικά ανέφικτο να αποδειχθεί υπαιτιότητα ή γιατί δεν θέλει το σύστημα να ασχοληθεί, όπως μικροεμπορία ναρκωτικών, κατοχή, χρήση, μικροκλοπές, κτλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 21 Σεπ 2022, 15:15

Ισως ειναι οι τελευταιες ωρες που ειμαι ελευθερος
Χτυπαει το θυροτηλεφωνο ενω εχω παραγγειλει πιτογυρα και κρυβομαι γιατι μπορει να εχουν ερθει να με μαζεψου επειδη δεν μου εδωσαν σε ροομς του λετ αποδειξη.
Πλεον παραγγελνω και τους λεω οταν χτυπησουν να που την συνθηματικη φραση(ρωσικη απο ολα) αλλιως δεν ανοιγω
Δεν αντεχεται αλλο αυτο.Δεν μπορω να ζω αλλο κυνηγημενος
Σκεφτομαι να παραδωθω να τελειωνει αυτη η ιστορια
Τουλαχιστον στα Διαβατα δεν θα εχω αγχος μην με πιασουν.Θα εχω αγχος μην μου πεσει το σαπουνι αλλα τι να κανουμε τωρα
Δικαιωση Χελι

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER » 22 Σεπ 2022, 15:11

ST48410 έγραψε:
20 Σεπ 2022, 15:56
BOOMER έγραψε:
19 Σεπ 2022, 20:51
Δυο ερωτήσεις αφού χρησιμοποιείς την πλατφόρμα συστηματικά.

1. Για ένα συγκεκριμένο από τα ακίνητά σου. Τι μηνιάτικο θα ζητούσες αν έκανες μακροχρόνια μίσθωση περίπου; Κάτι που να αντιστοιχεί σε 3-5 βράδια βραχυχρόνιας;

2. Διάβασα για Λαγανά. Εκεί δεν φαντάζομαι ότι μένουν Σουηδοί συνταξιούχοι αλλά μάλλον παρέες πιτσιρικάδων. Τι ακριβώς γίνεται σε περίπτωση ζημιάς; Μπαίνει πχ ο άλλος με ένα μπουκάλι μπύρα στο χέρι, του πέφτει και σου κάνει ζημιά στα πλακάκια ή στο νιπτήρα στο μπάνιο. Μετά τι; Το να του αφήσει κακή κριτική μπορεί να μη λέει κάτι γιατί αν είναι παρέα νεαρών μπορεί να κλείσει κάποιος άλλος για τον επόμενο προορισμό τους. Κάνεις κάποια ειδική ασφάλεια σε τρίτο για τέτοιες ζημιές; Στην πράξη σε καλύπτουν;

Όπως έγραψα και παραπίσω θεωρώ πιο σταθερή τη σχέση με έναν ενοικιαστή παρά με 50-100 διαφορετικούς που μπορεί να βρεθούν στο χώρο σου μέσα σε ένα έτος. Είδα ότι δεν συμφωνείς. Εξήγησέ μας από την πείρα σου.

1. Εξαρτάται με το ακίνητο. Πχ ακίνητο με θέα Ακρόπολη ,σε μακροχρόνια ενοικιάζεται γύρω στο χιλιάρικο ,ενώ απ την πλατφόρμα 130-200 τη βραδιά ,με πληρότητα 75% για τους πρώτους 9 μήνες του 2022. Οταν σου αποδίδει 20-25.000 παρέλαση με παρέλαση ,τι να συζητάς για μακροχρόνια;

2. Κυρίως οικογένειες στα 2 που έχω στον Λαγανά ,οι οποίοι ξανάρχονται κάθε 1-2 χρόνια. Είναι σε ακίνητο 6 διαμερισμάτων που βρίσκεται δίπλα σε συγγενική κατοικία ,οπότε υπάρχει φυσική παρουσία ανθρώπου εκεί. Η πλατφόρμα αναλαμβάνει οποιαδήποτε ζημιά. Ως τώρα όμως ,μόνο μικροζημιές έχουν τύχει. Οι πιτσιρικάδες έρχονται με τσάρτερς σε μεγάλες μονάδες.

Σταθερή σχέση έχεις με την εταιρεία που μεσολαβεί ,γι αυτό εξ άλλου λαμβάνει και προμήθεια. Είναι άλλο πράγμα απ τη μίσθωση σε κάποιον ενοικιαστή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BOOMER την 22 Σεπ 2022, 15:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 22 Σεπ 2022, 15:16

BOOMER έγραψε:
22 Σεπ 2022, 15:11
Η πλατφόρμα αναλαμβάνει οποιαδήποτε ζημιά. Ως τώρα όμως ,μόνο μικροζημιές έχουν τύχει.
Από περιέργεια, μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα μικροζημιας;

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER » 22 Σεπ 2022, 15:20

EKPLIKTIKOS έγραψε:
22 Σεπ 2022, 15:16
BOOMER έγραψε:
Η πλατφόρμα αναλαμβάνει οποιαδήποτε ζημιά. Ως τώρα όμως ,μόνο μικροζημιές έχουν τύχει.
Κανένα πόμολο ,κοπανήματα σε γωνίες με βαλίτσες κλπ ,καμιά πρίζα ξύλωμα από αντάπτορα κλπ. Ούτως ή άλλως κάθε αρχή σεζόν γίνεται κάποια ανακαίνηση σε ότι χρειάζεται. Τη μια εξωτερικά βαψίματα ,την άλλη βερνίκια στις πέργκολες κλπ κλπ.

Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας » 22 Σεπ 2022, 15:34

sharp έγραψε:
21 Σεπ 2022, 14:14
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 22 Σεπ 2022, 18:19

BOOMER έγραψε:
22 Σεπ 2022, 15:20
EKPLIKTIKOS έγραψε:
22 Σεπ 2022, 15:16
BOOMER έγραψε:
Κανένα πόμολο ,κοπανήματα σε γωνίες με βαλίτσες κλπ ,καμιά πρίζα ξύλωμα από αντάπτορα κλπ. Ούτως ή άλλως κάθε αρχή σεζόν γίνεται κάποια ανακαίνηση σε ότι χρειάζεται. Τη μια εξωτερικά βαψίματα ,την άλλη βερνίκια στις πέργκολες κλπ κλπ.
Ωραίος, ευχαριστώ :smt023

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 27 Σεπ 2022, 08:28

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 20 Ιούλ 2023, 23:17

https://instanews.gr/95738/oikonomia/ay ... llada.html

Δεν έχω συμφέρον ούτε από πλευράς ξενοδόχων ούτε από την μεριά κατόχου ακινήτου στην πλατφόρμα airbnb.

Εντούτοις, τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα εκτιμώ ότι είναι υπερβολικά.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Ιούλ 2023, 23:20

Μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν θέλουν να ασχοληθούν με την εκμετάλλευση ακινήτων τότε να φτιάξουν αντίστοιχες εταιρείες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 20 Ιούλ 2023, 23:48

Αρχέλαος έγραψε:
20 Ιούλ 2023, 23:17
https://instanews.gr/95738/oikonomia/ay ... llada.html

Δεν έχω συμφέρον ούτε από πλευράς ξενοδόχων ούτε από την μεριά κατόχου ακινήτου στην πλατφόρμα airbnb.

Εντούτοις, τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα εκτιμώ ότι είναι υπερβολικά.
Tι ρεζιλικια ειναι αυτά ρε; θα πουνε στον κοσμο τι θα κάνει με τα ακινητα του; :lol::lol::lol:

ή έχουμε ελεύθερη οικονομία ή δεν έχουμε. Τι χουντόμετρα ειναι αυτά που προτεινουν κάποιοι που τους έπιασε δήθεν καημος για το προβλημα στεγασης, λες και θα αναγκασουνε κάποιον με το ζορι να νοικιάσει σε κάποιον αλλο για ολο το χρονο. Μια τρύπα στο νέρο θα κάνουν πάλι και το κράτος θα χάσει σε έσοδα.

Ελλαδιστάν σου λέει μετά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών