Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από wooded glade » 22 Σεπ 2022, 17:38
Το "παπαδαριό" λίγο-πολύ επηρεάζει πολύ όλους τους μουσουλμάνους.
Εμείς είχαμε τον Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη (hrwac) κάποτε ο οποίος είχε παρόμοιες απόψεις. Είχε μάλιστα βγάλει και φωτογραφίες dress code για τις γυναίκες που τις είχε βάλει σε εκκλησιαστικά έντυπα. Όλες οι γυναίκες ήταν σαν τις γιαγιάδες της Πίνδου με τα μαύρα, που ανέβαζαν τα πολεμοφόδια.
Αλλά ο Αυγουστίνος δεν είχε το λαό για προχωρήσει παραπέρα. Ακόμα και ο "πολύς" Πατακός απέσυρε τον νόμο για το μίνι άρον-άρον, πολύ πριν κάνει το ίδιο και για τον αντίστοιχο νόμο που αφορούσε τις φαβορίτες.
Το αντίθετο συμβαίνει στα ισλαμικά κράτη.
Έχω ένα φίλο στο Μαρόκκο ο οποίος βγάζει στο internet μιά πολύ ωραία σελίδα ιπποδρόμου, για τις Γαλλικές ιπποδρομίες καθ' ότι εκεί είναι Γαλλοτραφείς όλοι. Σε μιά φάση χάνεται η σελίδα. Γράφω email και ρωτάω "βρε συ τι έγινε ;" και μου λέει ο Μαροκινός "άστα, με φώναξε ο μουφτής για το θέμα της ιστοσελίδας". Μετά από λίγο όμως ξαναεμφανίζεται η ιστοσελίδα και μου λέει ο Μαροκινός "εντάξει με τον μουφτή, επελύθη το ζήτημα". Τώρα γιατί και πως επελύθη δεν είχα την περιέργεια να ρωτήσω.
Υπάρχει ένα φάσμα όμως στην εφαρμογή του ισλαμικού νόμου.
Πιό liberal η φίλη μας η Τουρκιέ που επιτρέπεται και στο στριπ τηζ και όλα - αλλά υπάρχει και ο φερετζές στα χωριά.
Ακολουθούν οι πρώην μπααθικές χώρες που δεν είχε πολλά τέτοια.
Μετά είναι η Saudi Arabia που ήταν πάντα θρησκευτικό κράτος. Οι Saudi Arabians το παίζουν friendly και λένε "εμείς είμαστε για τον μουσουλμανικό κόσμο ότι είναι το Mount Athos για τον χριστιανικό - δεν μπορείτε να μας λέτε να εισαγάγουμε καινοτομίες".
Για τους ταλιμπάν έχει ενδιαφέρον. Στα χρόνια της Αμερικανοκρατίας μπορεί να ήταν 50-50 οι Αμερικανάκηδες με τους ταλιμπανάκηδες, όμως στο θέμα της καταπίεσης των γυναικών - βασανιστηρίων το 80% ήταν υπέρ.
Το Ιράν στην πραγματικότητα είναι κάπου προς το κέντρο σε σχέση με όλα αυτά.
Η Ιρανική επανάσταση του 1978 σαφώς ξεκίνησε σαν δημοκρατική, αλλά ο Αγιατολάχ ήταν αυτός που είχε το λαό μαζί του. Με ένα ευφυές τέχνασμα κατάφερε να εξουδετερώσει τους δημοκρατικούς όπως και τους σαχικούς βέβαια. Τους δημοκρατικούς τους έβαλε στις μηχανές του κιμά και τους έκανε μακαρόνια, ένας προσφιλής τρόπος εκτελέσεως στις μωαμεθανικές χώρες.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα