Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60844
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Οκτ 2018, 21:19

Naranjita έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:13
Naida έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:11
Naranjita έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:04
ακουστε να δειτε ρομαντικά παιδιά της αριστεράς. ο ζακ, δεν αποκλείεται να ήταν καλό παιδί και καλή παρέα πριν αρχισει τα ναρκωτικά.
όμως, μην γνωρίζοντας κανείς μας τι είχε πάρει, είναι ανούσιο το να προσπαθουμε να βγαλουμε συμπεράσματα. ειδικά μετά την επιθετική συμπεριφορά του απέναντι στους εκαβίτες
Τι δεν κινδύνεψε ο ιδιοκτήτης, ο φίλος του, οι 10 νοματαίοι απέξω, ο ταξιτζής που περνούσε ο κουλουρτζής 2 τετράγωνα παρακάτω και η γιαγιά του έκτου απέναντι;
ο εκαβίτης δέχθηκε την επιθετική συμπεριφορά τελικά;
όλοι μας κινδυνέψαμε. ακόμη και εσύ. :lol:
Τι λες τώρα. Ένιωσα την ψυχρή λεπίδα στο λαιμό. Από θαύμα γλιτώσαμε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naranjita
Δημοσιεύσεις: 4567
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 10:18

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 03 Οκτ 2018, 21:20

Naida έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:19
Naranjita έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:13
Naida έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:11


Τι δεν κινδύνεψε ο ιδιοκτήτης, ο φίλος του, οι 10 νοματαίοι απέξω, ο ταξιτζής που περνούσε ο κουλουρτζής 2 τετράγωνα παρακάτω και η γιαγιά του έκτου απέναντι;
ο εκαβίτης δέχθηκε την επιθετική συμπεριφορά τελικά;
όλοι μας κινδυνέψαμε. ακόμη και εσύ. :lol:
Τι λες τώρα. Ένιωσα την ψυχρή λεπίδα στο λαιμό. Από θαύμα γλιτώσαμε.
ε ναι. εγώ μια φορά τον μήνα πάω ομονοια. σκέψου να έπεφτα πάνω του
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10634
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 03 Οκτ 2018, 21:23

Fuerte έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:14
Namrail έγραψε:
03 Οκτ 2018, 20:46
Custom_F έγραψε:
03 Οκτ 2018, 16:24
Οπως και ναχει, περα απο το οτι ηταν υπερβολικη η αντιδραση για ενα τετοιο ατομο που δε μπορουσε καλα καλα να στηριχτει, φταιει ο ιδιος περισσοτερο απο τον καθενα. Η καθε δραση εχει αντιδραση και οι επιλογες μας, συνεπειες.
Είναι πολύ διαφορετικής ποιότητας γεγονότα, να έχει πάει κάποιος για ληστεία από το να προσπαθεί να προστατευτεί από κάποιο κίνδυνο μέσα σε ένα μαγαζί, έστω και σε όχι καλή πνευματική κατάσταση.
Τελικά είχε μαχαίρι ή όχι; Γιατί αν είχε μαχαίρι και το κρατούσε και στα χέρια είναι προφανές ότι ο κοσμηματοπώλης και ο περαστικός θεώρησαν ότι πρόκειται για ληστή και είχαν κάθε λόγο. Εάν δεν είχε τότε αλλάζει το πράγμα.
Το ότι έφερε το θύμα μαχαίρι το είχαμε ακούσει από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα είδαμε και καρέ με αστυνομικό που κρατούσε μετά τον "αφοπλισμό" το υποτιθέμενο μαχαίρι που νωρίτερα κράδαινε(;) ο ζακ. Μέχρι τώρα όμως δεν ξέρουμε από τις διαρροές αν όντως ο ζακ κρατούσε το μαχαίρι ή όχι, αν όντως βρέθηκαν πάνω του αποτυπώματα ή όχι. Η ροή πληροφορίας κυλά με το σταγονόμετρο.

Από εκεί και πέρα όταν κάποιοι περίοικοι βλέπουν μόνο του σε ένα μαγαζί έναν τύπο θολωμένο και αποπροσανατολισμένο, με τον ιδιοκτήτη να λείπει, είναι πιθανό να υποθέσουν ότι πρόκειται για εν εξελίξει ληστεία. Οπότε και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη μόλις επέστρεψε (ο όχλος που είχε συγκεντρωθεί απέξω) ότι διεξάγεται ληστεία στο μαγαζί.

Από κάτι τέτοιες εκτιμήσεις της στιγμής (πολύ συχνά λανθασμένες), που προέρχονται από τον όχλο αλλά διαδίδονται στιγμιαία και αποτελούν κοινή πίστη, για το χωρόχρονο που αφορά το περιστατικό, αναπτύσσονται κοινωνικές δυναμικές που ίσως, να οδηγήσουν και στον αναίτιο θάνατο ενός ανθρώπου.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:31

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 03 Οκτ 2018, 21:27

Μαυροβασίλης έγραψε:
03 Οκτ 2018, 20:41
Σουβλίτσα έγραψε:
03 Οκτ 2018, 20:17
Μαυροβασίλη, σου ήταν εξαρχής ξεκάθαρο (και συνεχίζει να είναι) τί και πώς και γιατί συνέβη?
Είναι ειλικρινής απορία.
όχι και δεν έχει σημασία τι προηγήθηκε και γιατί, η σκηνή από τη στιγμή που με ζόρι ξεκινά να σηκώσει τον πυροσβεστήρα μέχρι που προσπαθεί να βγει με το κεφάλι από την κάτω βιτρίνα και τον τσακίζουν στο ξύλο αρκεί

Αποκλείεται δηλαδή να είχαν προηγηθεί γεγονότα ή να συνέβαιναν πράγματα που στο βίντεο δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε που να δικαιολογούν εν μέρει-όχι ως προς την ηθική δικαίωση της κλωτσοπατινάδας- την αντίδραση του κοσμηματοπώλη?

Δεν ξέρω δηλαδή δω πέρα, είναι το δικό μου αισθητήριο τόσο αδύναμο τελικά να αντιληφθεί και να εντοπίσει με σιγουριά την λεγόμενη σκατοψυχιά ή ανανδρεία κτλ και να την διακρίνει από άλλες παράμετρους που θα μπορούσαν εξίσου να ισχύουν ταυτόγχρονα?

Για να εξηγηθώ γιατί επιμένω να ρωτάω, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθώ με σιγουριά οτι κάποιος ξεκινάει να χτυπάει έναν "τελειωμένο" που έχει ήδη μπει στο μαγαζί του και το κάνει λαμπόγυαλο επειδή γουστάρει να λιντσάρει από άποψη.

Βρασμός ψυχής για χ,ψ λόγους με συγκεκριμένη εκτίμηση της δεδομένης κατάστασης εκείνη την ώρα από τον εν λόγω καταστηματάρχη (πχ υποθέτουμε οτι έχει πέσει στο παρελθόν θύμα ληστείας, είναι ο ίδιος ηλικιωμένος και άρρωστος, ο μακαρίτης έχει ήδη δημιουργήσει απροσδιόριστο σαματά στην γειτονιά, έχει μπει στο κατάστημα και τα κάνει λαμπόγυαλο κτλ) παίζει να θολώνει τις αντιδράσεις ή οφείλεται ξεκάθαρα σε προειλημμένη απόφαση που εδράζει σε προσωπικότητα σκατόψυχου φασίστα?




Δεν υποστηρίζω οτι ο καταστηματάρχης αναγκαστικά δεν είναι σκατόψυχος ή ούγκανος, λέμε δεν γνωρίζουμε.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10634
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 03 Οκτ 2018, 21:34

Εσθήρ έγραψε:
03 Οκτ 2018, 20:43

Αφου κοπηκε το αφηγημα για την ληστεια,τωρα το παμε στο ας προσεχε βρε.
Το αφήγημα για τη ληστεία δεν κόπηκε καλό μου πουλέν ( :hebit: ), απλά συνεξετάζεται μαζί με εκείνο που λέει ότι πήγε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί.

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν αρκετά ρεπορτάζ (συχνά και αντικρουόμενα) και εκτιμήσεις, αλλά επίσημες τοποθετήσεις δεν υπάρχουν. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένα θέσφατο, παρά μόνο σενάρια.

User_601

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 03 Οκτ 2018, 21:39

Nero έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:08
Naranjita έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:04
ακουστε να δειτε ρομαντικά παιδιά της αριστεράς. ο ζακ, δεν αποκλείεται να ήταν καλό παιδί και καλή παρέα πριν αρχισει τα ναρκωτικά.
όμως, μην γνωρίζοντας κανείς μας τι είχε πάρει, είναι ανούσιο το να προσπαθουμε να βγαλουμε συμπεράσματα. ειδικά μετά την επιθετική συμπεριφορά του απέναντι στους εκαβίτες
Όντως. Δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε: καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν κλέφτης. Και να μην ήταν κλέφτης καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν ναρκομανής. Στην τελική και να μην ήταν ναρκομανής,καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν τραβέλι :102:
:smt023
Διοτι και παραπανω ειπωθηκαν διαφορα
πχ:
Δεύτερη πορεία για τον «ήρωα» Ζακ χθες… και σκέφτεται κανείς πως ό,τι και να πάθει τελικά αυτή η χώρα θα της αξίζει. Την ίδια ώρα μια δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση ληστή μέσα στο σπίτι της, μπροστά στο μικρό, μόλις δύο ετών παιδί της, το οποίο την είδε αιμόφυρτη να κακοποιείται από τον εισβολέα, μια εικόνα που θα το συνοδεύει σε όλη του τη ζωή.

Αν μας είχε αφήσει χρόνους, θα είχε άραγε κάνει κανείς μια βίαιη διαδήλωση για τα δικά της δικαιώματα και αυτά του μικρού της παιδιού; Που μάλιστα δεν έκανε κανένα απολύτως αδίκημα; Τα ίδια και για δεκάδες συμπολίτες μας δέχονται επιθέσεις μέσα στα σπίτια τους από ληστές και… κατσαπλιάδες κάθε είδους. Για τους υπερήλικες που ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα πριν τους πάρουν τα τελευταία 200 ευρώ της σύνταξης με τα οποία θα έβγαζαν το δεκαπενθήμερο;

Ευτυχώς, όπως λέει ανέκδοτο που κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα αυτό τον καιρό, η ληστεία είχε αίσιο τέλος… Ο ληστής απομακρύνθηκε σώος. Τέτοιοι ξεφτίλες καταντήσανε κάποιοι… πως τους λένε… δικαιωματιστές.

Αυτό είναι το ελληνικό κράτος, αυτή είναι η ελληνική κοινωνία που κάποιοι προοδευτικοί – των νώτων… – επιθυμούν; Πολίτες απροστάτευτοι, πολίτες έρμαια του κάθε πικραμένου, πρεζομένου, ή αποφασισμένου παράνομου; Αυτό επιδιώκουν όλοι οι περίεργοι τύποι που διαδηλώνουν για τον Ζακ και τον κάθε Ζακ, αλλά αδιαφορούν για όλους τους υπόλοιπους;

Γιατί παλικάρια, ζυγίζετε πιο «βαριά» την ψυχή του συγκεκριμένου μακαρίτη; Μαζί σας και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι; Αλλά γιατί να μην το κάνουν; Μήπως δεν έχουν την πλήρη κάλυψη και στήριξη ακόμα και από την κυβέρνηση στον… αγώνα κατά των νοικοκυραίων; Μήπως ο μέγας συμβολάτορας Καρανίκας, αυτή η σύγχρονη Πυθία (έχει αντικαταστήσει μόνο τα φύλλα δάφνης…) δεν είπε ότι η καριέρα είναι χολέρα;

Αυτό έκανε ο Ζακ. Δυστυχώς όμως ο εκλιπών δεν πρόλαβε να διοριστεί. Ίσως διότι δεν ήταν κολλητός του Αλέξη. Αλλιώς τα χαρακτηριστικά του θα τον καθιστούσαν ιδανικό υποψήφιο, αφού θα κατέθετε κυβερνητικά διαπιστευτήρια αριστεροσύνης και προστασίας… μειονοτήτων.

Τώρα που τον θυμήθηκαν οι κυβερνητικοί τον Ζακ, αυτό έγινε διότι, βεβαιώς – βεβαίως, έρχονται εκλογές και ο κύκλος Ζακ μπορεί να φέρει – να διατηρήσει μάλλον – ψήφους. Θάνατος λοιπόν στους νοικοκυραίους που, σύμφωνα με καλό συνάδελφο, έβλεπαν το «έγκλημα» και δεν έκαναν τίποτα…

(Τέτοιο έγκλημα. Έκαναν οι απόψεις αυτές αρκετά ώστε να αποθρασυνθούν κάθε λογής συμπολίτες μας που εξειδικεύονται σε κάθε λογής παραβατικές συμπεριφορές, αφού γνωρίζουν ότι υπάρχουν εκεί έξω διάφοροι καμένοι που θα τους υποστηρίξουν ό,τι και να κάνουν. Κάτι θα βρουν.)

Βρε τους άθλιους… επιστρέφοντας στον μακαρίτη τον Ζακ. Τι κι αν ο ιατροδικαστής λέει ότι ο Ζακ δεν πέθανε από χτυπήματα. Ποιος νοιάζεται… Βέβαια, η λογική λέει ότι πέθανε …λίγο απ’ όλα. Έκανε και του έκαναν, ενώ το ένα συνδέεται με το άλλο. Δράση και αντίδραση. Ό,τι ισχύει και στη φύση. Για τους… προοδευτικούς όμως, εδώ μιλάμε για «καθαρή δολοφονία». Ποιοι είναι όμως οι δολοφόνοι;

Μήπως δολοφόνοι είναι και αυτοί που ΔΕΝ σκότωσαν τον Ζακ; Μήπως οι φίλοι του ή οι οικείοι που τον άφηναν να κατρακυλά; Μήπως αυτοί που τώρα εκμεταλλεύονται τον θάνατό του για να ψηφοθηρήσουν ή να κερδίσουν προβολή της ιδιαιτερότητάς τους; Διότι άρχισε να μας γίνεται με τις ημέρες πιο συμπαθής, εξαιτίας της σκύλευσης του πτώματός του από τους δήθεν φίλους του.

Η Ελλάδα και η κοινωνία της βρίσκονται σε κρίση ΗΘΙΚΗ, μέγιστη και δύσκολα αναστρέψιμη. Η υπόθεση Ζακ είναι απλώς ενδεικτική της κρίσης αυτής όπου οργανωμένες μειονότητες κάνουν ότι γουστάρουν – βλ. Ρουβίκωνα επίσης – χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν καθώς ότι υπήρχε από το ελληνικό κράτος κατέστη πλέον, ξεκάθαρα, οίκος ανοχής με τις ευλογίες της κεντρικής εξουσίας.
Γκευ και ναρκωμανεις,σκουπιδια ειναι,γιατι να ασχολουμαστε;
Ετσι μπραβο.
Οντως η ελληνικη κοινωνια,μερος της δηλαδη,βρισεκαι σε κριση ΗΘΙΚΗ.
Αυτο ειναι.
Αλλα,για αυτο:


Ρατσισμός είναι η αντίληψη που υποστηρίζει την ανωτερότητα μιας φυλής και αποβλέπει στη διατήρηση της «καθαρότητάς» της και στη κυριαρχία της έναντι των υπολοίπων. Δηλαδή ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής της καταγωγής.

Ο σύγχρονος ρατσισμός όμως δεν περιορίζεται μόνο στις φυλετικές διακρίσεις. Έτσι εκτός από το φυλετικό ρατσισμό υπάρχει:

Ο κοινωνικός ρατσισμός, δηλαδή η εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πρώην φυλακισμένοι, οι φορείς τους AIDS, οι ομοφυλόφιλοι, οι ναρκομανείς, και άλλες κοινωνικές ομάδες.

• Ο εθνικός ρατσισμός, δηλαδή η αντίληψη ότι ένα έθνος είναι ανώτερο από τα άλλα.

• Ο θρησκευτικός ρατσισμός, δηλαδή η αντίληψη ότι μία θρησκεία είναι η μόνη αληθινή και πρέπει να επικρατήσει έναντι των υπολοίπων.

• Ο ρατσισμός των αναπτυγμένων κρατών σε βάρος υπανάπτυκτων, όπως ο ρατσισμός σε βάρος των χωρών του τρίτου κόσμου.

• Ο ρατσισμός κατά του γυναικείου φύλου, δηλαδή οι εμφανείς ή άτυπες διακρίσεις κατά των γυναικών, που είναι γνωστός ως σεξισμός.
Να δουμε λιγο και τα αιτια
ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Τα αίτια του ρατσισμού είναι ποικίλα και λίγο πολύ γνωστά από το παρελθόν καθώς η ανθρωπότητα δεν παραδειγματίστηκε από εμπειρίες τους παρελθόντος και ο ρατσισμός αναβιώνει. Η έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας και η πνευματική φτώχεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια του φαινομένου αυτού. Από τη στιγμή που τα άτομα δεν διδάσκονται την αξία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, του σεβασμού είναι εύκολο να παρασυρθούν από ρατσιστικές αντιλήψεις. Παράλληλα το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο περιορίζει τους ορίζοντες των ανθρώπων και αδρανοποιεί τη σκέψη τους με αποτέλεσμα να χειραγωγούνται εύκολα και να υιοθετούν άκριτα κάθε είδους στερεότυπα. Η κρίση των αξιών, όπως η ανηθικότητα, ο ανταγωνισμός, η γενικότερη αμφισβήτηση των ανθρωπιστικών ιδανικών καλλιεργούν το μίσος στις ψυχές των ανθρώπων που πυροδοτεί τις μεταξύ τους σχέσεις. Τα συμπλέγματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας που φέρουν τα άτομα ή και ολόκληροι λαοί καλλιεργούν επίσης το φθόνο και το μίσος. Επιπλέον δημιουργούν την αίσθηση της υπεροχής και την επιθυμία της κυριαρχίας έναντι των άλλων. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι άλλη μία σημαντική αιτία, όπως για παράδειγμα ο φυλετικός ρατσισμός κατά των μαύρων είναι ένα ιδεολόγημα που δημιουργήθηκε για να δικαιολογήσει την εκμετάλλευση των λαών της Αφρικής από τους λευκούς.
Να δουμε λιγο και καποιες επιπτωσεις
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ο ρατσισμός σήμερα εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως και προσβάλει ανεπανόρθωτα σχεδόν σχέσεις ατόμων, ομάδων, λαών. Προκαλούνται φαινόμενα περιθωριοποίησης, άγονες αντιπαραθέσεις, και καταργούνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ευδοκιμούν ο πόλεμος αντί της ειρηνικής συνύπαρξης, η βία αντί της γαλήνης, η ξενοφοβία αντί της γόνιμης αλληλεπίδρασης των λαών. Ο ρατσισμός εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους για μια κοινωνία, για ένα έθνος, επειδή οι έντονες διακρίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση κοινωνικών ομάδων, σε διχασμό και αναταραχές. Κατά αυτόν τον τρόπο ο ρατσισμός μεταθέτει τις ευθύνες για την εκμετάλλευση και τις γνωστές συνέπειές της, τη φτώχεια, την ανεργία, το βιολογικό αφανισμό, τις ανταγωνιστικές ανθρώπινες σχέσεις, την ανισότητα, τη καταπάτηση των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, από τους κύριους υπεύθυνους δηλαδή τις λίγες ισχυρές χώρες ή τις ολιγάριθμες ισχυρές κοινωνικές ομάδες, στα πιο ανίσχυρα θύματά τους, τις χώρες του τρίτου κόσμου, τις φυλετικές και εθνικές μειονότητες, τις οικονομικά και κοινωνικά περιθωριο-ποιημένες ομάδες. Δεν είναι, μάλιστα σπάνιο το φαινόμενο άνθρωποι που υφίστανται το ρατσισμό να γίνονται εξιλαστήρια θύματα, όταν «προκύπτει η ανάγκη» να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να εκτονωθεί η δυσαρέσκεια της για άλλα ουσιώδη, υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα. Χειρότερη βέβαια απ’ όλα αυτά είναι η προοπτική να ζήσουν οι άνθρωποι σε έναν κόσμο όπου κάποιοι από αυτούς θα νιώσουν το κοινωνικό ρατσισμό να στρέφεται εναντίον τους. Το πρόβλημα, συνεπώς, τους αφορά όλους άμεσα και πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητά του και να εναντιωθούν σθεναρά.
πηγουλα http://2gym-pefkis.att.sch.gr/old%20sit ... sismos.htm
Α...μην ξεχασουμε και αυτο
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟΥ: Περισσότερο ρατσιστές οι Έλληνες
Η ετήσια έρευνα που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ το «Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας» επισημαίνει ότι υπήρξε ραγδαία αύξηση των περιστατικών μέσα σε ένα χρόνο, καθώς το 2015 καταγράφηκαν 273 περιστατικά έναντι 83 περιστατικών το 2014.

Οι ομάδες που δέχονται πιο συχνά την ρατσιστική βία είναι οι πρόσφυγες και τα άτομα της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ και Μεσοφυλικοί). Παράλληλα στο στόχαστρο βρίσκονται όλο και περισσότερο ακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.[...]
[...]
Συγκεκριμένα, το 2015 καταγράφηκαν 273 περιστατικά με περισσότερα από 300 θύματα. Στα 75 περιστατικά στοχοποιήθηκαν πρόσφυγες ή μετανάστες λόγω εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης, θρησκείας ή χρώματος. Στα 185 περιστατικά θύματα ήταν ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Μάλιστα, σε ένα περιστατικό θύμα έπεσε και άτομο ΑμεΑ που στοχοποιήθηκε και λόγω αναπηρίας, ενώ σε 10 περιστατικά τα θύματα στοχοποιήθηκαν ως ακτιβιστές.[...]
[...]Οι δράστες στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι Έλληνες (235 περιστατικά), 6 επιθέσεις από μεικτές εθνοτικά ομάδες με τη συμμετοχή Ελλήνων και σε 8 περιστατικά οι δράστες ήταν αλλοδαποί.[..]
Ολο το αρθρο εδω https://www.pentapostagma.gr/2016/04/στ ... ρατσι.html
Κανενας δεν ειπε ,εγω τουλαχιστον ποτε,οτι ο καλος νυκοκοιραιος ξυπνησε εκεινη την ημερα,με σκοπο να σκοτωσει καποιον.Αυτα τα περι SS ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ,ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.
Ομως....ενα σκουπιδι μπηκε στο μαγαζι του,σκουπιδι τον θεωρησε....χωρις καν να ξερει τον λογο...και σαν σκουπιδι του φερθηκε.

Σε αυτην την περιπτωση ασχολουνται πολλοι,Οχι επειδη ειναι κανενας ηρωας ο ζακ.ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,αλλα ακριβως επειδη εχουν ειπωθει οι χιλιες 2 ρατσιστικες αποψεις.Μονο και μονο για αυτο.
Οι ''ανωτεροι'',σιγα μην ασχολουνται με σκουπιδια.Δεν τους αφορα το θεμα,ΝΟΜΙΖΟΥΝ! Ότι λεγεται ως αιτια ενασχολησης με το εν λογω θεμα,απλα προσπαθει να δικαιολογισει τα αδικαιολογητα,δηλαδη τον απλο,αγνο,αμολυντο........,πασιφανη ρατσισμο.


Ο ρατσισμος ειναι εδω,ενωμενος δυνατος!!!!!!!!
:smt023
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 03 Οκτ 2018, 21:46, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

User_601

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 03 Οκτ 2018, 21:40

Το αφήγημα για τη ληστεία δεν κόπηκε καλό μου πουλέν ( :hebit: ), απλά συνεξετάζεται μαζί με εκείνο που λέει ότι πήγε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί
Δεν μιλαω για αφηγημα της αστυνομιας,ή των αρχων,μιλαω γα το αφηγημα των ΕΔΩ.Καποιων εδω δηλαδη.Εγω απο την αρχη,συμπερασμα δεν εχω βγαλει.Ουτε τωρα. :smt023
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 03 Οκτ 2018, 21:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10634
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 03 Οκτ 2018, 21:41

Σουβλίτσα έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:27

Αποκλείεται δηλαδή να είχαν προηγηθεί γεγονότα ή να συνέβαιναν πράγματα που στο βίντεο δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε που να δικαιολογούν εν μέρει-όχι ως προς την ηθική δικαίωση της κλωτσοπατινάδας- την αντίδραση του κοσμηματοπώλη?
Η απολογία του κοσμηματοπώλη έχει μεταφερθεί αυτούσια στα ΜΜΕ. Αν είχαν προηγηθεί διάφορα μεταξύ του ζακ και του κοσμηματοπώλη που δεν φαίνονται στο βίντεο, θα είχαν αναφερθεί στην απολογία του μαγαζάτορα. Αντίθετα, ο μαγαζάτορας στην απολογία δεν κόμισε τίποτα νέο σε σχέση με αυτά που φαίνονται στο βίντεο ενώ ζήτησε και 20 φορές συγνώμη για την συμπεριφορά του .

Ορέστης 35

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 03 Οκτ 2018, 21:42

Υδράργυρος έγραψε:
03 Οκτ 2018, 17:44
Χρυσαλητικη ζουγκλα το κεντρο της αθηνας
Μη λεμε ασχετιλες. Απλα οπου υποχωρει η εννομη ταξη επικρατει ο νομος του ισχυρου. Τωρα Αλβανος θα ειναι ο ισχυρος, αναρχικος, χρυσαυγιτης, εμπορας... διαφορετικα χρωματα ιδια ουσια.

Athina__P
Δημοσιεύσεις: 2479
Εγγραφή: 28 Μάιος 2018, 23:01

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 03 Οκτ 2018, 21:43

Στο Μετρό κυκλοφορούν διάφοροι που ζητάνε την προσοχή των επιβατών για διάφορους λόγους και η γλώσσα του σώματος των επιβατών λέει ότι αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους ανθρώπους που είναι υπό την επήρεια ουσιών. Ως πιο ανεξέλεγκτους, απρόβλεπτους. Μπορεί να μη φυλάγονται τόσο από πιθανούς πορτοφολάδες, αλλά όταν περνάει χρήστης γίνεται ένα σούσουρο. Το ίδιο μοιάζει να γίνεται και στην είσοδο του ζαχαροπλαστείου.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος
Δημοσιεύσεις: 26298
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 03 Οκτ 2018, 21:50

Ορέστης 35 έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:42
Υδράργυρος έγραψε:
03 Οκτ 2018, 17:44
Χρυσαλητικη ζουγκλα το κεντρο της αθηνας
Μη λεμε ασχετιλες. Απλα οπου υποχωρει η εννομη ταξη επικρατει ο νομος του ισχυρου. Τωρα Αλβανος θα ειναι ο ισχυρος, αναρχικος, χρυσαυγιτης, εμπορας... διαφορετικα χρωματα ιδια ουσια.
Παντα η ομονοια ηταν χολερα, παντα μαζευε τον κατιμα. Μαγαζι της ομονοιας λεγανε υποτιμητικα

Nero

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 03 Οκτ 2018, 21:50

Εσθήρ έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:39
Nero έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:08
Naranjita έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:04
ακουστε να δειτε ρομαντικά παιδιά της αριστεράς. ο ζακ, δεν αποκλείεται να ήταν καλό παιδί και καλή παρέα πριν αρχισει τα ναρκωτικά.
όμως, μην γνωρίζοντας κανείς μας τι είχε πάρει, είναι ανούσιο το να προσπαθουμε να βγαλουμε συμπεράσματα. ειδικά μετά την επιθετική συμπεριφορά του απέναντι στους εκαβίτες
Όντως. Δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε: καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν κλέφτης. Και να μην ήταν κλέφτης καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν ναρκομανής. Στην τελική και να μην ήταν ναρκομανής,καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν τραβέλι :102:
:smt023
Διοτι και παραπανω ειπωθηκαν διαφορα
πχ:
...
Η αλήθεια είναι,ο μόνος λόγος για να μένει κανείς στο νήμα είναι για να σπάει πλάκα μ'αυτούς στο άλλο νήμα είχαν ανοίξει τον οχετό και εδώ συνιστούν ψυχραιμία και "τον λόγο έχει δικαιοσύνη,ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα" :D

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger
Δημοσιεύσεις: 38596
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 03 Οκτ 2018, 21:51

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:39
Εικόνα
Ντροπή σου


Let them make the first mistake. We make the last move.


User_601

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 03 Οκτ 2018, 21:53

Nero έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:50
Εσθήρ έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:39
Nero έγραψε:
03 Οκτ 2018, 21:08


Όντως. Δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνουμε: καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν κλέφτης. Και να μην ήταν κλέφτης καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν ναρκομανής. Στην τελική και να μην ήταν ναρκομανής,καλά κάναν και τον σάπισαν γιατί ήταν τραβέλι :102:
:smt023
Διοτι και παραπανω ειπωθηκαν διαφορα
πχ:
...
Η αλήθεια είναι,ο μόνος λόγος για να μένει κανείς στο νήμα είναι για να σπάει πλάκα μ'αυτούς στο άλλο νήμα είχαν ανοίξει τον οχετό και εδώ συνιστούν ψυχραιμία και "τον λόγο έχει δικαιοσύνη,ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα" :D
Εισαι ωραιος νερο μου! :smt023

ritzeri

Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 03 Οκτ 2018, 21:54

Μείνετε στις επάλξεις.
Γύρω στα μεσάνυχτα ίσως είμαι σε θέση να γνωρίζω νέα στοιχεία για την υποθεση

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών